+1000000000000000000000000
Printable View
Η αξία ενός stilo 1.4(και γενικά κάθε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου) διαμορφώνεται βάσει προσφοράς και ζήτησης, και όχι βάσει του πόσο ευχαριστημένος θα ήσουν εσύ ειδικά πουλώντας το δικό σου! Με μιά μικρή αναζήτηση θα βρείς πάρα πολλά 1.4 με τιμή πώλησης κοντά στις 5.000€, ακόμα και κάτω από 5k θα βρείς. Με αυτό δεδομένο δεν μπορούμε να πούμε ότι τα 5.200€ είναι πολύ καλή τιμή, μιά μέτρια τιμή είναι.
Δεν λέω κάτι διαφορετικό από εσένα,απλά τονίζω ότι μου φαίνεται καλή η τιμή για τον αγοραστή κι όχι για τον πωλητή
Και να 'σαι σίγουρος ότι αν πουλάς χωρίς άγχος,και αξίζει αυτό που πουλάς,θα το πληρωθείς πολύ κοντά στη τιμή που αξίζει πραγματικά.
οπως νομιζεις
σημερα ειδα θεσσαλονικη 3θυρο 1,6 με ζαντες 17αρες abarth,ηλιοροφη,χαμηλωμα,εξατμιση και το εδινε το παλικαρι 5850ευρω
και λεω κριμα ρε παιδι μου τετοια ξεφτυλα!
για αυτο που ειδα πραγματικα τα αξιζει τα λεφτα που ζηταει!
Για εμένα "καλή τιμή" όσον αφορά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σημαίνει τιμή χαμηλότερη από το μέσο όρο που μπορεί να πιάσει στην αγορά, και την τιμή που είναι ακριβώς στο μέσο όρο είναι "μέτρια τιμή". Με αυτή τη λογική σίγουρα δεν λέμε τα ίδια.
Πρώτα από όλα δεν υπάρχει τιμή που πραγματικά αξίζει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, όπως είπα και πριν οι τιμές τους ρυθμίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση. Επίσης το ότι όταν πουλάς χωρίς άγχος θα πουλήσεις καλύτερα ισχύει, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου! Αν δεν πουληθεί μέσα σε 6 μήνες πχ ένα αυτοκίνητο, η αξία του μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες σίγουρα θα έχει μειωθεί.
Πάντως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που θεωρούσαμε επένδυση την αγορά ενός αυτοκινήτου. Φίλος αγόρασε κάπου το 1995 καινούργιο Punto GT με 4.000.000 δρχ, και μετά από ένα χρόνο το πούλησε 4.200.000(και μάλιστα αυτός που το αγόρασε το θεώρησε μεγάλη ευκαιρία) γιατί στην αντιπροσωπεία είχε φτάσει 5kk. Ακόμα παλιότερα είδα να πουλιέται Ford Sierra 5ετίας με 4.000.000 ενώ καινούργιο έκανε 5.1m! Σήμερα πλέον ένα αυτοκίνητο 5ετίας το πολύ πολύ να πιάσει τα μισά από όσο έχει καινούργιο :)