Απάντηση: Ποιο stilo να πάρω;
Λοιπον βασει του βιβλιου του κατασκευαστη εχουμε στο 1.2 16v κυκλος πολεως 7.9 l/100km, κυκλος εκτος πολεως 5.3 l/100km, μικτος κυκλος 6.3 l/100km. Στο 1.6 16v εχουμε κυκλος πολεως
10.1 l/100km κυκλος εκτος πολεως 5.7 l/100km, μικτος κυκλος 7.3 l/100km. Αυτα αναφερονται σε τριθυρα αμαξωματα και στην εκδοση ACTIVE. Στην πρωτη περιπτωση εχουμε διαφορα 2.2 λιτρα, στην δευτερη 0.4 λιτρα και στην τριτη 1 λιτρο. Αυτα συμφωνα με το βιβλιο του κατασκευαστη. (ολες οι μετρισεις γινονται με τις ιδιες συνθηκες). Τα συμπερασματα δικα σας.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Παιδιά cool... :smoke:
Η επιλογή του μοτέρ είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα...
Θέλεις καθαρά οικονομία? Παίρνεις το 1.2 και φυσικά δεν περιμένεις να είναι το "τέρας" επιδόσεων που το σκυλοφορτώνεις, κουβαλάς 4 άτομα και πας ταξιδάκια άνετα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όπως σωστά ανέφερε ο maragoudis.
Θέλεις κάτι παραπάνω? Παίρνεις το 1.4 που είναι πιο ισορροπημένο σε θέμα επιδόσεων-κατανάλωσης από το 1.2 και ξενοιάζεις.
Θέλεις περισσότερο δύναμη παρά οικονομία? Παίρνεις 1.6 και απολαμβάνεις περισσότερη δύναμη,αλλά δε διαμαρτύρεσαι γιατί δεν πέφτεις κάτω από τα 9 l/100km και ούτω καθεξής...
Εγώ διάλεξα το 1.2 γιατί κοίταξα
αποκλειστικά την οικονομία (σε βενζίνες/τέλη κλπ) χωρίς να θυσιάσω χώρους και ομορφιά, και πηγαίνω ταξίδι με 2 άτομα (οδηγός/συνοδηγός), ένα λαμπραντόρ :bleh: και αρκετά πράγματα φορτωμένα χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα δεν θα προσπεράσω χωρίς καν να κατεβάσω ταχύτητα, όπως έκανα με την Alfa 155 που είχα, αλλά προσωπικά το παρακάτω δικαιώνει την επιλογή μου:
http://www.youtube.com/watch?v=Bc-aX...Dq7pwCGItG79KP
Συμφωνω απόλυτα! Ο καθένας αξιολογεί και αγοράζει ανάλογα με τις ανάγκες του και την αποψη που διαμορφώνει με βάση αυτές..
Ωραίος Teo!
maragoudis δεν εξάπτομαι απλά πολλές φορες υπάρχουν παρεξηγήσεις στον γραπτο λόγω σχετικά με το ύφος που χρησημοποιει ο καθένας...σε αυτα π λες εχεις απολυτο δικιο.Απλα θελω ν αναφερω οτι εκανα ταξιδι με 6 ατομα στο αμάξι (μαζι με μενα)και το 1.2 μου φυσούσε...δεν λεω τα μεγαλύτερα μοτερ ειναι σαφώς καλύτερα απο αποψη ισχύος αλλα εγω π τ θελω για γουστα και γ πολη τ stilo με ιικανοποιεί κ με το παραπάνω!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Παιδιά cool... :smoke:
Η επιλογή του μοτέρ είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα...
Θέλεις καθαρά οικονομία? Παίρνεις το 1.2 και φυσικά δεν περιμένεις να είναι το "τέρας" επιδόσεων που το σκυλοφορτώνεις, κουβαλάς 4 άτομα και πας ταξιδάκια άνετα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όπως σωστά ανέφερε ο maragoudis.
Θέλεις κάτι παραπάνω? Παίρνεις το 1.4 που είναι πιο ισορροπημένο σε θέμα επιδόσεων-κατανάλωσης από το 1.2 και ξενοιάζεις.
Θέλεις περισσότερο δύναμη παρά οικονομία? Παίρνεις 1.6 και απολαμβάνεις περισσότερη δύναμη,αλλά δε διαμαρτύρεσαι γιατί δεν πέφτεις κάτω από τα 9 l/100km και ούτω καθεξής...
Εγώ διάλεξα το 1.2 γιατί κοίταξα
αποκλειστικά την οικονομία (σε βενζίνες/τέλη κλπ) χωρίς να θυσιάσω χώρους και ομορφιά, και πηγαίνω ταξίδι με 2 άτομα (οδηγός/συνοδηγός), ένα λαμπραντόρ :bleh: και αρκετά πράγματα φορτωμένα χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα δεν θα προσπεράσω χωρίς καν να κατεβάσω ταχύτητα, όπως έκανα με την Alfa 155 που είχα, αλλά προσωπικά το παρακάτω δικαιώνει την επιλογή μου:
http://www.youtube.com/watch?v=Bc-aXlcxXn4&context=C2b19aADOEgsToPDskLcYJagcDDq7pwCG ItG79KP
για να σου βγαζει 5,7 πανω απο απο 80-90 δεν πρεπει αν πηγαινεις και σιγουρα μονο εκτος πολεως.
εχω κανει 198,500χλμ με πολλα ταξιδια,με cruise control και μπουζια ιριδιου και κατω απο 6,5 μεικτο δεν εχει πεσει
το ρεζερβουαρ μου βγαζει περιπου 730χλμ και τωρα που εχω βαλει το προτοκαλι μαγνητακι μου βγαζει περιπου 750-760χλμ στις ιδιες συνθηκες
1.2 με τα ματια κλειστα!!!!!!!!!!!!!!!και τα αυτια γιατι θα σε πριξουν τα μπιπ μπιπ.αλλα μετραει.το δικο μου εχει παει σερι 1200χλμ ΣΕΡΙ ΤΣΕΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Σταυρος Πετ
Λοιπον βασει του βιβλιου του κατασκευαστη εχουμε στο 1.2 16v κυκλος πολεως 7.9 l/100km, κυκλος εκτος πολεως 5.3 l/100km, μικτος κυκλος 6.3 l/100km. Στο 1.6 16v εχουμε κυκλος πολεως
10.1 l/100km κυκλος εκτος πολεως 5.7 l/100km, μικτος κυκλος 7.3 l/100km. Αυτα αναφερονται σε τριθυρα αμαξωματα και στην εκδοση ACTIVE. Στην πρωτη περιπτωση εχουμε διαφορα 2.2 λιτρα, στην δευτερη 0.4 λιτρα και στην τριτη 1 λιτρο. Αυτα συμφωνα με το βιβλιο του κατασκευαστη. (ολες οι μετρισεις γινονται με τις ιδιες συνθηκες). Τα συμπερασματα δικα σας.
Το θέμα είναι αν τα παραπάνω ισχύουν στην πράξη... Απ'όσο θυμάμαι σε ένα παλιότερο θέμα εδώ μέσα που ο καθένας έλεγε την κατανάλωσή του, τα 16άρια ήταν σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα κατανάλωσης από αυτά!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
paidaros
για να σου βγαζει 5,7 πανω απο απο 80-90 δεν πρεπει αν πηγαινεις και σιγουρα μονο εκτος πολεως.
εχω κανει 198,500χλμ με πολλα ταξιδια,με cruise control και μπουζια ιριδιου και κατω απο 6,5 μεικτο δεν εχει πεσει
το ρεζερβουαρ μου βγαζει περιπου 730χλμ και τωρα που εχω βαλει το προτοκαλι μαγνητακι μου βγαζει περιπου 750-760χλμ στις ιδιες συνθηκες
Φίλε paidare το συγκεκριμένο είναι μικτός κύκλος (περίπου 200 χλμ εντός και 200 χλμ εκτός πόλης) που το πέτυχα με αρκετά οικονομική οδήγηση στην πόλη και σχετικά οικονομική σε ταξίδι. Επίσης πρέπει να ήταν πολύ καλή η βενζίνη που έβαλα (όχι 100άρα).
Στο ταξίδι πήγαινα πάνω κάτω με 100-120 όσο ήμουν εθνική γιατί μετά στα χωριά έπεσε πολύ.
Το καλοκαίρι ένα ρεζερβουάρ μου έβγαλε 1100 χιλιόμετρα στην Κρήτη (την οποία δεν τη λες και απόλυτα εκτός πόλης όταν ψάχνεις στα βουνά για πυροβολημένες πινακίδες... ο maragoudis σίγουρα ξέρει :bleh: ), και με 3 άτομα σύνολο.
Όσο για τον μαγνήτη είναι καθαρά ψυχολογικό. Μη σε ψαρώνει! :angel:
1.2 με 1.4 έχουν μικρή διαφορά σε κατανάλωση. Το 1.6 ξεφεύγει αρκετά...
Παιδιά καλησπέρα σας.
Καταρχήν να πω οτι δεν μπήκα αμέσως να δω απαντήσεις μιας και από την μιά έτρεχα και από την άλλη είχα τα γνωστά θέματα με τους κωδικούς μου (κλασσικά για μένα, τους ξέχασα)...
Κατά δεύτερο να σας υπερευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.
Από τις απαντήσεις σας προσανατολίζομαι μάλλον προς το 1,4. Η οικονομία είναι ένα θέμα αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά και η δύναμη με ενδιαφέρει. Με επηρέασε πολύ το post του φίλου Arf μιας και όπως ανέφερε πέρασαν από τα χέρια του και τα 2. Το αυτοκίνητο εμφανισιακά μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι από τα λίγα που πλησιάζουν το γούστο μου από άποψη design. Είναι και κάποια άλλα, τα οποία όμως είναι απαγορευτικά για την τσέπη μου και ειδικά την σημερινή εποχή!
Από ένα σχετικά γρήγορο ψάξιμο που έκανα στο forum, δεν είδα τα stilo να βγάζουν μεγάλα και σοβαρά αδικαιολόγητα προβλήματα (αδικαιολόγητα εννοώ να το προσέχεις το αμαξάκι, να είσαι τυπικός στα service του και να σου βγάζει ζημιές σοβαρές). Ενδεχομένως να μην έψαξα αρκετά και να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.
Κατά την άποψη σας το 1,4 βγάζει προβλήματα; Διάβασα ένα post οτι είναι το ίδιο με το 1,2 μηχανολογικά μόνο που τσιμπάει λίγο παραπάνω λάδι.
Κ πάλι ευχαριστώ
Αν δεν έχεις πρόβλημα να σου τσιμπάει λίγο λάδι το αμάξι πανε σε 1.4 (χωρις να ειναι στάνταρ το οτι θα τσιμπάει έτσι)...Εμένα το ταλαιπωρημένο και με αρκετά χλμ 1.2 μοτέρ μου στην Φιατ μου το χαρακτήρισαν ως "αθάνατο" κει και περα ειναι οπως τα λες για το stilo...Ειναι γενικώς πολύ καλά αυτοκίνητα και πολύ πολύ όμορφα!!!