Απάντηση: T-Jet κινητήρας και τύποι βενζίνης
Το πρόβλημα που μπορούσε να εμφανιστεί με τις 95άρες ήταν τα πυράκια (προανάφλεξη) με άσχημες συνέπειες στην μακροζωία του μοτέρ. Πλέον όμως στους σύχρονους κινητήρες "αναγνωρίζεται" η βενζίνη και ο εγκέφαλος προσαρμόζεται (αλλάζει το αβανς) για την αποφυγή του παραπάνω φαινομένου [μπακαλίστικη εξήγηση]... Εξ ου και η χαμηλώτερη απόδοση.
Αυτό για το αβανς έχω την εντύπωση ότι ισχύει ακόμα και στα δικά μας... διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ε του που5τη... Οι T-Jet δεν θα είναι έτσι;;;;
Και από ότι είδα λίγο στο net δεν έχω βρει κάτι που να επιβάλει την χρήση των 100άρων στους T-Jet...
Ισχύει σε όσα αυτοκίνητα έχουν knock-sensor...
Το Stilo το έχει;
Ο T-Jet το έχει; Εκεί είναι το θέμα...
Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν.
ισχυει για ολα τα αμαξια που αλλαζει το αβανς απλως σε εμας δεν ωπεφελομαστε απο 100ρα διοτι η χαρτογραφηση του κινητηρα ειναι μονο για 95ρα, στα καινουργια εχουνε χαρτογραφηση και για 100ρα.
κανένα πρόβλημα ioannidis....
Σημαντικοτερον της αποδωσης ειναι οτι η 100αρα μιας και εχει ποιο πλουσιο μειγμα αφηνει εκ των πραγματων λιγοτερα καταλοιπα στον κινητηρα...
Στο εξωτερικο ρε παιδια πουλιεται 100αρα βενζινη ? καπου ακουσα οτι ειμαστε οι μονοι βλακες που την χρησιμοποιουμε ακομα τοσο πολυ
πουλανε απλως ειμαστε βλακες που δεν μας πουλανε την 98ρα που εχουνε στο εξωτερικο και μας αναγκαζουνε να παρουμε την 100ρα αμα εχουμε καινουργιο αμαξι.
Νομίζω ότι οι διαφορές με τις βενζίνες 95 και 98 οκτανίων είναι στην απόδοση και στα κατάλοιπα που μένουν στις βαλβίδες. Επίσης και στην τιμή βέβαια. Όσον αφορά στις επιδόσεις, οι εταιρείες πετρελαιοειδών λένε ότι μπορεί να κερδίσεις 5 ίππους (σε κινητήρες που αποδίδουν 150). Για τη μακροζωία του κινητήρα, προφανώς τα λιγότερα κατάλοιπα δίνουν μεγαλύτερη ζωή στον κινητήρα, αλλά μήπως μέχρι σήμερα με τις παλιές βενζίνες οι κινητήρες ζούσαν λίγα χρόνια? Συνεπώς, τα 100 οκτάνια πιθανώς να βελτιώνουν τις συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα, αλλά δε σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείς 98 οκτανίων βενζίνη θα καταστρέψεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου. Επίσης, είμαστε και στο έλεος και την καλή πίστη του κάθε βενζινοπώλη που μπορεί να σου βάζει ότι θέλει, μέχρι και νεράκι του θεού. Εμένα προσωπικα με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα του καυσίμου.