Απάντηση: Ποιο stilo να πάρω;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Φίλε Σταυρος Πετ αυτό που εγώ ξέρω και κυρίως απο εδώ μέσα το εχω ακούσει οτι το 1.2 ειναι απο τα πιο πετυχημένα μοτέρ που φορέσανε τα stilo...Αν κάνω λάθος κάποιος που το κατέχει καλύτερα ας με διαψεύσει...εμένα πάντως το μοτέρ μου είναι σκυλί μέχρι στιγμής...
To 1.2 είναι μια χαρά μοτερ από θέμα αξιοπιστίας πιστεύω όπως και τα υπόλοιπα που φορούσε πάνω του το stilo. Πέρα απο κατι θεματάκια με το τσίμπιμα στο λαδάκι τους δεν έχει ακουστεί κάτι κακό και σοβαρό εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Προσωπικά είμαι της γνώμης ότι η ζωη του μοτερ εξαρτάται πολύ απο την συντήρησή του και απο τον οδηγό του και τα όσα λέμε γενικά και αόριστα δεν έχουν σημμασία.
Παρ όλο λοιπόν που είναι μια χαρά το 1.2 όπως είπα ξανά είναι σίγουρα ο λάθος κινητήρας για το stilo καθώς δεν είναι δυνατον ένα όχημα 1200 κιλών να κινείται με αυτη τη δύναμη και τη ροπή.. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η Fiat τον έβγαλε απο τη σειρά νωρίς.
Αν λοιπόν τον φίλο μας που 8έλει να διαλέξει τον νοίαζει η οικονομία και η α3ιοπιστία μόνο μια χαρά είναι ο 1.2 αλλα πάλι αποψή μου αν θες χαμηλή κατανάλωση και οικονομία γενικά, μην πάρεις stilo.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Στην fiat που παω το αμαξι μου, οταν βλεπουν 1.6 stilo βγαζουν σπυρια! Οι ιδιοι οι μηχανικοι μου το λενε, ενω οπως λεει ο προλαλησαντας, το 1.2 λενε οτι ερχονται μονο για σερβις και για το airbag failure.
Ανταλλασω 1.6 με 1.2!!! :-b
Αυτό συμβαίνει 1ον γιατί τα 1.6 είναι τα πιο δημοφιλοί στην Ελλάδα, αρα λογικό οι επισκέψεις τους να είναι συχνότερες. 2ον γιατί κατά κανόνα ένας οδηγος που πήρε το 1.2 δεν το πήρε για να του πίνει το αίμα(όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις) αλλά για οικονομία καυσίμου άρα λογικό να μην τα φτήνουν εύκολα. 3ον γιατί μέσα στο μηχανοστάσιο του 1.6 είναι όλα στριμογμένα και "περίεργα" τοποθετημένα οπότε είναι λογικό να τρελένονται οι μηχανικοί που για να βγάλουν ένα εξάρτημα πρεπει να βγάλουν πολλα ακόμα για να κάνουν τη δουλειά τους..
εμενα το 1.2 εφτασε τα 105000 το εχω απο 28000 και ζημιες δεν εβγαλε μονο 2 πολ/στες και ειμαι ευχαριστημενος
Εγώ πάντως που είχα και τα δυο (1.2 και 1.4) θα σου πω να κοιτάζεις αποκλειστικά και μόνο 1.4. Τα δυο μοτέρ έχουν ακριβώς τα ίδια μειονεκτήματα (εντάξει, το 1.4 τσιμπάει λίγο περισσότερο λάδι), αλλά το 1.4 είναι παντού και πάντα αισθητά πιο δυνατό. Η κατανάλωσή τους έχει πολύ μικρή διαφορά.
Σε σύγκριση με 1.6, αστο καλύτερα, να μην επεκταθώ...
Οπότε η δική μου πρόταση είναι 1.4 με κλειστά μάτια
Την καλησπέρα μου :)
Χμμμ, ο φίλος έχει να μπει από τότε που έγραψε το μήνυμα, κι εμείς καθόμαστε και απαντάμε....
ειχα το 1,2 για 250000 απροβληματιστα χιλιομετρα...μονο 4 πολλαπλασιαστές και λαμπάκια αεροσακου...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
maragoudis
To 1.2 είναι μια χαρά μοτερ από θέμα αξιοπιστίας πιστεύω όπως και τα υπόλοιπα που φορούσε πάνω του το stilo. Πέρα απο κατι θεματάκια με το τσίμπιμα στο λαδάκι τους δεν έχει ακουστεί κάτι κακό και σοβαρό εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Προσωπικά είμαι της γνώμης ότι η ζωη του μοτερ εξαρτάται πολύ απο την συντήρησή του και απο τον οδηγό του και τα όσα λέμε γενικά και αόριστα δεν έχουν σημμασία.
Παρ όλο λοιπόν που είναι μια χαρά το 1.2 όπως είπα ξανά είναι σίγουρα ο λάθος κινητήρας για το stilo καθώς δεν είναι δυνατον ένα όχημα 1200 κιλών να κινείται με αυτη τη δύναμη και τη ροπή.. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που η Fiat τον έβγαλε απο τη σειρά νωρίς.
Αν λοιπόν τον φίλο μας που 8έλει να διαλέξει τον νοίαζει η οικονομία και η α3ιοπιστία μόνο μια χαρά είναι ο 1.2 αλλα πάλι αποψή μου αν θες χαμηλή κατανάλωση και οικονομία γενικά, μην πάρεις stilo.
Αυτό συμβαίνει 1ον γιατί τα 1.6 είναι τα πιο δημοφιλοί στην Ελλάδα, αρα λογικό οι επισκέψεις τους να είναι συχνότερες. 2ον γιατί κατά κανόνα ένας οδηγος που πήρε το 1.2 δεν το πήρε για να του πίνει το αίμα(όχι πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις) αλλά για οικονομία καυσίμου άρα λογικό να μην τα φτήνουν εύκολα. 3ον γιατί μέσα στο μηχανοστάσιο του 1.6 είναι όλα στριμογμένα και "περίεργα" τοποθετημένα οπότε είναι λογικό να τρελένονται οι μηχανικοί που για να βγάλουν ένα εξάρτημα πρεπει να βγάλουν πολλα ακόμα για να κάνουν τη δουλειά τους..
Να ρωτήσω κάτι.Πως γίνεται το Fiat panda με 1100 κυβικά και 60 άλογα να πηγαίνει βολίδα με το σκάφος του που είναι 1150 κιλά και το stilo που ειναι μολις 50 κιλά πιο βαρύ με μια μηχανή πιο ισχυρή να μη μπορεί να το κινήσει καλά??Εμένα πάντως το 1.2 αν και του έχω και τεράστια ζάντα αρπάζει τέλεια και η τελική του στα 190 δεν με χαλάει καθόλου...άλλωστε νομίζω οτι το 6τάχυτο σασμάν βοηθάει πάρα πολύ στο να κινηθεί άνετα το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες.
Τέλος τι παραπάνω επιδόσεις μπορεί να θέλει κανείς??Εκτος και αν το στήνει το αμάξι με άλλους και το τρέχει...Να πηγαίνει στα ταξίδια του με 220??Δεν ειναι γαιδουριά όταν το όριο ειναι 130??Εντάξει δεν λέω έχεις άλλα + με τον πιο ισχυρό κινητήρα αλλα θες και περισσότερο καύσιμο και μεγαλύτερα τέλη...
Οσο για το αν του πείνω εγώ προσωπικά το αίμα αστο να το ξέρει το αυτοκίνητο...που έπρεπε εδω και 500 χιλιόμετρα να του κάνω service και το καθυστερώ και σαν να μη φτάνει αυτό το ξεσουμίζω κιόλας πολύ άσχημα...να πω επίσης οτι το λάδι του είναι αρκετά πεσμένο (καθώς έπρεπε εδω και καιρό να γίνει το service)...Τι να πω...όπως φερθείς στο αμαξι θα σου φερθεί αλλα πιστεύω πως το 1.2 είναι απο τα πιο αξιόπιστα μοτερ που βγήκαν για το stilo αν και το 1400 όντως έχω ακούσει και απο άλλους οτι κάθετε απο θέμα δύναμης πιο καλά στο stilo...
Και αν δεν κάνω λάθος το 1.6 είχε βγάλει πιο πολλά ηλεκτρικά λόγω των κακών γειώσεων και χρειαζόταν εξτρά σε αντίθεση με το 1.4 και κυρίως το 1.2...
Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
840 είναι το panda... Οπότε μιλάμε για 350 κιλά διαφορά. Κατά την γνώμη μου το 1.6 είναι οριακό για τα κιλά του αυτοκινήτου...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Να ρωτήσω κάτι.Πως γίνεται το Fiat panda με 1100 κυβικά και 60 άλογα να πηγαίνει βολίδα με το σκάφος του που είναι 1150 κιλά και το stilo που ειναι μολις 50 κιλά πιο βαρύ με μια μηχανή πιο ισχυρή να μη μπορεί να το κινήσει καλά??Εμένα πάντως το 1.2 αν και του έχω και τεράστια ζάντα αρπάζει τέλεια και η τελική του στα 190 δεν με χαλάει καθόλου...άλλωστε νομίζω οτι το 6τάχυτο σασμάν βοηθάει πάρα πολύ στο να κινηθεί άνετα το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες.
Τέλος τι παραπάνω επιδόσεις μπορεί να θέλει κανείς??Εκτος και αν το στήνει το αμάξι με άλλους και το τρέχει...Να πηγαίνει στα ταξίδια του με 220??Δεν ειναι γαιδουριά όταν το όριο ειναι 130??Εντάξει δεν λέω έχεις άλλα + με τον πιο ισχυρό κινητήρα αλλα θες και περισσότερο καύσιμο και μεγαλύτερα τέλη...
Οσο για το αν του πείνω εγώ προσωπικά το αίμα αστο να το ξέρει το αυτοκίνητο...που έπρεπε εδω και 500 χιλιόμετρα να του κάνω service και το καθυστερώ και σαν να μη φτάνει αυτό το ξεσουμίζω κιόλας πολύ άσχημα...να πω επίσης οτι το λάδι του είναι αρκετά πεσμένο (καθώς έπρεπε εδω και καιρό να γίνει το service)...Τι να πω...όπως φερθείς στο αμαξι θα σου φερθεί αλλα πιστεύω πως το 1.2 είναι απο τα πιο αξιόπιστα μοτερ που βγήκαν για το stilo αν και το 1400 όντως έχω ακούσει και απο άλλους οτι κάθετε απο θέμα δύναμης πιο καλά στο stilo...
Και αν δεν κάνω λάθος το 1.6 είχε βγάλει πιο πολλά ηλεκτρικά λόγω των κακών γειώσεων και χρειαζόταν εξτρά σε αντίθεση με το 1.4 και κυρίως το 1.2...
Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Το 6αρι σασμάν μετράει δεν μπορώ να πώ..
Για τις επιδόσεις τώρα δεν είναι η τελική που μετράει. Ετσι κι αλλιώς δεν είμαστε στην Ιταλία ή τη Γερμανία να έχουμε δρόμους για τρελες ταχυτητες. Έχει όμως σημασία η ανεση στη μετακίνηση του οχήματος σε ένα ταξίδι, ακόμα και με το αμάξι φορτομένο, η δυνατότητα να κάνει μια προσπέραση όταν χρειαστει κλπ. Άλλωστε γι αυτο είναι φτιαγμένο το stilo και όχι για αμάξι πόλης. Απο αυτή την άποψη είπα ότι ο 1.2 ήταν λάθος, αφου το αμάξι δεν προορίζεται για οικονομία οπως το panda που ανέφερες..
Μη μου εξαπτεσαι όμως ρε, δε μιλάω προσωπικά για σένα, την άποψή μου σου λέω :thumbsup:
Παιδιά cool... :smoke:
Η επιλογή του μοτέρ είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα...
Θέλεις καθαρά οικονομία? Παίρνεις το 1.2 και φυσικά δεν περιμένεις να είναι το "τέρας" επιδόσεων που το σκυλοφορτώνεις, κουβαλάς 4 άτομα και πας ταξιδάκια άνετα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όπως σωστά ανέφερε ο maragoudis.
Θέλεις κάτι παραπάνω? Παίρνεις το 1.4 που είναι πιο ισορροπημένο σε θέμα επιδόσεων-κατανάλωσης από το 1.2 και ξενοιάζεις.
Θέλεις περισσότερο δύναμη παρά οικονομία? Παίρνεις 1.6 και απολαμβάνεις περισσότερη δύναμη,αλλά δε διαμαρτύρεσαι γιατί δεν πέφτεις κάτω από τα 9 l/100km και ούτω καθεξής...
Εγώ διάλεξα το 1.2 γιατί κοίταξα αποκλειστικά την οικονομία (σε βενζίνες/τέλη κλπ) χωρίς να θυσιάσω χώρους και ομορφιά, και πηγαίνω ταξίδι με 2 άτομα (οδηγός/συνοδηγός), ένα λαμπραντόρ :bleh: και αρκετά πράγματα φορτωμένα χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα δεν θα προσπεράσω χωρίς καν να κατεβάσω ταχύτητα, όπως έκανα με την Alfa 155 που είχα, αλλά προσωπικά το παρακάτω δικαιώνει την επιλογή μου:
http://www.youtube.com/watch?v=Bc-aX...Dq7pwCGItG79KP