Απάντηση: ΟΧΙ στα ΔΙΟΔΙΑ απο το VW SCIROCCO Club
Επειδή πιστεύω ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει σωστά μέσω ενώς φόρουμ, αλλά μόνο από κοντά, να σχολιάσω μόνο μερικά σημεία και νομίζω μετά ότι ο καθένας που θα διαβάσει όλα τα posts, μπορεί να σχηματίσει ότι άποψη θέλει.
Να μην συγκρίνουμε την κρατική κατασκευή Εγνατίας με την ιδιωτική κατασκευή των Τεμπών, γιατί η Εγνατία θα έπρεπε να είχε τελειώσει πριν 10 χρόνια (με τα λεφτά που φάγανε θα είχαμε κάνει άλλες 3 Εγνατίες Οδούς) και οι ιδιώτες στα Τέμπη ανέλαβαν τα διόδια και την οδό πριν 1-2 χρόνια...
Επίσης αν το θεωρούμε επίτευγμα ότι το 2010 έχουμε δρόμους "σωστούς", τότε ή εμείς μόλις κατεβήκαμε από το βουνό, ή εσύ ζούσες στην Γερμανία και ήρθες στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό. Μόνο οι δρόμοι μας είναι 50 χρόνια πίσω από των Ευρωπαίων? Σήμερα ήμουν στα κεντρικά της ΔΕΗ, και όταν ζήτησα να βρούμε έναν φάκελο που υπέβαλα πριν 2 μήνες, πήγαμε σε ένα δωμάτιο με κουτιά από 6αδες εμφιαλωμένου νερού, τα οποία ήταν γεμάτα φακέλους, και με ρώτησε η υπάλληλος "μήπως θυμάστε τι φάκελος ήταν? Κλασέρ, με λαστιχάκια, μήπως και τι χρώμα??".... !!!!!!!!!! Και ψάχναμε να βρούμε τον φάκελο με κρητήρια τι χρώμα θυμόμουν ότι είχα πάρει από το βιβλιοπωλείο. Και μας κάνει εντύπωση που το 2010 καταφέραμε να έχουμε μια "σωστή" Εθνική Οδό?
Επίσης, να πω ότι τέλη κυκλοφορίας πληρώνουμε και για χιλλιάδες άλλα χλμ οδικού δικτύου, δεν είναι μόνο για την Εθνική οδό. Ναι, όλα έχουν το κακό τους το χάλι δεν διαφωνώ.
Όσο για το κόστος της ζωής εδώ κι έξω, σε σχέση το εισόδημα κλπ, μην ακούτε τι λέει ο Ευαγγελάτος και τα παπαγαλλάκια των TV που θέλουν να ονομάζονται δημοσιογράφοι. Πηγαίνεται ένα ταξίδι έξω, να καθήστε αρκετές ημέρες, να δείτε τι γίνεται. Θα πάθετε εγκεφαλικό με τις τιμές! Να ακούσετε για ενοίκια σπιτιών, και να πρέπει να δουλεύει κανείς 2 μήνες για να πληρώσει τον έναν... Ναι, ο άγγλος παίρνει 2 και 2,5 χιλιάδες λίρες το μήνα, αλλά για ένα πολύ μέτριο σπίτι, πληρώνει 1.200 με 1.500 λίρες ενοίκιο... Δείτε πόσο κοστίζει μια μερίδα φαγητό, ένα ποτό, ένα εισητήριο λεωφορείου ή μετρό...
Έχουν φάει όλοι οι πολιτικοί αλλά και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι ΤΡΕΛΑ λεφτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε, αλλά να τους βγάλουμε από το προσκήνιο. Γιατί εμείς τους συντηρούμε εκεί. Μόνο τα διόδια θεωρείτε άδικα??? Οι φόροι? Το 23% ΦΠΑ? Τα υπερβολικά παράβολα για το τίποτα??? Εκεί γιατί τα πληρώνουν όλοι και δεν ξεσηκώνονται?...
Πολλά είπα. Δεν θα το συνεχίσω γιατί είμαι σίγουρος ότι και ο mitsos θα έχει πολλά αντεπιχειρήματα να γράψει, κι εγώ μετά θα έχω πολλά πάλι να γράψω, και πάει λέγοντας. Καλό είναι όμως που ακούγονται και οι 2 απόψεις...
Γαλλιες και Ιρλανδιες δεν μπορουν να συγκριθουν με Ελλαδισταν ρε παιδια, δειτε ποσο ειναι ο βασικος μισθος στην Γαλλια και στην Ιρλανδια και μετα πειτε μου αν θα σας ενοιαζε αν πληρωνατε τα διπλα διοδια σε σχεση με την Ελλαδα.
Εγω δεν θα ξαναγκρινιαξω για τα διοδια αν μπει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ για την κατασταση που εχει βρεθει η χωρα,και μαζι με τον πολιτικο να μπει ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΔΟΕ για τις περιουσιες που εχουν κανει με 2 χιλιαρικα μισθο το μηνα...
Ουστ αληταραδες!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Nikos
Να μην συγκρίνουμε την κρατική κατασκευή Εγνατίας με την ιδιωτική κατασκευή των Τεμπών, γιατί η Εγνατία θα έπρεπε να είχε τελειώσει πριν 10 χρόνια (με τα λεφτά που φάγανε θα είχαμε κάνει άλλες 3 Εγνατίες Οδούς) και οι ιδιώτες στα Τέμπη ανέλαβαν τα διόδια και την οδό πριν 1-2 χρόνια...
Η Ε.Ο. είχε ως μόνο πόρο τα κονδύλια του ΥΠΕΧΩΔΕ τα οποία κάθε χρόνο ψαλιδιζόντουσαν!!
Επίσης βγήκε κατά κάτι λίγους μήνες εκτός αρχικού σχεδίου και κατά 60 χιλιόμετρα πιο μικρή λόγω νέων χαράξεων.
Αυτή τη στιγμή που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος περιμένει από τα 2,8 του Πολύμυλου να επιβιώσει τα τμήματά της συντήρησης και επίβλεψης.
Επίσης έχουν αναλάβει και την επίβλεψη πολλών έργων όπως πχ Τέμπη και οι επισημάνσεις τους πάνε στον κάδο ανακύκλωσης λόγω των εταιριών που έχουν αναλάβει το έργο...
Βέβαια όπως κάθε μεγάλη δημόσια Α.Ε. ιδιωτικού δικαίου έχει και ένα Δ.Σ. που φυτεύεται από πιο ψηλά και κάνει ό,τι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε.
Ο ιδρυτής της πάντως (Λαμπρόπουλος) μέχρι και την στιγμή που έληξε η σύμβασή του, την είχε πρότυπο υποδομών, τεχνογνωσίας κλπ κλπ...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Nikos
Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτκοί. Γίνεται ένα βήμα βελτίωσης των δρόμων, ας το "στηρίξουμε" (θα πείτε, τόσο καιρό τι κάναμε?). Αν αποδειχθεί ότι οι δρόμοι σιγά σιγά διαλύονται και τα λεφτά πάνε μόνο στην τσέπη, τότε ας πάρουμε καμιά μπολντόζα να τα γκρεμίσουμε τα διόδια... :)
Συμφωνω Μαζι σου και παραθετω...
http://www.lakonikos.gr/upload_files...__________.jpg
Hμερομηνία : 12-02-10http://wk.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gifΚαθίζηση στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης
Από χθες στις 11.30 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης διεξάγεται από το παλαιό τμήμα μέσω του χωριού Βουτιάνων γιατί στο νέο τμήμα του δρόμου υπέστη καθίζηση στην 5η χιλιομετρική θέση και χρειάζεται άμεσα επισκευή.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο δρόμο που παραδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα και συντόμευε κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Τρίπολης - Σπάρτης.
Σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει και στο 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς γιατί είναι κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από πέτρες και χώματα.
Τέλος κατολίσθηση σημειώθηκε και στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο πριν από λίγες ημέρες.
Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ επισκέφθηκε το σημείο της κατολίσθησης και σε δηλώσεις που έκαναν στον τοπικό Τύπο ανέφεραν ότι η κατολίσθηση είναι σοβαρή και υπάρχει κίνδυνος, αφού τόνοι βράχων είναι έτοιμοι να αποκολληθούν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το ερωτημα βεβαια που ευλογως μας ερχεται στο μυαλο ειναι... Μα μονο εμεις ειμαστε ισοπεδωτικοι? Δηλαδη αυτοι που παιρνουν τα τριπλασια πολλες φορες (Με την Ανοχη του κρατους και τις εκαστοτε Μιζες) να φτιαξουν ενα δρομο σωστών προδιαγραφών και μετα αυτος ο δρομος διαλυεται δεν ισοπεδωνουν την νοημοσυνη μας? Γιατι εγω να πληρωνω για καποιον που με κοροιδευει? Και φωνες που θα πουνε, "μα τι φταιει ο εργολαβος αν εβρεχε τοσο πολυ" να εισαστε σιγουροι οτι θα υπαρξουν... Αλλα κανενας δεν θα πει οτι δρομος φτιαχτηκε καπως ετσι.....>
http://sofistis.files.wordpress.com/...ko-dimosio.jpg
Ποτε δεν εχω περασει απο Αττικη Οδο ή απο την Γεφυρα Ριου-Αντιριου και να μην εχω πληρωσει διοδια...
Αυτα τα εργα Μαλιστα...
Να τα Πληρωσω και να τα χιλιοπληρωσω... Αξιζουν σαν εργα και καταδικασταιοι ειναι ολοι αυτοι που σε αναλογα εργα δεν πληρωνουν.
Μιλατε για πεταλο Μαλιακου Καποιοι... Αναρωτηθηκατε ποτε Γιατι φτιαχτηκε ο Δρομος? Επρεπε να θυσιαστουν τοσες ψυχες εκει για σταματησουν καποιοια λαμογια να τρωνε και φτιαξουν ενα δρομο επιτελους. ( http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=17/07/2005 )
Αλλοι Μιλησατε για τα Τεμπη... Μα καλα εχετε σκεφτει οτι αν δεν υπηρχαν συγκυριες και μαλιστα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ τιποτα απο αυτα δεν θα ειχε γινει? ( http://hamomilaki.blogspot.com/2009/02/2003-21.html ) ( http://news.pathfinder.gr/photoscope/vids/12082.html )
Μιλατε επισης μερικοι (και καλα κανετε) που χρησιμοποιειται την Εθνικη Οδο "Αθηνας-Θεσσαλονικης" λεγοντας οτι καποια εχουν εργα εχουν τελειωσει και διοδια ας υπαρχουν...
Μα μπορω να σας πληροφορησω οτι και πριν 20 χρονια αυτη η Εθνικη Οδος ηταν 10 φορες καλυτερη απο την Εθνικη Οδο Κορινθου-Πατρών-Πυργου του σημερα.
Ρωτω Λοιπον. Εχει κανενας σκεφτει τοσα χρονια για πιο λογο πληρωνα διοδια εκει? Και γιατι ακομα να πληρωνω? Να σας πω μερικα ...
1) Για την Πανευρωπαικη μας ξεφτιλα στον κομβο Κορινθου-Τριπολης...
2) Για το 60% του δρομου χωρις καν ενδιαμεσες Προστατευτικες Μπαρες
3) Για την παντελως - Μηδενικη Υποστηριξη της εταιρειας εκμεταλευσης διοδιών σε ατυχημα η δυστηχημα.
Και αλλα πολλα που θα παρει πολυ ωρα να τα αναφερω...
Συμφωνω επαυξανω Με τα λεγομενα του Jason...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Το σωστό πιστεύω είναι η αξίωση από όλους μας , γιά δρόμους ποιοτικούς με προδιαγραφές και όχι δρομοσφαγεία ανθρώπων όπως είναι οι περισσότεροι δυστυχώς δρόμοι στήν πατρίδα μας ( βλέπε π.χ " εθνική " Κορίνθου - Πατρών !! ) Αυτός ο δρόμος έχει αφανίσει τη μισή Ελλάδα , καλοί μου φίλοι . Όχι λοιπόν στο " δέν πληρώνω " και λέω ναί στο " πληρώνω και απαιτώ " αυτό πού πραγματικά πρέπει να έχω .
Αλλωστε και ο γνωστος σε ολους μας βουλευτης Αρης Σταθακης εχει κανει την κινηση του... http://news247.gr/ellada/article84803.ece
Τα δικα μας σχολια περισσευουν.
Επειδή λίγο τα έχω μπερδέψει. Τελικά όσοι δεν πληρώνουν τα διόδια, τα θεωρούν άδικα ή παράνομα? Γιατί το ότι "εμείς πληρώνουμε αλλά οι δρόμοι δεν γίνονται" μου ακούγεται περισσότερο για άδικο (και συμφωνώ) αλλά δεν είναι και η μόνη αδικία που συμβαίνει στην Ελλάδα. Αν είναι παράνομα, τότε να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά αν μπορούσε κάποιος με 2 λόγια να μου δώσει να καταλάβω, γιατί ειλικρινά, το έχω ακούσει πολλές φορές το θέμα "δεν πληρώνω" αλλά ποτέ μου δεν άκουσα (και δεν ξέρω) το γιατί είναι παράνομα.
Γιατί φαντάζομαι ότι δεν ξύπνησε μια μέρα ένας ιδιώτης και είπε θα στήσω 5 γκισέ και θα κόβω διόδια σε όποιον περνάει. Προφανώς με την άδεια του κράτους το κάνει. Και φαντάζομαι και το κράτος, δεν το κάνει αυθέρετα (άσχετα αν τα λεφτά πάνε σε τσέπες και όχι σε έργα)...
διοδια επιτρεπονται ΜΟΝΟ σε δρομο που εχει χαρακτηριστει αυτοκινητοδρομος.
για να χαρακτηριστει ενας δρομος "αυτοκινητοδρομος" θα πρεπει να διαθετει τουλαχιστον 3 λωριδες κυκλοφοριας ανα κατευθυνση, διαχωριστικο στηθαιο και (αν θυμαμαι καλα) να μην εχει ισοπεδες διαβασεις με φωτεινους σηματοδοτες.
προφανως λοιπον η κορινθου-πατρων ΔΕΝ αποτελει αυτοκινητοδρομο, και αρα τα διοδια σε αυτο το κομματι ειναι παρανομα.
εγω προσωπικα δεν εχω αντιρρηση να πληρωνω διοδια σε δρομους οπου πραγματικα "γινεται δουλεια".
μου τη δινει να πληρωνω προκαταβολικα για κατι που ΘΑ γινει. δεν με ενοχλει η αυτοχρηματοδοτηση των εργων, εξαλλου στην χωρα μας δεν μπορουν να βρεθουν ευκολα κεφαλαια για τετοια εργα. αλλα να πληρωνω νταβατζιλικι, και μαλιστα παρανομο, για τον δρομο-σκοτωστρα κορινθου-πατρων το θεωρω καθαρη κλεψια.
Τη βδομαδα που μας περασε πηγαινοερχομουν Θεσσαλονικη - Αθηνα με το φορτηγο και μπορω να πω οτι βαρεθηκα να πληρωνω διοδια και οτι οπως λεει και ο dimos47ki7 παραπανω, ουτε ο δρομος απο τη Θεσσαλονικη μεχρι την Αθηνα αποτελει αυτοκινητοδρομο σε ολο το μηκος του καθως αλλου εχει 2 λωριδες, αλλου 3 και αλλου μονο μια! (βλεπε Στυλιδα)
Ακομα αρκετες φορες την ωρα που εγω πληρωνα τα διοδια, εβλεπα διπλα να κατεβαινουν οδηγοι απο τα αυτοκινητα τους και να σηκωνουν με τα χερια τις μπαρες, να ξαναμπαινουν στα αυτοκινητα και να φευγουν κυριοι.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
Ακομα αρκετες φορες την ωρα που εγω πληρωνα τα διοδια, εβλεπα διπλα να κατεβαινουν οδηγοι απο τα αυτοκινητα τους και να σηκωνουν με τα χερια τις μπαρες, να ξαναμπαινουν στα αυτοκινητα και να φευγουν κυριοι.
Πλάκα κάνεις???? Σε ποιά διόδια?
Δείτε και αυτό το δημοσίευμα από την "Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας" :
Διόδια ή εταιρίες αφαίμαξης ;
«Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).
Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 ευρώ για όλο τον χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.
Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ τον χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 ευρώ μόνο για αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ευρώ καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν το είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς, βέβαια, τους εξηγήσαμε, πως… απλώς ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
καλα ολα αυτα που γραφουμε και λεμε μεταξη μας,αλλα καποια στιγμη θα πρεπει με καποιον τροπο πιστευω να αντιδρασουμε σε αυτα που ζουμε καθημερινα και επι πολλα ετη.Τοσα χρονια πληρωνουμε αμμεσους και εμμεσους φορους,τελη κυκλοφοριας,διοδια κλπ κλπ και εχουμε φτασει στο σημειο να παρακαλαμε να μας δωσουν δανειο για να μην φαλιρισουμε να αυξανονται ολα τα παραπανω και να πληρωνουμε τη βενζινη 1,50 euro.Μηπως στο τελος μας πουνε Μ*(&%&(*ες?που πανε ολα αυτα τα λεφτα?Εγω σαν πολιτης αυτης της χωρας νοιωθω ντροπη πρωτα για τον εαυτο μου και μετα για αυτους που μας διοικουν.Κι επειδη εχει τυχει να δουλεψω με εταιρια που αναλαμβανει δημοσια εργα,εχω δει αισχοι...για παραδειγμα εχει τυχει να δω αγορα υδραβλικων σωληνων οι οποιες χαρακτιριζονταν απο το χρωμα της ταινιας που ειχαν εξωτερικα,το αφεντικο εβαζε τους υπαλληλους του να αλλαξουν τις ταινιες και τις χρεωνε ως τις καλητερης ποιοτητας...Να που πανε τα λεφτα του κοσμακι τοσα χρονια,τα τρωνε τα λαμογια αφεντικα και οχι μονο...Οταν σταματησουμε να τους ταιζουμε με χρησα κουταλια,θεωρω οτι θα σταματησουν να μας κλεβουν.
Αλλα ο Ελληνας πρεπει να φτασει στο αμην για να αντιδρασει.οσο εχει να φαει,να παει για ενα καφε,ποτο,μπουζουκια,κλαμπ...ειναι ολα μια χαρα.
καθε κριτικη δεκτη οπως και η καθε αποψη