Απάντηση: Group buy (Ομαδικές αγορές)
Οπως εχω ξαναπει και βλεπετε στην υπογραφη μου ειμαι μελος και ενος αλλου φορουμ.
Εκει τα παιδια εχουν κανει τρομερη δουλεια και εξασφαλιζουν προσφορες που δεν εχει να κανει σχεση με τον αριθμο των ατομων που θα ζητησουν ενα αντικειμενο η μια υπηρεσια.
Θα αναφερθω στα λαστιχα που ειναι κατι που χρειαζονται και τα 2 οχηματα και στις μηχανες συνηθως αλλαζουν συχνοτερα απο οτι στα αυτοκινητα. Εδω στην Θεσσαλονικη εχουμε 2 μεγαλα μαγαζια που ειναι και οι κυριοι προμηθευτες των μικροτερων οσο αφορα τα λαστιχα μηχανης. Εχουμε και απο τους 2 προσφορα για το φορουμ χωρις ομως να χρειαζεται να μαζευτουμε 3-4 μηχανες και να τα αλλαξουμε ταυτοχρονα. Ακομα ο ενας μας κανει προσφορα και σε λαστιχα αυτοκινητου. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και στην Αθηνα και σε αλλες μεγαλες πολεις της Ελλαδας.
Θελω να πω οτι καλο ειναι να παρουμε προσφορες (για να πω την αληθεια περιμενω μια που εχω ζητησει στις επομενες ημερες), που θα ισχυουν συνεχεια και οχι μονο αν θα μαζευτουμε ενας ογκος.
Σωστό αυτό που λέει ο Σοφοκλής. Αν γίνεται να μας δώσει κάποιος μία έκπτωση τάδε τοις εκατό πχ σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία για το club, αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο. Κι ας μην γίνει ταυτόχρονα η εκάστοτε αγορά.
Μιχάλη όντως για τα λάστιχα θα πρέπει να είναι το πρώτο σαν βήμα, μιας και είναι το νούμερο ένα αναλώσιμο που σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλές προσφορές.
Επίσης γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να δίνουμε και ένα κίνητρο σε κάθε κατάστημα/επιχείρηση που θα μας κάνει μια προσφορά... πχ η εμφάνιση του logo τους σε μία extra μπάρα κάτω κάτω στο forum με τον τίτλο "Το StiloClub προτείνει:"... Είναι εφικτό αυτό; Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Σωστό αυτό που λέει ο Σοφοκλής. Αν γίνεται να μας δώσει κάποιος μία έκπτωση τάδε τοις εκατό πχ σε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία για το club, αυτό είναι και το βασικό ζητούμενο. Κι ας μην γίνει ταυτόχρονα η εκάστοτε αγορά.
Μιχάλη όντως για τα λάστιχα θα πρέπει να είναι το πρώτο σαν βήμα, μιας και είναι το νούμερο ένα αναλώσιμο που σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε καλές προσφορές.
Επίσης γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να δίνουμε και ένα κίνητρο σε κάθε κατάστημα/επιχείρηση που θα μας κάνει μια προσφορά... πχ η εμφάνιση του logo τους σε μία extra μπάρα κάτω κάτω στο forum με τον τίτλο "Το StiloClub προτείνει:"... Είναι εφικτό αυτό; Πως σας φαίνεται σαν ιδέα;
Αυτο το κανουμε στο αλλο φορουμ, στην σελιδα υποδοχης (οπως εχουμε εμεις το κοκκινο Stilo), εχουμε ολους τους 'συνεργατες' του φορουμ σε διαφορα μπανερακια...
ξαναλεω ειχαμε δοκιμασει παλιοτερα κατι τετοιο, μαλιστα ειχαμε βγαλει αυτοκολλητο να βαζουνε τα καταστηματα και ειχαμε και καρτες να βλεπουνε ποιοι ειναι μελοι (της καρτες της κενες της εχουμε ακομα) Αλλα δεν ειχαμε ποτε αρκετη ανταποκριση και μετα γινομασταν ρεζιλι στον καταστηματαρχη οταν μας εδινε καλη εκπτωση. Ας δοκιμασουμε στην αρχη για κατι απλο με απλο ποστ με τιτλο πχ GROUP BUY SnowSock και βλεπουμε σημμετοχες.
Μπραβο ρε jim επρεπε να ανοιξει τετοιο θεμα..maxime ωραιες σκεψεις κανεις χεχε!
Άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε το ψάξιμο από τώρα σε μαγαζία τα οποία είναι διατεθημένα να κάνουν μια έκπτωση επί του τιμοκαταλόγου χωρίς να είναι ανάγκη να μαζευτεί ορισμένος όγκος αυτοκινήτων.Απλά μπορούμε να πούμε ότι ένας μεγάλος όγκος θα πάει την περίοδο του φθινοπώρου που κλασσικά αλλάζουμε τα λάστιχα.
Με την ιδέα του Τεο, για αναφορα των καταστημάτων ,είμαι 1000% σύμφωνος αλλά και σίγουρος ότι αυτό θα είναι υπέρ μας από θέμα έκπτωσης αλλά και από θέμα ''ανοχής'' στο να μην είμαστε υποχρεωμένει να μαζεύουμε συγκεκριμένο όγκο μελών.Άρα αυτό είναι κάτι που οι admin πρέπει να δουν και πιστεύω πως αυτό σαν πρόταση είναι υπέρ όλων μας.
Το λοιπόν , μιας και στη βράση κολλά το σίδερο (που λέει και η παροιμία ) από Δευτέρα να μπουμε στη διαδικασία του να ψάξουμε ή να δουμε πρώτα την εκδοχή της αναφοράς αυτων των καταστημάτων στο forum για να λειτουργήσει καλύτερα η προσέγγιση?
Πόσοι ρε παιδιά θα αλλάξουν λάστιχα φέτος? Ένας? Δύο? Δεν νομίζω με τέτοιες ποσότητες να πετύχουμε κάτι καλό. Δεν κοιτάμε για φίλτρα - λαδάκια καλύτερα που όλοι χρειαζόμαστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο??
Με το να μπουμε στη διαδικασία να δούμε για φίλτρα - λάδια κτλ είμαι σύμφωνος με τον φίλο s6_sot αλλά δεν είναι κακό να δούμε και για λάστιχα ή ακόμα και φτίαξιμο ζάντών.Θέλετε να αρχίσουμε για τα παραπάνω ποιοι και πόσοι θέλουμε και να δούμε στη πορεία ?Κατά τη γνώμη μου να δούμε και με το θέμα τις προβολής με τα καταστήματα αυτα που θα δώσουν έκπτωση πριν αρχίσει η έρευνα αγοράς?
Λοιπόν να κάνω μια αρχή και όποιος θέλει βάζει όνομα και το τι θέλει? ( Δεν ξέρω αν το κανω σωστά :hmmm:)
A) Λάστιχα-επισκευές ζαντών
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
Ωραίος ο Μιχάλης! Ας ψάξουμε στην τελική και ότι βγει...
A) Λάστιχα-επισκευές ζαντών
1) maximos
Β) Λάδια-φίλτρα-μπουζί
1) maximos
2) teo
Και φυσικά...
Γ) Βιολογικός καθαρισμός
1) maximos
2) teo
Αν θελετε οταν θα πηγαινετε σε ενα μαγαζι για προσφορα κτλ να τον ρωτατε αν θα κανει και αποστολες.
Για παραδειγμα μπορει να βρειτε μια καλη προσφορα στην Αθηνα και να μας συμφερει εμας εδω να τα αγορασουμε απο εκει!