-
Απάντηση: Γυμναστηριο & Τροπος ζωης
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Σε δεμα δεν ελεγχονται, εχω παραγγειλει (παλαιοτερα) και hydroxicat αν το λεω σωστα με αλκαλοηδη εφεδρας μεσα τα οποια δεν εχουν εγκριθει απο κανεναν εοφ σε καμια χωρα.
τα hydroxigat τα επαιρνα κ εγω ειναι πολυ καλ κανουν δουλεια αλλα μου προκαλουσαν ταχυκαρδιες κ δε μπορουσα να κοιμηθω το βραδι...τα εχουν σε μαγαζια κ για να υπαρχουν ετσι φανερα λογικα καποια εγκριση θα εχουν...καθαρη πρωτεινη κ αμινοξεα....κ γυμναστηριο τιποταλλο......;)
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
lakis
τα hydroxigat τα επαιρνα κ εγω ειναι πολυ καλ κανουν δουλεια αλλα μου προκαλουσαν ταχυκαρδιες κ δε μπορουσα να κοιμηθω το βραδι...τα εχουν σε μαγαζια κ για να υπαρχουν ετσι φανερα λογικα καποια εγκριση θα εχουν...καθαρη πρωτεινη κ αμινοξεα....κ γυμναστηριο τιποταλλο......;)
Οχι φιλε αν προσεξεις τωρα υπαρχουν τα hydroxigat freee ma huang...
To ma huang ειναι ενα φυτο που εχει αλκαλοηδη εφεδρας ενα συστατικο που οντως προκαλει ταχυκαρδιες αλλα αυξανει τον μεταβολισμο και κυριως... Κοβει ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολυ την ορεξη.
Συμφωνα με πολλες ερευνες ΔΕΝ κανει τοσο κακο η εφεδρινη σε μικρες ποσοτητες απλα υπαρχουν και μαλακες γιαυτο απαγορευτικε εδω και χρονια.
Μα χουανγκ τωρα δε βρισκεις παρα μονο αν παραγγειλεις απο site ολανδιας πχ.
Τα κανονικα hydro (τα παλια με το ma huang) δε τα βρισκεις πουθενα διοτι δεν υπαρχει εγκριση.
Οπως και κατι Stack για τους παλιους.
Αν ειχες προβλημα ταχυκαρδιας με τα Τωρινα hydro τοτε υπευθυνη ειναι η καφεινη (απο ενα φυτο που δε θυμαμαι τωρα πως λεγεται) που ειναι αρκετα δυνατη.
-
Είμαι 110 κιλά και μετά από αυτά που διάβασα ότι ρουφάτε οι περισσότεροι είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω περισσότερο από εσάς.
Με όλο το σεβασμό δηλαδή, τι πίνετε ρε σεις...........!!!!
-
περα απο την κρεατινη και εφεδρινη δεν υπαρχει κατι αλλο που να βλαπτει σε αυτο το ποστ, αν το πιστευεις αυτο απλως... δε ασχολιθηκες με το αντικειμενο !
-
neuromancer αμα τρως κρεας κοτοπουλο η ψαρι το ιδιο πραγμα κανουμε και εμεις σε αλλη φυσικη μορφη.
Αν δεν ξερεις κατι δεν το καταδικαζεις διοτι μετα εσυ φαινεσαι χειροτερος. Ναι καποια πραγματα βλαπτουνε αλλα η αξια αυτου του ποστ ειναι η σωστη διατροφη. Το οτι για παραδειγμα που παιρνω πρωτεινη σε αλλη φυσικη μορφη να συμπληρωση λογω γυμναστηριου και το χρειαζεται το σωμα δεν ειναι κακο.
-
Λοιπον προσωπικα διαμορφωνω την διατροφη στις 2400 cal την ημερα αλλα αυτο που μου τη σπαει τωρα που θα κατευω αθηνα ειναι οτι δεν εχω διαθεσιμο γυμναστηριο και επιπλεον δεν θα μπορω να ακολουθησω διατροφη επ ακριβως !
Ρε παιδες δωστε καμια συμβουλη, στα γυμναστηρια (της αθηνας) πλεον πληρωνουν μονο με το χρονο ε ?
-
εγω παω στα joe εχω πληρωσει χρονο....καλητερα τον χρονο...ρε παιδια η διατροφη χρειαζετε αλλα οχι κ σε υπερβοληκα επιπεδα εγω ασχολουμε χρονια με τον αθλητησμο κ σε σχολειο αθλητηκο πηγαινα κ στοιβο 6 χρονια εκανα ποτε δεν εκανα διατροφη τρελη μονο προτεινη κ αμινοξεα...κ πριν 4 χρονια full αναβοληκα μαλακια μεγγγγγγαααλη!!
-
Εγω επειδη δεν ξερω αν θα παω στο συγγεκριμενο γυμν ολοκληρο χρονο και χρειαζομαι ενα μονο για καμια 10ρια μερες τι κανω ομως... αυτο ειναι το θεμα !
-
τραβα σε καποιο κ ρωτα αν γινετε να πληρωνεις 10 μερες εγω οταν ημουν φανταρος κ ειχα εξοδο πηγαινα γυμναστηριο κ πληρωνα το μηνα ενα ποσο που αντηστηχουσε στις μερες που πηγαινα normal ποσο ομως
-
ποιος το λεει μονο με το χρονο? απλως αμα παρεις ενα χρονο σε συμφερει ολα τα γυμναστηρια εχουνε και μηναια προγγραματα.
-
Mάγκες υπάρχει και η ημερίσια προπόνηση πληρώνεις απλός την ημερίσια συνδρομή
-
Ναι ισχύει αυτό.. Συγκεκριμένα στα joe weider είναι 9 ευρώ η ημερήσια προπόνηση...Πιθανόν σε άλλα γυμναστήρια γειτονικά να είναι πιο φθηνή που δεν είναι "όνομα"
Και αν κανένας κάνει κολυμβητήριο στα περισσότερα είναι 5 ευρώ η ημερήσια προπόνηση..πχ στο ΟΑΚΑ
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
neuromancer αμα τρως κρεας κοτοπουλο η ψαρι το ιδιο πραγμα κανουμε και εμεις σε αλλη φυσικη μορφη.
Αν δεν ξερεις κατι δεν το καταδικαζεις διοτι μετα εσυ φαινεσαι χειροτερος.
Μεταξύ σας είπατε "τι παίρνεις, θα πάθεις, κτλ" και πήρα αφορμή....
Παράθεση:
Ναι καποια πραγματα βλαπτουνε αλλα η αξια αυτου του ποστ ειναι η σωστη διατροφη. Το οτι για παραδειγμα που παιρνω πρωτεινη σε αλλη φυσικη μορφη να συμπληρωση λογω γυμναστηριου και το χρειαζεται το σωμα δεν ειναι κακο.
Εγώ στη θεση σου θα έτρωγα μια πριζόλα ακόμη... ;-)
-
ναι υπαρχει ενα οριο ομως διοτι η μπριζολες και τα κοτοπουλα εχουνε λιπαρα και οταν προσπαθεις να χασεις κιλα συνχρονως δεν γινεται αυτο. Ετσι παιρνω το whey (που οπως ειπα πριν δεν ειναι τιποτα αλλο παρα το γαλα που ειναι παρατημενο απο κατασκευη τυριου ) που εχει μηδεν λιπος και φουλ στην πρωτεινη.
-
Επιπλεον για να παρεις απο μια μπριζολα 30γρ πρωτεινης πρεπει να φας τουλαχιστον 3 παιρνοντας 70γρ λιπος τουλαχιστον.
Σε αρκετες ερευνες εχει αποδειχθει οτι ανθρωποι που συμπληρωνουν την διατροφη τους με πρωτεινες εχουν ΚΑΙ καλυτερη ποιοτητα ζωης αλλα ΚΑΙ ζουν περισσοτερα χρονια...
Το "τι παίρνεις, θα πάθεις, κτλ" απλως το αναλυσαμε για καποια πραγματα...
Και νερο αν πινεις πανω απο 3 φορες το βαρος σου την ημερα, παλι ζημια θα παθεις... (υπονατριαιμια νομιζω λεγεται).
Και μπριζολες να τρως για παντα καθε μερα, κατι θα παθεις... !
και επι της ευκαιριας κατι αλλο περι ΕΟΦΤ (εθνικος οργανισμος φαρμακων τροφιμων) να πω περι αμερικης, οταν κατι δεν το εγκρινει, ακομα και συμπληρωμα πρωτεινης... καλα ειναι να ΜΗ το παιρνετε.
Γιατι αυτο παει να πει οτι εχει και δραστικες ουσιες μεσα, κατι που δεν κολαει με ενα συμπληρωμα πρωτεινης...
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
lakis
εγω παω στα joe εχω πληρωσει χρονο....καλητερα τον χρονο...ρε παιδια η διατροφη χρειαζετε αλλα οχι κ σε υπερβοληκα επιπεδα εγω ασχολουμε χρονια με τον αθλητησμο κ σε σχολειο αθλητηκο πηγαινα κ στοιβο 6 χρονια εκανα ποτε δεν εκανα διατροφη τρελη μονο προτεινη κ αμινοξεα...κ πριν 4 χρονια full αναβοληκα μαλακια μεγγγγγγαααλη!!
Ωραιο το Τζιμ τελικα αλλα αυτο που μου τη σπαει ειναι οτι για βαρη ξοδευουν μερικα τετραγωνικα μονο ενω για τις λοιπες μλκιες που κανουν οι γυναικες 10 στρεματα.
(Α και οι γυμναστριες Ελεος :P)
-
δε πηραζει αρκει εκει που κανεις "αρση θανατου" να βλεπεις καπου καπου κανα στιγκακι να εξαφανιζετε αναμεσα στα μαγουλα ετσι για να περνεις δυναμη για το επομενο σετ.
-
εγω παιδια πηγενα 4 χρονια σερι και επερνα τα παντα εκτος απο στεροιδη...οτι αλλο υπηρχε το ειχα παρει...τιποτα δεν κανει θαυματα..μονο καλη διατροφη σκληρη προπονηση...περιτο να σας φω οτι ολα φιγαν μετα απο 2 μηνες που σταματισα...
-
επεισης οπιο παιδι θελει βοηθεια σχετικα με τι μπορει να παρει και τι ειναι καλυτερο για αυτον μπορω να τον βοηθησω ακομη και τι δουλεθει σε τι και πιες λεπτομεριες κανουν την διαφορα...εχω χαλασει πολλα λεφτα σε σκευμασματα...και εχω πολες καλεσ γνωριμιες...οπιος ενδιαφερεται...μπορει να μου πει...χωρις να χρειαζετε μια περιουσια για να φτασει στο επιθιμιτο αποτελεσμα....απλα θεληση..καλη προπονηση...και σωστη διατροφη
-
Γιά όσους θέλουν άμεση και πολύ σύντομη αναπλήρωση υγρών Almora ούτε Powered ούτε Gatorede ούτε τίποτα :)
-
Σαν να το ξεχάσαμε ρίξτε καμία καλή ειδέα για πρωτείνες πέρα απο τις Whey
-
στιλο αν θελεις πρωτεινες πες μου να σε φτιαξω...
-
whey ειναι καλυτερες γενικα απο τις υπολοιπες. Αυτες απο σογια θελουνε φαουλ διοτι εχουνε αποδειχτει οτι γενικως η σογια καταστρεφει το σπερμα και τα αλλα απο αυγα δεν ειναι οτι καλυτερο. Καλυτερα whey κατα την γνωμη μου. Παρε την optimum nutritioon 100% natural gold whey που θα φερει σε ενα μηνα.
-
100 αρα παντελη δεν ειναι καμια...μονο στην θεωρια ολες στο 90 παιζουν εγω οταν ηθελα καθαρη επερνα απο φαρμακειο...μαζι με φαρμακεθτικη εφεδρινη για να στεγνωσω...βεβαια..αυτα ειναι για λιγους...και πιο δυσκολα
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
stilo-hraklis
στιλο αν θελεις πρωτεινες πες μου να σε φτιαξω...
Ηρακλή ευχαρίστω :D:D όποτε θελίσω θα σε έχω υπόψην έισαι και 500 μέτρα απο το σπίτι μου :D:D
-
Σημερα στο Γυμναστηριο επαθα πλακα, ο ρυθμος που επανερχομαι ειναι απιστευτος, καθε ευδομαδα σημειωνω διαφορα 10% σε δυναμη lol.
Τελικα ειναι αληθεια αυτο που λενε οτι επανερχεσαι πολυ ποιο ευκολα οταν ξαναρχιζεις...
Κωστα αντε κανε κανενα κονε για κανα συμπληρωμα ρε αλανι !
Εδω στο ****χωρι δεν μπορω να βρω κατι καλο !
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Σημερα στο Γυμναστηριο επαθα πλακα, ο ρυθμος που επανερχομαι ειναι απιστευτος, καθε ευδομαδα σημειωνω διαφορα 10% σε δυναμη lol.
Τελικα ειναι αληθεια αυτο που λενε οτι επανερχεσαι πολυ ποιο ευκολα οταν ξαναρχιζεις...
Κωστα αντε κανε κανενα κονε για κανα συμπληρωμα ρε αλανι !
Εδω στο ****χωρι δεν μπορω να βρω κατι καλο !
Τεό θα μιλίσω με τον φίλο μας Ηρακλή :D:D:D
Βλέπεις θα χρειαστώ και εγώ θα σε ενημερώσω εντός των ημερών :)!!
-
παιδια οτι θελεται πειτε μου,..
-
Ρε μλκ Κωστα που σε χασαμε εσενα !
-
Γύρο γύρο και τριγύρο σαν να είρθε ο καιρός να παραγγείλουμε κανα συμπλήρωμα
-
Στις 26 ερχομαι αγορι τελικα θα προλαβουμε για καφε ?...
Αν με δεις δε θα με γνωρισεις μλκ :P
Συμπληρωμα μεσα, Εκτος απο τονους απο το lidl κοιτα και κατι γιαουρτακια της Προμελ στραγγιστα πολυ καλα !
-
μην το παρακανετε με τους τονους σε νερο ειναι καργα σε νατριο
-
Ειναι δυστιχως αλλα σε μονιμη βαση δεν γινεται να ψηνω καθε μερα κοτοπουλα και τετοια.
Απλως πινω πολυ νερο !
Επισης ειναι πολυ βολικοι γιατι μπορεις να εχεις στο αμαξι 5-6 και να τους φας οποτε γουσταρεις, ουτε να φοβασαι μη χαλασουν ουτε τπτ.
-
Ανακαλυψα ακομα μια φορα οτι η ζαχαρη και γενικοτερα ο λιπαρος τροπος ζωης ειναι εθιστικος και αν τον απαρνηθεις για μερικες μερες, μετα σε αηδιαζει.
Κατεληξα στις 2400 kcal την ημερα (κατα προσεγγιση) και 4 κμ γρηγορο περπατημα την ημερα περα απο τις ημερησιες προπονησεις με βαρη.
Απο κιλα εχασα μονο 5 αλλα με τοσο αλατι και τετοιες προοδους σε δυναμη στο γυμναστηριο μου φαινονται υπερ αρκετα.
Σαν σημειο αναφορας της προοδου στο gym εχω τις πιεσεις παγκου οπου προχθες εκανα 115 kg (τα κιλα μου δηλαδη 8 φορες).
Θα συνεχισω ετσι ωστε σε καθε περιπτωση να μπορω να κανω τα κιλα μου 8 φορες, αλλιως δεν συμειωνεται προοδος αλλα πτωση.
Και εδω μπαινει το θεμα της χρυσης τομης θερμιδες-προοδος.
(καποιος ειπε οτι ειναι πολλα τα kcal)
Γιαυτο λεω οτι παντα πρεπει να ξεκιναμε χαλαρα και μειωνουμε οσο μας παιρνει.
Φυσικα φαινομαι σαν να εχασα 20 κιλα lol.
Σημερα που χιονιζει εξω που θα κανω τον περιπατο μου ΜΟΥ ΛΕΤΕ ???? Ε Ε Ε Ε Ε ΕΕ ????
ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΟΥ
-
θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα κανοντας πολλα σετ με λιγοτερα κιλα με 12 επαναληψεις το καθενα.
Επισης οσο και να πινεις νερο δεν θα βοηθησει με το νατριο. Μην σου πω χειροτερα θα γινει αφου γινεται κατακρατηση υγρων. Αν φαω πανω απο 2-3 φορες την βδομαδα τονο σε κουτι εκεινη την βδομαδα μπορει να φτασει μεχρι 2 κιλα σε κατακρατηση υγρων.
http://www.nutritiondata.com/facts/f...roducts/4149/2
δες εδω οτι εχει 648 mg νατριο σε ενα μονο κουτι.
Πρωτεινη βαλε απο κρεας, κοτοπουλο, και ψαρι ψητο. Και μετα για συμπληρωμα whey.
Εγω πηγαινοντας 4-5 φορες την βδομαδα εχασα 12 κιλα σε 2μιση μηνες. Και εχω αρχισει να φτιαχνω μυικο ιστο αρκετο για τοσο λιγο καιρο.
Στο διαδρομο ποτε δεν τρεχουμε διοτι θα καταληξετε με προβλημα στα γονατα και αν το κανετε για αρκετο καιρο στα 30 σας βλεπω να κανετε ενχειριση που θα κανατε κανονικα στα 60-70. Γρηγορο βαδην.
Ασκησεις επισης καλες που δεν ασκουνε μεγαλη πιεση στα γονατα ειναι το επικλινες ποδηλατο και το ελλειπτικο.
Επισης αν θες να δεις διαφορες και σε ποια μερη πρεπει να επικεντρωνεσαι στης ασκησεις σου βγαλε μια φωτογραφια καθε βδομαδα να συγκρινεις προοδους ειναι καλυτερα και πιο ευκολο να καταλαβεις.
-
Αυτο με τη φωτογραφια πολυ σωστο το εχω σκευτει και αυτο θα κανω.
--------------------------------------------
"Επισης οσο και να πινεις νερο δεν θα βοηθησει με το νατριο. Μην σου πω χειροτερα θα γινει αφου γινεται κατακρατηση υγρων"
Oooooh my god... Οχι φιλε κανεις λαθος.
Οσο περισσοτερο νερο παιρνεις τοσο περισσοτερο νερο και αλατι αποβαλεις...
(Γιαυτο και οταν τρως αλατι πολυ παρατηρεις στην μπλουζα σου μαζι με υδρωτα ασπρα σημαδια αλατος)
Οντως για καθε γραμαριο νατριου αποθηκευεται καποια συγκεκριμενη υποδορια ποσοτητα νερου (δε θυμαμαι ποσα κιλα ακριβως)
Ο μονος τροπος για να το μειωσεις αυτο ειναι να πινεις ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.
Ειναι ΤΟΣΟ προφανες, που φανταζομαι οτι ακομα και με μια αναζητηση στο google να κανεις θα το βρεις. (Ετσι για να μη διαφωνουμε τζαμπα).
Το βασικο νοημα ειναι, αν μια μερα φαμε παραπανω αλατι ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ πινουμε πολυ πολυ νερο ωστε να τελειωνει η ιστορια οσο ποιο γρηγορα γινεται με τα υγρα.
(Φυσικα δεν θα το αποβαλει αμεσως, αλλα θα αρχισει να δινει σημα το σωμα οτι "ενταξει, εχουμε νερο, ας αρχισουμε να το διωχνουμε τωρα")
Πιθανον το πριξιμο να υποχωρισει και σε 1 ημερα.
-----------------------------------------------------------------
Εγω τωρα... δεν εχω επιλογες... τρωω 4 τονους την ημερα υπολογισε ποσο αλατι παιρνω, πινω 4 λιτρα νερο την ημερα και ολα οκ προς το παρον.
Δεν ειναι σωστο αλλα...
Κυριος στοχος τωρα ειναι το λιπος, μετωπο με τα υγρα θα ανοιξω προς το καλοκαιρι.
-
αν δεν θες να με πιστεψεις στο θεμα με το νατριο που μου το εχουνε πει δυο διατολογοι απο το νοσοκομειο υγεια τοτε κανε οτι θες. Αν οχι απο το θεμα του νατριου τοτε απο θεμα με τον υδράργυρο.
Ολοι οι τονοι στον κοσμο (και γενικως τα μεγαλα ψαρια) εχουνε προβλημα με υδραργυρο που καταληγουνε στις θαλασσες και μαζευονται στον τονο που τρωνε τα μικρα ψαρια. Παραπανω απο 2 κουτια τονο την βδομαδα θα εχεις προβλημα με το υδραργυρο να συγκεντρωνεται στο σωμα σου. Θα σου συμβουλευα να κανεις μια εξεταση αιματος αμα το συνεχιζεις και δεν με πιστευεις να δεις τουλαχιστον σε τι επιπεδο εισαι. Ενα, δυο τονους την βδομαδα ειναι ικανο να αποβαλει το σωμα, παραπανω και συσσωρευεται.
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=743
http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1237
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...01/2008_256662
Καλό το σούσι, ίσως όμως να είναι καλύτερο και φθηνότερο αν δεν συμπληρώνεται από τόνο! Τα ακριβότερα ψάρια είναι τα πιο μεγάλα σε ηλικία και όγκο και αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στα εστιατόρια σούσι. Συμβαίνει όμως να περιέχουν και τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου. ΄Ερευνα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης έδειξε πως η ποσότητα υδραργύρου που περιέχει ο τόνος σε εστιατόρια σούσι μπορεί να επηρεάσει και την υγεία των καταναλωτών.
Παρ΄ ότι οι επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών τόνου αμφισβητούνται από άλλη έρευνα την οποία επικαλείται το διαδικτυακό περιοδικό «Slate», γεγονός είναι ότι η τιμή του ψαριού συνδέεται άμεσα με την ποσότητα υδραργύρου που διαθέτει, τονίζουν ειδικοί του ΟΗΕ. «Το πιο ακριβό ψάρι έχει τη μεγαλύτερη ποσότητα υδραργύρου», λέει στην «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» ο Γκρίμουρ Βαλντιμαρσον, διευθυντής του Τμήματος Βιομηχανιών Αλιείας του ΟΗΕ στη Ρώμη. «Όσο πιο μεγάλο σε όγκο και ηλικία είναι ένα ψάρι, τόσο πιο πολύ υδράργυρο περιέχει. Αυτά είναι επίσης και τα πιο ακριβά ψάρια και προωθούνται στην αγορά σούσι».
Ο ίδιος επεσήμανε πως τα επίπεδα υδραργύρου εξαρτώνται από την περιοχή προέλευσης του ψαριού. Για παράδειγμα, ο γαλαζόπτερος τόνος από τη Μεσόγειο έχει τη διπλάσια ποσότητα υδραργύρου από την αντίστοιχη των ίδιων ψαριών στον Ατλαντικό. Ωστόσο οι τόνοι σε κονσέρβα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα στους καταναλωτές, γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες προέρχονται από μικρότερα είδη τόνου και το κρέας τους είναι χαμηλότερης ποιότητας.
Προβληματισμός
Η έρευνα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης σε 20 εστιατόρια σούσι του Μανχάταν προκάλεσε ανησυχία μεταξύ των ειδικών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν η ίδια, υψηλή ποσότητα υδραργύρου εντοπίζεται στο σούσι άλλων αμερικανικών πόλεων ή άλλων χωρών. «Κανείς δεν έπρεπε να καταναλώνει τόνο με επίπεδα υδραργύρου τόσο υψηλά όπως αυτά που βρέθηκαν στα δείγματα των εστιατορίων περισσότερες από μία φορά στις τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο δρ Μάικλ Γκόχφελντ, καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson στο Νιου Τζέρσι. Στα περισσότερα από τα εστιατόρια του Μανχάταν, με έξι μερίδες τόνου την εβδομάδα ξεπερνά κανείς τα επίπεδα που θεωρούνται αποδεκτά από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος για τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή το 1ppm (μέρος ανά εκατομμύριο). Μάλιστα σε πέντε από τα 20 εστιατόρια ο τόνος περιείχε τόσο υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που θα μπορούσε να προκαλέσει την παρέμβαση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και την απόσυρσή του από την αγορά.
«Θα ψάξουμε να βρούμε ψάρια με μικρότερες ποσότητες υδραργύρου. Ίσως ακόμη και να σταματήσουμε την πώληση τόνου για μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε θορυβημένος ο Άντι Άρονς, ιδιοκτήτης ενός από τα 20 εν λόγω εστιατόρια. Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος είχε προειδοποιήσει το 2004 τα παιδιά, τις εγκύους και τις γυναίκες που σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί, να περιορίσουν την κατανάλωση συγκεκριμένων ποικιλιών τόνου κονσέρβας, γιατί ο υδράργυρος που περιέχουν μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα.
tanea.gr
-
Ρε σεις μη διαφωνειτε..ρωτηστε την Πετρουλα που θελει αντρα "στεγνο κ γρηγορο".Θα σας πει τι να κανετε :P
-
Αυτο με τον υδραργυρο δεν το ηξερα, ευκαιρια να το μαθω !
--------------------------------------
Δηλαδη για να καταλαβω...
Οι διαιτολογοι απο το "Υγεια" σου λενε... οτι αν καταναλωσεις μεγαλη ποσοτητα νατριου... Δεν πρεπει να πινεις νερο για να μην κανεις κατακρατηση ???
ΣΙΓΟΥΡΑ καταλαβες λαθος φιλε μου, κατι αλλο θα σου ειπαν και τα μπερδεψες.
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
MaGeLaNoS
Ρε σεις μη διαφωνειτε..ρωτηστε την Πετρουλα που θελει αντρα "στεγνο κ γρηγορο".Θα σας πει τι να κανετε :P
Η Πετρουλα θα περιμενει μεχρι το καλοκαιρι :P