ωχ παναγια μου άντε πάλι τω κεφάλι κάτω !!!! :128 :127 :128 :127
Printable View
ωχ παναγια μου άντε πάλι τω κεφάλι κάτω !!!! :128 :127 :128 :127
Βρε βοηθηστε λιγο το κοριτσι
Που ειναι οι ιπποτες ; Αφηνετε το κοριτσι να :128
Που ειναι οι αλλοι ; Μηπως θελετε ταξιμο κανεναν κουβα με λυρες για να βοηθησετε;
η ομάδα δεν τραβάει .. εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το βρω έχω κολλήσει! και δεν βλέπω και κανέναν να λέει τίποτα οποτε δεν το λες ....
Παιρνεις απο τον πρωτο μια, απο τον δευτερο δυο.... και απο τον ενατο εννια λυρες ,συνολο 45 .
Μετα τις ζυγιζεις oλες μαζι .
Αν υποθεσουμε οτι οι κανονικες εχουν βαρος 10γρ η μια kαι οι καλπικες 9γρ, τοτε τι μπορει να συμβει;
Το quiz με τις λίρες το έχω ξαναδεί αλλά η λύση του δεν μου πολυαρέσει! ( δεν την κατάλαβα τη να κάνω!) οπότε μην μου δίνεις hints αλλά εξήγησέ το μήπως και πάρει μπροστά το καρβούνι μου!
Aν ηταν ολες κανονικες θα ειχαν βαρος 450 γρ
Αν ομως η ζυγαρια δειξει, ας πουμε, 449 τοτε ο κουβας απο τον οποιο πηραμε τη μια λυρα, εχει τις καλπικες. Nαι;
Av δειξει ... 441 τοτε ο τελευταιος εχει τις καλπικες.
Ε, εννοειται οτι θα γινει και μια καποια προεργασια - ετοιμασια για να μη χασουμε την αντιστοιχιση λυρων και κουβαδων.
Λοιπον...
Πες μου οτι το καταλαβες !!!
hummm νομιζω ναι ....
Ας επανελθουμε στους ευκολους και σχετικα γνωστους...
α)Eχουμε στη σειρα (εναν πισω απο τον αλλο )τρεις καρναβαλιστες και 5 καπελα: τρια ασπρα και δυο μαυρα που τα βλεπουν ολοι. Στη συνεχεια τους δενουμε τα ματια και τους βαζουμε απο ενα καπελο στο κεφαλι. Επειτα τους λυνουμε τα ματια και τους λεμε να μη γυρισει να κοιταξει κανεις πισω του και τους ρωταμε:Με βαση αυτα που βλεπεις και ακους, ξερεις τι χρωμα καπελο φορας ;
Ο τελευταιος και ο μεσαιος απαντησαν αρνητικα ,ενω ο πρωτος το βρηκε.Τι χρωμα απαντησε ο πρωτος οτι ειχε το καπελο του;
Και ενα για τους Μαθηματικους τωρα που τελειωσε και η εξεταστικη τους...
β)Δινονται οχτω οχταρια και μονο αυτα.Χρησιμοποιωντας οπωσδηποτε ολα τα οχταρια και κανενα αλλο νουμερο και κανοντας οποια η οποιες μαθηματικες πραξεις θελεις, να βρεις εξαγωμενο τον αριθμο 1.000
Λοιπον επιθεση εγω . :178 με δυο αυτη τη φορα. :142
grgrgrgr το πρωτο με μπερδευει αλλα θα στο πω το δευτερο πρεπει να ειναι ....
888+[8(8+8 )]-8-8 =1000
Ναι!!! Ναι!!!! Ησουν στη γωνια και το περιμενες Μπραβο!!!! :139
Για τον πρωτο ,ξεκινα απο το τελευταιο , γιατι να απαντησε : <<δεν ξερω>>...