Το κουτι σε σχεση με τη motherboard εχει αυτη τη διαταξη
http://briefcase.pathfinder.gr/downl...8/zonesbl1.jpg
Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο για καποιες ιδεες σας.
Printable View
Το κουτι σε σχεση με τη motherboard εχει αυτη τη διαταξη
http://briefcase.pathfinder.gr/downl...8/zonesbl1.jpg
Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο για καποιες ιδεες σας.
Κανονικά, με θερμοκρασία δωματίου (20-24) δεν πρέπει να κάνει κιχ, ότι και να τρέχει. Εφόσον μιλάμε για θερμοκρασία CPU:Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mixalis
Tο fan δουλεύει σωστά? Η CPU που έχεις είναι από τις χειρότερες CPU της Intel ως προς τη θερμοκρασία που αναπτύσουν. Βράζεις αυγό κανονικά. Εγώ είναι σε AthlonXP2000 και στα ζόρικα ανεβάζει 60C τώρα το χειμώνα. Το καλοκαίρι φτάνει το beep μερικές φορές (70C). Και να φανταστείς ότι το fan δουλεύει μόνιμα στις 5500 στροφές. Εσύ με το 3.4, θεωρώ ότι είναι χαζό να έχεις fan με αυξομείωση. Πρέπει να κάνεις ένα burn-test. Να βάλεις τα διαγνωστικά ώστε να βλέπεις CPU θερμοκρασία και στροφές fan, και να τρέξεις κάτι βαρύ για κανένα μισάωρο. π.χ. μετατροπή video ή αν έχεις δίσκο μεγάλο, βάλε να zippαρει όλα τα αρχεία μονοκοπανία (αν τελειώσει γρήγορα, σβήσε το zip και ξανακάντο καπάκι). Βάλε και το winamp/media player να παίζει σε loop κανένα video και κατέγραψε συμπεριφορά. Αν βράσει πάλι ενώ το fan δίνει τουλάχιστο 5000 στροφές τότε 99% δεν πατάει καλά η ψύκτρα πάνω στη CPU, οπότε βγάζεις fan+ψύκτρα, ελέγχεις ότι η ψύκτρα και η CPU είναι καθαρές στο σημείο που θα κα΄νουν επαφή, βάζεις θεμοαγώγιμη σιλικόνη ανάμεσα και ξανατοποθετείς ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ψύκτρα και fan. ΔΕΝ πρέπει να σβαρνίσεις την ψύκτρα πάνω στη CPU αν και αυτό έχει να κάνει με τη συσκευασία της CPU που δεν ξέρω πως είναι. Είναι μέσα σε κεραμικό ή φαίνεται γυμνό το CPU core?
Πριν βάλεις χέρι εκεί μέσα, πιασε με τα δυο χέρια τη βρύση για να αποφορτιστείς και να μην φοράς μάλλινα. :lol:
Επίσης θεωρώ ότι δεν έχεις κάνει overclock. Η CPU σου είναι το πιο τσιτωμένο μοντέλο της συγκεκριμένης οικογένειας. δεν σηκώνει οverclock.
Ερώτηση: Το zone 1 είναι το εσωτερικό του κουτιού (απλός sensor κάπου πάνω στη μάνα) και το Processor Zone είναι ο sensoρας της CPU, έτσι?
Οχι δεν εχω κανει τιποτα.Παράθεση:
Επίσης θεωρώ ότι δεν έχεις κάνει overclock. Η CPU σου είναι το πιο τσιτωμένο μοντέλο της συγκεκριμένης οικογένειας. δεν σηκώνει οverclock.
Αν εχω καταλαβει και εγω καλα, ετσι ειναι.Παράθεση:
Ερώτηση: Το zone 1 είναι το εσωτερικό του κουτιού (απλός sensor κάπου πάνω στη μάνα) και το Processor Zone είναι ο sensoρας της CPU, έτσι?
Οσον αφορα τα burn-tests θα δοκιμασω και θα δουμε :? :? :?
Thanks
βρες το SiSoft Sandra, έχει άνα σκασμό διαγνωστικά + burn test.Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Mixalis
Δεν δοκιμασα αυτο, αλλα εκανα τη δοκιμη με το zip οπως μου ειπες. Δοκιμασα να κανω zip αρχεια συνολικα 15GB. Τελικα το διακοψα στη μαση γιατι........Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neuromancer
http://www.burningideas.com/firefall...top_dragon.jpg
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Λοιπον εχουμε και λεμε. Αυτες ειναι οι μετρησεις, απο τα διαγνωστικα της motherboard.
Διευκρινηση: Λεει οτι δεν ειναι ακριβεις οι μετρησεις της θερμοκρασιας
MAX
Processor Zone: 78C / 2420 rpm
System Zone 1: 54C / 3250 rpm
System Zone 2: 51C / 2020 rpm
Σε κατασταση αναμονης
Processor Zone: 56C / 2020 rpm
System Zone 1: 43C / 1300 rpm
System Zone 2: 41C / 1200 rpm
Αυτο που μου κανει ΦΟΒΕΡΗ εντυπωση ειναι οτι ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη δεν ξεπερασε τις 2420 στροφες, ενω η θερμοκρασια εφτανε τους 78C και ολη τη δουλεια προσπαθουσε να την κανει ο ανεμιστηρας της Zone 1 που εφτασε τουλαχιστον τις 3250.
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
ps. Θα κατεβασω για να δοκιμασω και το SiSoft Sandra, και θα δουμε
Πολλά τα 78!!!!. Εμένα με δωματίου 22, σε σχετικά idle κατάσταση, η CPU είναι στα 45C και το fan της στις 5300rpm. Σε full, άντε να παέι +12 (έτσι είναι το φυσιολογικό συνήθως). Βέβαια δεν έχω fan μεταβλητού rpm. Περίεργο που εσύ έχεις γιατί η Intel δίνει κάτι "γομάρια" fan που κόβουν δάχτυλα.
Μάλλον θα δοκιμάσεις να δεις κάρω από την ψύκτρα τι παίζει. Μήπως όταν το έστεισες δεν εβγαλες το αυτοκόλλητο που προστατεύει το θερμοαγώγιμο κάτω από την ψύκτρα?
Υπάρχει και η περίπτωση να εχεις μεταβλητό fan που όμως η mother δεν το υποστηρίζει με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια στα χαμηλά. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν ετσι γίνεται ή ο fan αυξομειώνει μόνος του.
Οι στροφές στα άλλα fan είναι γενικά φυσιολογικές. Δεν τα γκαζώνουν πολύ αυτά γιατί κανουν φασαρία. Της CPU όμως.... και με τέτοιο μοντέλο CPU κάτω από 5000 είναι αδιανόητο. Για τα specs της CPU σου μπορείς να δεις στο site της Intel. Εντάξη, δεν καίγεται η CPU στους 80 αλλά την ταλαιπωρείς σίγουρα. Συνήθως αυτά εxoυν ανοχές μέχρι 90C-100C αλλά καλύτερα να μην φτάσεις εκεί.
Δοκίμασε να κουμπωσεις το βυσμα του CPU fan σε άλλη υποδοχή (κάνε τράμπα δύο τροφοδοσίες fan).
φ.
Ποιο αυτοκολλητο εννοεις? Το μηχανημα δεν το εστησα εγω. Αυτο με την τροφοδοσια μπορω να το δοκιμασω.Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neuromancer
Οσο για τη φασαρια, στις 2500rpm ακουγεται 2 δωματια μακρια. Στις 3250 που εφτασε...... αστα να πανε!! :shock: :shock: :shock:
Μου φαινεται θα καταληξω καπως ετσι :D :D :D :D :D :D :D :D :D
http://briefcase.pathfinder.gr/downl...%20Cooling.jpg
πχ τωρα μονο με τον ΙΕ και το WinAmp ανοιχτο ειμαι στους 68C και 2300rpm!!!!!
Αστα να πανε... κατι πρεπει να κανω, γιατι δεν μπορω να δουλεψω μ' αυτες τις συνθηκες.
99.9% προβληματικό fan ή ο συνδυασμός mother με fan (οι στροφές είναι απαράδεκτα χαμηλές για CPU fan). Ακόμα και σωστά να είναι τα θερμοαγώγιμα από κάτω από ψύκτρα, με τέτοιες στροφές δεν γίνεται σωστή απαγωγή θερμότητας. Τα ανεμιστήρια κάνουν τόσο θόρυβο όταν τα έχουν παίξει.
Βγάλε ανεμιστήρα (αν μπορείς χωρίς να βγάλεις την ψύκτρα). Από κάτω το fan έχει ένα αυτοκόλλητο, σε μεταλικό χρώμα συνήθως με τα spec του fan. Ξεκόλλα το προσεκτικά (μην το πιάνεις με το χέρι από εκεί που κολλάει). Θα δεις μια τρύπα με τον άξονα του fan. Ρίξε μέσα μια σταγονα λάδι μηχανής (όχι αυτοκιμήτου - ένα που είναι πολύ λεπτό σαν νερό). Κούνα το fan να πάει μέσα καλά. Πρέπει όταν το φυσάς με το στόμα να στροφάρει χωρίς ζόρι. Αλλιώς τα έχει παίξει για τα καλά. Εγώ το κάνω αυτό σε κάθε fan που αρχίσει να κανει θόρυβο μέχρι που δεν παέι άλλο (ειδικά στα μικρά fan που μέσα σε 1 χρόνο και λιγότερο τα παίζουν).
Αν με δυνατό φύσημα δεν στροφάρει τρελά τότε μάλλον πας για fan.
Το κόλπο με τον μεγάλο ενεμιστήρα το έιχα κάνει ένα καλοκαίρι με καυσωνα αλλά με κοινό ανεμιστήρα δωματίου.
Μιχαλη και γω ειχα προβλημα σε μερικα pc στην δουλεια που ειναι 3.4ΗΤ και τελικα καταληξαμε στην αγορα συστηματος ψυξης με freon απο την Zalman.Ισως ειναι η καλυτερη επιλογη που υπαρχει κατα την γνωμη μου για ψυξη διατηρωντας χειμωνα-καλοκαιρι τον επεξεργαστη στους 25 βαθμους Κελσιου max.