Απάντηση: Να είχαμε να λέγαμε!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MiKe_KaVaLa
Φίλε Maik δεν έχει σημασία αν είσαι με κάποιον η όχι . Μπορείς να είσαι με όποιον θέλεις , είναι δικαίωμα σου. Όποιος όμως γράφει σε ένα forum που θέμα του είναι το αυτοκίνητο , οφείλει τουλάχιστον να γνωρίζει Ιστορία του Αυτοκινήτου . ( Αυτό φυσικά δεν πάει σε εσένα , αλλά στον άσχετο και χυδαίο που γράφει με τόσο μένος κατά της Ιταλικής σχολής αυτοκινήτου , που αν μη τι άλλο ,έδωσε πολλά φώτα στίς αυτοκινητοκατασκευές όλου του κόσμου !!! ) Μπορεί αρκετοί να ξεπέρασαν κάποια στιγμή τούς διδάξαντες , αλλά μη ξεχνάμε - ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ μέγιστο σεβασμό στο Δάσκαλο και ας γίναμε καλύτεροι από αυτόν . Και οι Ιταλοί σε ότι αφορά το αυτοκίνητο , είναι Δάσκαλοι , πως να το κάνουμε δηλαδή .Τώρα όσον αφορά το παράδειγμα πού παραθέτεις ότι « οι Γερμανοί μπορούν πολλά » , μπορώ να σου παραθέσω αμέτρητα παραδείγματα ότι και πολλοί άλλοι μπορούν , δηλαδή Ιάπωνες , Γάλλοι , Ιταλοί , Βρετανοί και δεν συμμαζεύεται .Σήμερα πλέον όλοι ΜΠΟΡΟΥΝ . Σημασία έχει ποιοι δίδαξαν πρώτοι . Η Ιστορία δεν αλλάζει , οι Ιταλοί είναι από τους πρώτους διδάξαντες , τελεία και παύλα .
Αυτή φυσικά είναι η δική μου άποψη και μόνο και δεν έχει κανείς την υποχρέωση να την δεχτεί !!
Πάντα με καλή διάθεση ,
Jason
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
Δεν πηγα κατι κοντρα απλα εδειξα οτι ολοι σχεδον σημερα εχουνε και κατι καλο να μας δειξουνε βεβαια με διαφορετικη συνταγη.
Απο τις φωτογραφιες που μου δειχνεις η αληθεια ειναι οτι μονο την Delta γνωριζω.. ισως να μην γνωριζω καλα την Ιταλικη ιστορια αλλα δεν ειμαι και κατα!
Η φραση που ειπα οι Ιταλοι δεν πιανονται το ενοω.. απο την Fiat να σκεφτεις μεχρι την Ferrari. Και οι Ιταλοι το καταφερνουν αυτο διοτι εχουν φαντασια και εμπνευση πανω στο αυτοκινητο αρκετα χρονια πισω μεχρι και σημερα!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
Φίλε Maik δεν έχει σημασία αν είσαι με κάποιον η όχι . Μπορείς να είσαι με όποιον θέλεις , είναι δικαίωμα σου. Όποιος όμως γράφει σε ένα forum που θέμα του είναι το αυτοκίνητο , οφείλει τουλάχιστον να γνωρίζει Ιστορία του Αυτοκινήτου . ( Αυτό φυσικά δεν πάει σε εσένα , αλλά στον άσχετο και χυδαίο που γράφει με τόσο μένος κατά της Ιταλικής σχολής αυτοκινήτου , που αν μη τι άλλο ,έδωσε πολλά φώτα στίς αυτοκινητοκατασκευές όλου του κόσμου !!! ) Μπορεί αρκετοί να ξεπέρασαν κάποια στιγμή τούς διδάξαντες , αλλά μη ξεχνάμε - ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ μέγιστο σεβασμό στο Δάσκαλο και ας γίναμε καλύτεροι από αυτόν . Και οι Ιταλοί σε ότι αφορά το αυτοκίνητο , είναι Δάσκαλοι , πως να το κάνουμε δηλαδή .Τώρα όσον αφορά το παράδειγμα πού παραθέτεις ότι « οι Γερμανοί μπορούν πολλά » , μπορώ να σου παραθέσω αμέτρητα παραδείγματα ότι και πολλοί άλλοι μπορούν , δηλαδή Ιάπωνες , Γάλλοι , Ιταλοί , Βρετανοί και δεν συμμαζεύεται .Σήμερα πλέον όλοι ΜΠΟΡΟΥΝ . Σημασία έχει ποιοι δίδαξαν πρώτοι . Η Ιστορία δεν αλλάζει , οι Ιταλοί είναι από τους πρώτους διδάξαντες , τελεία και παύλα .
Αυτή φυσικά είναι η δική μου άποψη και μόνο και δεν έχει κανείς την υποχρέωση να την δεχτεί !!
Πάντα με καλή διάθεση ,
Jason
+2500000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000!!!
αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι ιταλοί είναι δάσκαλοι...(οι ιταλοί όχι εμείς μην πορώνεστε!!!!)
μώπως είστε ιταλοί? γεννηθήκατε στην ιταλία? χαλαρώστε! δεν μας πληρώνει κανένας!
μήπβς γερμανοί? μήπως ιάπωνες? χαλαρά......όλοι φίλοι είμαστε και με τα λεφτά μας καταναλώνουμε ότι εμείς επιλέγουμε ή μπορούμε...
πάντως αν εξαιρεσουμε τις ferrari και τις lambo που είναι στην μία άκρη της καταναλωτικής αλυσίδας και μέχρι την άλλη άκρη με τα μικρά φτηνά αυτοκίνητα πόλης (που είναι καταπληκτικά για εμένα), η αλήθεια είναι ότι οι ιταλοί έχουν πολλά χρόνια να μας δώσουν ένα καλό αυτοκίνητο...
από τον καιρό του fiat coupe (ή punto gt) ή της lancia deltona...
αντίθετα οι γερμανοί κάτι κάνουν με προσιτά σπορ αυτοκινητα...
και είναι κρίμα όταν πρώτοι οι ιταλοί έδειξαν στα μικρά αυτοκίνητα την λύση turbo (uno και μετα gt punto) που δεν εκμεταλεύτηκαν το προβάδισμα της τεχνογνωσίας και να το εφαρμόσουν σε όλη την γκάμα τους..
και τώρα έχουμε golf 3ης γενιάς (golf iv v vi) που φοράει turbo και εξελίσεται...
για να ξυπνήσουν "οι δικοι μας" και να ξαναγυρίσουν στα turbakia....
ποιος δεν θα ήθελε stilo με μαμα turbina στα 1,2 ή στα 1,4 ή στα 1,6....
best value for money!!!!!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
pacman
αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι ιταλοί είναι δάσκαλοι...(οι ιταλοί όχι εμείς μην πορώνεστε!!!!)
μώπως είστε ιταλοί? γεννηθήκατε στην ιταλία? χαλαρώστε! δεν μας πληρώνει κανένας!
μήπβς γερμανοί? μήπως ιάπωνες? χαλαρά......όλοι φίλοι είμαστε και με τα λεφτά μας καταναλώνουμε ότι εμείς επιλέγουμε ή μπορούμε...
πάντως αν εξαιρεσουμε τις ferrari και τις lambo που είναι στην μία άκρη της καταναλωτικής αλυσίδας και μέχρι την άλλη άκρη με τα μικρά φτηνά αυτοκίνητα πόλης (που είναι καταπληκτικά για εμένα), η αλήθεια είναι ότι οι ιταλοί έχουν πολλά χρόνια να μας δώσουν ένα καλό αυτοκίνητο...
από τον καιρό του fiat coupe (ή punto gt) ή της lancia deltona...
αντίθετα οι γερμανοί κάτι κάνουν με προσιτά σπορ αυτοκινητα...
και είναι κρίμα όταν πρώτοι οι ιταλοί έδειξαν στα μικρά αυτοκίνητα την λύση turbo (uno και μετα gt punto) που δεν εκμεταλεύτηκαν το προβάδισμα της τεχνογνωσίας και να το εφαρμόσουν σε όλη την γκάμα τους..
και τώρα έχουμε golf 3ης γενιάς (golf iv v vi) που φοράει turbo και εξελίσεται...
για να ξυπνήσουν "οι δικοι μας" και να ξαναγυρίσουν στα turbakia....
ποιος δεν θα ήθελε stilo με μαμα turbina στα 1,2 ή στα 1,4 ή στα 1,6....
best value for money!!!!!!!!
Νομίζω φίλε μου ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο. Πιοι γερμανικό θεωρείς προσιτό σπορ? Το σιροκο των 25000 που είναι golf με πατημένο ποπό και bad boy καπώ? Ποια είναι η εξέλιξη από το golf 5 στο golf 6? Είναι εξέλιξη το golf gt με τα 170 άλογα να γυρνά στα 160 λόγω <σπασιμάτων>? Μόνο η BMW κάνει πολύ καλή δουλειά στους κινητηρες. Ο multiair της Fiat δεν θεωρείται εξέλιξη? Ο 1,75 με τα 200 τουρμπάτα δεν είναι εξέλιξη? Τα 5 αστέρια του bravo στην ασφάλεια δεν είναι εξέλιξη? Δεν θεωρείς το bravo καλό αυτοκίνητο και που το στηρίζεις αυτό? Η 159? Η ΜιΤο?
Το οτι η Fiat εκανε τον πωπο του Bravo σχεδον ιδιο με τ golf 4 (ή 5 δεν θυμαμαι) ειναι εξέλιξη;
Την μοδα των turbισιων απλων μη σπορ αυτοκινητων ποιος την εισηγαγε;
Το VW group δεν το εκανε;
Εξέλιξη ειναι του laguna που καθιερωσε το 5ο αστερι στα crash tests. Οι υπολοιποι αναγκαστηκανε να ακολουθησουν.
Δεν εχω κατι με το bravo... ερωτηματα διατυπωνω...
Σχεδόν ίδιο εννοείς ότι έχουν 2 φώτα, πινακίδα και εξάτμιση? Γιατί δεν βλέπω καμιά άλλη ομοιότητα...
Τη μόδα με τα φώτα ψηλά των απλών μη σπορ αυτοκινήτων ποιος την εισήγαγε?
Η Fiat δεν την εισήγαγε?
Αν εξαιρέσουμε τα uno turbo και gt τότε που τα polo, golf είχαν 60 άλογα για να μη θεωρούμαστε γραφικοί, την εισήγαγε η VW και όλες οι εταιρίες είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα ακολούθησαν με επιτυχία.
Είναι εξέλιξη για την εταιρία τα 5 αστέρια που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει στασιμότητα.
Ούτε εγώ έχω κάτι με το bravo απλά ρώτησα κάτι το παληκάρι..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Το οτι η Fiat εκανε τον πωπο του Bravo σχεδον ιδιο με τ golf 4 (ή 5 δεν θυμαμαι) ειναι εξέλιξη;
Την μοδα των turbισιων απλων μη σπορ αυτοκινητων ποιος την εισηγαγε;
Το VW group δεν το εκανε;
Εξέλιξη ειναι του laguna που καθιερωσε το 5ο αστερι στα crash tests. Οι υπολοιποι αναγκαστηκανε να ακολουθησουν.
Δεν εχω κατι με το bravo... ερωτηματα διατυπωνω...
Ρε φιλαράκια , είπαμε , όλοι φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα , αλλά έλεος , μήν ακούμε και ότι οι Ιταλοί αντιγράφουν σχεδιαστικά τούς.... Γερμανούς !!!
Υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο πανέμορφο Bravo , με την σχεδιαστική αντίκα που λέγετε Golf ; Έλεος!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Tokis
Σχεδόν ίδιο εννοείς ότι έχουν 2 φώτα, πινακίδα και εξάτμιση? Γιατί δεν βλέπω καμιά άλλη ομοιότητα...
Τη μόδα με τα φώτα ψηλά των απλών μη σπορ αυτοκινήτων ποιος την εισήγαγε?
Η Fiat δεν την εισήγαγε?
Αν εξαιρέσουμε τα uno turbo και gt τότε που τα polo, golf είχαν 60 άλογα για να μη θεωρούμαστε γραφικοί, την εισήγαγε η VW και όλες οι εταιρίες είτε άμεσα είτε λίγο αργότερα ακολούθησαν με επιτυχία.
Είναι εξέλιξη για την εταιρία τα 5 αστέρια που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει στασιμότητα.
Ούτε εγώ έχω κάτι με το bravo απλά ρώτησα κάτι το παληκάρι..
Εντάξει... το θέμα ομοιότητας είναι υποκειμενικό. Άστο έξω.
Τότε που υπήρχε το Uno turbo των 105 ίππων υπήρχε και το Polo G40 των 116. Από τότε πουλούσανε τρέλα με τα μοτέρ τους... αυτό είναι αλήθεια.
Για να μην μακρυγορούμε και κάνουμε γύρους γύρω από τον εαυτό μας, λίγες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που πραγματικά επενδύουν (και στο παρελθόν αλλά και τώρα) στην εξέλιξη...
Saab, Volvo, Audi, Mercedes, BMW. Μπορεί από το σύνολό τους το 60% να βλέπεται, αλλά αν μη τι άλλο έχουν προσφέρει ΠΟΛΛΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Οι Ιταλοί είναι περισσότερο και της φιγούρας. Θέλουν το design τους να βγαίνει μπροστά και μετά όλα τα άλλα...