Απάντηση: Fiat Stilo συναρμολογηση στο εργοστασιο.
πω ρε ****το... μακακια....θα ηθελα να γινοταν... να ειχαν οι πισω περισσοτερο χωρο... :(
το εψαξα και για την ανακληση και δεν βρισκω τροπο... εχει μια θεση και οταν τα καθισματα απο ριγμενα τα ριχνω προς τα πισω τοτε κουμπωνουν στη θεση που ειναι... εχουν ενα "γατζο" και κουμπωνουν εκει...και δεν εχει θεση 1 ή 2 σαν επιλογη... οποτε....:( .....
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Soul_Giannis
2 Το Uno το κατασκευαζουν ακομα?Εαν ναι να αγορασω ενα που θελω!
Το Fiat Uno παράγετε ακόμη και μάλιστα το νέο Panda ...του μοιάζει λίγο στη μούρη.
Ειχα την ευκαιρια και την τυχη να παρακολουθησω απο κοντα πως γινεται η συναρμολογηση της σειρας 3 και 1 στο εργοστασιο της BMW στην Λυψια της Γερμανιας.
Αυτα που ειδα εκει παιδια ηταν πραγματικα απιστευτα. Πρωτα απο ολα να σας πω οτι οπως ειναι λογικο απαγορευοταν να εχεις οτιδηποτε πανω σου, οχι μονο κινητο η καμερα αλλα ακομα και τσαντες. Δεν μας αφησαν να τα δουμε ολα μην τυχον και τους κλεψουμε τις ιδεες και ανοιξουμε εργοστασιο στην Ελλαδα! :Ρ
Ας σοβαρευτουμε ομως. Μεχρι να παω εκει και να τα δω ολα αυτα απο κοντα τα ειχα δει σε εκπομπες που εχουν να κανουν με αυτοκινητα η κανενα τυχαιο βιντεακι στο tube. Μπαινοντας στο εργοστασιο μπορουσες να δεις πανω απο το κεφαλι σου να περναν οι γραμμες παραγωγης, εβλεπες σκελετους αυτοκινητων να κανουν παρελαση πριν πανε για βαψιμο η αφου ειχε τελειωσει αυτη η διαδικασια. Δεν μπορω να σας περιγραψω τι γινοταν με τοσες μηχανες να δουλευουν στις κολλησεις, στις τοποθετησεις ταμπλο, τζαμιων, καθισματων, μοτερ και οτιδηποτε αλλο. Η συμμετοχη ανθρωπων ηταν μηδαμινη. Απο οτι θυμαμαι ανθρωποι ηταν αυτοι που περνουσαν τις καλωδιωσεις και αυτοι που τοποθετουσαν τα πισω τζαμια στη σειρα 1 και αυτο γιατι δεν ειχαν προγραμματισει ακομα τις μηχανες. Φανταζομαι βεβαια οτι θα υπηρχαν καποια τμηματα τα οποια δεν τα ειδαμε οπου θα υπηρχαν και καποιο ζωντανοι εργαζομενοι! Στο εργοστασιο μπορουσες να πας να παρακολουθησεις πως κατασκευαζεται-συναρμολογειται το αυτοκινητο σου η μπορουσες να κανεις γυμναστικη σε ενα τεραστιο γυμναστηριο που λειτουργουσε και απο πανω σου να περνανε οι γραμμες παραγωγης που ανεφερα στην αρχη.
Πιστευω οτι πλεον οι περισσοτερες εταιριες εχουν πανω κατω την ιδια γραμμη παραγωγης, με την ιδια τεχνολογια οποτε ολα αυτα που ειδα στην Γερμανια, τα φανταζομαι να συμβαινουν και στη Fiat. Βεβαια ειναι λογικο η μια εταιρια να ειναι καλυτερη απο την αλλη σε καποιους τομεις.
Θα ηθελα να ειχα την ευκαιρια (ονειρα και ονειρα) να ειμαι μπροστα την ωρα που φτιαχτηκε το Stilo, η μηχανη μου ή οταν θα φτιαχνεται το επομενο μου αμαξι αλλα αυτο θα μεινει ενα ονειρο.
Το μονο που μπορω τωρα να δω πως φτιαχνεται ειναι ενα στρωμα και ο φραπες μου! :Ρ