Απάντηση: T-Jet κινητήρας και τύποι βενζίνης
Ωραίο το λινκ και με αρκετό πράγμα για μελέτη, βέβαια θέλει τον χρόνο του και η ώρα δεν είναι κατάλληλη.
Πως όμως μπορείς να εξηγήσεις την διαφορά που δεν μπορεί και εσύ θα την έχεις νιώσει στο δικό σου ακόμη και απο βενζινάδικο σε βενζινάδικο ή σε παρτίδα πλήρωσης του ρεζερβουάρ.
Η v-power δεν εχει φαει προστιμο για το "power" αλλα γιατι την αναφεραν χωρις να ειναι απολυτα σαφες οτι ειναι 95.
Με αποτελεσμα να ξεγελιέται αρκετος κοσμος και να νομιζει οτι ειναι 100αρα. (ηταν και η διαφορα της τιμης παραπλανητικη)
Ελα ρε παιδια...
Όλοι μας κοτόσουπες βάζουμε.
Τι 95 και τι 98...
Μακάρι να υπήρχε με 70λεπτά 80 οκτάνια. Αυτή θα βάζαμε όλοι μας και πάλι θα τσουλούσαν.
εσυ με τα 150 αλογακια πως τα πας με την καταναλωση?
Είμαστε μαλωμένοι με την κατανάλωση.
Όταν δεν το πιέζω καθόλου το αυτοκίνητο μου βγάζει 10-12 μέρες και το χρησιμοποιώ καθημερινά.
Αλλά αν θέλεις να το δώσεις λίγο παραπάνω η κατανάλωση εκτοξεύεται και πραγματικά όταν γυρνάς στο σπίτι και βλέπεις τον δείκτη της βενζίνης απορείς και απογοητεύεσαι.
Άλλα πιο πολύ εξαρτάται απο την οδήγηση του καθενός.
Δε λέω όμως πως το Bravo είναι και το πιο οικονομικό αυτοκίνητο σε θέμα κατανάλωσης...
...ο κινητηρας των t-jet ειναι ο 1.4 που χρησιμοποιειται κατακωρον αποτην φιατ..και ειναι κινητηρας MPI πολλαπλου ψεκασμου...και οχι FSI αμεσου ψεκασμου γι αυτο και μπορει να δουλευει απροβληματιστα και με 95αρα..
τα αρχικα μου γεμισματα μεχρι τα 1500 χλμ ηταν καθαρα με 95 χωρις προβλημα...απλως λενε οτι αν βαλεις 100αρα σου δινει μεχρι και 5 αλογα...δεν ξερω αν ισχυει το διαβασα σε εγκυρο περιοδικο που δοκιμαζε το bravo.. οταν εβαλα 100αρα που μεχρι και σημερα αυτην βαζω (8500 χλμ) ειδα εμφανη διαφορα στις επιταχυνσεις. ανοιγε πιο ευκολα...
αλλα το θεμα ειναι οτι και στο βιβλιο οδηγιων του Bravo γραφει οτι γεμιζει με 95αρα... στο ιβιζα που ειχα εγραφε 98+....
απο καταναλωση 7,9 - 8,5 ειναι τα συνηθη που βλεπω ..12αρι δεν εχω δει ακομα παρολα τα ανοιγματα... και μενα ο χρονος απο το ενα γεμισμα στο αλλο ειναι 12-15 μερες με 30-40 χιλομετρα καθημερινα..
στην εκθεση που κοιταξα την ταπα του bravo 150 (σιγα μην ρωτουσα τον πωλητη, την ηξερα την απαντηση lol) εγραφε οτι καιει "unleaded fuel only" πραγμα που λογικα σημαινει απλη 95αρα. αν ηθελε 98 η 100 θα ελεγε "premium unleaded" νομιζω
να σημειωσω οτι ειμαστε η μοναδικη χωρα στην ευρωπη στην οποια τα audi-vw πρεπει να καινε 100αρα...μας πηραν χαμπαρι οτι τα καυσιμα μας ειναι κοκτειλ χαχαχα
ναι τα FSI και TSI κανονικα πρεπει να καινε 100αρα!
φωτια στην τσεπη τους!
μου αρεσει που το παιρνουνε και καλα για οικονομια καυσιμου....τι να το κανεις αν πληρωνεις την 100αρα 1,55
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
ναι τα FSI και TSI κανονικα πρεπει να καινε 100αρα!
φωτια στην τσεπη τους!
Αυτο δεν ισχυει πλεον.Η πρωτη φουρνια FSI λειτουργουσε αποκλειστικα με 100αρα.TSI FSI οσα κυκλοφορουν τωρα λειτουργουν με 95αρα κ υπαρχει κ σχετικη ανακοινωση στη σελιδα της VW στην Γερμανια με τους νεους κωδικους σειρων κινητηρων.Νομιζω απο τα μεσα 2006 κ πλεον ολα τα vw παιρνουν κανονικα 95αρα.
Pisteuw pws douleuei kai me apli, apla h 100apa einai kaluteri.Deinei kaluteri epidosi k kanei kalo kai ston kinitira.Twra oti protimas.... Alla to kalutero einai na bazete panta 100ara. Bohthaei arketa.To mono kak einai stin tsepi mas.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MaGeLaNoS
Αυτο δεν ισχυει πλεον.Η πρωτη φουρνια FSI λειτουργουσε αποκλειστικα με 100αρα.TSI FSI οσα κυκλοφορουν τωρα λειτουργουν με 95αρα κ υπαρχει κ σχετικη ανακοινωση στη σελιδα της VW στην Γερμανια με τους νεους κωδικους σειρων κινητηρων.Νομιζω απο τα μεσα 2006 κ πλεον ολα τα vw παιρνουν κανονικα 95αρα.
Μήπως έχει να κάνει και με το οτι σταματήσαν να καίνε λάδια? :D
που να σταματησουν να καινε λαδια οι φρυτεζες!!!
εγω παντως εμαθα μεσα απο αντιπροσωπεια οτι συνυσταται η 100αρα για καλυτερο δουλεμα κινητηρα!
Πάντος Γιάννη ο 1,4 ΤΣΙ δεν καίει....ακόμη!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
PascM
Πάντος Γιάννη ο 1,4 ΤΣΙ δεν καίει....ακόμη!
τι δεν καιει?λαδια?λιγο δυσκολο να το πιστεψω γιατι εχω ακουσει απο εμπειρες πηγες περιπου 1 λιτρο στα 5,000χλμ!
Έγκυρες και έμπιστες θεωρώ και εγώ τις δικιές μου, βέβαια πάντα έχει να κάνει και με τον τρόπο που οδηγείς!
Διότι αρκετοί (άσχετα με την μάρκα) τα σκίζουν κρύα και αυτό ντεν παιζει καλά!
ειχα διαβασει ενα αρθρο που εξηγουσε τους λογους που η ελληνικη αντιπροσωπεια vw ελεγε πως ειναι υποχρεωτικη η χρηση 100αρας...
ελεγε λοιπον οτι επειδη ειναι γνωστο το προβλημα με την νοθευμενη βενζινη στην Ελλαδα, και επειδη το κυκλωμα καυσιμου στα μοτερ αμεσου ψεκασμου ειναι πιο ευαισθητο (αντλια υψηλης πιεσης, μπεκ με πολυ μικρες οπες στα ακροφυσια κλπ) προτιμουσαν να συστηνουν την 100αρα που ειναι λιγο πιο καθαρη συγκριτικα με την 95αρα.
εξαλλου τα καυσιμα ειναι και ενας λογος που ακομα δεν επιτρεπουν τα diesel στην Ελλαδα. επειδη με τοσο θειο που περιεχουν τα νοθευμενα πετρελαια, καταστρεφουν τις αντλιες και τα συστηματα συγκρατησης των καυσαεριων
παιδες αυτο με τις βενζινες μην το πολυπιστευετε..εχω παρει φορα ολα τα ιταλικα φορουμ και ολοι εχουν να λενε για προβληματα τριξιματος η προβληματα με το dual logic & selespeed που συνηθως λυνεται με τα πρωτα update ενω αν μπειτε στο φορουμ της φολκςβαγκεν εδω και βουλγαρια ολοι κλαινε με τα 1.4 και 1.6 τφσι...τι σημαινει φσι... μου θυμιζε του μπαρμπα μου του τσοπανη που ελεγε " φ'σαει του ρημαδ'!"
παντα μα παντα ενα μπετονι λαδι στο πορτ μπαγκαζ ωστε να συμπληρωνετε..εκει οποτε μιλανε για καταναλωση δεν ξερουν αν ειναι για βενζινη η για λαδι
ηλεκτρικα προβληματα πολλα κυριως με παραθυρα και κομπιουτερ
και γενικα μιλαμε για ενα χαος! η φολκςβαγκεν εριξε τρομερα κατω την ποιοτητα των αυτοκινητων της..μιλαμε με ενα φιλο εδω ο οποιος εχει το γκολφ 3 gti 2.0 16βαλβιδο με τα 150 αλογα και τοσα χρονια που τον ξερω χτες μου παραπονεθηκε οτι ξεκινησε ενα τριξιμο στην κονσολα και το αμαξι ειναι στα 180.000 χλμ ουτε λαδι καιει σταγονα και ουτε του χαριζει καστανα ο δικος μου..απο το πρωι ενα τσιγαρο μεχρι να βαλει κανα σιντι στο ραδιο και φευγει με κοφτες...καντο σε ενα ΤΣΙ....
εγω πηρα ιταλικο κατα λαθος...πριν χρονια πουλησα τη μπεμπα 520 Ε34 που ειχα και μου εδωσε ο τυπος αυτο το μπραβο και μετρητα...λεω θα του σκισω τα ραματα και θα το πεταξω μιας και τα λεφτα τα εβγαλα...μεχρι σημερα ρε παιδια μην πω μεγαλη κουβεντα δεν με αφησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! διο σοβαρα προβληματα εβγαλε ολα κι ολα και απο εκει καταλαβα τι αχρηστοι μαστορες υπαρχουν..
την πρωτη φορα νυχτα τωρα παω να φυγω να γυρισω σπιτι...βαζω μπρος αναβω τους προβολεις και σβηνουν...παιζω το κλειδι ολα εσβησαν ουτε υαλοκαθαριστηρες ουτε φωτα ουτε ραδιο ...κοιταω ασφαλειες ολες δουλευαν...μονο δουλευαν τα προβολακια του προφυλακτηρα και σιγα σιγα γυρισα σπιτι...την αλλη μερα παω στην αντιπροσωπεια μου λενε το ταμπλο με τις ασφαλειες γιοκ! καινουριο ταμπλο απο ιταλια μπλα μπλα....παω σε ενα παληκαρι ηλεκτρολογο κοιταει...ξανακοιταει στο τελος βρεθηκε το προβλημα σε ενα σνοπ καλωδια που βγαινουν απο την μιζα και πανε στις ασφαλειες...καινουριο πριζακι 20πινο βγηκε 10 ευρω και δεν ξαναεκανε προβλημα
δευτερο προβλημα η αντλια βενζινης οταν ημουν για καφε..το αμαξι με υγραεριο αλλα επειδη ειχε κρυωσει η μηχανη επρεπε να παρει μπρος πρωτα με βενζινη για να μπορεσει να γυρισει σε γκαζι...μλκια αλλα ετσι ειναι σχεδιασμενο...
μονο το νεο μπραβο και πουντο βλεπω δεν εχουν σοβαρα προβληματα και ψηνομαι φοβερα για το νεο πουντο χωρις τουρμπο μιας και τα τουρμπο-χρονια περασαν και θελω κατι νορμαλ...
τωρα για το τοπικ..εγω θελω βενζινη μονο καθε πρωι που ειναι κρυος ο κινητηρας να ζεσταθει λιγο (να ανεβει στην πρωτη γραμουλα ο δεικτης θερμοκρασιας) και απο εκει το γυρναω σε γκαζι...φαινομενα νοθειας στο γκαζι δεν ειδα κανεις να κανει και ειναι 115 οκτανια..απο τοτε που εβαλα γκαζακι το αβανς εχει πειραχτει και μικρες χαμηλες και ψηλες στροφες αρπαζει πολυ γρηγορα ,καιει το ιδιο με βενζινη μονο που το λιτρο εχει τα μισα λεφτα...αυτα καλο σας βραδι
paidia to manual mesa leei typos kaysimou amolyvbh 95 oktaniwn....
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
alexpennos
paidia to manual mesa leei typos kaysimou amolyvbh 95 oktaniwn....
Ακριβώς 95 οκτάνια λέει το manual του αυτοκινήτου.