Απάντηση: ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Λοιπόν , μην αφήσετε στά ράφια ντομάτες , γιαούρτια , αυγά και όλα τα συναφή πού μπορεί να εκσφενδονιστούν , και όπου βλέπετε , ξέρετε ποιούς , ρίχτε αλύπητα!!
+100000 :clapping:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Τούς αχρείους , μας κάνανε να σκεφτόμαστε πράγματα πού ούτε να τα φανταστούμε δέν θέλαμε !!
+1000000000000000000000000000000 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Δεν θέλω να σας συγχίσω, αλλά δυστυχώς εμείς θα χτυπιόμαστε για την κατάντια μας και αυτοί θα είναι στην κοσμάρα τους... Γιατί να σκάνε άλλωστε? Τα εκατομμυριάκια τους θα τα έχουν σίγουρα σε ξένες τράπεζες, και όταν θα έρθουν τα πολλά τα ζόρια στην Ελλαδίτσα, θα πάρουν το βαλιτσάκι τους και την οικογένειά τους και θα πάνε για άλλη γη άλλα μέρη...
Λεφτά από αυτούς δεν πρόκειται να δούμε. Φυλακή να πάνε είναι κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας (άσε που πάλι δεν θα κερδίσουμε και τίποτα). Τουλάχιστον να τους ξεφτυλίσουμε όλους, να ντρέπονται να βγουν στον δρόμο. Έστω να έχουμε μια ηθική ικανοποίηση, έστω και μικρή, έστω και στο τέλος. Τουλάχιστον να καταλάβουν πόσο αηδιαστικοί είναι και να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στον κόσμο.
Θα σωθούμε? Όχι. Αλλά τουλάχιστον για 5 λεπτά, να νιώσουμε μια μικρή ικανοποίηση...
Κρατηθείτε γερά. Τα δύσκολα τώρα έρχονται...
δεν νομιζω οτι πρεπει να τους δειρουμε για ηθικη ικανοποιηση μονο.
Απλά ότι έγινε έγινε αλλά πρεπει να δουμε το μέλλον.
Δηλαδή αν τους πλακώσουμε στο ξύλο, όχι μόνο τους 300, αλλά όποιον τολμάει να λέει ότι ασχολείται με την πολιτική (η τοπική αυτοδιοικηση είναι νουμερο 1 σε ατασθαλείες και σύντομα θα δούμε "μεγάλα ονόματα" να κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογες), ίσως να τους κάνουμε να γίνουν από 100% διεφαρμένοι, αργόσχολοι, και παρτάκηδες, 30-40%. τότε ίσως να σκεφτουν 2 φορες να μας πηδηξουν χωρις σάλιο και να μας χαρίσουν και κατι απο αυτά που σκόπευαν να μας φάνε...
να δώσω ένα απλό παράδειγμα
αν γινει τις πουτάνας και την ακούσουν πως θα βγουν να πουν σε 3-4 μήνες κόβω τα δωρα στον ιδιωτικό τομεα? θα το ξανασκεφτουν....και να στε σιγουροι οτι τα δωρα στον ιδιωτικο τομεα ειναι προγραμματισμενο να κοπουν όχι τωρα αλλά λίγο πιο μετα ...για να μπαίνει λιγο λιγο...
γι αυτο ίσως πρεπει για πρώτη φορα η δική μας η γενια να τα σπάσει όλα να τα κάψει να τα ρημάξει...
δεν μιλάω για σπασμένα μαγαζια του κοσμάκι από 500 πιτσιρικάδες που κάνουν χαβαλε γιατι σταμάτησε να πέφτει ξυλο στο γηπεδο όποτε πλακώνεται με τα ματ στο συνταγμα.
Μιλαώ να σπάσουμε τις λιμουζίνες των πολιτικών, τα σπιτια τους, τις τράπεζες, τις πολυεθνικες ετσι ώστε να πάρουν απλα ενα μηνυμα ότι μαλλον αντιδραμε...οτι υπαρχουμε και οτι το παρακανανε....
οχι ομως να σπαμε μαγαζια συνανθρωπων μεροκαματιαρηδων που δινουν δουλεια σε συνανθρωπους μας...
αντιδράστε όλοι όπως μπορείτε, φωναχτε, γραψτε e-mail, βγειτε στους δρομους...
πρεπει να αποδεχτουμε οτι ολοι φταιμε λιγοτερο ή περισσότερο τωρα όμως πρεπει όλοι να κανουμε απο κατι...
για εμας και για τα παιδιά μας
Πάμε στοίχημα ότι και φασαρίες δεν θα γίνουν, και τα μέτρα όλα θα τα περάσουν;
Προδιεγραμμένη η πορεία μας χρόνια τώρα!
πάμε στοίχημα ότι υπάρχει πολύς θυμός ο οποίος σε συνδυασμό με φτώχια...δεν προδιαγράφεται (βλ. Αργεντινή)?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
pacman
δεν νομιζω οτι πρεπει να τους δειρουμε για ηθικη ικανοποιηση μονο.
Εγώ δεν έγραψα για ξύλο. Να τους ξεμπροστιάσουμε, να μην έχουν μούτρα να αντιρκίσουν τον κοσμάκι...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Πάμε στοίχημα ότι και φασαρίες δεν θα γίνουν, και τα μέτρα όλα θα τα περάσουν;
Προδιεγραμμένη η πορεία μας χρόνια τώρα!
Έτσι πιστεύω κι εγώ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
andreasL
πάμε στοίχημα ότι υπάρχει πολύς θυμός ο οποίος σε συνδυασμό με φτώχια...δεν προδιαγράφεται (βλ. Αργεντινή)?
Από το 30% μέχρι το 98% έχουμε ακόμα πολύ δρόμο!
(ποσοστά φτώχειας)
Πολύ δρόμο και πολλά σκάνδαλα ακόμα!
Μιχάλη καλά τα ποσοστά, αλλά ο νεοέλληνας είναι περίεργο κράμα! Τα γονίδια δύσκολα αλλάζουν και στα πολύ δύσκολα ή στα πολύ χαρούμενα είναι πολύ συσπειρωμένος! Δεν προσπαθώ να κάνω τον μάντη κακών σε καμία περίπτωση αλλά πιάνω για πρώτη φορά μηνύματα στην ίδια συχνότητα με την ίδια ένταση που όσο πάνε και αυξάνονται! Άλωστε μια μεγάλη γέφυρα πέφτει πιο εύκολα με συντονισμό!!!
Δεν ξέρω αν αποφύγουμε την χρεοκοπία τελικά (την νομισματική γιατί την κοινωνική δεν τη γλιτώσαμε) πιστεύω όμως οτι ο αγώνας είναι άνισος και η όσο συνεισφορά είναι μόνο σε ασκέρι χωρίς να βγαίνει μπροστά ούτε ένας αξιωματικός να φάει μια σφαίρα τότε κάποια στιγμή θα γυρίσουμε όλοι πίσω να τους ψάξουμε, όχι για να μας οδηγήσουν μπροστά απλά για να μοιραστούμε σφαίρες με το ζόρι!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
pacman
δ
αν γινει τις πουτάνας και την ακούσουν πως θα βγουν να πουν σε 3-4 μήνες κόβω τα δωρα στον ιδιωτικό τομεα?
Επειδή όλα αυτά τα ανθρωποειδή είναι κατά κανόνα μεγάλοι κλανιάρηδες , και ας κάνουν τούς καμπόηδες , επειδή τούς φιλάνε καμιά σαρανταριά τόν καθένα από δαύτους , ( και τούς "φύλακες" , εμείς τούς πληρώνουμε ,) επειδή λοιπόν όπως προείπα , είναι κλανιάρηδες , νομίζω πως όπως λέει ο pacman , άμα γινει τής "π@υτ@νας" , μπορεί κάτι να γίνει !! Φυσικά κανένας νοήμων δέν θέλει να καταστρέφονται τα μαγαζιά του κοσμάκη ! Τουλάχιστον από ότι μπορώ να καταλάβω , στο Forum δέν έχουν θέση τέτοιου είδους μέλη !!
Jason
Κατ'αρχήν δεν χρειάζεται να βρίζετε... ούτε εσύ Jason ούτε και ο pacman.
Ναι είστε οργισμένοι και το αντιλαμβάνομαι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείται τέτοιες εκφράσεις...
Να τα διαβάζει κάποιος από τους 300 αμφιβάλω οπότε... μάταια γράφουμε κακές λεξούλες! (καλοπροαίρετα το λέω, μην παρεξηγηθείτε)
Όσο για τους μισθούς του ιδ. τομέα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάτι θα κάνουν και εκεί... Πλήρη κατάργηση δεν ξέρω αν τους παίρνει να κάνουν, γιατί θα έχουν θέμα με τις εισφορές για το ασφαλιστικό, αλλά σίγουρα κάτι θα κάνουν και εκεί.
Μπορεί να είμαι απαισιόδοξος αλλά νομίζω ότι το χρέος μας από τα 300 δις θα γίνουν 440. Δηλαδή τα 110 που θα δανειστούμε συν άλλα 30 έτσι για μπουρμπουάρ.
Μετά θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάτε όλοι σας να ψηφίσετε. Αλλά θα έχετε να διαλέξετε πάλι ανάμεσα σε 2 κόμματα. Το τρίτο είναι ούτως ή άλλως γιούχου οπότε δεν πιάνει.
Και μετά θα ακούμε πάλι την ίδια ιστορία... και πάει λέγοντας.
Μέχρι κάποια στιγμή να έρθει κάποιος καλός κυριούλης και μας πει, "σας πληρώνω τα χρέη, δώστε μου το Αιγαίο, ή την Β. Ελλάδα!". Και μετά θα χρειάζεσται όντως διαβατήριο για να έρθετε στα μέρη μας.
Μπορεί όλα αυτά που σκέφτομαι να είναι επειδή έφαγα πολύ χθες το βράδυ, αλλά κουβέντα να γίνεται...
...λες ρε μιχάλη να σε δω γερμανό υπήκοο? και να καβαλάω την αουτομπαν από τα Γιάννενα και τσουπ...σε δυο ωρίτσες...νότια Γερμανία καφεδάκι με το παλιό πατριωτάκι τον Μιχαλάκη?
Εσύ γερμανός δλδ και εγώ ο Ηπειρώτης δεν θα χρωστάω μία πλέον στους φίλους μου τους ευρωπαίους???
Αμα κάνεις τέτοια θυσία (υποχρεωτική) εγώ θα γίνω...ΠΑΟΚ!
:)