Απάντηση: Αποκαλυψη για τα φρενα του Fiat Bravo
Και στην τελικη δεν με ενδιαφερει ποια.Δεν εχω καμμια ορεξη να δημιουργουνται παρεξηγησεις απο το πουθενα.Αν ειπα καποια ανακριβεια την παιρνω πισω και αν εθιξα καποιον επισης.
Απλα θελω να πω οτι αυτο το αρθρο λεει πολλες αληθειες.Οσο για το αν ο αρθρογραφος εκανε ενα τυπογραφικο η δυσνοητο τελος παντων λαθος δεν τον μειωνει για τα υπολοιπα που λεει.
Τα υπολοιπα προς δικη σας κριση
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
breraromeos
Αν ομως εχουμε κανενα πτυχιο ξερουμε να διαβαζουμε.Αφου λεει οτι bhp ειναι στον στροφαλο αφου δεν υπολογιζουμε τις απωλειες.Εσυ τι καταλαβες;
Δες ξανά την πρόταση στην οποία στάθηκα:
"Οι 17 παραπάνω ίπποι ήταν στο στρόφαλο και χάνονταν στο σύστημα μετάδοσης, οπότε τελικά στους τροχούς κατέληγαν όσοι δήλωνε στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο κατασκευαστής (δηλαδή brake horsepower - bhp)."
Από αυτήν την πρόταση εσύ καταλαβαίνεις ότι bhp = ιπποδύναμη στο στρόφαλο? Εγώ καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ιπποδύναμη στον τροχό.
Όπως είπα και πρίν είτε ο γράφων είναι άσχετος, είτε είναι σχετικός και επιθυμεί την παραπλάνηση των αναγνωστών του άρθρου. Δεν είναι απλά τυπογραφικό λάθος, πάνω σε αυτό το στοιχείο στηρίζει όλη τη θεωρία του!
Όσο για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, εδώ και πολλές δεκαετίες ανακοινώνουν ιπποδύναμη σε στρόφαλο βάσει του πρωτοτύπου DIN. Μια απλή ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε αυτοκινήτου θα πείσει όποιον αμφιβάλλει.
Όσο για το τι ακριβώς είναι τα bhp:
http://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower
http://www.britannica.com/EBchecked/...ake-horsepower
Και τέλος, έχω ήδη συμφωνήσει και εγώ πως το άρθρο αυτό λέει πολλές αλήθειες. Αυτό όμως σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως ότι είναι γραμμένο σε αυτό το άρθρο είναι και σωστό, σε καμμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται σαν ευαγγέλιο. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα :)
Mιλησα με τον συγκεκριμενο και μου ειπε προς εκπληξη του οτι οντως ειναι τυπογραφικο λαθος και θα διορθωθει και το θεμα ειναι ληξαν:rolleyes:
Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο ...
Διάβασα 3 σελίδες αντιπαραθέσεις για αν είναι υπερστροφικά ή υποστροφικά ή έχουν ή δεν έχουν ιπποδύναμη και αν φτάνουν ή όχι τα φρένα σε κάποιο αυτοκίνητο ....
Έλεος .....
Το θυμάμαι σαν χτες που είχα διαβάσει για ένα συγκριτικό τεστ και τα αποτελέσματα των δυνάμεων που αναπτύσοταν κατά την σύγκρουση σε διάφορα σημεία του σώματος (κυριότερα η επιτάχυνση που αναπτυσόταν στο σύστημα της κεφαλής). Το ταπεινό TIPO είχε τις καλύτερες τιμές, το GOLF όχι (είχε τιμές στα όρια επικινδυνότητας) και όμως το χαρακτήριζαν ... ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ. (περίπου 18 χρόνια πριν)
Συμφωνώ με τον χαρακτήρα του άρθρου. Προσπαθούν να κατευθύνουν την σκέψη και να μειώσουν την κριτική άποψη του κόσμου.
Αν τώρα συνεχίζεται να μαλώνετε για τέτοια θέματα .... έχουν πετύχει τον σκοπό τους.
Και αν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την συμπεριφορά της 159 στο δρόμο ....