Απάντηση: Σκεψη 'αποχωρισμου' του Stilo...
Δεν έχει ίδια άποψη Θοδωρή ο θείος φίλου μου που είναι αντιπρόσωπος γερμανικής εταιρίας στην Ξάνθη.... Όπως χαρακτηριστικά λέει "το τι έχουν δει τα μάτια μου με αυτά τα μοτέρ...."
Βέβαια TSI,FSI,TFSI δεν είναι αλλα είναι γερμανική "αξιοπιστία" όπως και να το κάνεις....Έχουν και ενα θέμα με τα ηλεκτρικά τους επίσης τα VW group,λάδι βάζουν πιο συχνά απο καύσιμο αλλα κατα τα άλλα είναι οκ :P
Γενικά πάντως οι diesel Κινητήρες βγάζουν πολλά χιλιόμετρα...το θέμα είναι με τι ζημιές...πόσες και πόσο σοβαρές...ας μη ξεφύγουμε όμως απο το θέμα, αφού πήρε την απόφαση ο Σοφοκλής με το καλό και με πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Εγω απλως λεω πως αν ηταν ετσι τα πραγματα (για τα diesel μιλαω παντα ετσι; ) δεν θα εβλεπες το 90% των ταξι να φορανε TDI μοτερ! Φυσικα και δεν ειναι εντελως απροβληματιστα, αλλα σκεψου τι ζορι τρωνε καθε μερα και τι αδιαφορια στη συντηρηση απο πολλους!
Βεβαια για να σε δικαιωσω και σε κατι...σκεψου πως εχουν πορτοκαλι λαμπακι για τα λαδια (πριν αναψει το κοκκινο)! Σαν να σου λενε δηλαδη "ξερουμε πως το καιμε...εε μη μεινεις και στον δρομο"... Χεχε!
Θοδωρή πραγματικά αυτή την ατάκα δεν μμπορώ άλλο να την ακουω :-P Τα tdi τα προτιμούν από εναν diesel της mercedes πχ γιατί είναι πολύ μα παρά πολύ πιο φτηνά!και για να τα αποκτήσεις και το πιο σησημαντικό σε ανταλλακτικά γιατί όπως είπες ταξι είναι οπότε οι φθορές είναι το νούμερο ενΑ έξοδο.Κι εγώ αν.ημουν ταξιτζής tdi μπορεί να επαιρνα.Απλά το οτι είναι ταξί δεν μου λεει απολυρως τιποτα και σου ειπΑ και τον λογο.
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!
Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!
Εχω μιλησει κατα καιρους με ταριφες (μαλιστα εχω και δυο καλους φιλους με ταξι) και κανεις δεν εχει κατηγορισει τα γερμανικα ντιζελομοτερια. 'οσο το προσεχεις αντεχει' λενε ολοι και ειναι και η αληθεια φανταζομαι!
Οταν θα ερθει η ωρα για την αλλαγη θα παω σε μεταχειρισμενο για αρχη και αργοτερα βλεπουμε!
Κανενα Golf, A4, δεν ξερω... Αναλογα τι θα αντεχει η τσεπη εκεινη την περιοδο...
Με το stilo ομως δεν ξερω ακομα τι θα γινει...
Να το δωσω για 2-3.000 η να το κρατησω να σαπιζει;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Γιατι ρε αγορινα, μονο τα TDI και τα Mercedes υπαρχουν;; Γιατι βγαζεις απ εξω τα ιαπωνικα και τα υπολοιπα; Και το θεμα του ταξι το αναφερω γιατι εκει δεν παιζεις με προτιμησεις, αλλα προσπαθεις να μειωσεις τα εξοδα συντηρησης και χρησης σαν επαγγελματιας!
Και φυσικα παρομοια απαντηση δινω σε οσους μιλανε για τη fiat ως επαγγελματικα,που εχει πηξει ο κοσμος στα doblo και panda... Για να μην αναφερω τα ασθενοφορα... Χεχε!
Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.
Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.
Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)
Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.
Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.
Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα
Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...
..Σόφο...σε τι κυβικά diesel ρε φίλε σκέφτεσαι να " αράξεις " ????...ξέρεις γιατί σε ρωτάω ????../..σε ρωτάω γιατι στη γωνία την έχει "στημένη" ο...Στουρνάρας !!!!!!....:jump1:...ουχάχάααααα.....
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...
Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...
Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.
Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!
Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!
Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ammoulianiotis
jason αυτο το θεμα με τα κυβικα το σκεφτομαι και εγω...
Βλεπω το αμαξι να "σπαει" στα 2 και να το μοιραζομαι με την κοπελια ωστε να εχουμε λιγοτερη φορολογια (αν κατι τετοιο ειναι εφικτο). Λογικα θα κοιταξω για κανενα 2λιτρο ή 18αρι...
Ethni δεν ξερω τι λες εσυ αλλα εχω μπει, εχω οδηγησει γερμανικα και ειναι απλα απιστευτα αυτοκινητα! Τοσο σε οδηγικο επιπεδο και συμπεριφορα οσο και σε ανεση.
Και το δικο μου το αμαξι με εχει βγαλει την πιστη στα σερβις και στα προβληματα, απο το πουθενα προκειπτουν βλαβες χωρις λογο και αιτια και μεχρι τωρα απο φιλους/συγγενεις με γερμανικο αμαξι (VW group) δεν εχω ακουσει κανενα προβλημα!
Οπως και να εχει το θεμα την κινηση καποια στιγμη θα την κανω και ελπιζω ο γερμανος να με αποζημιωσει ευχαριστα!
Το θεμα μου ομως ειναι... "Τι να κανω το stilo???"
ή έχουν λίγα σχετικά χιλιόμετρα ή είναι καινούργια η είναι καινούργια και δεν έχουν φάει σκίσιμο (για να φανει η αντοχή πχ)...μπορεί να έτυχε σε σένα...μπορεί σε μας όλόι οι συγκενείς και οι γνωστοί που έχουν πρόβλημα να είναι πάλι θέμα τύχης.Το θέμα ειναι οτι εσύ έχεις πάρει μια απόφαση και μακάρι να πάρεις ενα αμαξι που σου αρέσει και να σου βγει άριστο σε κάθε τομέα...εμείς σου το ευχόμαστε.Αλλα την γνώμη που έχω για τα γερμανικά αμάξια την θεωρώ πολλές φορές επαληθευμένη και δεν αλλάζει.
Όσο για το Stilο ποιος ο λόγος να το έχεις και να σαπίζει αμα δεν το λειτουργείς?Και 1600 κυβικά δεν είναι λίγα να πεις οτι αντε ειναι οικονομικό ή άστο να υπάρχει...εκτος αν εχεις λεφτά για τέλη πχ 1.6 έτσι για πέταμα...
Πούλα το κανα 2 - 3 χιλιάρικα και βάλτα στην τσέπη σου για να τα αξιοποιήσεις όπως εσύ νομίζεις....ίσως σε κατι,οτιδήποτε που να έχει σχέση με το καινούργιο αμάξι...δεν ειναι και λίγα 3 χιλιάρικα...ειδικά αν προκύψουν απο ενα αμάξι που όπως λες (εσένα) σου έχει βγάλει βλάβες,έχει παλιώσει (για σένα) και γενικά δεν το θέλεις.
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...