Εγω παιδια 2 πραγματα μισω: ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
Νικο δεν ειναι τοσο απλο οσο το θετεις. Θα συμφωνησω κατα 90% με τα λεγωμενα σου, αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω για τη Κυπρο. Η "δυζωνικη λυση" που μας προσφερουν οι μεγαλοι δεν ειναι απλο πραγμα. Οταν εριχνα τη ψηφο μου για το ΝΑΙ η το ΟΧΙ δεν σκεφτομουν οτι θελω πισω αυτα που ειχαν οι γονεις μου, που εγω ποτε δεν ειδα και που ισως ποτε δεν θα ξαναποκτησω. Σκεφτομουν το κοσμο στον οποιο θα ζησουν τα παιδια μου και τα παιδια των παιδιων μου. Και σιγουρα παιδια δεν θελω και νομιζω ουτε κι εσεις θα θελατε τα παιδια σας να μεγαλωσουν σε μια χωρα της οποιας ο εθνικος υμνος δεν ειναι ο Ελληνικος, η οποια δεν θα δικαιουται να γιορταζει 25η Μαρτιου, 28η Οκτωβριου, Χριστουγεννα, Πασχα κλπ και θα γιορταζει τα γεννεθλια του Μωαμεθ.
Πριν 31 χρονια με οποιο τροπο και να εγινε, οποιος και αν εφταιε οι Τουρκαλλαδες ηρθαν και πηραν οτι πηραν και μας αφησαν το μη ανεπτυγμενο μερος του νησιου. Σε αυτα τα χρονια που περασαν η νοτια Κυπρος αναπτυχθηκε οσο κανενα νησι της μεσογειου σε τοσο μικριο χρονικο διαστημα και το βορειο τμημα του νησιου (σοβαρα σας λεω παιδια) ειναι ενας σταβλος. Πηραν τα πιο ομορφα τοπια, τα πιο μεγαλα ξενοδοχεια και τι εκαναν? ΤΙΠΟΤΑ. Κανενας δεν εχει τωρα το δικαιωμα να μου πει οτι αυτος ο λαος που εκανε οτι εκανε, που μεσα σε 31 χρονια εκανε μονο βηματα πισω, 8α ζει αναμεσα μας νομιμα, να τριγυρνα μεσα στους ισυχους και ασφαλεις δρομους και να κανει οτι του ΚΑΒΛΩΣΕΙ. Σοβαρα δεν ειμαι ρατσιστης, και με τουρκαλλα μπορω να γινω φιλος αλλα δεν μπορω να ζησω μαζι τους στη Κυπρο μετα απ'οσα εγιναν.
Στην Ελλαδα ειναι διαφορετικο, ισως αλλαξει και στη Κυπρο σε καμια 600 χρονια αλλα για τις επομενες 2-3 γενιες ολα θα μεινουν τα ιδια.
Και Νικο σοβαρα τωρα αν περνουσε λυση στη Κυπρο, μπορω να σου πω με σιγουρια ξερω τουλαχιστων 50 οικογενιες που θα εγκατελειπαν τη Κυπρο την επομενη, και απ'αυτες η μια ειναι η δικη μου!
Ελπιζω να μην σας κουρασα!
Φιλικα