Δοκίμασε να τρέξεις και κανένα απαιτητικό παιχνίδι, να το σπιντάρεις το πι-σι σου, να δούμε τι θα γίνει...
Printable View
Δοκίμασε να τρέξεις και κανένα απαιτητικό παιχνίδι, να το σπιντάρεις το πι-σι σου, να δούμε τι θα γίνει...
να ρωτησω κατι που μου εχει τιχει.το τροφοδοτικο και το κουτι σου ειναι τα παλια???????????? :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216 :216
πλάκωσε το βαρύ πυροβολικό (neuromancer)
:):)
Παιδιά δεν γίνεται τπτ να ψάξουμε να βρούμε κανένα βίσμα να βγάλουμε τον Θοδωρή με ανοιχτό φύλλο πορείας γιατί αλλιώς καήκαμε με αυτα τα καταραμένα μηχανήματα....
Μιχαλη θα πω κι εγω με τη σειρα μου καποιες πιθανες αιτιες που ισως μπορουν να βοηθησουν:
1. Να παιζει μνημη σχεδον αποκλειεται γιατι συνηθως η μνημη ειτε δουλευει ειτε δεν δουλευει και οταν δεν ακους καμια 30αρια μπιπ οταν ξεκιναει.
2. Το ιδιο ισχυει και για ολες τις συσκευες του υπολογιστη πλην του modem. Ειτε δουλευουν ειτε δεν δουλευουν. Δεν γινεται να κανεις τη διαδικασια που λες και να παιζουν ολα καλα και μετα να μην παιζουν.
3. Πρωτα θα δοκιμαζα αυτο που ειπε ο Νικος. Την καλη επαφη CPU (επεξεργαστη) και FAN. Πηγαινε παρε μια καλη παστα με καλη θερμοαγωγιμοτητα (δεν θυμαμαι τωρα μαρκα αλλα συνηθως ειναι ασημενιες. ALPHA ειναι μια μαρκα που μου ερχεται στο νου αλλα και μαρκα μαλακια κανει τη δουλεια της). Βγαλε το fan και καθαρισε καλα με ενα αντιστατικο πανακι το fan και το CPU. Μετα βαλε ενα φουντουκακι παστα στο fan και λιγη στο cpu και ενωσε τα. Περιμενε καμια ωρα πριν να εκκινησεις τον επεξεργαστη (φυσικα αυτο εξαρταται απο τη παστα).
4. Αν συνεχιζει το προβλημα και αν εχει καρτες PCI ή PCI Express βγαλ'τες ολες και δοκιμασε. Αν ξεκινα τοτε το προβλημα σου ειναι IRQ conflict ή drivers. Δοκιμασε να τις βαλεις μια μια σε διαφορετικα σημεια και καθε φορα ξεκινα τον υπολογιστη.
5. Ποσες συσκευες εχεις πανω? Δισκους CD-ROM κλπ. Αν εχει πχ 5 δικους και 4 DVD-RW (υπερβολη) οπως καποιος φιλος και ενα τροφοδοτικο 250αρη αστο καλυτερα. Αλλα και να μην εχεις τοσες πολλες συσκευες κανε μια δοκιμη με αλλο τροφοδοτικο γιατι απο εμπειρια το 80% των προβληματων στην εκκινηση ερχονται απο τροφοδοτικο. Και αυτο γιατι το εναλλασσομενο ρευμα που στελνει η ΔΕΗ ειναι "πολυ εναλλασσομενο". Εγω οταν ημουν Κρητη ειχα αλλαξει 4 τροφοδοτικα σε 4 χρονια.
6. Αν δεν ειναι ουτε αυτο τοτε εμενα μου μυριζει μητρικη. Τι μαρκα ειναι? Ενα πολυ πολυ παρομοιο προβλημα συναντησα τετευταια με ASUS μητρικη. Με καποιο μαγικο τροπο μπερδευτικαν τα δεδομενα στην ROM του BIOS και τα συμπτωματα ηταν ακριβως τα ιδια με τα δικα σου. Μετα απο 3 ωρες σπαζοκεφαλια ανακαλυψα οτι (τουλαχιστων στα ASUS) υπαρχει ενα jamper (κατ' κριβεια ηταν δυο σιδερακια το ενα διπλα στο αλλο) που αν το βραχυκυκλοσεις για 5 δευτερολεπτα κανει reset τα δεδομενα του BIOS και βαζει τα αρχικα του εργοστασιου. Αυτο ελυσε το προβλημα που κολλουσε στο ξεκινημα.
Αυτα. Επλιζω να βοηθησα να βρεις το προβλημα γιατι πραγματικα ξερω ποσο σπαστικο μπορει να γινει!!!
Αν θελεις κατι μου λες!
Σχετικά με το fun και τη CPU, το πρόβλημα ποθ μπορεί να παρουσιαστεί είναι να ζεσταθεί η CPU και ανάλογα με τη mother, να σβήσει μόνος του για να προστατέψει τη CPU ή να κολλήσει το PC και η CPU να βγάλει καπνούς (το 2ο μόνο σε mother 4-ετίας). Όταν μπουτάρεις η CPU είναι ακόμη κρύα. Να κολλούσε παιζοντας π.χ. κανένα βαρύ game το καταλαβαίνω. Τώρα όμως..... Οπότε άσε τις σιλικόνες για αργότερα. Εξάλλου δες και το mother, τι ρυθμισεις έχει για την θερμοκρασία.
Η μνήμη είναι πιθανή αιτία αλλά τα συμπτώματα είναι συνήθως τα εξής:
α) αν είναι στα πρώτα ΜΒ κολλάει το PC σχετικά εύκολα. Αν είναι ειδικα στα MB που καθεται το λειτουργικό, κολλάει άμεσα.
β) αν η πειραγμενη RAM είναι στα ανώτερα ΜΒ τότε θα εχεις περιστασιακά crash, κυρίως όταν παίζεις βαριες εφαρμογές (games, photoshop)
Αρκεί ένα καμένο bit για να σου κάνει ζημιά. Είναι το πιο υπουλο πρόβλημα. Αν εχεις 1 DIM δοκίμασε με φίλου. Αν εχεις 2, δοκίμασε τα ένα - ένα.
Το BIOS reset που αναφέρθηκε καλό είναι να το δoκιμάσεις.
Ένα γυμνό boot (μόνο HDisk, VGA, mother, monitor) επίσης μπορεί να δώσει ενδείξεις για το τροφοδοτικό ή το motherboard.
Ερώτηση: οταν το ανάβεις, πάει μόνο του σε safe mode?
Δοκίμασες με BOOTLOG που σου είπα? Ξεκίνα το (όχι safe) και βάλτο να κάνει BOOTLOG. Όταν κολλήσει, switch off, rebbot σε safe και εξέταση του BOOTLOG file για ERROR και/ή FAILURE
f
Κατι ακόμη: Στο BIOS εχει ενα setting που εξαναγκάζει τη mother να δει όλο το hardware κατά το boot. Αυτό το setting κρατάει για ένα boot μόνο και είναι χρήσιμο όταν αλλάζεις configuration ώστε η μάνα να εξαναγκαστεί να δει για αλλαγές. Sorry, αλλα δεν θυμάμαι πως λέγεται.
Η λογική είναι η εξής: στο boot η μανα τα παίζει και κολλάει. Σε safe mode κουτσα στραβά ξεκινάει και μετά αναλαμβάνει το plug'n'play των windowzz. Στο reset η μάνα δεν κάνει full-reset και πιθανώς μπορει μετά και bootαρει σε full mode.
Πάντως είναι λίγο κουφό το πρόβλημα για να είναι hardware τη στιγμή που μπορεί έστω κι έτσι να μπεις σε full mode και να δουλεύουν όλα ρολόι. Δες στο site της μανας μήπως και υπάρχει κανένα report/update, σχετικό.
απο θερμοκρασία δεν είναι .....αφού το κάνει στην αρχή
σto bios bale S.M.A.R.T. -> ON
os ->64mb ON
κάτι για plug n play configuration -> Auto
Λοιπον.....
Αν φορτωσω κατι βαρυ πχ corelX3 ή PhotoshopCS2 τοτε το μονο που ακουω ειναι το fun του επεξεργαστη που ακουγεται 2-3 δωματια μακρια. Ακουγεται μεχρι να φορτωσει. Οταν τελειωσει ερχεται σε φυσιολογικα επιπεδα. Δοκιμασα με τα διαγνωστικα της μητρικης που ειπε ο Κυριακος και δεν βρισκει κανενα προβλημα. Ολα φυσιολογικα (θερμοκρασιες και rmp).
Οσον αφορα το bios δουλευει με τους τελευταιους drivers της Intel.
Κυριακο ολες αυτες οι επιλογες του bios που αναφερεις ειναι οπως ακριβως τα λες.
Αντρεα λες: Αν δεν ειναι ουτε αυτο τοτε εμενα μου μυριζει μητρικη. Τι μαρκα ειναι? Ενα πολυ πολυ παρομοιο προβλημα συναντησα τετευταια με ASUS μητρικη. Με καποιο μαγικο τροπο μπερδευτικαν τα δεδομενα στην ROM του BIOS και τα συμπτωματα ηταν ακριβως τα ιδια με τα δικα σου. Μετα απο 3 ωρες σπαζοκεφαλια ανακαλυψα οτι (τουλαχιστων στα ASUS) υπαρχει ενα jamper (κατ' κριβεια ηταν δυο σιδερακια το ενα διπλα στο αλλο) που αν το βραχυκυκλοσεις για 5 δευτερολεπτα κανει reset τα δεδομενα του BIOS και βαζει τα αρχικα του εργοστασιου. Αυτο ελυσε το προβλημα που κολλουσε στο ξεκινημα. "
H motherboard ειναι η D915GAV της Intel με onboard καρτα ηχου+γραφικων (και αυτα με τελευταιους drivers).
Πως μπορω να βρω ποιο και που ειναι τo jumper για να κανει reset το bios?
Νeuromancer η απαντηση ειναι οχι. Δεν ξεκιναει μονο του σε safe mode αλλα σε κανονικη λειτουργεια η οποια κολλαει στο logo των XP. Aυτο με το boot.ini θα το δοκιμασω σε λιγο.
Thanks παιδια
ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ!
λοιπων ακου!βγαλε ολους τους drivers της μητρικης!ετσι την πατισα και εγω με την gigabite.
μολις εβαζα τους drivers tis motherbord το μηχανιμα εκανε σαν τρελο!ουτε καινουργοι drivers δουλευαν ουτε παλιοι ουτε τιποτα!και ξανα ρωταω το τροφοδοτικο και το κουτι ειναι τα παλια?
βαλε μονο τα βασικα!ηχο και γραφικα!