Θα σου απαντήσω εντός ολίγου.
Μέχρι να έρθω, να φανταστώ ότι έχεις οδηγήσει 2,4 και ειδικά σε πίστα γιατί αν όχι .............................!
Printable View
Θα σου απαντήσω εντός ολίγου.
Μέχρι να έρθω, να φανταστώ ότι έχεις οδηγήσει 2,4 και ειδικά σε πίστα γιατί αν όχι .............................!
Ναι έχω μπει σε πίστα...
Οχι δεν είδα τους χρόνους και εξακολουθω να πιστεύω πως δε θα εκπλαγώ κιόλας.
Για να μιλήσω πιο καθαρά... μπήκα με το αυτοκίνητο φίλου μου (Subaru Impreza με 400 άλογα) κανα 2 φορές και άλλες 2-3 φορές έχω πάει με φίλους με αυτοκίνητα όμως αρκετά γρήγορα (πάνω από 250 άλογα).
Όχι με 170 άλογα...
Πως το Stilo Abarth θα μπορέσει να συναγωνιστεί πραγματικά Sport αυτοκίνητα???
Παιδιά μιλάμε μόνο για 170 άλογα σε 2,4...
Πραγματικά δε θέλω να ακουστώ ειρωνικός ή οτιδήποτε αλλά αν είναι δυνατόν τώρα να συζητάμε οτι το αυτοκίνητο πηγαίνει καλά στη πίστα...
Ξαναλέω για την πλάκα σου πας και το κάνεις αλλά όχι να μου λες ότι είναι και γρήγορο...
Αντικειμενικά είναι ενα αυτοκίνητο που κινείται ικανοποιητικά στο δρόμο με καλό εξοπλισμό, πολύ όμορφο αλλά τίποτα παραπάνω όσον αφορά πίστες και τέτοια...
Συμφωνώ με το τελευταίο, όπως κανέναν από τα hot hatches. Για πίστες είναι τα trackday special κανα evo καμια suba και μόνο, όλοι άλλοι πάμε για το χαβαλέ μας.
Αλλά μιας και αναφέρεσαι σε πίστα και αν είναι γρήγορο ή όχι αν σου έλεγα ότι με τελειωμένα λάστιχα το απλό και ταπεινό 1,6 που ο "ειδικός" τύπος έλεγε τα χειρότερα (όπως γράφει και για το 2,4) έγραφε με την 2η φορά σε πίστα καλύτερους, κατά πολύ σε μερικές περιπτώσεις, χρόνους από ibiza cupra, octavia 20vt, rx8, nissan gti 2lt, fabia sport,punto gt, corolla 1.6 κτλ κτλ?Οι οδηγοί τους μία χαρά το πήγαιναν καθότι NHAC event και δεν ήθελαν να τους σχολιάσουν αρνητικά....Προσοχή δε λέω ότι είναι πιο γρήγορο από όλα αυτά......Άλλά ένα συναγωνισμό τον έβαλε έτσι δεν είναι (και κάτι παραπάνω) :)
Αλλά επειδή δε πρόκειται να βγάλουμε άκρη, τα φαινόμενα απατούν και ότι ακούμε δεξιά αριστερά βόρεια νότια δεν είναι να τα παίρνουμε και πολύ τοις μετρητοίς, γιαυτό σε ξαναρωτάω και σου ζητάω να απαντήσεις με πλήρη ειλικρίνεια αν έχεις οδηγήσει 2,4 stilo, και αν ναι αν το έχεις οδηγήσει σε πίστα!
Να ξέρεις ότι και εγώ πρίν λίγο καιρό δεν έλεγα και πολύ διαφορετικά πράγματα απο εσένα ;), και ούτε θέλω απλά να σου πάω κόντρα για να σου πάω κόντρα.
Πάντα φιλικά :)
Δε θα αναφερθώ καθόλου σε αυτά που λέει ο τύπος μιας και έχει αποδείξει πολλάκις ότι η αντικειμενικότητα είναι ανύπαρκτη...
Πάντως συγνώμη αλλά αμφιβάλλω πολύ αν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Αν έχεις link μοιράσου το μαζί μας...
Ίσως να έπρεπε να το διευκρινίσω παραπάνω που είπα ότι έχω μπει σε πίστα...
Απάντησα ναι εχω μπει...
Όχι όμως με Stilo 2,4...
Μήπως μπορείς να μου πεις τα 0-100 του απο περιέργεια?
Επίσης έχεις μπει εσύ σε πίστα με πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο?
Αν ναι η διαφορά που είδες ήταν ασήμαντη?
Ή μαλλον είχε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ότι εισέπραξες απο το Stilo?
ευχαρίστως
http://img399.imageshack.us/img399/2...0003co1.th.jpg
όσο αφορά για εμένα, πέραν της συνοδήγησης με τον Βωβό, πέραν τους αγώνες με καρτ και τις πρωτιές στην Αγγλία έχω μπει πίστα με Leon 350ps, peugeot rallye αγωνιστικό που ήταν και τα πιο γρήγορα. Η αίσθηση που εισέπραξα από το stilo 2,4 και θα εισπράξεις και εσύ με τον Παντελή, άν τυχόν τύχει και έρθεις καμιά βόλτα είναι αναγούλα και ΤΡΟΜΟΣ.
Η αίσθηση δε απο αμάξι σε αμάξι διαφέρει και βέβαια δεν έχει την ίδια αίσθηση με ένα αμάξι που έχει 70 άλογα παραπάνω (και πώς να έχει βέβαια) στο θέμα των ευθειών αλλά και σε ένα καλοστημένο πλαίσιο ο τρόπος που το γκάζι σε "τραβάει" από την στροφή. Αλλά επ΄ουδενί δεν είναι όπως το περιγράφεις. Στις στροφές είναι αλουνου παπά ευαγγέλιο.
Δεν λέω ότι διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες αλλά με τίποτα δεν είναι όπως το περιγράφεις και νομίζεις. Το αδικείς κατάφορα. Αυτό στο λέω όσο πιο ειλικρινά μπορώ. :)
υγ. αν και δεν το θεωρώ σημαντικό τα 0-100 του παίζουν,
Άγγλοι που το έχουν μετρήσει με όργανα είναι 7,6-7.8sec, Έλληνες 8,0-8.2sec, η Fiat το δίνει 8,5 και Έλληνες "δημοσιογράφοι" 8,8-9sec. Η τελική του δε είναι 255κοντέρ. (υπάρχει και video στο youtube, αλλά και χτύπημα από πιστόλι, ονόματα δεν λέμε :) )
Ωραία...
Διάβασα τα αποτελέσματα...
Όλα αυτά είναι όμως αποτελέσματα ερασιτεχνών να φανταστώ?
Δηλαδή είδα Subaru πολύ πάνω...
Μπορει αυτός που έτρεξε να είχε όντως γρήγορο αυτοκίνητο αλλά να μην ανέβηκε στη βαθμολογία λόγω "ταλέντου" αλλά λόγω αυτοκινήτου.
Το αντίθετο φυσικά επίσης μπορεί να συμβαίνει.
Το Stilo 2,4 αν και αργό μπορεί να έφτασε εκει που είναι επειδή ο Παντελής είναι πολύ καλός οδηγός...
Άρα θέλω να πω οτι δε μου λένε τίποτα αυτά...
Νόμιζα πως θα ήταν αποτελέσματα απο επαγγελματίες (δε ξέρω αν έγινα κατανοητός).
Τα 0-100 απλά για μένα είναι μια γεύση για το τι αυτοκίνητο είναι...
Όχι τίποτα σημαντικο αλλα πάντα το κοιτάω...
Θα το συγκρίνω με το Bravo που η Fiat δίνει 8,2 ενώ για το Stilo 8,5 όπως λες...
Φυσικά πρόκειται για τούρμπο το ένα και το αλλο ατμόσφαιρα.
Για μένα όμως κάτι μου λέει και αυτό...
Τα 255 που είδα προσπαθω να το καταπιω και να μην το σχολιάσω αλλα δε γίνεται.
Φίλος μου τυχαίνει να έχει το Leon Cupra (προηγούμενο μοντέλο)... με 254 άλογα δυναμομετρημένα.
Έχουμε φτάσει αρκετές φορές τα 260 αλλά ως εκεί...
Τώρα πως το Stilo έφτασε τόσο απλά τα 255 δε μπορώ να το καταλάβω.
Απλά κάνω πως δεν ειπώθηκε.
Ρε Face δες την πραγματικότητα και μη σε θολώνει επειδή έχεις Stilo.
Και εγώ όταν είχα το Bravo νόμιζα οτι είχα πύραυλο αλλά απλά ήμουν αλλού.
Το Bravo για μένα είναι πιο γρήγορο απο το Stilo 2,4 και απλά λέω οτι κινείται ικανοποιητικά και τίποτα παραπάνω...
Παρεπιπτόντως για να νιώσεις τρόμο απο 170 άλογα πρέπει:
1. Να μην ξέρεις να οδηγάς ή απλά να είσαι πολύ σηντηρητικός
2. Ο οδηγός να είναι ότι να'ναι
3. Να τρέχεις βράδυ, χωρίς φώτα και να έχει χιονίσει
Υ.Γ. Δεν το υποτιμω απλά νομίζω ότι υπερβάλλεται όλοι για αυτό το Abarth (όπως υπερβάλλει ο καθένας μας για το αυτοκίνητο του)...
Είναι απλά ένα αυτοκίνητο και δυστυχώς κατα πολύ υποδεέστερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό (μιλώντας μόνο για ταχύτητα και πίστες....)
Όλοι ερασιτέχνες είναι οπότε στην ίδια "βάση" γίνεται η σύγκριση, να μου έλεγες να γίνουν απο τον ίδιο να το δεχτώ... Τώρα αν μου λες ότι από το 0-100 βγάζεις συμπέρασμα για το τι αυτοκίνητο είναι στην πίστα, ας σταματήσω εδώ... Και ναι αν θες να νιώσεις τρομο στην πίστα με 170 άλογα πες τον Παντελή να σε πάει βόλτα... Και στην Κ1 θα προσπαθείς να βρεις το χερούλι για να κατέβεις κατω...
Να μαντεψω οτι τα 260 τα επιασες σε δημοσιο δρομο ε ! Μπραβο !
Και τι καταλαβες αν επιασες τα 260... γυρνας στο σπιτι και κλεινεις ναζιαρικα το ματι στον καθρευτη και λες: "Γεα! επιασα τα 260"
Τελος παντων, πιστευω οτι οταν ενα αμαξι ειναι ετη φωτως μακρια απο τα αλλα δεν μπορει να ανταγωνιστει ουτε με επαγελματια οδηγο VS πρωταρηδων (με το γνωστο Ν απο πισω).
Απ οτι φαινεται ειναι ανταγωνιστικο αν και δεν θα το προτημουσα με τοσα πολλα κυβικα και τοσα λιγα αλογα.
Υγ. Δεν θα συμετειχα καθως ειμαι ασχετος λιγο πολυ, αλλα απ οτι βλεπω και οι ασχετοι εχουν δικαιωμα γνωμης !!.