Απάντηση: Χρονολογια κατασκευης...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Λοιπον, συμφωνα με μια εκτενη συζητηση που εκανα με τον εμπορα μου ειπε οτι... Ναι μεν το μηχανακι λεει η Kymco οτι κατασκευαστικε το 2002,
Αυτο ομως σημαινει οτι τοτε απλως πηρε την εγκριση η εταιρια και ξεκινησε... και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μπορει να κατασκευαστικε το... 2005 παραδειγμα.
Η αδεια γραφει 2005 για λογους εγκρισης.
Σε ερωτηση μου "Τελικα, αν θελω να το πουλισω το μηχανακι... σαν ΤΙ θα το πουλισω, σαν 2002 ? 2005 ? 2008 ? 3000 ?"
Μου απαντησε "μα φυσικα σαν 2007 και θα δειξεις και το τιμολογιο και θα εξηγησεις την ιστορια αυτη"
Ρε παιδια για εξηγηστε μου γιατι ειμαι χαζος οπως φαινεται...
Αλλα πραγματα υσχιουν για ημερομινια κατασκευης αυτοκινητου, και Αλλα για μοτοσυκλετας ?
Εχει δικιο ? ? ?
Σύμφωνα με την κοινή λογική ημερομηνία κατασκευής είναι η ημερομηνία που κατασκευάστηκε κάτι, άσχετα αν πρόκειται για αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ελαστικά, κινητό ή οτιδήποτε άλλο. Το "κατασκευή 2002 σημαίνει πήρε έγκριση το 2002, συνεπώς ίσως και να κατασκευάστηκε το 2005" είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε(για να μην πω τίποτα χειρότερο).
Τώρα στην ουσία, όταν πρόκειται για αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα διαφορά έχει ΜΟΝΟ όταν υπάρχει νεώτερο μοντέλο από αυτό που αγοράζεις. Αν πχ κάποιος αγόρασε το 1999 ένα punto 55 το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1994 δεν τρέχει και τίποτα. Άν όμως αγόρασε κάποιος το 2001 ένα punto55 το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1998 πληρωνοντάς το χωρίς έκπτωση και με τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου πως είναι το τελευταίο μοντέλο, τότε ο αντιπρόσωπος τον εξαπάτησε μια και ήδη από το 1999 υπήρχε στις εκθέσεις νεώτερο μοντέλο! Δεν επέλεξα τυχαία το συγκεκριμένο παράδειγμα με το punto, συγγενής μου αγόρασε είς γνώση του το 2001 punto55 κατασκευής 1998 το οποίο βρισκόταν μέχρι τότε αδιάθετο σε κάποια έκθεση στην Κρήτη, και εκτός του ότι το πλήρωσε 25% λιγότερο από όσο το είχε ο τελευταίος τιμοκατάλογος, του έβαλαν και A/C χωρίς χρέωση!
Επίσης αν χρειαστεί να πουλήσεις το μηχανάκι σου, θα πείς πως είναι 2008 αντιπροσωπείας. Απλά τα πράγματα :Ρ
Και τέλος, δεν έχω ιδέα αν μπορείς να κυνηγήσεις νομικά τον πωλητή. Εφόσον όμως το τμήμα προστασίας καταναλωτή σου λέει ότι μπορείς, κάντο.
ps
Οι άδειες κυκλοφορίας μέχρι πρόσφατα έγραφαν μόνο ημερομηνία έκδοσης 1ης άδειας κυκλοφορίας, και όχι μοντέλο. Η δική σου τι ακριβώς γράφει? "Μοντέλο: 2005"? "Αριθμός έγκρισης τύπου: 123456/1995"?