Δε βγάζουμε άκρη απλά επειδή εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στις κρίσεις μου και δεν πιστεύω πως αυτό που έχω είναι και το καλύτερο σε όλους τους τομείς... :roll:
Αυτά...
Printable View
Δε βγάζουμε άκρη απλά επειδή εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στις κρίσεις μου και δεν πιστεύω πως αυτό που έχω είναι και το καλύτερο σε όλους τους τομείς... :roll:
Αυτά...
μα δεν μιλάμε για όλους τους τομείς..μιλάμε για τον συγκεκριμένο τομέα...κρατηματα...Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Koulou
και αν εχεις προσέξει πρώτοι εμείς κράζουμε την fiat που δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό και κάνει λανθασμένες κινήσεις όσον αφορά πολλά θέματα....
αρα δεν μπορείς να επικαλήσε θέμα έλλειψης αντικειμενικότητας.....
το γεγονός ότι μπορεί να έχεις άδικο το έχεις σκεφτεί...το ρωτάω αυτό γιατί δεν βλέπω σοβαρά επιχειρήματα εκ μέρους σου παρα σχόλια τύπου μακαρι να ηταν focus, άλλο Gt κι άλλο Gti, και αλλα πολλά...
Παράθεση:
Φίλε back, μην είσαι τόσο προκλητικός!
Οδηγάω Stilo σε καθημερινή βάση και ίσως το ψάχνω πολύ περισσότερο από εσένα για να μην ικανοποιούμαι εκεί που εσύ είσαι ικανοποιημένος 100%...
καταρχην δεν ηθελα να σε προκαλεσω αλλα νομιζα οτι εχεις punto.
παμε παρακατω
Παράθεση:
(στη βασικη τους εκδοση )
δεν ισχυριστηκα οτι εχω οδηγηση το golf gti ουτε το stilo abarth αλλα
εχοντας οδηγηση το golf το 1.4 και το stilo το 1.2 βρισκω οτι το golf ειναι πιο υποστροφικο
οταν πιεστη ενω το stilo στριβη πιο ουδετερα χωρις νευρικοτητα της ουρας στο αφημα του γκαζιου
η στο φρεναρισμα μεσα σε στροφη.
τα ιδια ισχυουν και για το focus με τη διαφορα οτι το focus εχει καλυτερο τιμονι απο το stilo.
ακομα το stilo εχει μικροτερες μεταφορες βαρους απο τα υπολοιπα λογω μεγαλου μετατροχιου.
μην νομιζεις οτι προσπαθω να πεισω οτι το δικο μου ειναι το καλυτερο ουτε οτι ημουν κανενας
τρελαμενος ιταλοφιλος.
το αναποδο εγινε επειδη ειχα οδηγηση και μαλιστα πολλες φορες τα περισσοτερα της
κατηγοριας λογω επαγγελματος διαλεξα αυτο που εκρινα εγω καλυτερο και ετυχε να ειναι
το stilo.
(τωρα εγινα τρελαμενος ιταλοφιλος)
quote]
Ford Fiesta ST
150 ps στις 6.000 με ροπη 19,4 στις 4.500 5αρι σασμαν 16αρες ζαντες 9,3 τα
0-100 τελικη 208 και τιμη στα 18.525EUR
Peugeot 206 RC
177 ps στις 7.000 με ροπη 20,6 στις 4.750 5αρι σασμαν 17αρες ζαντες 7,7 τα
0-100 τελικη 220 και τιμη στα 25.090EUR
Renault Clio RS
182 ps στις 6.500 με ροπη 20,7 στις 5.250 5αρι σασμαν 16αρες ζαντες 7,8 τα
0-100 τελικη 222 και τιμη στα 25.400EUR
Seat Ibiza Cupra
180 ps στις 5.800 με ροπη 25,0 στις 2000 5αρι σασμαν 17αρες ζαντες 7,3 τα
0-100 τελικη 229 και τιμη στα 22.650EUR
[/quote]
εαν εννοεις οτι αυτα ειναι πιο gti απο το abarth δεν εχω οδηγηση κανενα απο αυτα
αλλα η λογικη λεει οτι στα κλειστα κομματια μονο και μονο λογω βαρους θα
τα καταφερνουν καλυτερα αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι
συγκρινουμε διαφορετικα αυτοκινητα μεταξυ τους.
τεσπα εγω δικαιολογω αυτα που γραφω και αν καποιος εχει οδηγηση
τα παραπανω αυτοκινητα ασ με διορθωση αν καπου με βρισκη λαθος.
περιμενω μαι απαντηση πιο αναλυτικη απο το.
σεβαστη η γνωμη σου αλλα γιατι;Παράθεση:
Μακάρι να ήταν focus το stilo!
Δε μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με τον ΚΟΥΛΟΥ.Εχει απολυτο δικιο.τα ιδια ελεγαν οσοι εχασαν ποδια-χερια απο punto GT /Civic Vtec.Τα αυτοκινητα αυτα ηταν απολυτα ρυθμισιμα σε σημειο να φτανουν τα ορια του επικινδυνου και οταν εφταναν εκει τοτε συνειδητοποιουσαν οτι δεν ειχαν τα χερια να τα κρατησουν..δεν φταει το rallye αν ειναι κουλος ο αλλος και δε ξερει να μπαινει στις στροφες..Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Koulou
Μερικες παρατηρησεις τωρα:
1)Εχω οδηγησει Focus 1.6 και Focus ST 170ps.Το αμαξι ακομα και στην βασικη εκδοση του εχει πολυ καλυτερο τιμονι απο το Stilo και εχω την εντυπωση οτι λογω ελλειψης των πλευσεων που εμφανιζει το stilo με τις μαμα αναρτησεις,παταει καλυτερα στο δρομο.Απο και κει περα δε πιστευω οτι προηγειται πολυ.
2)Δε μπορουμε να συγκρινουμε αυτοκινητα οχι μονο διαφορετικων κατηγοριων(αλλο μικρα Fiesta/Ibiza Fr και αλλο μικρομεσαια Focus St/Honda Civic TypeR) ουτε διαφορετικης νοοτροπιας σε μηχανικα θεματα(τουρμπο/ατμοσφαιρα).Αν ειναι να συγκρινουμε το Stilo Abarth κατα την γνωμη μου θα πρεπει να παιξει με Focus ST kai Honda Civic και με βαση αυτα να πουμε πιο ειναι το πιο μουρατο,γκαζιαρικο,στριφτερο και τα σχετικα.
3)Δεν ειναι η πιο συμφερουσα επιλογη σε αυτα τα χρηματα γιατι εκτος οτι υπαρχουν πααααααααααααααρα πολλα εξοδα(ειπε κατι για 30ευρω ο Καλδης) με λιγα παραπανω μπορεις να αποκτησεις πραγματικα γρηγορο αυτοκινητο με λιγοτερα κυβικα.Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι πολυ καλο αλλα γιατι κανενα περιοδικο δε το βαζει σε αντιπαραθεση με τα "γρηγορα" της κατηγοριας του?(αν εχει μπει καπου και δε το ειδα ζητω συγνωμη)
4)Οταν αγοραζεις ενα αυτοκινητο σκεφτεσαι πολλα παραπανω απο το αν ειναι στριφτερο.Κοιτας εξοπλισμο(υπερ το Stilo),αλογα(μειον το Stilo),καταναλωση(- το stilo,δεν τα εχουμε ολοι με την κορη του Μαμιδ@κη),εξοδα συντηρησης(-το Stilo)..... και παει λεγοντας.Για μενα ειναι λαθος σαν τοπικ το "η πιο συμφερουσα αγορα" γιατι πιστευω οτι αν κοιτουσαμε αναλογια ιππων/ευρω και εξεταζαμε ποιο ειναι πραγματικα value for money τοτε ολοι θα ειμασταν αρκετα μακρια απο το abarth.. και για να σας το θεσω αλλιως..αν ειχατε παρκαρισμενα στο γκαραζ σας μπροστα ενα TypeR και το Abarth ποιο θα παιρνατε για μια "γρηγορη" βολτα... :twisted: :twisted:
εγω θα διαφωνησω δεν λεω οτι το abarth ειναι το απολυτο αμαξι αλλα γενικως εχει αδικηθει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιστευω οτι αξιζει να ειναι στην κατηγορια των γρηγορων hatch back. Και κανενα περιοδικο δεν του εχει δωσει την προσοχη που χρειαζεται. Ναι μεν εχω διαβασει κατι αρθρα σε κατι περιοδικα αλλα γιατι ρε ****το να βλεπω ΜΠΑΜ στο εξωφυλλο να το αναφερουνε με μια ΜΕΓΑΛΗ φωτο του αυτοκινητου και με μεγαλα γραμματα (τα αλλα hatchback) και στο περιοδικο που γραφουνε για το abarth δεν κανουνε το ιδιο? Για κοιτα στην δυναμομετρηση κατι γαματες απιστευτες καμπυλες που εβγαλε? και ητανε ακομα στο στρωσιμο απιστευτος γραμμικος κινητηρας. Και απο τοτε που με πηγε ο κωστας βολτα αμα ακουσεις αυτον τον 5κυλινδρο κινητηρα θα τρελαθεις (ρε κωστα ποτε θα μου δωσεις ενα να παω βολτα? :( δεν ειμαι ο verone θα ειμαι προσεχτικος :) ) Επισης δεν θα ελεγα οτι το σερβις ειναι ακριβο με σχεση με αλλα αμαξια που συνεχεια λεμε εδω μεσα που τους σφαζουνε και με τα απλα 1.6 (βλεπε golf,audi και αλλα που δεν θυμαμαι) το σερβις των φιατ ειναι απο τα πιο φτηνα και προτου με κραξετε ναι ειναι και αυτα καποια λεφτα αλλα για ρωτηστε τους φιλους σας ποσο πληρωνουνε τα δικα τους σερβις για να συγκρινετε.
Παράθεση:
Τα αυτοκινητα αυτα ηταν απολυτα ρυθμισιμα σε σημειο να φτανουν τα ορια του επικινδυνου και οταν εφταναν εκει τοτε συνειδητοποιουσαν οτι δεν ειχαν τα χερια να τα κρατησουν..δεν φταει το rallye αν ειναι κουλος ο αλλος και δε ξερει να μπαινει στις στροφες..
δεν ειναι μονο θεμα να εχεις χερια να τα κρατησης ειναι και στραβες που τυχαινουν γιατι στο δρομο
δεν κυκλοφορουμαι μονοι μας.
Παράθεση:
Το αμαξι ακομα και στην βασικη εκδοση του εχει πολυ καλυτερο τιμονι απο το Stilo και εχω την εντυπωση οτι λογω ελλειψης των πλευσεων που εμφανιζει το stilo με τις μαμα αναρτησεις,παταει καλυτερα στο δρομο.Απο και κει περα δε πιστευω οτι προηγειται πολυ.
πολυ καλυτερο τιμονι σε αισθηση αλλα πιο αργο.
δεν ειπα οτι προηγειται πολυ αλλα προγειται.
συμφωνο.Παράθεση:
Δε μπορουμε να συγκρινουμε αυτοκινητα οχι μονο διαφορετικων κατηγοριων(αλλο μικρα Fiesta/Ibiza Fr και αλλο μικρομεσαια Focus St/Honda Civic TypeR) ουτε διαφορετικης νοοτροπιας σε μηχανικα θεματα(τουρμπο/ατμοσφαιρα).Αν ειναι να συγκρινουμε το Stilo Abarth κατα την γνωμη μου θα πρεπει να παιξει με Focus ST kai Honda Civic και με βαση αυτα να πουμε πιο ειναι το πιο μουρατο,γκαζιαρικο,στριφτερο και τα σχετικα.
τι να σου πω ισως επειδη ο ελληνας δεν εχει ξεπραση ακομα το φοβο τον πολλων κυβικων.Παράθεση:
Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι πολυ καλο αλλα γιατι κανενα περιοδικο δε το βαζει σε αντιπαραθεση με τα "γρηγορα" της κατηγοριας του
Παράθεση:
Οταν αγοραζεις ενα αυτοκινητο σκεφτεσαι πολλα παραπανω απο το αν ειναι στριφτερο.Κοιτας εξοπλισμο(υπερ το Stilo),αλογα(μειον το Stilo),καταναλωση(- το stilo,δεν τα εχουμε ολοι με την κορη του Μαμιδ@κη),εξοδα συντηρησης(-το Stilo)..... και παει λεγοντας
οταν ενα αμαξι εχει πολλα αλογα και το πηγαινεις ταπα συνεχεια (ολο ξερουμε πως οδηγη ο κωσταντινος)
τοτε θα καψη τα αντερα του ειτε ειναι πολλα κυβικα
ειτε τουρμπο ειτε ατμοσφαιρα τα αλογα θελουν ταισμα.
Παράθεση:
Για μενα ειναι λαθος σαν τοπικ το "η πιο συμφερουσα αγορα" γιατι πιστευω οτι αν κοιτουσαμε αναλογια ιππων/ευρω και εξεταζαμε ποιο ειναι πραγματικα value for money τοτε ολοι θα ειμασταν αρκετα μακρια απο το abarth..
ισα ισα μια χαρα ειναι ειναι η αναλογια ευρω/ιππο μαλλον η αναλογια κυβικων/ιππο ειναι χαμηλη.
εδω τωρα εσυ συγκρινης διαφορετικα αυτοκινητα σε φιλοσοφια και ας ειναι ιδια κατηγορια.Παράθεση:
αν ειχατε παρκαρισμενα στο γκαραζ σας μπροστα ενα TypeR και το Abarth ποιο θα παιρνατε για μια "γρηγορη" βολτα...
για μια γρηγορη βολτα θα επαιρνα το type r για πολλες γρηγορες και αργες βολτες το abarth.
ρε παιδια τι λετε,,,για ριξτε 6000Ε που ειναι η διαφορα τους σε τιμη και τα ξαναλεμε πιο θα επερνα...ελεος....τα τρια απο αυτα σε μηχανη και τα αλλα τρια σε ξηλωματα ελαφρωματα....να δεις αν θα κουνιεται μετα to civic...
αντε παλι για το ραλλυ λεμε.... :? ..με αυτα που λεμε θα ερθει παλι το παλικαρι απο το 106 club..Παράθεση:
Τα αυτοκινητα αυτα ηταν απολυτα ρυθμισιμα σε σημειο να φτανουν τα ορια του επικινδυνου και οταν εφταναν εκει τοτε συνειδητοποιουσαν οτι δεν ειχαν τα χερια να τα κρατησουν..δεν φταει το rallye αν ειναι κουλος ο αλλος και δε ξερει να μπαινει στις στροφες..
καταρχην όταν λεμε απόλυτα ρυθμίσιμο για πια διαδρομή λέμε...γιατι αν λεμε για αναβαση πορταριας οπου η μεγαλύτερη ευθεία είναι 800μ και η πιο γρηγορη στροφή είναι με σπασμενη δευτερα ναι είναι απολυτα ρυθμισιμο...ΓΙΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΤΗΜΕΝΕΣ τριτες τεταρτες επαρχιακές όπου η λακουβα παραμονέυει να σε πεταξει στο διπλανο χωραφι (αν ειστε απολυτα "ρυθμισιμοι") και το κοντο μεταξονιο δείχνει ΠΟΛΥ πιο αισθητά την ¨"ρυθμισιμότητα του"...εκει τι???
το τιμονι παντα σε εργοστασιακη μορφή είναι το αδύνατο σημείο του stilo όσον αφορα την ΑΙΣΘΗΣΗ..γιατι και πολύ γρήγορο είναι και ακούει αμέσως..αν βεβαια παίξεις με την γεωμετρία του εμπρός συστηματος βαραίνει και μεταβιβάζει πολλές πληροφορίες..
Aμα συνεχισουμε ετσι θα πρεπει να αλλαξουμε το topic και να το ονομασουμε """"stilo εναντιον ανταγωνισμου..."""...To καθε αμαξι καει αναλογα πως θα το πας....ειναι κανονας αυτο....απλα δεν μπορω αν διανοηθω καποιος να παρει το abarth και να το πηγαινει κυρια.....
HONDA CIVIV TYPE-R VS STILO ABARTH...
Mε το πρωτο εχω ερθει οδικως απο Γερμανια,δηλαδη περιπου 1400km μονοκοματα...χωρις υπνο χωρις τιποτα..αρα πιστευω οτι εχω μαι αντικειμενικη αποψη....το αυτοκινητο ηταν πολυ κουραστικο....μπορουσα να πηγαινω με 230 συνεχεια αλλα κουραζομουν..πολυ απολυτο ....στις ΑΛΠΕΙς που ειχε κομματια στριφτερα το δοκιμασα το εστριψα αλλα ηταν απολυτο...δεν γερνει αλλα φευγει αμα δεν το σεβαστεις...
το αυτοκινητο ειναι οπλο που σε ενα αδαη θα ειναι σκοτωστρα...σε μια ανηφορικη παρατεταμενη στις αλπεις πριν τα διοδια για να μπεις ιταλια το εστριψα οσο δεν πηγαινε...διπλωσε επικυνδυνα εως καταστροφικα....δεν ειχα προβλημα γιατι ειχα 4λωριδες αλλα σε αλλες περιπτωσεις με κινηση η σε μονο δρομο θα ειχαμε αλλα αποτελεσματα.....
Αντιθετα το abarth ειναι περισοτερο ταξιδιαρικο αυτοκινητο...ειναι ποιο μακλακο εχει απιστευτη ροπη για δεν χρειαζεσαι να εισαι στον επιλογεα οπως sto honda...βαζεις μια 5 στα 180 και μεχρι ατ 240 παει αβιαστα ...
Το focus το εχω οδηγησει αλλα δεν με ενθουσιασε ....πολυ καλο τιμονι αλλα δεν το εμπιστευομουν να το πιεσω...
Διαβαζω αυτο που λετε για περι στριψιμο και ρωταω εγω????
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.....
Ακουω τους πανυες ολους εδω μεσα να λενε ,""""ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ,ΓΥΡΝΑΕΙ Η ΟΥΡΑ""""
Παιδια τα ορια ενος αυτοκινητου ειναι ελαχιστες φορες που μπορει να το δεις στο δρομο.....
Τα ορια του αυτοκινητου θα τα δεις στην πιστα...και πουθενα αλλου....
Ποσοι απο εδω εχουν παει σε πιστα????
Στα μεγαρα για να βελτιωσουν την ικανοτητα τους να μπορουν κρατησουν το αυτοκινητο στο οριο.....
Στο δρομο τα ορια του αυτοκινητου δυσκολα θα ερθουν...οι συνθηκες δεν στο επιτρεπουν...ο λογος ειναι απλος...παντα κρατιεσαι σαν οδηγος γιατι λες """"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ""""
Για να περασεις το οριο τουα υτοκινητου σε μια στροφη ειναι να μπεις με πολλα χιλιομετρα και για να το κανεις αυτο πρεπει να χρησιμοποιησεις ολο το δρομο......που αυτο ειναι αρκετα δυσκολο..μονο σε επαρχιακο δρομο σε ιδανικες συνθηκες......
Δεν μπορω να ακουω αλλο ναι στο οριο ειναι προβλεψιμο....λιγα αυτοκινητα ειναι προβλεψιμα και αυτο λογο ηλεκτρονικων.......πλεον χωρις αυτα θα υπηρχαν πολλα ατυχηματα...και εμενα με εχουν σωσει πολλες φορες......
Εγω προσωπικα πηγαινω πολυ συχνα στην πιστα....οταν εχω ελευθερο χρονο(το χρονο τουλαχιστον δεκα φορες)......και καθε φορα προσπαθω να περασω τα δικα μου ορια (φοβος ) και τα ορια του αυτοκινητου.....
Υπαρχουν δυο συναισθηματα......
Οταν πηγαινω στην πιστα παω τεζα.....οπως εγινε με την GTA.......στο γυρισμο(μπηκα και εκανα 30 γυρους με το αγωνιστηκο) πηγαινα με 120...να φανταστειτε δεν γυρισα με την Gta αλλα την εδωσα σε υπαλληλους.....
Το συναισθημα του ξεκαβλωματος ευχομαι να το νοιωσετε ολοι σας............
Συγνωμη για το μεγαλο Post αλλα ηταν ενα μικρο ξεσπασμα....για τα λογια που διαβαζω.....
Απο το μισο Post και μετα ημουνα :112 :112 :112 :112 :112 :112 :112 :112 αλλα δικαιολογημενα κατα την γνωμη μου......
Παράθεση:
Mε το πρωτο εχω ερθει οδικως απο Γερμανια,δηλαδη περιπου 1400km μονοκοματα...χωρις υπνο χωρις τιποτα..αρα πιστευω οτι εχω μαι αντικειμενικη αποψη....το αυτοκινητο ηταν πολυ κουραστικο....μπορουσα να πηγαινω με 230 συνεχεια αλλα κουραζομουν..πολυ απολυτο ....στις ΑΛΠΕΙς που ειχε κομματια στριφτερα το δοκιμασα το εστριψα αλλα ηταν απολυτο...δεν γερνει αλλα φευγει αμα δεν το σεβαστεις...
το αυτοκινητο ειναι οπλο που σε ενα αδαη θα ειναι σκοτωστρα...σε μια ανηφορικη παρατεταμενη στις αλπεις πριν τα διοδια για να μπεις ιταλια το εστριψα οσο δεν πηγαινε...διπλωσε επικυνδυνα εως καταστροφικα....δεν ειχα προβλημα γιατι ειχα 4λωριδες αλλα σε αλλες περιπτωσεις με κινηση η σε μονο δρομο θα ειχαμε αλλα αποτελεσματα.....
σε ποια πιστα το δοκιμασες το honda ακριβως;
Παράθεση:
Παιδια τα ορια ενος αυτοκινητου ειναι ελαχιστες φορες που μπορει να το δεις στο δρομο.....
Τα ορια του αυτοκινητου θα τα δεις στην πιστα...και πουθενα αλλου....
Ποσοι απο εδω εχουν παει σε πιστα????
Στα μεγαρα για να βελτιωσουν την ικανοτητα τους να μπορουν κρατησουν το αυτοκινητο στο οριο.....
Στο δρομο τα ορια του αυτοκινητου δυσκολα θα ερθουν...οι συνθηκες δεν στο επιτρεπουν...ο λογος ειναι απλος...παντα κρατιεσαι σαν οδηγος γιατι λες """"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ""""
Για να περασεις το οριο τουα υτοκινητου σε μια στροφη ειναι να μπεις με πολλα χιλιομετρα και για να το κανεις αυτο πρεπει να χρησιμοποιησεις ολο το δρομο......που αυτο ειναι αρκετα δυσκολο..μονο σε επαρχιακο δρομο σε ιδανικες συνθηκες......
ρωτησε τα παιδια απο κρητη να σου πουν τη ακριβως ειναι το κακο ορος και ποσο ευκολα μπορεις να βρης
τα ορια ενος αυτοκινητου εκει.
Δεν ειπε κανενας οτι οδηγησα το honda σε πιστα......
ΟΡΟ ΚΡΗΤΗΣ?????Α ΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???
Μην τρελαθουμε τωρα....ορια σε ενα κομματι βουνο????
αν τωρα εχετε κλεισει το δρομο παω πασο...αλλα με κανονικη κυκλοφορια ...μπα.....χλωμο...