Απάντηση: Μαθηματα ελληνικης Ιστοριας....Κυπρος 1974-Ελδυκ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ahatzig
Τοτε πιστευα οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ****παιδα οπως τον φιλο παιδαρο, αλλα εκανα λαθος.
καταρχην οταν υπαρχει ενας στους 1000,δεν μπορεις να πεις οτι δεν ειναι ολοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ισως εσυ να εισαι η εξαιρεση,η μυγα μεσα στο γαλα!!!!!!!
αν ναι,τοτε εσυ εξαιρησε και σου ζητω συγνωμη!!!!!!!!!!!!
τοτε γιατι υπαρχει αυτη η φημη στην ελλαδα για τους κυπριους???????????????
ξερω ανθρωπους που κατεβηκαν για ενα καλυτερο μελλον στην κυπρο,και αναγκαστηκαν να γυρισουν πισω επειδη ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν τους δυνανε δουλεια γιατι λεγανε οτι ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
για να ερθω σε αυτο που ειπε ο ηρακλης και ο πετρος στο αναφερω!!!!!!!!!!!!!!!!!
και να το πουμε αλλιως!!!!!!!!!!!!!!!!
ποια ειναι ή ηταν η βοηθεια της κυπρου στο ξεριζωμο του 1922 απο τους τουρκους?????????????/
ΓΙΑΙΤ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΞΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ???????????????
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΓΚΕΤΟ,ΑΣ ΤΟ ΠΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ??????????/
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ?????????????????
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ,ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!
ΤΩΡΑ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ CLUB ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΛΟΓΩ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ,ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ξερεις τι θα πει να χασω φιλη(αδερφη) 20 χρονων που ο δικος της το επαιζε φιλος,και μολις παντρευτηκαν να την αναγκαση να μην μου μιλαει??????????????
γιατι μαλλον με ζηλευε που ειμουν καλυτερα οικονομικα και επαγγελματικα!!!!!!!!!!!!!!!!!
δεν εχω κανενα προβλημα να πιω και εναν καφε μαζι σου,αλλα μην μου πατησεις το καλο,και με παιξεις π.....α!!!!!!
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΠΟΡΙΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΠΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΣΑΝΙΔΗΣ
Κοιταξε Γιαννη και καθε Γιαννη,
εγω δεν εγραψα για να με εξαιρεσεις απο την λιστα και ουτε θελω να εξαιρεθω. Δεν ειπα οτι δεν μας βοηθησατε, δεν ειπα οτι εμεις καναμε κι εσεις οχι. Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν Κυπριοι που θεωρουν τους Ελληνες προδωτες και πιο σημαντικο δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν Κυπριοι ****παιδα. Υπαρχουν και πολλοι μαλιστα.
Αυτο που ειπα ειναι οτι αν εμεις οι νεοι (Ελληνες & Κυπριοι) λεμε, μα δεν μας βοηθησατε, μα μας βρησατε, μα δεν μας μιλατε, ειστε τετοιοι, ειστε αποτετοιοι, το μονο που γινεται ειναι να μεγαλωνει και να συνεχιζεται το προβλημα.
Τωρα αν καποιος θεωρει οτι αυτο που εγινε ή γινεται ειναι τοσο μεγαλο που δεν μπορει να δειξει ανωτεροτητα, να δεχτει ως γενωμενα καποια πραγματα, να βαλει νερο στο κρασι του και ξεκινησει απο την αρχη, τοτε τι να πω.
Αυτο που βλεπω εδω και χρονια εδω κατω και αντιπαθω ταμαλα, ειναι οι διαπληκτισμοι μεταξυ κομματων (και κατ'επεκταση των υποστηρικτων) οπου γινονται αναφορες στην ιστορια και αρχιζουν: "ο ταδε την ταδε μερα εχεσε ψηλα" - "ναι αλλα την ταδε μερα το σκατο του ηταν πιο μαυρο". Στ' αρχ..... τι εκανε ο ταδε την ταδε στον ταδε. Η ουσια ειναι τι κανω εγω σαν ανθρωπος.
Στη Κυπρο αν δεν το ξερατε υπαρχουν 2 πλευρες. Η αριστεροι και οι δεξιοι. Οι μεν ψηφιζουν τον ταδε, διαβαζουν την ταδε εφημεριδα, υποστηριζουν την ταδε ομαδα και πιστευουν οτι οι Ελληνες ειναι προδοτες. Οι δε το αντιθετο. Αυτο παει απο γενια σε γενια. Αν το δεχωμαστε σαν αρνια θα ερθει μια μερα που θα σκοτωθουμε μεταξυ μας και θα μας γαμησει και του 2 ο τουρκος. Γι' αυτο κι αν υπαρχουν παραδειγματα στην Ιστορια!!!!
Φιλικα
Ανδρεας Χατζηγεωργιου
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ahatzig
θα ερθει μια μερα που θα σκοτωθουμε μεταξυ μας και θα μας γαμησει και του 2 ο τουρκος. Γι' αυτο κι αν υπαρχουν παραδειγματα στην Ιστορια!!!!
Δυστυχώς σαν έθνος το έχουμε αυτό το ...ταλέντο
Οι Βόρειοι δεν συμπαθούν τους Νότιους, οι Λαρισαίοι τους Βολιώτες, οι Σπαρτιάτες τους Μεσσήνιους κλπ.
Ειλικρινά με θλίβει το γεγονός, ειδικά μάλιστα τώρα που τα σύνορα έχουν ανοίξει & μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι.
Και εμείς τι κάνουμε ? Υπογεννητικότητα & αδιαφορία.
Ωχ αδελφέ μου, εγώ να είμαι καλά...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
cavallino
Δυστυχώς σαν έθνος το έχουμε αυτό το ...ταλέντο
Οι Βόρειοι δεν συμπαθούν τους Νότιους, οι Λαρισαίοι τους Βολιώτες, οι Σπαρτιάτες τους Μεσσήνιους κλπ.
Ειλικρινά με θλίβει το γεγονός, ειδικά μάλιστα τώρα που τα σύνορα έχουν ανοίξει & μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι.
Και εμείς τι κάνουμε ? Υπογεννητικότητα & αδιαφορία.
Ωχ αδελφέ μου, εγώ να είμαι καλά...
Εδω τσακωνονται οι ληξουριωτες με τους αργοστολιωτες οι οποιοι ειναι στο ιδιο νησι...τι να λεμε μετα!
Παντως οταν χρειαστει ο Ελληνας να ενωσει τις δυναμεις του τοτε γινεται ενα,αυτο ειναι το πιο σημαντικο!
Ρε μαλακες πατε καλα?Τα ισοπεδωσαμε ολα?Ο Ανδρεας ειναι ενα απο τα ιδρυτικα μελη του Club ειναι χρονια εδω μεσα και παντα με την προυποθεση και την χαρα να βοηθησει οποιοδηποτε ζητησει κατι και καθεστε και βριζετε και κατηγορητε την καταγωγη του?Ελεος ρε.Τι εγινε δεν εχουμε με τη να ασχοληθουμε παλι και ξαναρχισαμε τις μαλακιες?
εγω παντως δεν εβρισα τον αντρεα..κ κανενα.ισα ισα ποθ τον ξερω καιρο...οταν βριζεις να μιλας συγκεκριμενα σε ατομα...οχι γενικα...
εκανα ενα τοπικ να μαθουμε την ιστορια...οχι να τσακωθουμε...
Ισα ισα που ο αντρεας ειναι **** το παιδι...και σε πιο παλιες συζητησεις μου εχει ζητησει συγνωμη εκμερους τον κολοπαιδων που με βριζανε στην κυπρο κλπ...κριμα που δεν τον γνωρισα οσο ειμουν κατω..ειναι ενας ασξιολογος ανθρωπος κ των εκτιμω...
Χαιρομαι που υπαρχει αντιπαραθεση γιατι ετσι βγαινει καποια ακρη.
Αντρεα ειπες οτι απο παλιοτερα ειχε γινει η κινηση αποσχισμου της Κυπρου απο την Ελλαδα και γιαυτο θεωρειται πλεον ξεχωριστο κρατος με δικη του σημαια.Ωραια δεκτο.
Μπορεις ομως να με πεισεις γιατι συνεχιζει αυτη η κατασταση απο την στιγμη που δεν υπαρχει μισος για την Ελλαδα οπως τονιζεις κ ειναι μειοψηφια αυτοι οι "κακοι" Κυπριοι?
Αν ηταν πραγματι μειοψηφια τοτε το κομμα που υποστηριζουν κ εκλεγουν δεν θα εβγαινε στην εξουσια και αρα θα ανεβαιναν οι καλοι Κυπριοι που θελουν ενωση με Ελλαδα,δεν μας μισουν κλπ κλπ κσι θα γινοταν καποια κινηση να λυθουν οι οποιες διαφορες.Βλεπε για παραδειγμα πως συζητουν τωρα οι νεες κυβερνησεις Βορειας κ Νοτιας Κορεας.
Για να μην γινεται τετοια κινηση σημαινει οτι σαν καλα βολευει αυτη η κατασταση οποτε παει το "χαρτι" των προγονων σαν δικαιολογια.Ετσι μιλαμε πλεον για ΑΛΛΟ κρατος που δεν εχει σχεση με την Ελλαδα εφοσον δεν φερει την ιδια σημαια.
Το σεναριο αποσχισμου εχει ξαναπαιχτει κ το 1950 με την Κρητη αν θυμαμαι καλα που ηθελε ανεξαρτησια αλλα ειχαν τα @@ σαν λαος και οποιος Ιταλος-Γερμανος επεφτε στο νησι τον καθαριζαν.Δεν κατηγορησαν κανεναν τοτε που υπηρχε κατοχη στο νησι και τους εστειλαν πισω μονοι τους.Αν υπηρχε ανικανοτητα των Κυπριων να αντιμετωπισουν μια αμεση απειλη οπως κ φανηκε στην εισβολη του Αττιλα τοτε δεν φταιει η ελληνικη τοτε κυβερνηση,που προσεξε προσπαθουσε να κλεισει πολλα θεματα τοτε στο προσκηνιο.Δεν ειμαι ουτε χουντικος,ουτε κατι τετοιο απλα προσπαθω να βρω τι πραγματικα συνεβη και ειναι ετσι σημερα το θεμα αυτο κ προσελκυει τοση δημοσιοτητα μεσα στην ΕΕ.
Η συζητηση μονο σε καλο μπορει να βγαλει..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Athanasios
Ρε μαλακες πατε καλα?Τα ισοπεδωσαμε ολα?Ο Ανδρεας ειναι ενα απο τα ιδρυτικα μελη του Club ειναι χρονια εδω μεσα και παντα με την προυποθεση και την χαρα να βοηθησει οποιοδηποτε ζητησει κατι και καθεστε και βριζετε και κατηγορητε την καταγωγη του?Ελεος ρε.Τι εγινε δεν εχουμε με τη να ασχοληθουμε παλι και ξαναρχισαμε τις μαλακιες?
σακη κανεις δεν εβρισε συγκεκριμενα τον ανδρεα!!!!!!!!!!!!!!
ανδρεα εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα για ναριξω νερο στο κρασι μου!!!!!!!!!!!!!!!!!
οπως ειπε και εσυ το συνολο περνει στον λαιμο του τους 10,100,1000!!!!!!!!!!!!!!!
απλα ανδρεα ειπες οτι καποια ατομα και τα καλα παιδια φυγανε απο εδω μεσα για τετοιες μ........ς!!!!!!!!!!!!!
δηλαδη εμεις οι υπολοιποι ειμαστε τα κακα παιδια και ρωτοντας προσωπικα για το ατομο μου,και ποιες ηταν οι μ........ς!!!!!!!!!!!
τελος παντων το θεμα ειναι οτι βγηκαν και καποιες αληθειες και καποια ακρη!!!!!!!!!!!!!
θα ηθελα να σε γνωρισω για να τα πουμε απο κοντα και οπως σε ειπα απο οτι φαινετε ΕΣΥ ΑΝΔΡΕΑ εισαι απο τις λιγες εξαιρεσεις!!!!!!!!!
Ηρακλη νοιωθω ασχημα γιατι το ξεφτιλισαμε το τοπικ, αλλα πρεπει να απαντησω.
1. Ρε Σακη, παλιοσειρα, που εισαι ρε φιλε? Χαθηκαμε. Ευχαριστω για την στηριξη αλλα σοβαρα κανεις δεν με εβρισε. Ειπωθηκαν καποια πραγματα γιατι υπαρχει αυτη η κατασταση και με καλο τροπο προσπαθω να πεισω οτι δεν ειναι ολοι ετσι.
2. MaGeLaNoS (απολογουμε δεν θυμαμαι το ονομα σου), δεν ειπα οτι αυτοι που δεν ηθελαν τη συνδεση με την Ελλαδα ηταν μειονοτητα. Ηταν οι μισοι. Απλα τοτε που παιχτηκε η ολη φαση με τη συνδεση και για τα επομενα 12 χρονια μεχρι και την ανεξαρτησια, προεδρος ηταν ο Μακαριος ο οποιος δεν ηθελε τους Ελληνες γιατι θα εχανε τη δυναμη του. Το 60 υπογραφει και γινομαστε κρατος. Μετα απ'αυτο ισως να ισχυει αυτο που λες εσυ. Βολεψε και κανεις δεν λεει να το αλλαξει. Επισης αυτοι που δεν θελουν ενωση δεν σημαινει οτι μισουν τους Ελληνες. Αυτο ειναι λαθος. Αυτοι που δεν θελουν ενωση καλως ή κακως θεωρουν οτι η Ελληνικη κυβερνηση θα απομιζησει τα εκατομυρια που τρωνε απο το κρατος καθε χρονο. Κατ' επεκταση παρακεινουν τους υποστηρικτες τους να μην θελουν συνδεση και παει ετσι.
Ανικανοτητα αντιμετωπισης της εισβολης ΔΕΝ υπηρχε, και πιστευω οτι μπορουσαμε (εννοειται και με τη βοηθεια της ΕΛΔΥΚ) να τους ριξουμε στη θαλασσα. Το προβλημα ηταν οτι τα υψηλα προσωπα στη κυβερνηση τοτε ηταν Κυπριοι κρυφοχουντικοι και ηταν ολα πουλημενα. Και αυτο λεμε οι πιο προσγειωμενοι σημερα. Επαναλαβανω ΔΕΝ πιστευω οτι φταινει η ΕΛΛΑΔΑ για το τι εγινε στη Κυπρο. Αντιθετως αν δεν ηταν η ΕΛΔΥΚ πιστευω οτι ο Τουρκος θα εφτανε πιο μεσα. Αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι η εισβολη εγινε την ημερα που αλλαζε φρουρα η ΕΛΔΥΚ στην Κυπρο. Δεν ειναι τυχαιο που απο τις 10 μοιρες πυροβολικου στη Κυπρο εριξαν οι 2. Δεν ειναι τυχαιο που εδιναν οπλα στους εφεδρους αλλα σφαιρες δεν ειχαν. Αυτα ολα εγινα απο Κυπριους και Ελληνες χουντικους. Και δεν λεω οτι αυτοι οι κυριοι δεν συνεχιζουν μεχρι σημερα. Αν ανοιξει ο φακελος θα φανε αρκετα κεφαλια. Γι'αυτο και δεν ανοιγει.
3. Γιαννη, δεν ειπα οτι εισαι κακο παιδι, κι ουτε οτι φταις εσυ για το οτι φυγανε καποιοι. Δεν σε ξερω προσωπικα αλλα πιστευω οτι εισαι πολυ καλο παιδι οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα. Ειπα ομως οτι κατι τετοιες γενικευσεις και καποιες παραπανω λεξεις που λεμε καμια φορα χαλουν την εικονα και κανουν καποιους να θελουν να φυγουν.
Πραγματικα ελπιζω να βγει κατι καλο και να αλλαξει αυτη η σταση μεταξυ Ελληνων και Κυπριων.
ΥΓ: Θα κανω ενα ταξιδακι μαλλον και ισως ανεβω Θεσαλλονικη και θελω ενα καλο ξενοδοχειο. Καμια ιδεα?
Απο ξενοδοχεια εχει οσα θελεις Ανδρεα.Ανεβα εσυ κ κανονιζεται αυτο.Ετσι θα μπορεσουμε να τα πουμε κ απο κοντα γιατι καμια φορα ο γραπτος λογος παρερμηνευεται.