Re: Ημερήσια ή διήμερη εκδρομούλα
Δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά (αφού, κατά πάσαν πιθανότητα, θα λείπω). Απλώς περιγράφω:
Φθάνεις. Αντικρίζεις το πανύψηλο και κατάφυτο βουνό και μπροστά σου ξανοίγεται χαράδρα με πλατάνια και από τις 2 πλευρές. Ακούς το νερό, αλλά δεν το βλέπεις. Μπαίνεις, προχωρείς στο βάθος της κι έχεις την πρώτη σου συνάντηση με το νερό στα δεξιά σου. Προχωρείς βαθύτερα και αριστερά σου βλέπεις κοίτη φυσικού καναλιού, του οποίου το νερό κατεβαίνει με ορμή από το βουνό. Στο πλάι του καναλιού, μονοπάτι σε οδηγεί πιο ψηλά στο βουνό και πιο βαθειά μέσα στη χαράδρα. Στο τέλος του πλατώματος καταράκτης, ανοικτή πισίνα, κλειστή πισίνα και υπόγειες χαβούζες.
Κι ακόμη δεν έχεις βιώσει καλύτερο...
Το νερό που γεμίζει τις πισίνες, τις χαβούζες και το 50% του καταράκτη δεν προέρχεται από το βουνό, αλλά βγαίνει από τα έγκατα της γης με θρμοκρασία 40 βαθμούς!...
Πεντακάθαρο, με καταπληκτικές ιδιότητες!
Η μαγεία είναι στον καταράκτη: Ο μισός τρέχει παγωμένος, από το νερό που κατεβαίνει απ' το βουνό και ο άλλος μισός από το ζεστό νερό που αναβλύζει από τη γη!... Μοναδικό, απίθανο, καταπληκτικό! Φανταστική εναλλαγή κρύου/ζεστού και υδρομασάζ από την πίεση με την οποία πέφτει το νερό!
Κι ερχόμαστε στη χαβούζα: Φυσικό κοίλωμα του βράχου, κάτω από το επίπεδο της γης, χτισμένο και φωτισμένο σαν εσωτερική πριβωέ πισίνα, με φυσικό χαλίκι στον πυθμένα της, την οποία ρεζερβάρεις πριβέ (από 1 άτομο ώς μια παρέα) και την έχεις στην απόλυτη διάθεσή σου για -περίπου- 1 ώρα!...
Βέβαια, υπάρχει και η ανοιχτή πισίνα, με το ίδιο νερό.
Για τι να σας πρωτομιλήσω;... Για το φυσικό περιβάλλον, για την αίσθηση ευεξίας και ευδαιμονισμού μέσα σε όλα αυτά ή για τις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ σε διεθνή κλίμακα ιδιότητες του νερού;...
Όταν, τελικά, αποφασίσεις να ξεκολλήσεις από τα τσαλαβουτήματα και το πήγαινε εδώ και βούτα κι εκεί και το παιχνίδι στον καταράκτη, νοιώθεις μία μοναδική ευεξία και χαλάρωμα (προσοχή: Δεν συνιστάται οδήγηση αμέσως μετά!...).
Αφήνω στην άκρη τα ταβερνεία και τη γραφικότητα της περιοχής!...
Αν, τελικά, το αποφασίσετε να πάτε, θα με θυμηθείτε!... Κι επειδή θα είμαι στο εξωτερικό, θέλω να με πάρετε τηλ. (το έχει ο Γιάννης) και είτε να μου τα "χώσετε" για το "πού σας έστειλα" είτε απλώς να μου πείτε ότι σας άρεσε. Είναι κάτι διαφορετικό. Όλοι μας θα πάμε κάπου στη θάλασσα το καλοκαίρι. Αυτό είναι άλλη αίσθηση...
Στην περιοχή υπάρχουν εξαιρετικοί ξενώνες για διαμονή.
Μόνον μην ξεκινήσετε χωρίς κρατήσεις (ξενώνα ή ρεζερβέ στη χαβούζα). Έχω να σας δώσω τηλ για όλα.
ΥΓ: Προσπαθείστε να φαντασθείτε το σκηνικό που σας περιέγραψα στον καταράκτη, μέσα στο καταχείμωνο, να χιονίζει του κερατά κι εσείς στη μέση του χιονισμένου δάσους, με το μαγιώ, να πλατζουρίζετε κάτω από τον καυτό καταράκτη... Δεν το φαντάσθηκα... Το έκανα 2-3 φορές εκεί...
Re: Ημερήσια ή διήμερη εκδρομούλα
Μετα απο τετοια περιγραφη τι να πεις?
Παντως αν αποφασισουμε για Σαμαρινα ο δρομος μεχρι τα Γρεβενα παει απο Εγνατια, ξερετε... Ευθεια και μονο ευθεια! Εγω σε 1.5 ωρα ημουν Γρεβενα με ταχυτητα 120 με 130χμ/ωρα. Τωρα απο Γρεβενα μεχρι την Σαμαρινα δεν θυμαμαι ποση ωρα ειναι αλλα μπορω να μαθω.