-
Απάντηση: Σκεψη 'αποχωρισμου' του Stilo...
Δεν έχει ίδια άποψη Θοδωρή ο θείος φίλου μου που είναι αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρίας στην Ξάνθη.... Όπως χαρακτηριστικά λέει "το τι έχουν δει τα μάτια μου με αυτά τα μοτέρ...."
Βέβαια TSI,FSI,TFSI δεν είναι αλλα είναι γερμανική "αξιοπιστία" όπως και να το κάνεις....Έχουν και ενα θέμα με τα ηλεκτρικά τους επίσης τα VW group,λάδι βάζουν πιο συχνά απο καύσιμο αλλα κατα τα άλλα είναι οκ :P
Γενικά πάντως οι diesel Κινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα...το θέμα είναι με τι ζημιές...πόσες και πόσο σοβαρές...ας μη ξεφύγουμε όμως απο το θέμα, αφού πήρε την απόφαση ο Σοφοκλής με το καλό και με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
Εγω απλως λεω πως αν ηταν ετσι τα πραγματα (για τα diesel μιλαω παντα ετσι; ) δεν θα εβλεπες το 90% των ταξι να φορανε TDI μοτερ! Φυσικα και δεν ειναι εντελως απροβληματιστα, αλλα σκεψου τι ζορι τρωνε καθε μερα και τι αδιαφορια στη συντηρηση απο πολλους!
Βεβαια για να σε δικαιωσω και σε κατι...σκεψου πως εχουν πορτοκαλι λαμπακι για τα λαδια (πριν αναψει το κοκκινο)! Σαν να σου λενε δηλαδη "ξερουμε πως το καιμε...εε μη μεινεις και στον δρομο"... Χεχε!
-
Θοδωρή πραγματικά αυτή την ατάκα δεν μμπορώ άλλο να την ακουω :-P Τα tdi τα προτιμούν από εναν diesel της mercedes πχ γιατί είναι πολύ μα παρά πολύ πιο φτηνά!και για να τα αποκτήσεις και το πιο σησημαντικό σε ανταλλακτικά γιατί όπως είπες ταξι είναι οπότε οι φθορές είναι το νούμερο ενΑ έξοδο.Κι εγώ αν.ημουν ταξιτζής tdi μπορεί να επαιρνα.Απλά το οτι είναι ταξί δεν μου λεει απολυρως τιποτα και σου ειπΑ και τον λογο.
-
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!
Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!
-
Εχω μιλησει κατα καιρους με ταριφες (μαλιστα εχω και δυο καλους φιλους με ταξι) και κανεις δεν εχει κατηγορισει τα γερμανικα ντιζελομοτερια. 'οσο το προσεχεις αντεχει' λενε ολοι και ειναι και η αληθεια φανταζομαι!
Οταν θα ερθει η ωρα για την αλλαγη θα παω σε μεταχειρισμενο για αρχη και αργοτερα βλεπουμε!
Κανενα Golf, A4, δεν ξερω... Αναλογα τι θα αντεχει η τσεπη εκεινη την περιοδο...
Με το stilo ομως δεν ξερω ακομα τι θα γινει...
Να το δωσω για 2-3.000 η να το κρατησω να σαπιζει;
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!
Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!
Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.
Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.
Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)
Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.
Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.
Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα
Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...
-
..Σόφο...σε τι κυβικά diesel ρε φίλε σκέφτεσαι να " αράξεις " ????...ξέρεις γιατί σε ρωτάω ????../..σε ρωτάω γιατι στη γωνία την έχει "στημένη" ο...Στουρνάρας !!!!!!....:jump1:...ουχάχάααααα.....
-
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...
Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...
Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.
Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!
Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!
Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...
Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...
Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.
Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!
Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!
Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"
ή έχουν λίγα σχετικά χιλιόμετρα ή είναι καινούργια η είναι καινούργια και δεν έχουν φάει σκίσιμο (για να φανει η αντοχή πχ)...μπορεί να έτυχε σε σένα...μπορεί σε μας όλόι οι συγκενείς και οι γνωστοί που έχουν πρόβλημα να είναι πάλι θέμα τύχης.Το θέμα ειναι οτι εσύ έχεις πάρει μια απόφαση και μακάρι να πάρεις ενα αμαξι που σου αρέσει και να σου βγει άριστο σε κάθε τομέα...εμείς σου το ευχόμαστε.Αλλα την γνώμη που έχω για τα γερμανικά αμάξια την θεωρώ πολλές φορές επαληθευμένη και δεν αλλάζει.
Όσο για το Stilο ποιος ο λόγος να το έχεις και να σαπίζει αμα δεν το λειτουργείς?Και 1600 κυβικά δεν είναι λίγα να πεις οτι αντε ειναι οικονομικό ή άστο να υπάρχει...εκτος αν εχεις λεφτά για τέλη πχ 1.6 έτσι για πέταμα...
Πούλα το κανα 2 - 3 χιλιάρικα και βάλτα στην τσέπη σου για να τα αξιοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις....ίσως σε κατι,οτιδήποτε που να έχει σχέση με το καινούργιο αμάξι...δεν ειναι και λίγα 3 χιλιάρικα...ειδικά αν προκύψουν απο ενα αμάξι που όπως λες (εσένα) σου έχει βγάλει βλάβες,έχει παλιώσει (για σένα) και γενικά δεν το θέλεις.
-
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...
Πες τα ρε jason!!!!!!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Πες τα ρε jason!!!!!!
...@#$><<^6%*&#"**%@#>><<?|+@@@>>>:rant2::katana:: ninjafella::mad::upside::yawn::devil:!!!!!!!...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.
Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.
Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)
Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.
Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.
Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα
Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...
Νόμιζα πως το είχα αναφέρει αλλά τελικά έκανα λάθος...!
Το οτι είμαι Ιταλόφιλος το έχω αναφέρει άπειρες φορές... Όπως και το ότι η κανονική μου δουλειά είναι τεχνικός pc, δικτύων και κινητών...
Όμως το ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δουλεύω ταξί το είχα παραλείψει! :shifty:
Για να σου απαντήσω λοιπόν με τη σειρά:
- Στο ταξί σε ενδιαφέρει να ΜΗΝ βγάζει βλάβες και να έχεις να πληρώνεις μόνο τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα, φρένα, δίσκους, αμορτισέρ κλπ). Και ειδικά τα λάδια/φίλτρα/τακάκια έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των μοντέλων (σε απλό συνεργείο, όχι σε αντιπροσωπείες έτσι? ). Αν κάποιος σου έχει πει κάτι άλλο, σου λέει παπάτζες.
- Τα mercedes είναι μακράν πιο ζημιάρικα από ένα ovtavia πχ... Απλώς δεν το παραδέχονται αυτοί που τα έχουν. Κοινό πρόβλημα το κιβώτιο.
- Σίγουρα ένα Avensis ή ένα Octavia καίνε λιγότερο από το "τέρας" C220 που είναι και βαρύ και περισσότερα κυβικά. Αυτό το γνωρίζει κάποιος πριν το αγοράσει, οπότε δεν έχει λόγο να κλαίγεται μετά.
- Όσο για το Vectra που λες, σου θυμίζω και τον παράγοντα τύχη ρε φίλε... Όπως την πάτησαν όσοι αγόρασαν ταξί Carisma πιστεύοντας ότι παίρνουν μοτέρ Ιάπωνα και όταν αναρωτήθηκαν γιατί τους έχει λιώσει στα προβλήματα, παρατήρησαν το μοτέρ που έγραφε Renault!!
- Για τους τριγμούς δεν το βρίσκω παράλογο... Όλη μέρα στους κατσικόδρομους και στα στενάκια, μπες βγες όλοι, κοπανήματα στις πόρτες κλπ...
- Για τα λαμπάκια είναι καθαρά αδιαφορία των οδηγών (γιατί όσοι είναι ιδιοκτήτες δεν έχουν ποτέ σε τέτοια κατάσταση το ταξί τους, παρατήρησε το)!
Εμένα (Octavia) στα 230.000 χλμ απλώς χρειάστηκε να αλλάξω το σωληνάκι της πίεσης της τουρμπίνας με κόστος δέκα ευρώ. Αυτό ήταν και το μόνο του πρόβλημα (μην το ματιάσω κιόλας)!
Οπότε ρε φίλε κατ'εμέ ισχύει το "αν το προτιμούν στα ταξί είναι αξιόπιστο (όχι πάντα καλό σε όλα)"!
Κατάλαβες τώρα σκούληκα με το piercing??? Χαχαχα! :bleh::rofl:
-
..Τεο..εγώ πάντως όσες φορές χρειάστηκε να μπώ σε ταξί - από το δρόμο η από κλήση σε εταιρία - όλα κάνουν σαν παλιοτενεκέδες ρε φίλε ...απίστευτο κοπάνημα και τρίξιμο του κερατά ...γ*μησέ τα ρε φίλε../..δεν μιλάω για δρόμους όπως πχ πηγαίνω στο αεροδρόμιο για να πετάξω../..μιλάω για διαδρομές εντός πόλεως...κανά δυό φορές μου έχει τύχει να είναι καινούργιο και υποφέρεται ../..πολλά βρωμάνε και πετρελαιήλα..δεν ξέρω τι εννοείτε όταν λέτε"αξιοπιστία" για τα ταξί../..εμένα μου φαίνονται σαν ματρακάδες ../..ειδικά όσες φορές έκατσα πίσω , πάνω από τον πίσω άξονα μου έφυγε ο κ*λος !!!!...
...πάντως μπράβο σου αδερφέ που κάνεις και αυτή τη δουλειά , πέρα απο αυτό που σπούδασες..μαγκιά σου και καμπο'ι'λίκι σου ...άξιος να ζήσεις !!!...
-
Ρε συ teo, πως την παλευεις μεσα στο χαος με το ταξι;;;
-
Jason ευχαριστώ φίλε... Λογικό είναι όμως να κουδουνίζουν! Σκέψου πως όσο και να προσπαθείς να προσέχεις το αμάξι, απλώς δεν γίνεται! Κάποιος θα βιάζεται και θα περνάς τις λακούβες σαν να μην υπάρχουν... Κάποιος θα σε πάει από κατσικόδρομους... Και όσο και να το προσέχεις, όλη μέρα στα στενα και την κίνηση δεν γίνεται να αποφεύγεις τα πάντα. Δεν έχει καμία σχέση με το να οδηγείς το αμάξι σου, αυτό το κατάλαβα αρκετό καιρό μετά.
Επίσης σκέψου τα μπιχλιμπίδια που μπορεί να τρίζουν μέσα σε ένα ταξί (κέρματα, εργαλεία, βάσεις gps, καλώδια κλπ) και όχι αυτό καθαυτό το εσωτερικό. Εμένα 3 μέρες με είχε τρελάνει ένα τρίξιμο που άκουγα, για να καταλάβω στο τέλος πως ήταν η θήκη που έχω στο ταμπλό για τις κάρτες...
Επειδή μπήκα σε Stilo ταξί (στην Ιταλία πέρυσι), έκανε σχεδόν το ίδιο κουδούνισμα, και σκέψου τι δρόμους έχουν εκεί. Δεν αντέχουν όπως και να το κάνουμε...
Σόφο αναγκαστικά ρε φίλε... Δεν παίζει δουλειά πουθενά.
Αλλά οκ δεν είναι και τόσο άσχημο αν σκεφτεις πως δεν πρέπει να σε επηρεάζει η κίνηση και τα φανάρια, γιατί στο ίδιο κάθισμα θα είσαι για όσες ώρες δουλεύεις, είτε τρέχεις, είτε είσαι κολλημένος στην κίνηση... Πόσο μάλλον αν σ'αρέσει η οδήγηση. :beer:
-
Κανονισε να ερθω καποια στιγμη Αθηνα, να παρω ταξι, να εισαι εσυ και να μην σε ξερω!!!
-
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!
Το εχω στο προγραμμα καποια στιγμη αλλα θελω να δω συγγενεις, φιλους, απο δω, απο κει....
Σε ενα ΣΚ μεσα τι να προλαβω να κανω;;;
-
Αν το έχεις στο πρόγραμμα τότε να μας ενημερώσεις...! Έστω και να είσαι στο τρέξιμο, μπορεί να σε πετύχουμε τυχαία στο δρόμο, που ξέρεις?? Χεχε!
-
τεο σίγουρα υπάρχουν λογικές φυσικές φθορές αλλα οτι τα γερμανικά είναι τάπα αναξιόπιστα ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο το κεφάλι γιατί έχω και προσωπικά βιώματα όχι ένα όχι δύο.
Όσο για το ταξί όντως θα συμφωνήσω με τον Jason πραγματικά μπράβο σου !
Για πες καμια πληροφορία πως γίνεται η δουλειά?Θέλει επαγγελματικό δίπλωμα πχ? και μετά τι ? βρίσκεις ιδιοκτήτη που να ψάχνει οδηγό ή είναι δικό σας το ταξί?
-
Χαχαχα δεν παίζεσαι εσύ ρε φίλε...!
Ενδιαφέρεσαι για ταρίφας? :tongue2:
Εμείς το ταξί το είχαμε στην οικογένεια, και αυτός ήταν και ο λόγος που το σκέφτηκα σαν επιλογή, γιατί αλλιώς ούτε που θα μου περνούσε απ το μυαλό...
Λοιπόν θέλεις δίπλωμα κατηγορίας Β' (αυτό που έχεις και τώρα...ελπίζω :laughing: ) αλλά το κάνεις μετατροπή σε επαγγελματικό. Μετά βγάζεις την ειδική κάρτα ταξί και είσαι έτοιμος!
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Το εχω στο προγραμμα καποια στιγμη αλλα θελω να δω συγγενεις, φιλους, απο δω, απο κει....
Σε ενα ΣΚ μεσα τι να προλαβω να κανω;;;
...να αγκαζάρεις τον Teo και θα πάει "σύνεφο" η μπ@υρδ@λότσ@ρκα !!!....:jump1: :hehe: :jumpy:...χέχέχέεεεε.....
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
τεο σίγουρα υπάρχουν λογικές φυσικές φθορές αλλα οτι τα γερμανικά είναι τάπα αναξιόπιστα ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ απο το κεφάλι γιατί έχω και προσωπικά βιώματα όχι ένα όχι δύο.
Όσο για το ταξί όντως θα συμφωνήσω με τον Jason πραγματικά μπράβο σου !
Για πες καμια πληροφορία πως γίνεται η δουλειά?Θέλει επαγγελματικό δίπλωμα πχ? και μετά τι ? βρίσκεις ιδιοκτήτη που να ψάχνει οδηγό ή είναι δικό σας το ταξί?
...βγάζεις ένα "μαιμού" δίπλωμα..πάς τη νύχτα εκεί που το παρκάρει ο Teo..την άλλη ημέρα βγαίνεις στη δουλειά !!!!....χέχέχέεεεε..τι Ελληνάρες είμαστε ρε αδερφέ μου ????...
-
Ρε jason μην του δίνεις ιδέες λέμε... Ακόμα τρέμω αν θα βρω τη μάσκα στη θέση της το πρωί και τώρα του λες και για το ταξί??...!! :rofl::hehe: Χαχαχα!
-
χαχαχαχα τεο εσείς δεν παίζεστε τελικά όχι εγώ :p
Θα γούσταρα όσο σπουδάζω να δουλεύω ταξάκι...αν ειχε τουλάχιστον κάποιος στην οικογένεια ή έστω γνωστός αλλα δεεν...Ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια που είχα το δίπλωμα παίζει να είχα κάνει τα ίδια χιλιόμετρα με έναν οδηγό ταξί...τώρα έχω αρχίσει να χαλαρώνω αλλα πάλι το χω μεσα μου το της οδήγησης...είπαμε γεννημένος πιλότος :tomato:
-
Και σε κάθε φανάρι να βάζεις κόντρες με τους διπλανούς?? Άσε ρε φίλε, καλύτερα που δεν έχεις ταξάκι... Θα μαζεύαμε καρδιοπαθείς στο δρόμο σου...! Χαχαχαχα!! :biggrin:
-
Αναλόγως...αν είχα Γερμανικό όχι...δεν θα μου άρεζε να έβλεπα λαμπάκι λαδιού...βέβαια θα ντουμάνιαζα οπότε ο διπλανός θα έχανε λόγω ορατότητας :p
Αν δεν δω πάντως ρωσσόφατσα η φάτσα που κατέβηκε απο το βουνό με γερμανικό δεν έχω όρεξη για κόντρα...θέλω να τους ανάβω τα check :p
(full κακία...υποτίθεται διαφέρω τρομάρα μου απο τους χωριάτες - όχι με την κυριολεκτική σημασία - ... :p )
-
Ταξι σκεφτομουν και εγω να δουλεψω καποια στιγμη (εχω το Γ κατηγοριας οποτε βγαζω ανετα ειδικη αδεια), αλλα με την αναδουλεια που εχει πεσει τελευταια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Οχι τιποτα αλλο, εχω και φιλο που θα μου εδινε το ταξι του να κυκλοφορω! Ισως στο μελλον την κανω την κινηση...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Ταξι σκεφτομουν και εγω να δουλεψω καποια στιγμη (εχω το Γ κατηγοριας οποτε βγαζω ανετα ειδικη αδεια), αλλα με την αναδουλεια που εχει πεσει τελευταια δεν ειναι και οτι καλυτερο. Οχι τιποτα αλλο, εχω και φιλο που θα μου εδινε το ταξι του να κυκλοφορω! Ισως στο μελλον την κανω την κινηση...
άμα έχεις την δυνατότητα πάντως και δεν υπάρχει δουλίτσα αλλού δεν είναι άσχημη φάση...έστω μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο ;)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
άμα έχεις την δυνατότητα πάντως και δεν υπάρχει δουλίτσα αλλού δεν είναι άσχημη φάση...έστω μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο ;)
To θεμα ειναι να μην κοβεις τζαμπα βολτες. Απο οτι μαθαινει απο το φιλαρακι με το ζορι βγαινει ενα αξιοπρεπες μεροκαματο πλεον...
-
Κοιτα, αν εισαι μονος σου δεν ειναι και τοσο ασχημα... Και μονος εννοω χωρις παιδια,οικογενειες κλπ...
Βεβαια δεν ξερω και πως ειναι τα πραγματα στη Σαλονικη, αλλα εδω για τα δεδομενα της εποχης ειναι σχετικα καλα.
-
Θοδωρή δεν ξέρω για Αθήνα στην Ξάνθη πάντως ισχύουν περίπου αυτά που λες και για την Αθήνα...Στην Θεσσαλονίκη όμως για κάποιο λόγο είναι όπως τα λέει ο Σοφοκλής...προχτές πήρα πάλι ταξάκι και μου λέει ο ταξιτζής <<πλέον το ταξί είναι είδος πολυτελείας>> .... ισχύει...
-
Κοιτα το τι λεει ο καθενας μην το παιρνεις τοις μετρητοις... Καποιος που δουλευει δεκα χρονια και θυμαται να κανει εισπραξη 200 ευρω τη μερα, αν τωρα πχ κανει τα μισα του φαινεται σαν να δουλευει τζαμπα. Αλλα ανοιγματα εχει κανει εκεινος, σε σχεση με εμας που δουλευουμε για τα εξοδα μας πχ...
Εγω μιλαω για απολυτους αριθμους και αν υπολογισω πως η τελευταια προταση για δουλεια απ τον οτε, ηταν με μισθο 320 το μηνα ΜΕΙΚΤΑ... τοτε το ταξι ειναι μακραν καλυτερο για τωρα.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Κοιτα το τι λεει ο καθενας μην το παιρνεις τοις μετρητοις... Καποιος που δουλευει δεκα χρονια και θυμαται να κανει εισπραξη 200 ευρω τη μερα, αν τωρα πχ κανει τα μισα του φαινεται σαν να δουλευει τζαμπα. Αλλα ανοιγματα εχει κανει εκεινος, σε σχεση με εμας που δουλευουμε για τα εξοδα μας πχ...
Εγω μιλαω για απολυτους αριθμους και αν υπολογισω πως η τελευταια προταση για δουλεια απ τον οτε, ηταν με μισθο 320 το μηνα ΜΕΙΚΤΑ... τοτε το ταξι ειναι μακραν καλυτερο για τωρα.
μμμμμμ.... ισχύει.... :/
-
Αυτο που βλεπω εγω στη Σαλονικη ειναι ουρες απο ταξι, ταξιτζιδες να παρακαλανε και πολλες φορες να σε τραβανε απο το χερι για να παρουν μια κουρσα!
Οσες φορες εχω μπει και εχω μιλησει με διαφορους οδηγους κατα πολυ μεγαλο ποσοστο κλαιγονται...
Το φιλαρακι μου απο την αλλη λεει οτι πλεον μονο Παρασκευη βραδυ και Σαββατο αξιζει, οι αλλες μερες ειναι παρα πολυ ζορικες!
-
Καλά το ότι δεν υπάρχει δουλειά είναι δεδομένο... Σκέψου μόνο πως οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί με κομμένους μισθούς στα δύο. Οπότε οι μεν δεν θα πάρουν ταξί πχ να πάνε στη δουλειά γιατί πολύ απλά δεν έχουν δουλειά, και οι υπόλοιποι σκέφτονται τα έξοδα ευρώ-ευρώ οπότε... άστα!
Απλώς το μόνο καλό με το ταξί είναι πως επειδή κινείται, όλο και κάτι θα κάνει, σε αντίθεση με τα μαγαζιά που μπορεί να περάσουν και δυο μέρες χωρίς να έχει πατήσει πελάτης μέσα... :hmm: