Ε,ναι λοιπον εχω ΜΑP... :D:D:D
Printable View
ενα βιντεακι σχετικο με το θεμα για να μην νομιζεται οτι τα Abarth kaine.
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=6MGtTTciK48[/ame]
6,7 μικτη διαδρομη 1,2 με φιλτρο ελευθερας και cruise control
το 1.6 ρουφαει αρκετα αν εχεις τρια ατομα αν ειναι αδειο τοτε καιει νορμαλ
Εγώ πάντως μέσα στην πόλη δεν ανεβαίνω (ευτυχώς) τα 9,5 με 9,7 έξω έχω πετύχει και τέτοιες καταναλώσεις αλλά και κάτι τιμές (βαριόομουυυνν) 6,5.
1.6 με περίπου 118.000 χιλιόμετρα.
Το 1.2 ξεχνάω πότε έβαλα βενζίνη.. κάνει στην εθνική κάτι τιμές (όταν βαριέσαι) 5,0 με 5,2 αλλά όταν δε βαριέσαι έχω φτάσει και 10 (χιχι το πλάκωσα να ξεκαπνίσει).
Μέσα στην πόλη το πολύ να φτάσει 9 και συνήθως είναι κοντά στα 8 λίτρα/100
Λοιπόν STILOΒΑΤΕΣ , διαβάστε τώρα τα γραφόμενα παρακάτω και από εμένα
που άνοιξα αυτό το θέμα.. Με την παραίνεση του Verone , να καθαρίσω Μaf , Lamda και τα σχετικά , άρχισα να ψάχνομαι. Το 1600 έχει αισθητήρα μετά την πεταλούδα , δεν ξέρω αν λέγεται Maf η Map, πάντως ΕΧΕΙ αισθητήρα . ( η FIAT τον λέει SENDING UNIT , με κόστος γύρω στα 200 ευρώ και κάτι .) Βρίσκεται πάνω στην πλαστική εισαγωγή αέρα μετά την πεταλούδα γκαζιού και στερεώνεται με δυο βίδες τύπου torch νούμερο 20. Φυσικά υπάρχει συνδεδεμένη και η ανάλογη καλωδίωση στην φύσα που έχει στο πίσω μέρος του. Ξεβίδωσα τις δυο βίδες πολύ προσεχτικά και τον τράβηξα έξω επίσης πολύ προσεχτικά .
Παιδιά έμεινα άναυδος από αυτό που είδα !! Μπίγκλα στην βρώμα και στο λάδι !!
Τον καθάρισα με σπρέι Contact Cleaner , από αυτό που ΔΕΝ περιέχει λάδι.
( Πουλιέται στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών .) Τον ψέκασα 5-6 φορές καλά σε μεσοδιαστήματα των δυο λεπτών ( το σπρέι αυτό στεγνώνει αμέσως. ) Στην συνέχεια για σιγουριά τον άφησα ένα πεντάλεπτο να στεγνώσει πολύ καλά και τον τοποθέτησα στην βάση του. Έβαλα μπροστά και το άφησα να δουλέψει λίγο στο ρελαντί , γιατί σίγουρα έστελνε άλλα δεδομένα στον εγκέφαλο. Χρησιμοποίησα το αυτοκίνητο στις συνηθισμένες μου διαδρομές μέσα στην πόλη για δυο ημέρες διανύοντας απόσταση μέχρι στιγμής περίπου 80 χιλιόμετρα . Αποτέλεσμα ; Σε καμία περίπτωση η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 10,8 λίτρα ( μόνο όταν είναι κρύο μου δείχνει για λίγο 11,3 – 11,6 και αμέσως μόλις ζεσταθεί δεν ξεπερνάει το νούμερο που σας έγραψα πιο πάνω. Σας θυμίζω πως όταν έβαλα το θέμα , είχα φτάσει οι καταναλώσεις να είναι γύρω στα 15,5 – 16,5 λίτρα / 100 χλμ.!! Γενικά η λειτουργία του κινητήρα δείχνει να είναι πιο άνετη ( και πριν δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα ) απλά παρατήρησα αυτό το “ κάτι ”. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους μπορούν να καθαρίσουν αυτόν το περιβόητο αισθητήρα και θα με θυμηθούν. Προσοχή μόνο σε δυο σημεία:
Επίσης παιδιά , υποψιάζομαι ότι τον αισθητήρα τον “ λάδωσε” το λαδάκι που χρησιμοποιώ στο φίλτρο ελευθέρας αφού πρώτα το καθαρίσω. Για αυτό λοιπόν , προσοχή , όχι υπερβολές στο λαδάκι όσοι χρησιμοποιείτε φίλτρο ελευθέρας.
- Αν αφαιρέσετε την καλωδίωση από την φύσα , προσοχή όταν σηκώσετε το πολύ μικρό γατζάκι που την ασφαλίζει ( εγώ το έσπασα και έκανα πατέντα κατόπιν για να το ασφαλίσω. )
- ΜΗΝ αγγίξετε σε καμία περίπτωση τίποτα επάνω στον αισθητήρα ( αν και όπως θα δείτε προστατεύεται ) παρά μόνο να τον ψεκάσετε καλά
Και τέλος ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ από τους “ μάστορες” που σου λένε “ α! αυτό τάπαιξε και θέλει άλλαγμα” . Καθάρισμα θέλει μάστορα, καθάρισμα και όλα ΟΚ .
Πιστεύω να βοήθησα λίγο τους φίλους που έχουν δημιουργικές ανησυχίες.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον φίλο Verone για την άμεση ανταπόκριση και όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα .
Φιλικά , “ παππούς” Nickrenn
Τον MAP καθάρισες.
Σχετικά με το λάδι που βρήκες πάνω του, έχεις τις αναθυμιάσεις στην εισαγωγή ή ελεύθερες; Μήπως είναι από εκεί;
εγω εχω σταθερα 13,2 λιτρα/100χλμ στις 3.400 σταθερα με 140 χλμ/ωρα.σχετικα καλα!
ioannidis , μπορεί να έχεις δίκιο , οι αναθυμιάσεις μου δεν είναι ελεύθερες ,
αλλά μέσα στην εισαγωγή. Αν υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να οδηγηθούν κάπου αλλού , you 're welcome!!
Ευχαριστώ φίλε, Nickrenn