:whip::whip::moutzaER:....
ε τα θέλει ο πισινός σου :)
Printable View
Είχα TIPO για 10 χρόνια (έκανα πάνω από 250.000 Km) και άλλα 3 το είχε ο προηγούμενος κάτοχος. Αν εξαιρέσω την αντλία βενζίνης που είχα πρόβλημα (οι ελληνικές βενζίνες ... top!!!) δεν είχα άλλο πρόβλημα.
Τώρα με το STILO (το έχω 2 χρόνια) έχω κάνει 80.000 Km και πάλι δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Για μένα το να έχω FIAT δεν είναι μειονέκτημα (αντιθέτως το θεωρώ πλεονέκτημα). Έχω και δικό μου μηχανικό για τα service που τον εμπιστεύομαι, οπότε ... no problem.
Αν κάποιος έχει ένα αυτοκίνητο κάποιας εταιρίας που πιστεύει ότι δεν τον εξυπηρετεί ή ότι το αυτοκίνητο δεν είναι "όπως πρέπει γι 'αυτόν" τότε ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Άποψή μου ....
Οπως εχουμε ξαναπει σε αλλο Thread η εταιρια η ιδια το απαξιωσε το Stilo μερικα χρονια μετα την παραγωγη του.
Εεεεεεε λοιπον σε αυτον που ερχεται και μου λεει "στην ΕΣΚΑΣΑ! ΦΟΛΑ ηταν τελικα, παρε το bravo που ειναι καλυτερο" δε γουσταρω να δωσω ουτε ευρωπουλο!
Η φιατ κανει καλα mini αμαξια κατα την γνωμη μου, το Bravo ειναι απιστευτη φολα και οταν περασουν 3-4 χρονακια απο την παραγωγη του, και φανουν τα προβληματα του τοτε θα δειτε ολοι και θα τριβετε τα ματια σας :P
Τελικά ειναι φόλα το Bravo ε?
Το αν ειναι φόλα η όχι ασε να το κρίνουμε εμείς που έχουμε και ο χρόνος...
Τώρα για το Stilo μπορω να πω μόνο ότι το έχει ενα φιλαρακι 2 χρόνια απροβληματιστο και ειναι ικανοποιημένος.
Δεν καταλαβαίνω όμως πως είσαι τόσο απόλυτος ενώ δεν γνωρίζεις το αυτοκίνητο.
Μπορει να βγουν μερικά όντως με προβληματα (αν και πολλες φορες μονοι μας τα δημιουργουμε).
Δε σημαίνει πως όλα ειναι για πέταμα...
Εσύ τι αυτοκίνητο έχεις?
Και τι προβλήματα είχαν?
Τελικά έχεις STILO ? Εσύ δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι καλό ή κακό ?
Η FIAT το "απαξίωσε" όπως λες γιατί δεν είχε την εμπορική πορεία που περίμενε. Αλλά η εμπορική πορεία ενός αυτοκινήτου είναι κάτι που επηρεάζεται από πάρα πολλούς, διαφορετικούς, παράγοντες.
Και κλείνοντας ένα θέμα που πραγματικά έχει τραβήξει πάρα πολύ : Οταν μια εταιρία καταφέρνει να κατασκευάζει μικρά, ποιοτικά και λειτουργικά οχήματα σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία όπως αυτή των mini, είναι τουλάχιστον χαζό να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Να μη μπερδεύουμε την ικανότητα με την οικονομική δυνατότητα και φυσικά με τις επιλογές της διεύθυνσης.
Αυτά ... και δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ με "κασσάνδρες". Με αποδείξεις και ρεαλιστική προσέγγιση δεκτά ....
Ρε παιδιά το stilo είναι μια χαρά. Διαβάζω τα μηνύματα και βλέπω προβλήματα του τύπου airbag failure και στη χειρότερη καμμένους πολλαπλασιαστές. Λίγο πολύ όλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν προβλήματα και αν εξαιρέσουμε τα japan made, δε νομίζω ότι το stilo βρίσκεται σε άσχημη θέση. Τώρα αν κάθε μέρα το αυτοκίνητο είναι στους κόφτες, τρώει λακούβες, πεζοδρόμια κτλ, είναι λογικό και λαδάκι να καίει, και ζημιές να βγάζει. Αντικειμενικά πάντως το stilo είναι ένα αυτοκίνητο, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, ποιοτικό, άριστο στο δρόμο, που απολαμβάνεις να το οδηγείς. Άσε που αν το πάρεις μεταχειρισμένο, λόγω της ηλίθιας απαξίωσής του από τη μαμά FIAT, είναι το best value for money. Εγώ αν είχα €10.000 για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα έδινα €6-7.000 για ένα stilo του ΄03 με 40.000 χλμ και θα κρατούσα τα υπόλοιπα για τις ζημιές που θα μου βγάλει, αντί να πάρω μια corolla ή ένα golf με €10.000.
Συμφωνώ και εγώ
Πάντως η απαξίωση από την FIAT είναι τέτοια που σε κάνει να μην ξανασκεφτείς ποτέ να πάρεις fiat. To αυτοκίνητο μου είχε κοστίσει 15,000 + 600 ζάντες + 500 αμορτισέρ =16100, ήταν σε άριστη κατάσταση με 39000 χιλιόμετρα και το έδωσα 6300 με το ζόρι
Αν ήταν Golf θα το έδινα 2-3 χιλιάδες περισσότερο με τον μισό εξοπλισμό
Έδειχνα στον αγοραστή όλα τα συστήματα του stilo (city, asr, follow me home κτλ) και είχε ΄μείνει με ανοιχτό στόμα
george kai 1972stilo, είστε κατά την γνώμη και οι δύο απόλυτα σωστοί..
η απαξίωση που έφαγε από την εταιρία, ήταν καθαρά για θέμα marketing.
Συμφωνώ με αυτό που λέτε. αλλά όταν πηγαίνεις σε μάντρα και σου λένε 5000 με το ζόρι γιατί είναι fiat και εσύ ξέρεις ότι ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και δεν έχει σχέση με uno τρελένεσαι
Από εμάς (τους ίδιους χρήστες του αυτοκινήτου) ξεκινούν όλα. Αν βγαίνουμε και συνέχεια κατηγορούμε το αυτοκίνητό μας έξω, λογικό είναι ότι θα απαξιωθεί και η τιμή μεταπώλησης του θα γκρεμιστεί. Και έχει δημιουργηθεί μια "ιδέα" γενικότερα με τα ιταλικά αυτοκίνητα ότι "βγάζουν" προβλήματα, πάλι από εμάς, δυστυχώς.
ΟΛΑ τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα, στο κάτω-κάτω μηχανήματα που έφτιαξαν άνθρωποι είναι. Θυμάμαι μια ιστορία που μου έλεγε ο μηχανικός μου για ένα τύπο που είχε μια 156. Δεν την ζέσταινε ποτέ, την δούλευε συνέχεια στα κόκκινα (με σπινιαρίσματα και ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων) με το που ξεκινούσε, της έβγαλε τα μάτια και όταν έκαψε φλάντζα (ανέβηκε η θερμοκρασία και δεν το πρόσεξε) έφταιγε η ALFA ROMEO.
Και καταλήγοντας ας χαρούμε για λίγο καιρό ακόμα κάποια αυτοκίνητα που μας κάνουν να χαμογελούμε προτού φτάσουμε να αγοράζουμε όλοι το ίδιο νερόβραστο (ασφαλές, καλοφτιαγμένο, ανθεκτικό κατά τ'άλλα) κατασκεύασμα της διεθνοποιημένης αγοράς.
Επίσης μη ξεχνάμε ότι το δίκτυο after sales εξουσιοδοτημένων συνεργείων της FAE δεν είναι και από τα καλύτερα..με αποτέλεσμα δημιουργείται η εντύπωση ότι τα FIAT, ALFA ROMEO, βγάζουν δυσεπίλυτα προβλήματα..Όταν εδώ καλά καλά ούτε η συντήρηση δε γίνεται σωστά...
καποιοι ηταν παντως ετοιμοι να κανουν αγωγη στην citroen λογω προβληματων στα ηλεκτρικα!τα ειχαν αλλαξει ολα!
Πω πω δεν μπορω να σας καταλαβω ρε πουστη μου, λογικο για θεμα μαρκετιγκ η Fiat σε εφτυσε στα μουτρα κανενα προβλημα... μην ειμαστε εριστικοι εξαλου...
Σε αφηνει στο δρομο και ψαχνεις για express servise ενταξει πολλαπλασιαστες ελατωματικοι τους αλαζουμε και τελος, μην ειμαστε και εριστικοι
Μοιαζει σαν να σχεδιαστικε σε μια μερα, πεφτουν καθρευτες, μοκετες, πλαστικα που αντενδεικνυται για καμπινα ενταξει υπαρχουν και Youdie και daewoo με το ιδιο προβλημα μην ειμαστε εριστικοι
Συστημα αναρτησης που αν αποφασισεις να το κρατησεις και να κανεις πολλα χιλιομετρα πρεπει να αλαχτει ολοκληρο μαζι με αμορτισερ μπιλιαδοροι και οτι αλλο σκατο υπαρχει απο εκει κατω ενταξει ολο και καποιο αλλο αυτοκινητο θα τα εχει μην ειμαστε και εριστικοι
Εξυπηρετηση πελατων της Fiat με ατομα που δεν ξερουν ουτε λαστιχα να φουσκωσουν ενταξει πανε σε ενα ελευθερο συνεργειο, μη γινουμε εριστικοι τωρα
Οοοοοτι προβλημα και να βρουμε στο Stilo μας θα το εχει και αλλη μαρκα αυτοκινητου... το ξερω χαιρω πολυ.
Και επειδη ενας ειπε οτι οποιος δεν ειναι ευχαριστημενος με το αμαξι... το αλλαζει...
Μια γυναικα οταν την παντρευτεις... δυσκολα θα την χωρισεις οτι κουσουρι και να σου βγαλει... γιατι την αγαπας!!!
Λυπάμαι πολύ που σου έτυχε εσένα το "λεμόνι".
Επίσης λυπάμαι που σε αυτό τον μάταιο κόσμο δεν βρέθηκε κάποιος να σε καταλάβει για το πως αισθάνεσαι για ένα αντικείμενο.
Αλήθεια όλα αυτά σου έτυχαν ; Αν ναι, τότε μόνο με ξεμάτιασμα και αγιασμό θα σωθείς (πλάκα κάνω ... εντάξει ;)
Σε καταλαβαίνω μέχρι όμως σε ένα σημείο : Αν η γυναίκα που αγαπάω μου βγάζει την ψυχή, συνεχίζω να την αγαπάω, αλλά δεν συνεχίζω μαζί της. Και φυσικά δεν θα φτάσω ποτέ να αγαπάω ένα αυτοκίνητο όσο μια γυναίκα ...
Αυτά χωρίς καμιά δόση ειρωνείας ή επιτηδευμένης εξυπνάδας. Ετσι κι αλλιώς στο ίδιο clubακι είμαστε και το ίδιο κοινό αντικείμενο έχουμε ...
Εγω φιλε μου αγαπαω το αυτοκινητο μου παραπανω απο τις γυναικες αυτο ηθελα να πω και την επιασες αμεσως την παρομοιωση βλεπω.
Εκτος απο την τελευτα σειρα ολα μου φανηκαν με μια δόση ειρωνείας και επιτηδευμένης εξυπνάδας παρεπιπτοντως αλλα δεν κραταω κακια :P :P :P :P :P :P :P
Εγω ολους σας παω σαν τον Χριστοδουλο !!!
http://www.autotriti.gr/blabes/apote...b_montdata.asp?
Μπειτε εδω και πατηστε "μικρομεσαια"...!
Δείκτης βλαβών
ALFA ROMEO 147
95 RENAULT MEGANE
68 FIAT STILO
63 CITROEN C4
49 SEAT LEON
40 PEUGEOT 307
39 CHEVROLET LACETTI
36 VOLKSWAGEN GOLF
36 BMW 1-SERIES
30 MERCEDES A-SERIES
30 AUDI A3
26 FORD FOCUS
24 OPEL ASTRA
23 HONDA CIVIC
20 MITSUBISHI LANCER
19 TOYOTA COROLLA
16 SEAT CORDOBA
15 HYUNDAI i30
13 MAZDA 3-SERIES
12 NISSAN ALMERA
12 HYUNDAI ACCENT
10 KIA CEED
9 TOYOTA AURIS
8
Αυτο τωρα μετραει για αποδειξη η μηπως το Autotriti καταλαβε οτι το Stilo ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ολων των εποχων και ειπε να το συκοφαντισει ¨:P
(θα το ακουσουμε και αυτο βαζω στοιχημα)
Οχι δεν εμαι Off topic τον παραθετω τον πινακα για να δειξω ποσο καλο ειναι το Kia ceed :P
ξεφυγατε απο το θεμα παιδια... :)
Ρε συ Sn7per κάνεις 2 λάθη. Πρώτον επιλέγεις για αποδείξεις αυτών που λες τις τελείως αναξιόπιστες έρευνες της συγκεκριμένης φυλλάδας. Δεύτερον Το kia κυκλοφορεί 1 χρόνο το πολύ, το fiat πολλάαα περισσότερα...
α καλά, αν μου παραθέτεις στοιχεία του auto paraskeyh, κατάλαβα...
Ε ναι!!! Το auto paraskeyh εχει ταχθει εναντιον της Fiat μετα την τεραστια εμπορικη επανασταση που εφερε. :P
Πιστευω πρεπει να εχουμε την νοημοσυνη να βλεπουμε τα πραγματα οπως ακριβως ειναι, και οχι οτι μας συμφερει και μας αρεσει !!!
Ωχ ωχ... Το καλύτερο περιδικό για να σε κάνει να αποφύγεις την αγορά Fiat...
Μένω έκπληκτος που το έχουν βάλει στη τρίτη θέση.
Κανονικά θα περίμενα να είναι στην πρώτη...
Όσο για το αν ειναι εγκυρο η όχι το περιοδικό........ οκ...... ας το αφήσουμε.
(!!!Guys παμε για τεστ δοκιμής αυτοκινήτων σε ξεχασμένο αεροδιάδρομο μικρής έκτασης με πολλά χωράφια δίπλα? Κατα τις 3 τα ξημερώματα καλά δεν είναι?!!!) - Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Πάντως έχοντας οδηγήσει ένα stilo το ceed σου φένεται φτωχό, το ibiza μικρό και καλύτερα είναι να ψάξεις σε κάτι γερμανικό για αντίστοιχη ποιότητα κατασκευής.Το c4 είναι ωραίο με εξαίρεση το τιμόνι...
Για το Grande Punto εχετε ακουσει αρνητικα σχολια ή καποια προβληματα?
Νομιζω το συγκεκριμενο πρωτοβγηκε το 2006 αν δεν κανω λαθος...
επισης η ερωτηση αφορα και το Panda 100hp :D
εχεις μπερδεψει τις κατηγοριες αυτοκινητων και θα χασεις την μπαλα ετσι
τι να κανω...?σε αυτα τα λεφτα που ζηταω μονο αυτα μου αρεσουν...
εχεις δικαιο σε αυτο που λες.τωρα η γκαζι θα προτιμησω η χωρους.
και επισης εχω ενα ψιλοκολλημα με την Φιατ...
δεν μπορω να αλλαξω μαρκα να δω αλλου...
κοιτα και το dacia Logan MCV εχει χωρους κ.λπ. http://www.dacia.com.gr/
:P:P:P:P:P:P:P
εσυ μην με κοροιδευεις....
δες το απο την σοβαρη πλευρα της καταστασης!!!
εσυ ξερω με 14.000 θα επαιρνες κανενα Smart/Toyota IQ :P:P:P:P:P
φιλε χτυπα ενα Dacia Sandero Ambiance 1.4 8V - 75 hp με 9000ε και εισαι οκ τα ρεστα αν υπαρχουν φατα αλλου.
ναι το ειδα πολυ ομορφο ειναι ρε!!!!!!!!!!!!
κανενα benni china motors.....