Απάντηση: Φωτογραφίες των Stilo μας!
Λοιπόν, σχετικά με τους αποστάτες.
Από την μάνα του η βάση του τροχού μας έχει το μουαγιέ που είναι οι 4 τρύπες για τα μπουλόνια και στο κέντρο τον "οδηγο" στον οποίο κεντράρει η ζάντα. Αν δεν κάνω λάθος, 58,1mm διάμετρο. Αυτή η βάση-οδηγό (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ) έχει μήκος περίπου 10mm, δεν θυμάμαι.
Αν λοιπόν βάλεις 6mm αποστάτη, σου μένουν ~4mm. Όχι ότι καλύτερο αλλά τουλάχιστον μπορεί να κεντράρει ο τροχός σου. Αν πας σε παραπάνω από 10mm τότε θα πρέπει ο ίδιος ο αποστάτης να έχει δικό το οδηγό στην ίδια διάμετρο (58,1mm) για την ζάντα. Εκεί που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι ότι αν φτιάξετε αποστάτες, η διάμετρος της τρύπας του αποστάτη θα πρέπει να είναι τόση ώστε να μπορεί να "αγκαλιάσει" και την 58,1 μαμά βάση, αλλά και το εξτρά μήκος που έχει το καπάκι (εκείνο το χρυσαφί στρόγγυλο παπαράκι) του οδηγού.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός... αν όχι, θα σας το δείξω από κοντά... :)
Μιχάλη σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες...
Να μας απαντήσει και ο Σταύρος για να ξέρουμε τι θα κάνουμε γιατί νομίζω μας ξέχασεεε :)
Εγώ μίλησα με τον Σταύρο και μου είπε πως σε όλους τους αποστάτες (ρώτησα για 10 & 20mm όπως είπαμε παραπανω), υπάρχει πάντα προέκταση αφαλού (του οδηγού που λέει ο Μιχάλης παραπάνω) οπότε είμαστε κομπλέ. Το μόνο που πρέπει να ρωτήσω εγώ, είναι αν υπάρχουν μπουλόνια με +2cm μήκος για τους αποστάτες των 20mm πίσω και μετά προχωράμε κανονικά! Αυτά τα ολίγα!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Εγώ μίλησα με τον Σταύρο και μου είπε πως σε όλους τους αποστάτες (ρώτησα για 10 & 20mm όπως είπαμε παραπανω), υπάρχει πάντα προέκταση αφαλού (του οδηγού που λέει ο Μιχάλης παραπάνω) οπότε είμαστε κομπλέ. Το μόνο που πρέπει να ρωτήσω εγώ, είναι αν υπάρχουν μπουλόνια με +2cm μήκος για τους αποστάτες των 20mm πίσω και μετά προχωράμε κανονικά! Αυτά τα ολίγα!
...πέρνα απο τον Καρλή με τα ελαστικά στην Νίκαια ( Μπελογιάννη ) και θα βρείς ότι μπουλόνι θέλεις.../..πρόσεξε λίγο με τους 20mm αποστάτες ...μπορεί να την ακούσουν " στερεοφωνικά " τα ρουλεμάν !!!!...
Ναι jason να σου πω την αλήθεια ακόμα το σκέφτομαι... μήπως δεν πειράξω τίποτα μπροστά και απλώς πίσω βάλω 16mm που είπαμε στην αρχή... Καρλής ε? Θα περάσω να τσεκάρω φίλε! Ευχαριστώ!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Ναι jason να σου πω την αλήθεια ακόμα το σκέφτομαι... μήπως δεν πειράξω τίποτα μπροστά και απλώς πίσω βάλω 16mm που είπαμε στην αρχή... Καρλής ε? Θα περάσω να τσεκάρω φίλε! Ευχαριστώ!
...πάρτο...κάνε κλίκ...βάλε στο google map τη διεύθυνση...και μέσα..
karlis.gr ΕλλαστικάΕλαστικά, Ζάντες, Αναρτήσεις, Αξεσουάρ
Λοιπόν πήγα ρώτησα για σπρέυ και μου είπε 15 ευρώ + 10ευρώ το αστάρι? ή το βερνίκι? δεν θυμάμαι...ενα απο τα δυο...και μου είπε πως αμα το βάψω μόνο θα είναι ματ και γι'αυτό πρέπει να βάλω απο πάνω και το αστάρι ή βερνίκι :P
Σύνολο 25 ευρώ...νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση αξίζει πιο πολύ να το πάω σε βαφέα να μου το βάψει αυτός...
Θα χρειαστεις 400αρι νερου και 600αρι νερου (γιαλοχαρτα), ασταρι, χρωμα και βερνικι!
Βγαζεις το καπακι, το περνας με 400αρι νερου, καθαριζεις καλα με σαπουναδα και το αφηνεις να στεγνωσει καλα. Μετα το περνας ενα χερια ασταρι (θα γινει γκρι) και το αφηνεις παλι να στεγνωσει. Μετα αφου ειναι ασταρωμενο το περνας 600αρι νερου, ξανακαθαριζεις με σαπουναδα και αφηνεις να στεγνωσει. Περνας 2-3 στρωσεις χρωμα και αφου στεγνωσει καλα καλα περνας και βερνικακι και εισαι ετοιμος!
Στην επιλογη χρωματος θα ζητησεις γυαλιστερο κοκκινο και οχι ματ, οπως και το βερνικι να κανει για γυαλιστερα χρωματα. Δεν ξερω ποσο θα ζητησει ο φανοποιος αλλα αυτα τα πραγματα ειναι 20 με 25 ευρω οπως ειπες και εσυ...
Παρε και ενα φωτορεπορταζ απο πλαστικο μηχανης:
Το ασπρο πλαστικο κααααποτε ηταν μαυρο οποτε...
http://img197.imageshack.us/img197/3...4308463931.jpg
Βγαζουμε και τριβουμε με 400αρι νερου και γινεται καπως ετσι
http://img10.imageshack.us/img10/8784/1324310191079.jpg
Καλο καθαρισμα/στεγνωμα και μετα με το ασταρι που φαινεται στα αριστερα
http://img534.imageshack.us/img534/2...4311007601.jpg
Αφου στεγνωσει και ξαναξυθει με 600αρι περασμα το χρωμα
http://img854.imageshack.us/img854/4...4310477590.jpg
Και εδω τοποθετημενο και βερνικομενο πανω στην μηχανη!
http://img846.imageshack.us/img846/4...4314269653.jpg
Οι παραπανω φωτο ειναι ενος μελους απο το vstromhellasforum.
Ρε guys το κοκκινο του Stilo ειναι μεταλλικο;; Δεν νομιζω... Αρα ειναι μονης,που σημαινει πως δεν θες βερνικι... Ουτε πλαστικοποιητη (ασταρι) αν δεν βαψεις πλαστικο οπως το παλικαρι που εδειξε ο Σοφο... Αρα ΕΝΑ σπρει... Τι σου ειπε λοιπον ο τυπος;;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Ρε guys το κοκκινο του Stilo ειναι μεταλλικο;; Δεν νομιζω...
Απο τα κοκκινα της Fiat που ξερω (panda,punto,stilo) δεν ειναι μεταλλικα...