Δεν το πρόσεξες... Κάντο σε πολύ γλίτσα δρόμο με χαμηλές στροφές ώστε να μην φορτίζεις πολύ.
Την πτώση τάσης σε μένα την βλέπω.
Να κάνω και μια ερώτηση... Όταν μπαίνει το ASR, δεν νοιώθετε τραντάγματα στο τιμόνι; Η πεταλούδα το κάνει;
Printable View
Με το asr παιζω μια φορα σε καθε ταξιδι οταν φτανω σε μια τρελη ανηφορα (15 μετρα απο τον προορισμο μου) παταω παραπανω το γκαζι λιιιγο παραπανω ετσι για το καλο, να δω να σπινιαρει λιγο.
Δεν εχω ακουσει ποτε κρακα κρουκα ουτε τρανταγμα στο τιμονι ουτε ταση ρευματος ουτε μπαινει το abs και αν εμπαινε το abs θα το καταλαβαινα αμεσως.
Αν πατιοταν φρενο θα σταματουσε τελειως τωρα τι να λεμε.
Και το αλλο, ρε παιδια το φρενο ειναι υδραυλικο κυριως ετσι δεν ειναι ?
Οποτε πατιεται με την δυναμη του ποδιου μας, το abs ειναι ενα συστημα σαν σερβομηχανισμος που κανει την δαγκανα να παλεται καπως (την ωρα που ΠΑΤΑΜΕ το φρενο) , το φρενο πως γινεται να πατιεται μονο του ειμαι τοσο βλακας που δεν μπορω να καταλαβω...
Δουλευει και το φρενο και κοβει κινητηρα αν χρειαστει δειτε το βιντεο. To TC ειναι το asr απλως το TC ειναι το traction control στα αγγλικα.
Το συγγεκριμενο αμαξι μπορει να γυριζει και το τιμονι παλι Asr θα λεγεται.
Τι παει να πει αυτο οτι στριβει και εμας ?
Μην ψαχνετε τι ονομαζει ο καθενας Asr η TC αλλα τι ειναι αυτο το πραγμα στο Stilo μας.
αγορινα μου αυτο κανει αφου bosch μοναδα abs ειναι με ebd και asr. Παιδες ειναι απλα τα πραγματα το asr επεμβαινει οταν μια απο τις δυο ροδες σπινιαρει πιο πολυ απο την αλλη στην αρχη το συστημα φερνει και τα δυο στην ιδια ταχυτητα με διαφορετικο φρεναρισμα στην καθε μερια και αμα αυτο δεν βοηθησει κοβει το γκαζι να χαμηλωσει την περιστροφη να ερθουνε και οι δυο ροδες στην ιδια ταχυτητα. Αμα εκοβε το γκαζι πολυ απλα δεν θα ισιωνε το αμαξι θα γλυστραγε. Δεν εχετε παραξενευτει αμα παρετε μια στροφη γρηγορα επεμβαινει το asr και μαζευει το αμαξι? οτι τραβιεται εκει που θελουμε να παει? αμα θελουμε να στριψουμε αριστερα για παραδειγμα κοβει το φρενο στο αριστερο τροχο αμα σπινιαρει σε γρηγορη στροφη .
αλλο ενα βιντεο να καταλαβετε πως δουλευει. Ολα τα αμαξια 90% μην πω εχουνε ετοιμες μοναδες bosch abs,ebd,asr, και esp και τα βαζουνε στα αμαξια.
Ωραία λοιπόν. Ξεκαθαρίσαμε ότι μπαίνουν τα φρένα.
Επιμένω και λέω όμως ακόμα ότι ΔΕΝ κόβει γκάζι. Οι στροφές πέφτουν γιατί απλά το μοτέρ δυσκολεύεται περισσότερο.
Για να σας το αποδείξω θα κάτσω μια μέρα (που θα έχω ώρα και φορτισμένη μπαταρία στο laptop) να δούμε σε 2 δοκιμές (1 με ASR on και μια με ASR off) και σε φουλ γκάζια τι τιμές θα μου δώσει για την θέση πεταλούδας!
Βάζω στοίχημα γαλακτομπούρεκο από Κοσμικό ότι ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΓΚΑΖΙ!
Αυτά!
Οχι κυριε... ΟΧΙ δεν μπαινουν τα φρενα... και μη ξαναδω βιντεο με μερτσεντε γιατι θα βγαλω αφρους απ το στομα :P
Να ρωτησουμε τον Verone που το εχει λυσει το Stilo να μας πει ποιο ειναι αυτο το "οργανο" στο Stilo που μπορει να κανει τα υδραυλικα φρενα να ασκουν πιεση στον δισκο χωρις καμια βοηθεια απο το ποδι μας.
Το abs ειναι απλο πραγμα γιατι ενεργοποιειται την ωρα που παταμε φρενο, φρενο απο το τιποτα σε Stilo 2001 δεν πιστευω οτι υπαρχει.
Πειτε μου ενα απλο πραγμα, ποιο ειναι το οργανο που δινει την ενεργεια στην δαγκανα του φρενου απο το τιποτα (χωρις το ποδι μας δηλαδη).
Μπαίνουν τα φρένα. Και μάλιστα αν έχεις βάλει νέα δισκόπλακα και τα κάκια όταν μπαίνει το ASR δεν κάνει τίποτα! Γιατι;
Γιατί δεν πιάνουν τα φρένα!
Υ.Γ: Υπάρχει άραγε κάποιος Χριστιανός που να βρήκε στο net τίποτα αξιόλογο για το Stilo (και όχι για Volvo του 09) και να μας κάνει να το βουλώσουμε; Αυτό μπορεί να πάρει μέρες...
Μέσα από το eLearn του Stilo
The antilock braking and anti-slip regulation systems (BOSCH 5.7 ABS with ASR) modulate brake pressure sent to the wheels to prevent loss of grip under all tyre and road surface conditions by cutting in automatically whenever one or both drive wheels begin to slip.
The ASR system increases vehicle stability and active safety by controlling drive wheel slip. If slip is caused by excessive power transmission, it cuts in to reduce engine power through communication with the engine management control unit. if slip is detected at a single wheel, the system cuts in to brake the slipping wheel by acting on the modulation solenoid.
ASR comes on automatically whenever the engine is started. The system can be deactivated by operating a button on the central console. When the system is off, a led on the button comes on at the same time as a warning light on the control panel.
The warning light flashes when the system cuts in to notifiy the driver that the ASR system has cut in due to road surface grip conditions.
The warning light comes in in fixed mode when the control unit detects an error in the ASR function.
Ιδού η απάντηση. Πρώτα μπαίνει το φρένο και μετά κόβει.
Απαντήθηκα μόνος μου (και έβγαλα τα μάτια μου). :D:D