Απάντηση: ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
παιδια με εχετε μπερδεψει αφανταστα μιλαμε για
premium contact 2?
sport contact 3?
sport contact 5?
paidare o λαστιχας παλι θα σου λεει μια γενικη γνωμη δεν νομιζω να προλαβαινει ο ιδιος να δοκιμασει ολα τα λαστιχα και να τα οδηγησει να καταλαβει διαφορα θα σου πει μονο σε γενικες γραμμες.
μιχαλη μιλαμε για τα premioum contact2 που φοραω τωρα με δεικτη Η
τωρα να μποριες να ζεστανεις λαστιχο V τοτε με κλειστα ματια sportcontact2
Επειδη φοραω τα ContiPremiumContact 2 με δεικτη 87Η ειναι ενα καλο λαστιχο με την εννοια οτι μπορει να τα καταφερει σε ολους τους τομεις εξισου καλα.Αν θελεις all-around ελαστικο τοτε ειναι μια καλη επιλογη Stilate.
Εγω προσωπικα κ τωρα να αλλαζα παλι τα ιδια θα εβαζα.
Οσο για την αξιολογηση μην περιμενεις σωστα αποτελεσματα διοτι ειναι καθαρα υποκειμενικο το θεμα κ το στυλ οδηγησης.
Ρε παιδιά, μην ακούτε πάντα τι λέει ο ΚΑΘΕ λαστιχάς... Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ενημερωθεί για τις πολύ πρόσφατες εξελίξεις, άλλοι βγάζουν μεγαλύτερη προμήθεια από κάποια λάστιχα και φυσικά τα προωθούν περισσότερο (κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό και υγειές!).
Εγώ αυτό που κάνω, αφού έχω ακούσει κάποιες γνώμες για 3-4 διαφορετικά μοντέλα/κατασκευαστές, μπαίνω μετά στα επίσημα τα site τους και διαβάζω τα πάντα για το λάστιχο που με ενδιαφέρει. Στο επίσημο site όμως, όχι σε κάθε λογής φόρουμ! Κι έτσι θα δείτε αν το λάστιχο που περιγράφει ο κατασκευαστής, είναι αυτό που ψάχνετε. Επίσης, καλό είναι να μην πορωνόμαστε αν διαβάζουμε ότι είναι λάστιχο που φοράει η Ferrari ή η Bugatti. Να σκεφτούμε το αμάξι που έχουμε, τον τρόπο που το οδηγάμε, και τις διαδρομές που κάνουμε...
Από λαστιχάδες ακούς πολλά. Πρότεινα σε φίλα να βάλει P Zero Nero και ο λαστιχάς του του είπε ότι έχει 1 μήνα παράδοση (όντως τόσο έχουν). Τον άρχισε μετά στο ψηστήρι να βάλει κάτι άλλο (κρίση έχουμε, ποιός περιμένει 1 μήνα?), και στο τέλος για να του αλλάξει γνώμη, είπε - ο γνώστης - ότι τα P Zero Nero σταμάτησαν να παράγονται το 2008 και ότι λάστιχο κυκλοφορεί τώρα, είναι παλιό. Τώρα, πως εγώ τα λάστιχα που έβαλα τον Οκτώβριο του 2009 έχουν παραγωγή Αύγουστο 2009, μάλλον η Pirelli έβγαλε μια 4άδα μόνο για μένα, και ξέχασε να ενημερώσει τον φίλτατο επαγγελματία λαστιχά! :)
Αγαπητέ λοιπόν Παντελή, θα σου πρότεινα αν δεν κάνεις πολλά χλμ κάθε μέρα (έχεις μόνο σύντομες διαδρομές) και μάλιστα τα χλμ αυτά ειναι μέσα στην πόλη, να βάλεις το λάστιχο που λέει ο Νίκος (το PremiumContact), το οποίο πιστεύω θα "λειτουργήσει" καλύτερα. Αν τώρα κάνεις πολλά χλμ καθημερινά, κι εκτός πόλης με μεγάλες ταχύτητες, τότε να σκεφτείς και την περίπτωση του SportContact, αλλά να ξέρεις ότι στα αρκετά πρώτα χλμ το λάστιχό σου θα είναι κρύο... ;)
Παντελή βάλε τα Viking που φοράνε κάτι ταξί...
Κάτι θα ξέρουν αυτοί παραπάνω...
:slap:
lol
Υ.Γ: Stilatos = Παντελής!
ευχαριστω νικο θελω ενα σπορ λαστιχο οπως τα eagle f1 απλως ψαχνω μια ενναλακτικη να ζεσταινονται πιο γρηγορα και να χασω πολυ λιγο απο το καλο κρατημα που εχω με τα υπαρχουσα. τωρα ειμαι 50/50 να βαλω τα Premium contact 2 λογω οτι κυκλοφορω περισσοτερο στην αθηνα και λιγο περιφερειακα. παντως οπως ειπα πριν δεν με πειραζει η φθορα ουτος αλλιως αμα θες κρατημα θα φαγωνονται. εμενε πιο πολυ με ενδιαφερει στο στεγνο και βρεγμενο κρατημα και να ζεσταθουνε γρηγορα.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Σταυρος Πετ
==============================================
Την εγγυηση της Continental την πηρες; Ως γνωστον δινει δυο χρονια, ακομα και σε σκασιμο του ελαστικου.
Είσαι σίγουρος για αυτο που λες???Και εγω το ίδιο νόμιζα αλλα μου είπε οτι πλεον τα conti εχουν μόνο εγγύηση 3 χρόνια για κλατάρισμα και μετατώπιση πέλματος με την απόδειξη αγορας ή γενικα σε οτιδήποτε οφείλεται σε εργοστασιακό λάθος.
εμενα προσωπικα το sport contact 3 δεν μου αρεσει καθολου. γουστα ειναι αυτα. μπορει να μην ταιριαζει με το στησιμο του bravo μπορει να μην ταιριαζει με το οδηγικο μου στυλ.
μου φανηκε υπερβολικα μαλακο απο θεμα σκελετου, με πολυ μαγουλιασμα στις στροφες, με αποτελεσμα να νοιωθω εντελως "χαλαρο" το πατημα του αυτοκινητου και να μην το χαιρομαι καθολου...
επομενη αλλαγη δαγκωτο P zero (το καινουριο, ουτε rosso, ουτε nero), μιας και στα περισσοτερα τεστ που βλεπω βγαινει πρωτο.
εχω και την απολαυστικη εμπειρια απο το παλιο P7000 (μεχρι στιγμης το καλυτερο λαστιχο που εχω οδηγησει, καθολου μαγουλιασμα, κρατημα σε σημειο εξωφρενικο, και οταν γλυστρουσε με μια κινηση του τιμονιου ειχε να δωσει κι αλλο!!!)
πολυ καλο και το EagleF1 αλλα δεν μπορω να το συγκρινω αμεσα μιας και εκεινο το φορουσα στο rx7 που ηταν και πισωκινητο, και ειχε και την δυναμη να το ζεστανει σε 5 λεπτα
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
ευχαριστω νικο θελω ενα σπορ λαστιχο οπως τα eagle f1 απλως ψαχνω μια ενναλακτικη να ζεσταινονται πιο γρηγορα και να χασω πολυ λιγο απο το καλο κρατημα που εχω με τα υπαρχουσα. τωρα ειμαι 50/50 να βαλω τα Premium contact 2 λογω οτι κυκλοφορω περισσοτερο στην αθηνα και λιγο περιφερειακα. παντως οπως ειπα πριν δεν με πειραζει η φθορα ουτος αλλιως αμα θες κρατημα θα φαγωνονται. εμενε πιο πολυ με ενδιαφερει στο στεγνο και βρεγμενο κρατημα και να ζεσταθουνε γρηγορα.
δεν θελω να γινω κουραστικος αλλα με το sportcontact λογω δεικτη ταχυτητας V ειδικα τον χειμωνα θα αργουν αρκετα να ζεσταθουν
το primium contact αν τα βαλεις με Η το πολυ σε ελαχιστα χιλιομετρα θα ζεστενονται
επειδη τα φορεσα-φοραω και τα 2 απο κρατημα,προσωπικα το καταλαβαινω σε στροφες,αν εβγαιναν ακομα τα sport σε Η τα ιδια θα ξαναεβαζα
παντως ειδικα σε βρεγμενο δρομο,ακομα και σε πολυ βροχη αν δεν το φτασεις στα ακρα το αυτοκινητο εχει πολυ καλο κρατημα το primium ακομα και στο φρεναρισμα
η τελικη επιλογη ειναι δικη σου
Οπως λεει και ο dimos παραπανω το καθε αμαξι και ο καθε οδηγος εχει το λαστιχο που του ταιριαζει. Εγω χωρις να εχω πολλα χιλιομετρα στους δρομους εχω οδηγησει μεχρι τωρα με Bridgestone, Pirelli (αυτα που φορουσε απο τη Fiat), Continental Sport2 και Firestone. Εκεινα που ειδα οτι ταιριαζουν σε μενα ειναι τα Conti, τα εχω ερωτευτει. Νιωθω οτι το αμαξι αλλαζει τελειως συμπεριφορα αρκει βεβαια να κανεις υπομονη λιγο να ζεσταθουν.
Βεβαια ενα φιλαρακι που εβαλε τα ιδια λαστιχα, στις ιδιες διαστασεις σε αλλο αυτοκινητο δεν εμεινε ευχαριστημενος, μαλλον απογοητευμενος θα ελεγα και αυτο ειναι που επιβεβαιωνει οτι καθενας απο εμας εχει διαφορετικα γουστα.
Δεν θα ηταν καλο να μπορουσαμε να καναμε ενα λαστιχο-testdrive πριν τα βαλουμε;;;