Με τετοια νοθεια που παιζει και 100αρα να λες οτι βαζεις ουσιαστικα το μονο που κανεις σιγουρα ειναι να πληρωνεις παραπανω
Printable View
Με τετοια νοθεια που παιζει και 100αρα να λες οτι βαζεις ουσιαστικα το μονο που κανεις σιγουρα ειναι να πληρωνεις παραπανω
οι διαφορες ειναι στα οκτανια που τα οκτανια ειναι ενας βαθμος μετρησης ποση πιεση μπορει να δεχτει το καυσιμο πριν σκασει και αναψει φωτια μονο του. Οταν γινεται αυτο στην μηχανη ειναι τα λεγομενα πυρακια που σκαει το καυσιμο χωρις να παιρνει απο το μπουζι την ωθηση. Απλως οταν ανεβαινουμε σε συμπιεση και αποδοσεις και πιεζεται πιο πολυ ο θαλαμος καυσης χρειαζομαστε περισσοτερο οκτανια για να μην σκαει το καυσιμο πριν τιν ωρα του. Το θεμα ειναι οτι οταν η χαρτογραφηση στο αμαξι ειναι για 95 οκτανια αμα βαλουμε 100ρα δεν θα αλλαξει τον τροπο καυσης να βγαλει περισοστερα αλογα διοτι δεν την εχει την χαρτογραφηση. Τωρα οπως ειπαμε και πριν μπορει να δουλεψει και με 95ρα απλως θα χαμηλωσει την χαρτογραφηση για να μην εμφανιστουνε τα πυρακια.
Οι διαφορές πιστεύετε οτι ειναι αληθινές? (μιλάω για τα οκτάνια της βενζίνης που μπαίνει τελικά στα ντεποζιτά μας)
ναι ειναι αληθεια.
μου το ειπαν και μενα.με 100 λεει η φιατ αλλα μου ειπαν και με 98 ,αλλα
με 98 δεν θα εχεις τοσες καλες αποδωσεις οσο με τιν 100.
98 δεν εχει στην ελλαδα ομως εκτος απο την shell-vpower!
τα υπολοιπα ειναι 95 και 100 οκτανιων!
οι οποιες vpower και 100αρες εχουν 1,50 ευρω περιπου!
Στην Ελλάδα δεν νομίζω οτι ισχύει τίποτα από αυτά, έχει κάποιος τύχει - κάνει ανάλυση ?Νομίζω οτι οι βενζίνες που μας πουλάνε είναι κατά πολύ χειρότερες, αν έχουν 90 οκτάνια καλα θα ναι.
στα οκτανια δεν μπορουνε να κανουνε χαζομαρες διοτι πολυ απλα θα σκασει ενδειξη check engine. Στο εξωτερικο εχουνε 98 εδω ελλαδα δεν εχουμε.
Και ποιος μας λέει οτι με τόσες φορές που ανάβει το check engine δεν έχει να κάνει και με αυτό?
Πιστεύω οτι δεν ανάβει αν τα οκτάνια είναι λίγο λιγότερα πάντος, απλά καίει περισσότερο για να αποδώσει λιγότερο από ότι προβλέπει ο κατασκευαστής.
Αλλιώς πως να εξηγήσω οτι υπάρχουν περιπτώσεις που έχω βάλει βενζίνη στο εξωτερικό και το αυτοκίνητο πήγαινε σαν να ήταν φεράρι? ενώ εδώ στην Ελλάδα (αναλογικά) δεν παει μία?
η v-power Γιάννη, 95 είναι με διάφορα πρόσθετα, και έχει φάει και πρόστιμο η Shell για το όνομα (power) ..
98RON στην Ελλάδα δεν υπάρχει
pascm ποια check engine? αμα εννοεις για τους πολλαπλιασιαστες δεν εχει σχεση ητανε χαλασμενη η παρτιδα απο τον κατασκευαστη. Εγω σου λεω για check engine οταν πεταει ενδειξη οτι συμβαινουνε πυρακια (που υπαρχουνε στα vag και οταν πανε στο συνεργειο τους λενε μην ανησηχειτε δεν ειναι τιποτα, που να τους εξηγησουνε το αμαξι που αγορασανε καιει τουλαχιστον 98?)Οταν η βενζινη ειναι χαλια ποιοτητα υπαρχει σενσορας για πυρακια και οταν συμβαινει αυτο βαζει χαμηλωτερη χαρτογραφηση δεν καιει περισσοτερα, απλως πεφτει η αποδοση.
διαβασε εδω περι οκτανιων
http://www.carbibles.com/fuel_engine_bible_pg2.html