Απάντηση: Selenia τέλος??
Δοκιμασα τα selenia 20k, τα εκαιγε, δοκιμασα τα selenia alfa romeo, τα εκαιγε και αυτα, δοκιμασα μετα και γερμανικα (απο τω το εχω, απο κει το παω στην Γερμανια καταληγω), δεν καει γραμμαριο!
Τυχαιο; Δεν νομιζωωωω!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Παιδιά την Selenia την έχει πάρει η (ταϊλανδική? Ινδική? ή κάτι τέτοιο) petronas εδώ και πολλά χρόνια...η οποία τώρα είδα βγάζει και κάτι καινούργια λάδια τα Syntium petronas τα οποία δεν μου γεμίζουν το μάτι.
Να έχει σταματήσει η παραγωγή τους πιστεύω πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ άλλωστε είναι και το εργοστασιακό λάδι για όλο το fiat group!
Κι εγώ αύριο Δευτέρα είμαι για service οπότε θα πάω απο το μαγαζί που αγοράζω ανταλλακτικά να πάρω τα selenia 20K κλασικά (8 ευρώ το λίτρο ! ) και θα κάνω και μια ερώτηση σχετικά με αυτά που λέτε.
Και να κάνω και μια παρένθεση, τις τελευταίες μέρες είχα καεί στον υπολογιστή με το να συγκρίνω τις αναλύσεις των λαδιών...
συγκεκριμένα είχα συγκρίνει
selenia 20k
agip sint 20000
castrol magnatec
shell helix hx7
όλα σε 10-40.
Επειδή τις ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ προδιαγραφές των λαδιών δεν ξέρω να τις ξεχωρίζω μου είπε ο μάστορας απο το συνεργείο μου τι σημαίνει το καθένα και αν πρέπει πχ στην Χ προδιαγραφή η τιμή να οσο μικρότερη ή όσο μεγαύτερη για να είναι καλύτερο το λάδι.Απο ερευνα στο internet επιβεβαιώθηκαν αυτά που μου είπε οπότε άρχισα να ψάχνω τις αναλύσεις των λαδιών και βρήκα οτι σε ΟΛΕΣ τις τιμές τα Selenia ήταν πολύ μπροστά
Μάλιστα μου έκανε εντύπωση οτι τα Selenia 20K alfa romeo σε κάποιες τιμές είχα ελαφρώς καλύτερα νούμερα απο τα 20k....
Οπότε επειδή έχει γίνει πολύς λόγος στο κλάμπ για τα λάδια, καταλήγουμε οτι όντως τα 20k είναι μακράν τα καλύτερα και στην τελική αρκετά οικονομικά (8Ε/λίτρο)
Σόρρυ αν βγήκα λίγο οφφ τόπικ αλλα επειδή ξεσκίστηκα στο ψάξιμο όφειλα να το αναφέρω κι εδώ για κάποιους που ίσως να μη το ήξεραν :)
Βάλε τώρα στην σύγκριση εάν μπορείς και τα castrol edge, τα shell helix ultra και τα amsoil european formula, όλα σε 5-40 και πες μας τα αποτελέσματα...
Και εγώ εμπιστεύομαι τα 20 κ !!!
ρε παιδιά για 10-40 μιλάω πάντα και ΜΟΝΟ γιατί αυτά παίρνει το Stilo!
Ήμουν ξεκάθαρος!
Σοφοκλή αυτό που λες το έχω συζητήσει με πολλούς μάστορες και πάντα όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: έτυχε...
άλλωστε απο ανθεκτικότητα σε 10-40 έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές απο όλα τα ανταγωνιστικά λάδια.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι τι λούκι παιρνάει το δικο μου stilo στον κόφτη όλη την ώρα,ξέρω οτι έχω 250.000χλμ, ξέρω οτι πάντα σε όλα μας τα αμάξια βάζαμε και βάζουμε 20Κ (και στο stilo φυσικά) και όχι απλά δεν καίνε λάδι (εκτός απο το stilo που έχει και ποσα χλμ, και τι χρήση τρώει - αλλα πάλι,ποτέ δεν συμπληρώνω) αλλα δεν είχαμε γενικότερα κανένα θέμα.
Τι να πω ίσως είναι και θέμα τύχης κάποια πράγματα.
Εγώ απλά μίλησα για ιδιότητες και χαρακτηριστικά - χαρακτηριστικά σε αντοχή - για 10-40 και τα selenia 20k + 20k alfa romeo είναι τα καλύτερα. (Σε τιμές μιλάω , και προσωπικά και στην πράξη τόσα χρόνια.)
Γιατί ποιός είπε ότι δεν παίρνει 5-40!?!?
edit: Επίσης πες μου τι ακριβώς σύγκρινες και έβγαλες τα Selenia 20Κ καλύτερα από τα Shell Helix HX7...
Μα δεν ειναι φυσιολογικο να "καιει" λιγα λαδια ο κινητηρας του stilo; Κανοντας βεβαια καποια χιλιομετρα!
Νομίζω Σταύρο το φυσιολογικό λάδι που καίγεται ποικίλει ανάλογα με τον κινητήρα... Φαντάζομαι πως για εμάς δεν είναι φυσιολογικό να καίει!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Γιατί ποιός είπε ότι δεν παίρνει 5-40!?!?
edit: Επίσης πες μου τι ακριβώς σύγκρινες και έβγαλες τα Selenia 20Κ καλύτερα από τα Shell Helix HX7...
cSt στους 40oC
cSt στους 100oC
και HST
Όσο για το 5-40 έχει συζητηθεί πολλές φορές και οι περισσότεροι ακούμε τι λέει η FIAT.Στο βιβλιαράκι μου εμένα λέει 10-40 μόνο !
Αν έχεις αντίθετη άποψη πες την να μάθουμε και εμείς, τεκμηριωμένη όμως
Τι ακριβώς μου δείχνεις? Όταν λοιπόν τεκμηριώσεις εσύ την δικιά σου θα τεκμηριώσω και εγώ την δικιά μου (που νομίζω το έχω κάνει).
της petronas γκρουπ εγινε αλλα δνε πιστευω καθολου οτι τελειωσανε. εδω τοσα χρονια υπαρχει αυτο το παραμυθι αλλα τοσα χρονια το βρισκω να το πουλανε. http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/25/44/