εεε οταν ρωταω που τις βρηκε δεν περνω απαντιση!!! τον δανισμό τον ήξερα και εγώ :evil:
Printable View
εεε οταν ρωταω που τις βρηκε δεν περνω απαντιση!!! τον δανισμό τον ήξερα και εγώ :evil:
Ενα ς παρομοιος λεει:
Προγραμμα ανακυκλωσης ενοψη.Γινεται ανταλλαγη αδειων μπουκαλιων με γεματα. Συγκεκριμενα, με 4 αδεια μπουκαλια παιρνεις ενα γεματο. ποσα μπουκαλια μπιρας θα πιει μια οικογενεια που εχει συγκεντρωμενα 24 αδεια μπουκαλια;
Ελατε το ξερει κι η γατα μας τωρα . μη :144
Ας δοθει μονολεκτικη απαντηση.
7 και θα μείνουν και 3 άδεια ?
Και αν δανειστει ενα (και μετα το επιστρεψει) ,Γιωργο,θα πιει 8 E;
Παμε παρακατω. :103
Σαββατο βραδυ,δεξιωση στο σπιτι μας, εχουμε επετειο, καλεσμενοι πολλοι, εδεσματα , ποτα , κερασματα και βαλε. :132
Μετα ομως τι γινεται ;
Απλυτα πιατα να! μια στοιβα ,ποτηρια; Aσε, απο που ν` αρχισει κανεις και επειδη ολα αυτα ολοι θελουν να τα αποφυγουν, καλεσαμε δυο σερβιτορους ,που ειναι η δουλεια τους ,συμφωνησαμε και ξεμπερδεψαμε (και το ετερο ημισι ειναι ακρως ευτυχισμενο,για να μη πουμε κι εμεις ,για οσους ...ηθελαν... την ισοτητα ).
Ομως και αυτοι ανθρωποι ειναι.
Λιγο πριν αρχισει το σερβιρισμα, πειραζοντας ο ενας τον αλλο και σκεφτομενοι τι τους περιμενει μετα, καταληγουν να παιξουν ενα παιχνιδι και ο χα΅ενος να πλυνει τα πιατα στο τελος της δουλειας. Τοποθετουν, λοιπον, ΕΝΑΛΛΑΞ, εναν ΅εγαλο αριθ΅ο ιδιων πιατων οπουδηποτε πανω σε ενα στρογγυλο τραπεζι(ετσι θα ειναι και πιο ευκολο το σερβιρισμα και η ετοιμασια των menu).Ο πρωτος που ΔΕΝ θα εχει χωρο για να τοποθετησει το πιατο του, χανει το παιχνιδι.
Οροι:Τα πιατα πρεπει να ακου΅πανε κανονικα πανω στο τραπεζι και δεν επιτρεπεται να επικαλυπτονται .
Ποια στρατηγικη θα διαλεξει καποιος , ωστε να κερδισει στα σιγουρα το παιχνιδι;;
Για φανταστειτε να ξυπνησετε Κυριακη πρωι και να εχετε μια τετοια <υποχρεωση>
Μας βλεπω ναααα!!!!!!! κατι μουτρα .Χρειαζεται λοιπον μυαλο, γιατι οποιος δεν... τοτε εχει... Ποδαρια.
Λοιπον :127' τι λετε;
ρε συ πολύ κουφό αυτό το τελευταίο για ριγέ τίποτα κανένα hint γιατί δεν βλέπω φως στον ορίζοντα! (να γιατί εγώ αποφεύγω τις συνεστιάσεις σπίτι μου :> )
Που ειναι το κουφο; γινε πιο συγκεκριμενη.Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Nenya
Λοιπον :108
Ξεκιναμε οπωσδηποτε πρωτοι βαζοντας ενα, ακριβως στο κεντρο του τραπεζιου
Τη συνεχεια βρες τε την ....
:136 Τιιιιιιιιιποτα...
Στη συνεχεια, οπουδηποτε και αν τοποθετησει το πιατο του ο αλλος, εσυ ßαζεις το δικο σου απεναντι, και συ΅΅ετρικα ως προς εκεινο που εβαλες πρωτος στο κεντρο του τραπεζιου. Ετσι οσο θα εχει χωρο ο αλλος για ενα πιατο ακο΅α, θα εχεις κι εσυ.
Αντε στη λαντζα κερδισα
hummm ναι sound logical !
τι έγινε ρε παιδιά γιατί ατονήσαμε ???
Περιμενα μηπως και παιξει κανεις αλλος.
Αλλα...η stiloπωρωση ειναι ανιατη νοσος φαινεται.
:166
Ελατε :142
--------------------
Eχουμε εννια κουβαδες, πλαστικους ,με λυρες (αμ δε :152 για χαρη του γριφου και μονο ,μη μας πιασει και καμια εφορια) και μια ζυγαρια μιας χρησης. Eνας κουβας εχει καλπικες λυρες. Oι καλπικες ζυγιζουν ενα γραμμαριο λογοτερο απο τις κανονικες.
Πως μπορουμε να βρουμε ποιος κουβας εχει τις καλπικες, κανοντας μια μονο ζυγιση;
Αφηστε για λιγο το stilo σας . Τι μανια ειναι αυτη ξεκολληστε λιγο
--------------------
ωχ παναγια μου άντε πάλι τω κεφάλι κάτω !!!! :128 :127 :128 :127
Βρε βοηθηστε λιγο το κοριτσι
Που ειναι οι ιπποτες ; Αφηνετε το κοριτσι να :128
Που ειναι οι αλλοι ; Μηπως θελετε ταξιμο κανεναν κουβα με λυρες για να βοηθησετε;
η ομάδα δεν τραβάει .. εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το βρω έχω κολλήσει! και δεν βλέπω και κανέναν να λέει τίποτα οποτε δεν το λες ....
Παιρνεις απο τον πρωτο μια, απο τον δευτερο δυο.... και απο τον ενατο εννια λυρες ,συνολο 45 .
Μετα τις ζυγιζεις oλες μαζι .
Αν υποθεσουμε οτι οι κανονικες εχουν βαρος 10γρ η μια kαι οι καλπικες 9γρ, τοτε τι μπορει να συμβει;
Το quiz με τις λίρες το έχω ξαναδεί αλλά η λύση του δεν μου πολυαρέσει! ( δεν την κατάλαβα τη να κάνω!) οπότε μην μου δίνεις hints αλλά εξήγησέ το μήπως και πάρει μπροστά το καρβούνι μου!
Aν ηταν ολες κανονικες θα ειχαν βαρος 450 γρ
Αν ομως η ζυγαρια δειξει, ας πουμε, 449 τοτε ο κουβας απο τον οποιο πηραμε τη μια λυρα, εχει τις καλπικες. Nαι;
Av δειξει ... 441 τοτε ο τελευταιος εχει τις καλπικες.
Ε, εννοειται οτι θα γινει και μια καποια προεργασια - ετοιμασια για να μη χασουμε την αντιστοιχιση λυρων και κουβαδων.
Λοιπον...
Πες μου οτι το καταλαβες !!!
hummm νομιζω ναι ....
Ας επανελθουμε στους ευκολους και σχετικα γνωστους...
α)Eχουμε στη σειρα (εναν πισω απο τον αλλο )τρεις καρναβαλιστες και 5 καπελα: τρια ασπρα και δυο μαυρα που τα βλεπουν ολοι. Στη συνεχεια τους δενουμε τα ματια και τους βαζουμε απο ενα καπελο στο κεφαλι. Επειτα τους λυνουμε τα ματια και τους λεμε να μη γυρισει να κοιταξει κανεις πισω του και τους ρωταμε:Με βαση αυτα που βλεπεις και ακους, ξερεις τι χρωμα καπελο φορας ;
Ο τελευταιος και ο μεσαιος απαντησαν αρνητικα ,ενω ο πρωτος το βρηκε.Τι χρωμα απαντησε ο πρωτος οτι ειχε το καπελο του;
Και ενα για τους Μαθηματικους τωρα που τελειωσε και η εξεταστικη τους...
β)Δινονται οχτω οχταρια και μονο αυτα.Χρησιμοποιωντας οπωσδηποτε ολα τα οχταρια και κανενα αλλο νουμερο και κανοντας οποια η οποιες μαθηματικες πραξεις θελεις, να βρεις εξαγωμενο τον αριθμο 1.000
Λοιπον επιθεση εγω . :178 με δυο αυτη τη φορα. :142
grgrgrgr το πρωτο με μπερδευει αλλα θα στο πω το δευτερο πρεπει να ειναι ....
888+[8(8+8 )]-8-8 =1000
Ναι!!! Ναι!!!! Ησουν στη γωνια και το περιμενες Μπραβο!!!! :139
Για τον πρωτο ,ξεκινα απο το τελευταιο , γιατι να απαντησε : <<δεν ξερω>>...
sporas εκει που ειμαι στο τσακ να το βρω παντα διαπιστονω οτι εχω αφησει κενα .... για πες το
Αν ο τελευταίος έβλεπε ότι κι οι δύο μπροστινοί του φορούσαν μαύρο καπέλο, θα ήξερε ότι ο ίδιος φορούσε άσπρο, αφού τα μαύρα καπέλα ήταν μόνο δύο.Για να απαντήσει όμως <<δεν ξέρω>>πάει να πει ότι: ή φορούσε ο ένας μαύρο και ο άλλος άσπρο, ή και οι δύο φορούσαν άσπρο.
Ερχόμαστε τωρα στον μεσαίο να δούμε γιατί κι αυτός απάντησε αρνητικά.
Αν ο πρώτος φορούσε μαύρο,αυτός (που το βλέπει) θα συμπέραινε ότι φορούσε άσπρο, (αφού άκουσε και την αρνητική απάντηση του τελευταίου). Αφού, όμως κι αυτός απάντησε ότι δεν ξέρει, ο πρώτος σίγουρα φορούσε άσπρο.
Αυτά σκέφτηκε ο πρώτος και είπε ότι φορούσε άσπρο καπέλο
sporas τι γίνετε ούτε λες κανένα γρίφο ούτε τίποτα ... να σου βάλω εγώ έναν ?? τι κινητό να πάρω με ζορίζει εδώ και πολλές μέρες :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Φαίνεται ότι ατύπως μου παραχωρήθηκε η αποκλειστικότητα, αφού επι ένα σχεδόν μήνα ουδείς ποστάρισε γρίφο.
Λοιπόν Nenya αφού με ρωτάς , απαντώ.
Κινητό; όσο πιό απλό ,τόσο πιο καλό .
Γρίφο;
Θέλεις να παιδεύεσαι :128 ή να εκπαιδεύεσαι; :175
Οπως και να είναι... πάρε :160 έναν εύκολο.
Δυο φίλοι έτρεξαν σε μια κούρσα 100 μέτρων. Όταν ο α τερμάτισε, ο β βρισκόταν στα 90 μέτρα. Ο α πρότεινε στον β να ξανατρέξουν, αλλά αυτη τη φορά θα ξεκινούσε 10 μετρα πίσω απ' τον β για να είναι πιο αμφίρροπο το αποτέλεσμα.
Αν κρατηθούν όλες οι άλλες συνθήκες ίδιες, θα κερδίσει κανείς ή θα τερματίσουν ταυτόχρονα;
ταυτοχρονα λεω γω τωρα......
oxi
kανε ενα διαλειμμα τωρα και δες εδω http://www.kintilef.com/ που σε ενδιαφερει
Γεια σου sporas...
ο α δεν ξανακερδίζει; (χαζός είναι να τον προκαλέσει δεύτερη φορά κ να χάσει?)
:206
Γεια σου και σε σενα McSergio.
Και μπραβο! ναι οπωσδηποτε έτσι ειναι. Ο α θα ξανακερδισει.
Ενας χαλιφης, λιγο πριν πεθανει, για να αποφασισει ποιον απο τους δυο γιους του θα αφησει διαδοχο, τους καλεσε να κανουν εναν αγωνα δρο΅ου ΅ε τις κα΅ηλες τους προς το χαλιφατο, ξεκινωντας απο μια ερημο που ηταν αρκετα μακρια. Τους ανακοινωσε δε πως χαλιφης θα γινoταν αυτος που η κα΅ηλα του θα τερ΅ατιζε δευτερη!
Πραγ΅ατι, οι δυο νεοι εφεραν τις κα΅ηλες τους στην ερη΅ο,και ενω ηταν πανετοιμοι ,δεν ξεκινουσε κανεις.(φυσικο ηταν αλλωστε).
Βλεπουν εναν σοφο ασκητη να περνα απο κει και σκεφτονται να τον ρωτησουν πως να λυσουν το προβλη΅α τους. Ο σοφος αντρας τους ψιθυριζει κατι και α΅εσως αυτοι τρεχουν,ταχυτατα προς τις κα΅ηλες, τις καβαλανε κι αρχιζουν να τρεχουν προς το χαλιφατο, οσο πιο γρηγορα γινοταν.
Τι να τους ειπε αραγε ο ασκητης;
Εδω σας θελω...
ο σοφος ασκητης τους ειπε να θα παρει ο ενας την καμηλα του αλλου!
Βοήθεια!
Μήπως τους είπε ότι υπάρχει κι άλλος γιος με καμήλα; (λέω τώρα)
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η NENYA TOYS EIΠΕ
Παράθεση:
oxi
H καμηλα του νικητη πρεπει να ειναι δευτερη!!!!!!!! αρα τι τους ειπε και φυσικα έτρεξαν να το κανουν μπας και κερδισουν...
Παράθεση:
ο σοφος ασκητης τους ειπε να θα παρει ο ενας την καμηλα του αλλου!
Μάλλον αυτό ε;;;
ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ nenyas ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΣΤΟ MCsergio
οταν το ανεβασα ειδα τησ nenyaςΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΣΠΕΥΣΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ
ΟΜΩς ΜΟΛΙς ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕς Mcsergio με τη σωστη του πλεον απαντηση (γιαυτο φαινεται και επεργασμενο)
Ω!!! ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑ
ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η NENYA GIA NA EIMASTE DIKAIOI KI EJHGHMENOI...
Έτσι κι αλλιώς από την Nenya το έκανα Quote...
Ο μεγάλος επιλυτής γρίφων φαίνεται όταν παραδέχεται τους καλύτερούς του! Πσσσσ... :208
Και ενας πιο δυσκολος (Νονιζω θα χρειαστει χαρτι και μολυβι αλλιως κινδυνευει να γινει το μυαλο κουρκουλουκι)
παμε.
Σε μια φυλακη υπαρχουν θανατοποινητες. Οι φυλακες τους λενε οτι θα τους χαρισουν τη ζωη αμα λυσουν ενα γριφο.
Λοιπον θα φορεσουν οι μισοι μια ασπρη μπλουζα και οι αλλοι μισοι μια ασπρη μπλουζα με μια μαυρη βουλα στην πλατη.
Μετα θα τους αφησουν στο προαυλιο εναν-εναν και θα πρεπει να πανε στον απεναντι τοιχο και να αραδιαστουν ετσι,ώστε αυτοι που εχουν την βουλα να πανε στο δεξι μερος και αυτοι που δεν εχουν τιποτα στο αριστερο μερος του τοιχου.
Κανενας δεν ξερει τι μπλουζα φοραει
Πως πρεπει να ενεργησουν για να πετυχουν και να σωθουν;
:143 :143 :143 :143 :143 :143 :206 :206
Λοιπον Νενυα το ιδιο συνεβει και με το δικο σου ποστ έπρεπε να προηγηθει του παραπανου γριφου
δες τις ωρες που ανεβηκαν τα δυο τελευταια ποστ ε;
Σημερα δηλαδη εχουμε συνοστισμο ...Ας ειναι...
Κατ΄ αρχάς θα μπούνε όλοι σε μια γραμμή.
Ο πρώτος θα κάνει ένα βήμα δεξιά.
Ο τρίτος θα βάλει τον δεύτερο δεξιά ή αριστερά ανάλογα με τη μπλούζα που φοράνε οι μπροστινοί του.
Ο τέταρτος θα βάλει τον τρίτο και πάει λέγοντας...
Όποιος μείνει τελευταίος πηγαίνει στη μεριά με τα λιγότερα άτομα (μιας και είναι χωρισμένοι μισοί μισοί)
Σα λύση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη..
Ο δεσμοφύλακας τη δέχεται για να αφήσει τους κρατούμενους ελεύθερους;
Ειναι μια λυση , αλλα νομιζω δεν θα γινει αποδεκτη γιατι δεν δεχονται ο ενας να βοηθαει η να τακτοποιει τον αλλο
Πρεπει ο καθενας να παει εκει που πρεπει μονος του
Αλλωστε εναν-εναν τους βγαζουν στο προαύλιο
Επισης μια βοηθεια: Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι στοιχισμενοι οταν θα βρεθουν στον τοιχο,απλως να ειναι ΑΡΑΔΙΑΣΜΕΝΟΙ και τελικα χωρισμενοι σε δυο ομαδες
Αντε τωρα ειναι ευκολο