Απάντηση: Opel Insignia OPC με 325 ίππους!
Μα χαλαρός είμαι δεν είπα τίποτα κακό! Τζάμπα αρπάζεσαι. Το tiguan φοράει την προηγούμενη γενιά η οποία είχε έντονο το φαινόμενο που περιγράφεις για το insignia και αυτό το λέω μετά από οδήγηση α3 2.0 quattro με 250 αλογα. Δηλαδή σχετικα αργή εμπλοκή και απότομη με χαρακτηριστικό ήχο. Insignia δεν έχω οδηγήσει (ούτε και θέλω :P ) αλλά στην 4η γενιά haldex έχουν αντικαταστήσει την αντλία που αύξανε πίεση για την εμπλοκή του πίσω άξονα με μια βαλβίδα για αμεσότερη απόκριση... Επιπλέον το insignia εξοπλίζεται με e-lsd προνόμιο μόνο αυτού και του 9-3xwd για κάποια χρόνια (κανένα άλλο μοντέλο με haldex νεας γενιάς δεν μπορεί να εξοπλιστεί με αυτό). Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οδήγησες tiguan με τον 1.4 με τα 160 άλογα, γι αυτό δεν ένιωσες την απότομη εμπλοκή της 4κινησης... Άρα μιλάμε για την πιο σύγχρονη μορφή (μη μόνιμης) τετρακίνησης (μέχρι και 10-90 μεταβάλεται η ροπή μπρος-πίσω), γι αυτό και η απορία μου...
Σε ερωτηση μου για την αργη εμπλοκη σε μηχανικο μεσα στην Opel μου ειπε οτι εχει να κανει με τους πολλαπλους εγκεφαλους του FlexRide.Τι να πω..δεν πολυπειστικα να πω την αληθεια.
Το Tiguan πραγματι ειναι το κομπρεσσορατο κ μου εδωσε την εντυπωση οτι δεν χανει πουθενα η τετρακινηση.Πως το γνωριζες?
Παντως μονο σε βιαιη επιταχυνση ενιωθα την "κλωτσια" μετα απο μερικα δευτερολεπτα ενω σε κανονικες συνθηκες κινησης κ πιεσης δεν γινοταν κατι αντιληπτο.
σωστος ο Σωτος.
οπως βλεπεις αγαπητε MaG ειμαστε πολλοι που που γνωριζουμε τι σκα..............α ειναι τα οπελ .
και αυτο το λεω γιατι το εν λογο 9-3xwd το οδηγησα και δε μου πολυ αρεσε.
οταν εμαθα βεβαια οτι θα εξοπληστει με τετοια μπιχλιμπιδια γελαω καθε φορα που βλεπω τη διαφημηση .
ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΟ Η' ΣΕ ΟΛΥΣΘΗΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΘΩΣ ΒΡΗΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ?
ΕΓΩ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ----'καλο τελικα το IsigniAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
μπαμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Παντελή είσαι άδικος!! Μιλάμε για εργαλείο!! Τουλαχιστον στα χαρτιά. Δες και άκου το 9-3 με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το οπ-εσυ!! :P
http://www.youtube.com/watch?v=7A6jVz5tHhU&feature=video_response
Στο χιόνι δεν είσαι flat out οπότε τέτοια φαινόμενα δεν υφίστανται!
εγω κατατρομαξα σου λεω να δεις τον υπαλληλο της αντιπροσωπειας στο Γκετεμπορκ της Σου'ι'διας οταν ειχα παει . και δεν ειχε χιονι απλα ηταν λιγο ποιο γληστερο το οδοστρωμα .
σαν αμαξι δε μπορω να πω αεροπλανο αλλα μερχι να ξαναβρουμε τη πορια μας ποσες φορες εκλασα μεντες η καρδια μου το ξερει . και αυτο γιατι ο υπαλληλος με ενθαρηνε να το πιεσω γιατι ειναι ανοτερη τεχνολογια .
ε μετα τι ακουσε δε περιγραφεται ,βεβαια στα εληνικα τον εβρηζα ''το μ.........ι που σε πεταγε αρχι........................α καργ..................λη που δε ξερεις πως πανε τα 4 πωε να ξερεις που μπαινουνε τα 3 '' κα πολλα αλλα .
βρε παιδια καλα ειναι ολα τα αμαξακια αλλα εκει που νομιζεις οτι εχεις τον ελενχο απλα εχεις υπερεκτημησει την κατασταση και τσουπ ενα φορτηγο με κρεατα μεσα κκαι σου κανει ενα audi A6 quatro μοντελο 2009 ετοιμο για ανταλακτικα .χεστηκα για το κολο-Aouδι αλλα κρημα για τον ανθρωπο που εχασε τη ζωη του .
Παντελη ας φορεσει Φιατ συγχρονο ενα Haldex κ ας ειναι για πεταμα το Insignia..
Oι διαφοροι ηχοι και το αποτομο κομπλαρισμα του 4x4 διορθωνεται με αναβαθμιση λογισμικου στον εγκεφαλο της τετρακινησης. Γενικοτερα ενα Insignia μετα απο αναβαθμισεις λογισμικων μπορει να δειξει διαφορετικη συμπεριφορα στον οδηγο του απο ευαισθια αισθητηρα φωτος, κραδασμοι στο ρελαντι, θορυβοι και σκορτσαρισματα σε διαδικασια ψυχρη εκκινησης μεχρι και συμπεριφορα στην εμπλοκη τετρακινησης. Οσο για αυτο που σου ειπε ο μηχανικος της opel Magelane, θα σου πω οτι ειναι ατοπο τελειως μια και το flex ride δεν ειναι βασικος εξοπλισμος εκτος αν το οχημα ειναι εκδοσης sport. Δηλαδη μπορει να υπαρξει 4x4 χωρις flexride.
ZHTΩ Η FIAT, ΖΗΤΩ ΤΟ STILO, ZHTΩ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s5zax
Oι διαφοροι ηχοι και το αποτομο κομπλαρισμα του 4x4 διορθωνεται με αναβαθμιση λογισμικου στον εγκεφαλο της τετρακινησης. Γενικοτερα ενα Insignia μετα απο αναβαθμισεις λογισμικων μπορει να δειξει διαφορετικη συμπεριφορα στον οδηγο του απο ευαισθια αισθητηρα φωτος, κραδασμοι στο ρελαντι, θορυβοι και σκορτσαρισματα σε διαδικασια ψυχρη εκκινησης μεχρι και συμπεριφορα στην εμπλοκη τετρακινησης. Οσο για αυτο που σου ειπε ο μηχανικος της opel Magelane, θα σου πω οτι ειναι ατοπο τελειως μια και το flex ride δεν ειναι βασικος εξοπλισμος εκτος αν το οχημα ειναι εκδοσης sport. Δηλαδη μπορει να υπαρξει 4x4 χωρις flexride.
ZHTΩ Η FIAT, ΖΗΤΩ ΤΟ STILO, ZHTΩ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ.
Ζαχο κ μενα δε μου εκατσε πολυ.Στον Σινη το δοκιμασα το αυτοκινητο κ με απογοητευσε πολυ αυτο το θεμα με την εμπλοκη.Αποτι φαινεται ομως διορθωνεται..
ερε να παρει ευχη αμα ειναι να σκασω ενα κουβα χρημα και για να διορθωθει να θελει 2 κουβαδες χρημα να παει στο δ........................................ο
Μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!:p