Απάντηση: Κοιταξατε ποτε την ρεζερβα?
Το να αγοράσεις μεταχειρισμένο λάστιχο και να το βάλεις επάνω δεν είναι και η σοφότερη λύση!!
Άλωστε πως θα πετύχεις μεταχειρισμένο ίδιας φθοράς για να μην έχεις αλίωση συμπεριφοράς στο αυτοκίνητο?
Αν και όπως έχει αναφερθεί ποιο πάνω σήμερα σπάνια παθαίνουμε λάστιχο το να έχεις μια σωστή ρεζέρβα είναι καλύτερο από καθόλου.
Και για την περίπτωση που αναφέρεις φίλε WeAreAllAmericans (αν και δεν είμαστε όλοι Αμερικανοί τεσπα) καλό είναι να έχεις και τα δυο μόνο που το θεωρώ πλεονασμό!!
Άλωστε δεν έχουν και τόσο τραγική απόσταση τα βουλκανιζατέρ πλέον το ένα από το άλλο συν οτι όλο και κάποια λύση θα βρεις σε κάποιο πρατήριο βενζίνης και φυσικά υπάρχει και η οδική βοήθεια.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
WeAreAllAmericans
Το fast νομιζω ειναι πρακτικοτερο.
Τωρα αν καταστρεφει το λαστιχο κ τα υπολοιπα ειναι καινουρια,αγοραζουμε νεο.
Αν ειναι παλια ... αγοραζουμε μεταχειρισμενο.
...εξαλλου τι να κανουμε τη ρεζερβα αν παθουμε 2 λαστιχα ταυτοχρονα !!!:D
τι να το κανουμε το fast αμα ειναι να παθουμαι 2 λαστιχα ταυτοχρονακαι παω και τρακαρω σε κανενα δεντρο επανω η πεσω σε κανενα χαντακι γιατι αμα γινει αυτο καπου εκει θα καταληξω????
Οταν φορουσα 17αρια 3 φορες διαφορετικο λαστυχο τρυπουσε αλλα με τα 18αρια δεν μου εχει ξανασημβει .
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Και εγω την ιδια απορια εχω...
Οποιος ειναι ας φανερωθει!
φανερωσουυυυυ!!!!!!!!!:D:D:D:D
Εγω θα έλεγα για να ειμαστε φυλαγμένοι καλύτερα να βγαλουμε την ρεζερβα και να βαλουμε ενα μικρο αναδιπλουμενο ποδηλατο σε περιπτωση που ερθει η ασχημη στιγμη. :P
Σε σωζει οχι μονο σε λαστιχο (που ειναι και μικροτερης συχνοτητας παθημα) αλλα και σε καμενα ιλεκτρικα καμενος πολλαπλασιαστης κλπ κλπ κλπ.
Το να παθεις ενα λαστιχο δεν ειναι μικροτερης συχνοτητας παθημα και σκεψου οτι αν παθεις το αμαξι σταματαει. (Οχι οτι δεν θα σταματησει αν μεινεις απο πολλαπλασιαστη κτλ) Το θεμα ειναι οτι η ρεζερβα ειναι αναγκαια σε ενα αμαξι οπως και να εχει.
Σκεψου να πηγαινεις καπου εκτος πολης, σε απομονωμενο δρομο οπου δεν υπαρχει χωριο η κατι αλλο εκει κοντα και να παθεις λαστιχο.
Σε 15 λεπτα μεσα το αλλαζεις και συνεχιζεις το δρομο σου!
Αν δεν εχεις τι κανεις; Καθεσαι και περιμενεις η συνεχιζεις το δρομο σου καταστρεφοντας ζαντα και λαστιχο;
Με την ευκαρια να πω οτι λογω της καινουργιας μου δουλειας εχω τη δυνατοτητα και βλεπω οτι αρκετες εταιρειες βαζουν κανονικες ρεζερβες και οχι μικρες. Μα τι τους εχει πιασει;
Νομιζω οτι για να πάθεις λαστιχο πρεπει να υπαρχει καποιος λογος, εεεε αφου προσεχουμε οσο πρεπει κυκλοφορουμε με λαστιχα κανονικα και οχι στο οριο του λιωσιματος πιστευω οτι ειναι το ποιο σπανιο να συμβει (ειδικα στο Στιλο μας).
Ισως θα πρεπει τοτε να εχουμε και 4 πολαπλασιαστες, τρομπα για το λαστιχο, ασφαλειες αρκετες, 2 καθαριστηρες για το τζαμι, λαμπες σε περιπτωση που καει (πορειας μου εχει τυχει), τρομπα βενζινης, σασμαν προχειρο, ενα μπετονι βενζινη, νερο για το ψυγειο, λαδια κανα λιτρο, και πολλα πολλα αλλα...!
Την ρεζερβα σκευτομαι να την συχτιρισω μαζι με ολο το συστεμιο γριλου και λοιπα μπας και γλυτωσω κανα κιλο.
Προσπαθω να βρω τροπους να το κάνω ποιο ελαφρυ ρε γμτ και ειναι σα νταλικα..!
Ενταξει αν ειναι να κουβαλας οσα λες τοτε βαλε ενα τρεϋλορ απο πισω και κουβαλα τα! :Ρ
Για το αν θα παθεις λαστιχο που λες ειναι πως θα σου τυχει.
Εχει τυχει να σκασει λαστιχο γιατι μεσα στη μεση βρεθηκε ενα καρφι η μια αλλη φορα εβγαλα μεσα απο το λαστιχο ενα κομματι γυαλι. Ενταξει, οσο και να προσεχεις μια στις τοσες μπορει να σου τυχει κατι τετοιο...
Για να μειωσεις το βαρος μπορεις να αρχισεις να ξυλωνεις το αμαξι σιγα σιγα!
Μια καλη αρχη ειναι η ρεζερβα και μετα μπορεις να προχωρησεις στα πισω καθισματα και το μηχανισμο που κλειδωνει το πορτ μπαγαζ... (Ολα τα προηγουμενα τα εχει κανει γνωστο μελος εδω στη Θεσσαλονικη και ειδε διαφορα!)
Παράθεση:
Για να μειωσεις το βαρος μπορεις να αρχισεις να ξυλωνεις το αμαξι σιγα σιγα!
Μια καλη αρχη ειναι η ρεζερβα και μετα μπορεις να προχωρησεις στα πισω καθισματα και το μηχανισμο που κλειδωνει το πορτ μπαγαζ... (Ολα τα προηγουμενα τα εχει κανει γνωστο μελος εδω στη Θεσσαλονικη και ειδε διαφορα!)
Οπα... για ξυγησου καλυτερα εδω, τι ειναι αυτος ο μηχανισμος και ποσο ζυγιζει ?
Αν ξυγηθω φτερακια carbon και τα ρεστα θελει μπολικο χρημα ε
χιλιοι λογοι μπορω να σου πω για να παθεις λαστιχο. Απο γυαλια απο καμια τρακα , μεχρι καρφια, μεχρι κανενα ξυλο, μεχρι μεχρι μεχρι. Οσο για το να βγαλεις το λαστιχο δεν θα στο συνιστουσα για το λογο οτι θα αλλαξει συμπεριφορα το αμαξι . Το αμαξι ειναι πιο βαρυ μπροστα λογο μηχανη και αμα βγαλεις την ρεζερβα θα εχεις ακομα πιο πολυ βαρος μπροστα με συνεπεια να υποστρεφει το αμαξι πιο πολυ. Αν θες να τρεχεις σε αγωνες τοτε φιλε αρχιζε και βγαζε καθισματα και αιρ κοντισιον εκει θα δεις διαφορα και μετα βαζεις αντιβαρα να ισοροπησσης το βαρος να εχει καλυτερη συμπεριφορα.