Σε αυτό έχει δίκιο Teo πρώτα φεύγει ο κόλος είτε σε άσφαλτο είτε σε χώμα :-)
Printable View
Σε αυτό έχει δίκιο Teo πρώτα φεύγει ο κόλος είτε σε άσφαλτο είτε σε χώμα :-)
Εγώ πάλι δεν το χαίρομαι καθόλου όταν φεύγει ο ****ς...δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί....και άντε στα λίγα km...αλλα αν έχεις πολλά? Είναι λίγο γτπ το κράτημα της ουράς στο stilo αμα δεν έχει ESP...
Με την μούρη εγώ δεν έχω πρόβλημα καθώς το ASR κάνει αρκετή δουλίτσα για να είμαι ειλικρινής στα στροφιλίκια
Σε πολλά χιλιόμετρα μια φορά μου την έκανε σε πολύ απότομη στροφή που το έσκισα λίγο όταν μπήκα .ΜΕ χάιδεμα του φρένου και στην συνέχεια γκάζι καρφώθηκε πάλι κάτω .Πιστεύω πως όταν χάνουνε την πρόσφυση η ρόδες του τιμονιού είναι Δύσκολο να το μαζέψεις έως ακατόρθωτο πολλές φορές. Μαζεύετε πιο εύκολα ο κόλος .Βέβαια αυτό είναι γνώμη μου.
Ιιιιιιιιιιιιιιιιιι...!!! Και μας το παίζεις και πιλότος??? Ουστττ κουλομαρία!! :rofl::hehe:
Πέρα απ την πλάκα είναι μακράν καλύτερο να έχεις υπερστροφή, παρά υποστροφή... Όπως τα λέει ο Jim, επανέρχεται σχεδόν μόνο του! Άσε που ο Ιταλός φεύγει διαδοχικά και γλυκά... σου δίνει περιθώριο να παίξεις (ή να μην τρομάξεις στην τελική)!
Εδω υπαρχει λεωφορείο των ΚΤΕΛ με ηχοσυστημα, το ταξι σε πειραξε εσενα;;; --> ΚΤΕΛ Λακωνιας http://leoforeia.gr/photos2/thumbnai...bum=195&page=2
Ας μιλησω και εγω για τα αυτοκινητα της οικογενειας...
Θα πω ομως για αυτα τα 2 που ζω εγω, οχι τι ειχε στο παρελθον ο πατερας (τοτε τα αλλαζε σαν πουκαμισα ρε γμτ, τωρα τιποτα..)
Father: Fiat Tipo 1993 1.4
Αγορασμενο καινουργιο καπου το 1993 ειναι ισως το πιο αξιοπιστο αμαξι που ειχε ο πατερας μου, ισως!
Στα 20 χρονια που κυκλοφορει στους δρομους περα απο τις φυσιολογικες φθορες χρειαστηκε να αλλαξουμε κινητηρα στα 220.000 χιλιομετρα.
Ξεκινησε για Γρεβενα με 4 κυλινδρους και γυρισε με 2! Αγνωστο το γιατι, το μοτερ ειχε λαδι, νερο και οτι αλλο επρεπε να εχει αλλα παρεδωσε πνευμα. Δεν μπηκαμε στον κοπο να το ανοιξουμε καθως βρηκαμε αλλο με 120.000 χιλιομετρα στα 200 ευρα και το πηραμε. Εχει καποια μικρα θεματα με τα ηλεκτρολογικα του μονο αλλα τι να κανουμε, Ιταλικο ειναι, πρεπει να μας παιδεψει λιγακι!!!
Ο εαυτος μου: Fiat Stilo 1.6 2005
Αγορασμενο και αυτο καινουργιο αλλα μαλλον δεν μου εκατσε η καλη οπως σε μερικους αλλους εδω μεσα!
Ξεκιναμε με ταπα βενζινης που δεν κλειδωνει - η ελληνικη φιατ υποστιριξε με ενα χαρτι που εγραφε κατι Ιταλικα οτι θεωρειται στον extra εξοπλισμο και πρεπει να πληρωσω 27ευρω + τα περαστικα για να την παρω!
Υπαρχει διαρροη ρευματος απο καπου καθως απο την αρχη το αμαξι αν μεινει 1 βδομαδα χωρις να παρει μπρος νεκρωνει.
Στα 80-90.000 χιλιομετρα εσπασε το γραναζι της 4ης! Ετσι απλα και ομορφα. Να σημειωσω οτι την 4η ποτε δεν την παταω.
Προσφατα με αφησε και το δυναμο της μπαταριας στον δρομο κυριολεκτικα! (ευτυχως προλαβα και μπηκα σε ενα στενακι και δεν ενοχλουσα την κυκλοφορια σε κεντρικο δρομο)
Ψαλιδια, μπιλιοφορους, ακρομπαρα τα θεωρω ψιλοφυσιολογικες φθορες αν και δεν εχω κανει τοσα πολλα χιλιομετρα...
Κατα τα αλλα λαδια, φιλτρα, μπουζι νορμαλ...
Polo gt 1.4 107hp
το πηρα μεταχειρισμενο με 110.000 χιλιομετρα το κρατησα δυο χρονια δεν μου εβγαλε τιποτα απολυτως....το μονο μειονεκτημα για εμενα ηταν τα φρενα του....καταταλα ηταν πολυ καλο αυτοκινητο...
Ford fiesta 1.4 80hp μκ6
Απο τα καλυτερα αυτοκινητα που περασαν απο τα χερια μου μου ειχε βγει αστερι και το ειχα παρει μονο με 16.0000 χιλιομετρα....μετα απο 2,5 χρονια χρησης στα 53.000 χιλιομετρα δυστηχως με αφησε η κρεμαριερα....
Fiat stilo 1.4
και αυτο απο τα καλυτερα αυτοκινητα που εχουν ερθει στα χερια μου...ηρθε στα χερια μου με 53.000 χιλιομετρα...μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει κανενα προβλημα...οικονομικοτατο τωρα με το υγραεριο που εχω βαλει...
Volvo s40 1.6
Φοβερο αμαξι...οικογενειακο αλλα χωρις κανενα προβλημα...πραγματικα φοβερος κινητηρας
Ford fiesta μκ7
Αλλο ενα φοβερο αμαξι χωρις κανενα απολυτως προβλημα....δεν εχω να πω πολλα για αυτο...
Toyota rav4 98 2.0
Φοβερο jeep κ πολυ καλο για offroad χωρις προβληματα....αλλα εκαιγε πολυ και μετα απο τα τεκμηρια που βγαλαν πουληθηκε κακην κακως...
Θα ξεκινήσω από το 89-90 που θυμάμαι. Το Fiat 128 του πατέρα μου δεν το λέω κάν.
Μάνα: Fiat UNO 1.0 10/89. Πρώτο χέρι. Το πρώτο ή το δεύτερο UNO με το νέο του look που πουλήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Μαύρο. Έκανε 186000 ώσπου και σταμάτησε το κοντέρ να γράφει χλμ. Το κρατήσαμε για περίπου άλλα 100000KM και μετά το χαρίσαμε σε ξάδερφο που το έκανε 5τάχυτο και ακόμα περπατάει.
Στα 30000KM περίπου, καίει φούσκα και ανεβάζει θερμοκρασία. Τότε δεν είχε δείκτη θερμοκρασίας αλλά μόνο ένα κόκκινο λαμπάκι μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Όσοι το είχαν, ξέρουν. Πάει στην αντιπροσωπεία και μετά από 7 μέρες (!) ερευνών και αφού κατέβασαν μοτέρ τα μοσχάρια, διαπιστώσανε ότι ήταν η φούσκα. Από τότε πάντα στο νεκρό και ρελαντί ο λεβιες ταχυτήτων είχε πάρκινσον.
Ηλεκτρολογικά δεν είχε επειδή δεν είχε και τίποτα πάνω του. Μανιβέλες στα παράθυρα, ένας καθρέφτης και πάει λέγοντας.
Προς το τέλος που το είχαμε, μας έβγαλε σκουριά στο ντεπόζιτο βενζίνης όπου σε κάθε 3-4 γεμίσματα, του αλλάζαμε φίλτρο βενζίνης. Λάδια έκαιγε πολύ λίγα.
Πατέρας: Fiat Tipo DGT 1.4 11/91. Πρώτο χέρι στην φαμίλια - ~180000 σε μένα. Μουράτο για την εποχή του, βελούδινη ταπετσαρία, ηλεκτρικά παράθυρα, digital καντράν κτλ, κτλ. Προβλήματα; Από που να αρχίσω. Ήταν από μια παρτίδα (ή έκδοση) που η καλή μας FIAT δεν είχε κατανεμητή πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα. Αποτέλεσμα αυτόυ, σε φρεναρίσματα πανικού, να μπλοκάρουν αμέσως οι μπροστά τροχοί, και οι πίσω να αρμενίζουν. Μιλάμε για μικρή πίεση στο πετάλ έτσι; Όχι υπερβολές. Αυτό, συν μια απροσεξία του father στοίχησε μια στούκα στν Μουδανιών Θεσσαλονίκης στην διασταύρωση του περιφερειακού, όταν αυτός ακόμα φτιαχνόταν. Το τότε κόστος επισκευής του θυμάμαι ότι έφτασε τα 900.000 δρχ όταν όλο το αμάξι έκανε 4.400.000 δρχ. Έκτωτε, ο φάδερ πάλι, αγόρασε και κάτι μπαριέρες στην Χαλκιδική, για τον ίδιο λόγο - τα φρένα. Λίγο πριν το βάλει φωτιά, πήγε σε έναν μάστορη στον Βαρδάρη που πολύ απλά μας έβαλε μεγαλύτερα εμβολάκια στα πίσω ταμπούρα και το φρένο του έγινε ανθρώπινο.
Λάδια έκαιγε. Όχι παραπάνω από ότι λέει ο κατασκευαστής του. Στα ~160000Κm στα χέρια της αδερφής μου, κόβει ιμάντα δυναμό. Η οδηγός, αποφασίζει ότι δεν τρέχει τίποτα, και συνεχίζει. Σταμάτησε όταν από τους ατμούς δεν έβλεπε μπροστά της. Παραδόξως, επισκευάστηκαν κολάρα και ιμάντας και ενώ ήμασταν έτοιμη με το πρώτο κάψιμο λαδιού να το πάμε για φλάτζα και βαλβίδα, αυτό δεν έκαψε ΤΙΠΟΤΑ. Κάτι ανάλογο έπαθα όταν κόλησε ο θερμοστάτης του και από πίεση, σκίζεται κολάρο, χάνει τα νερά του στον περιφερειακό και το διαπιστώνω όταν στο φανάρι της λαχαναγοράς, βλέπω το θερμόμετρο στα 130. Παραδόξως, ούτε τότε χρειάστηκε βαλβίδες και φλάτζα. Οπότε σε αυτό το κομμάτι ναι. Ήταν πολύ αξιόπιστο.
Κατά τα άλλα;
2 αντλίες βενζίνης.
1 αισθητήρας στροφών
Δυναμό, καρβουνάκια, αυτόματος.
1 Ψυγείο
1 ECU κινητήρα
2 καταλύτες (μετά δεν μετρούσαμε καυσαέρια...)
2 αισθητήρες Λ
1 συμπλέκτη
και ένα πρόβλημα με το ποντεσιόμετρο που ποτέ δεν επισκευάστηκε. Το πρόβλημά του ήταν ότι αν τσαρούχωνες το γκάζι από το ρελαντί, δεν άρπαζε άμεσα αλλά νετάριζε. Αν το είχες λίιιιιγο πατημένο και το πατούσες τέρμα, ξύριζε.
Στα 390000Km ο father (που του το είχα δώσει πίσω) αποφασίζει να το πάει για απόσυρση μιας και δεν το χρειαζόταν. Ακόμα το κλαίμε.
Μάνα: Fiat Idea 1.4. Αγοράστηκε καινούργιο 03/04. Ωραίο, άνετο, τεράστια κρύσταλλα με πολύ καλή ορατότητα. Ωραίο πάτημα, καλούτσικο μοτεράκι (95άρι). Πρέπει να έχει καμιά 70000km τώρα. Δεν ξέρω ακριβώς. Ζημίες;
1 Αισθητήρας Λ
2 πολλαπασιαστές
Αν θυμάμαι καλά και έναν αισθητήρα στροφών
Το Blaumpunkt που έχει μέσα για ήχο, απέκτησε δικιά του προσωπικότητα. Ανοιγόκλεινε όποτε αυτό ήθελε με αποτέλεσμα να τρώει μπαταρία. Μπήκε εξωτερικός διακόπτης και όλα καλά.
Ένα χαζό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και στα 4 παράθυρα και στους καθρέπτες, τελικά ήταν από βρώμα στην φύσα του control panel στην πόρτα του οδηγού. (ανοικτό παράθυρο εν ώρα βροχής... κλασσικά)
Κατά τα άλλα μια χαρά.
Εγώ: Fiat Stilo 1.6 Dynamic 3D. Το πρώτο μου αμάξι! Αγοράστηκε με 52000Km τον 03/2007. Πρώτη του κυκλοφορία 11/02. Είμαστε στα 185000Km και ακόμα γράφει. Ζημιές; Λίγο πολύ τα ξέρετε.
1 Ηλιοροφή - ακόμα τσούζει
1 Ωραία Πεταλούδα - πέρασε το τσούξιμο
Καλωδίωση πεταλούδας
1 MAP
2 Πολλαπλασιαστές (οι 2 που πρείσσεψαν είχαν αλλαχτεί από τον προηγούμενο)
2x κόντρα βάση κινητήρα
1 βάση κινητήρα δεξιά
3 μοτεράκια του Clima (σήμερα άλλαξα το 3ο)
3 Καμένες αντιστάσεις θερμενόμενων καθρεπτών
1 αισθητήρας βάρους για τον αερόσακο.
Φύσες αερόσακων - κλασσικά
1ος αισθητήρας Λ
1 καταλύτης
4 ή 6 ζαμφοράκια (αναλώσιμα)
2 ή 4 ακρόμπαρα (δεν θυμάμαι)
Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι κουλά στο dead lock του οδηγού. Δεν μ'αφήνει να μπω μέσα ώρες ώρες.
Λάδια καίει περίπου 1 λίτρο στα 10000 αλλά κάτι μου λέει ότι η σύνθεση των selenia πρέπει να έχει αλλάξει. Είναι κουλό μέχρι τα 7000 περίπου km να μην έχει κάψει ΤΙΠΟΤΑ και μετά να τα καίει με γεωμετρική πρόοδο. Είναι υπό παρακολούθηση το θέμα προς το παρόν.
Επίσης τώρα τελευταία η πεταλούδα άρχισε να ξαναγκρινιάζει, αλλά ακόμα είμαστε αγαπημένοι.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ό,τι είχε η μάνα μου, βγήκε σκυλί. Ό,τι πιάσαμε εγώ και ο πατέρας μου, το κάναμε γιάμπαλο.
Πάντως μετά και από τα τόσα που μου έχει βγάλει το Stilo, δεν με ξενερώνει ποτέ. Ακόμα και όταν με αφήνει στα κρύα του λουτρού εκείνη η κακιασμένη πεταλούδα!
Αν μου έλεγε κάποιος τώρα αν θα το ξαναγόραζα... με μεγάλη μου χαρά. (αφού σκέφτομαι το SW για οικογενειακό.... καμμένος λέμε)