Απάντηση: Αμορτισέρ Χαμηλώματος Bilstein (Κίτρινα)
Οντως δεν ακούγεται ωραίο γι'αυτό τις άλλαξα μια φορά και όσο για το αν βρίσκει όποιος δεν πιστεύει ας έρθει να κάνει μια βόλτα στους δρόμους της Κατερίνης να δούμε πως θα φύγει απο εδώ,η αίσθηση που σου δίνει είναι υπέροχη γίνεται το αυτοκίνητο πολύ σταθερό στο δρόμο και πολύ υπάκουω στις γρήγορες αλλαγλες πορείας σε σημείο να μην θέλεις να πάρεις το πόδι σου απο το γκάζι
Απάντηση: Συζήτηση για χαμήλωμα
στο nissan ειχα αλλαξει αναρτηση. ειχα βαλει κιτ της weitec αμορτισερ-ελατηρια. εψαχνα καιρο να βρω κατι πιο σκληρο απο το μαμα σεταπ αλλα χωρις να χαμηλωσω πολυ μιας και το αμαξι ηταν της οικογενειας. βρηκα αυτο το σετ με 1,5 ποντο χαμηλωμα. απο εμφανιση προφανως δεν αλλαξε σχεδον καθολου, αλλα ακομα και με τοσο λιγο χαμηλωμα η διαφορα ηταν ΧΑΟΤΙΚΗ στην συμπεριφορα. στις στροφες της Εθνικης αθηνα-Λαμια διπλα στην λιμνη εμπαινα μαμα με 150-155 με το ζορι και με την ψυχη στο στομα. με τα καινουρια εμπαινα με 170 και βαλε με το ενα χερι. δεν υπερβαλλω αυτη ηταν η διαφορα...εξαλλου στις πατημενες στροφες ειναι που τα πιο σκληρα αμορτισερ-ελατηρια πραγματικα ξεχωριζουν...δεν επιτρεπουν καμμια ταλαντωση και το αμαξι μπαινει τραινο.
και οπως ειπατε, πανω απο 3 ποντους στην Ελλαδα ειναι ρισκο. περα απο το οτι θα βρισκει συνεχεια, ειναι και θεμα ασφαλειας...θα μπαινει ακλονητο στην στροφη, και στην παραμικρη ανωμαλια θα σε πεταει αποτομα λογω σκληροτητας.
οσο για τα μαυρα bilstein που ανεφερε καποιος στην αρχη. ο αντιπροσωπος της bilstein μου ειχε πει (ειχα μαγαζι με αξεσουαρ και βελτιωτικα πριν 3-4 χρονια) να μην τα προτεινω καθολου στους πελατες επειδη ειναι μαπα και δακριζουν πολυ γρηγορα. μεχρι που μου ειπε οτι, αν καποιος θελει οικονομικο αμορτισερ, να τους προτεινω KYB και οχι bilstein μαυρο. ανταγωνιστικο προιον δλδ!!!!
Πόσο κόστισε αυτό το κιτ της weitec? (Προφανώς Δήμο, εννοείς σετ με 4 αμορτισέρ και 4 ελατήρια...σωστά?)
Το συγκεκριμένο σετ μπορει να τοποθετηθεί σε Stilo?
(Μιχάλη, τα ελαστικά με διαστάσεις 225/45/17 και 215/45/17 διαφέρουν και στο ύψος? Εγώ νομίζω ότι μόνο στο πλάτος διαφέρουν....)
Τα αμορτισέρ και τα ελατήρια ΠΌΤΕ πρέπει να αλλάζονται?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
mitsos
(Μιχάλη, τα ελαστικά με διαστάσεις 225/45/17 και 215/45/17 διαφέρουν και στο ύψος? Εγώ νομίζω ότι μόνο στο πλάτος διαφέρουν....)
Ναι διαφερουν κ στο υψος.Το 45 που βλεπεις σαν προφιλ αναφερεται στο 45% του πελματος του ελαστικου.Αλλο ειναι το 45% του 215 κ αλλο του 225.Αν τα θυμαμαι καλα κιολας..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
mitsos
Πόσο κόστισε αυτό το κιτ της weitec? (Προφανώς Δήμο, εννοείς σετ με 4 αμορτισέρ και 4 ελατήρια...σωστά?)
Το συγκεκριμένο σετ μπορει να τοποθετηθεί σε Stilo?
αν θυμαμαι καλα (πανε και 5 χρονια περιπου) το ειχα παρει 650 ευρω το κιτ. αμορτισερ και ελατηρια μαζι, οχι coilovers, αλλα πηγαινανε πακετο απο τον κατασκευαστη.
πολυ πιθανον να υπαρχει και για stilo.
με την πρωτη μου αναρτηση KW Variant I το ειχα χαμηλωμενο στα 7,5 cm εμπρος και 5 cm πισω με ελαστυκα 215/45/17 και λιγο αργοτερα 225/35/18 .
μετα απο την μετατροπη με καινουργια KW Variant I για Abarth πλεων το εχω χαμιλωμενο στα 5,5 cm εμπρος και 4,5 cm πισω με 225/40/18 διαστασεις ελαστυκων .
πιστευω οτι μερικοι , χωρις να θελω να θυξω καποια παιδια , και Hammer να ειχανε παλι θα βρησκανε απο κατω.
οταν δε μπορεις να διαχειριστεις ενα χαλωμενο αμαξι σωστα τοτε συγουρα μια Ferrari δε χριαζετε να ειναι αφησα στο δωματιο σου , βγαλτη καλητερα και βαλε ενα C5 citroen για να εχεις οταν ειναι παρκαρισμενο εχτρεμε χμηλωμα και οταν το οδηγεις να εισαι στον αερα.
εγώ φορούσα weitec set για stilo ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα. Την είχα στους 3 πόντους μπρος πίσω και στην πιο μαλακή ρύθμιση. Απίστευτο κράτημα και ασφάλεια! Δεν έβρισκα κάτω!
Μάλιστα για όποιον ενδιαφέρεται η ανάρτηση υπάρχει κάπου στην αποθήκη μου...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
παντελης
πιστευω οτι μερικοι , χωρις να θελω να θυξω καποια παιδια , και Hammer να ειχανε παλι θα βρησκανε απο κατω.
Αν και δεν είναι και πολύ "κομψή" η προσέγγιση του Παντελή, συμφωνώ μαζί του! :)