Απάντηση: Επιλογή αυτοκινήτου στις 13000€
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Η φιατ κανει καλα mini αμαξια κατα την γνωμη μου, το Bravo ειναι απιστευτη φολα και οταν περασουν 3-4 χρονακια απο την παραγωγη του, και φανουν τα προβληματα του τοτε θα δειτε ολοι και θα τριβετε τα ματια σας :P
Τελικά έχεις STILO ? Εσύ δεν μπορείς να κρίνεις αν είναι καλό ή κακό ?
Η FIAT το "απαξίωσε" όπως λες γιατί δεν είχε την εμπορική πορεία που περίμενε. Αλλά η εμπορική πορεία ενός αυτοκινήτου είναι κάτι που επηρεάζεται από πάρα πολλούς, διαφορετικούς, παράγοντες.
Και κλείνοντας ένα θέμα που πραγματικά έχει τραβήξει πάρα πολύ : Οταν μια εταιρία καταφέρνει να κατασκευάζει μικρά, ποιοτικά και λειτουργικά οχήματα σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία όπως αυτή των mini, είναι τουλάχιστον χαζό να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Να μη μπερδεύουμε την ικανότητα με την οικονομική δυνατότητα και φυσικά με τις επιλογές της διεύθυνσης.
Αυτά ... και δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ με "κασσάνδρες". Με αποδείξεις και ρεαλιστική προσέγγιση δεκτά ....
Ρε παιδιά το stilo είναι μια χαρά. Διαβάζω τα μηνύματα και βλέπω προβλήματα του τύπου airbag failure και στη χειρότερη καμμένους πολλαπλασιαστές. Λίγο πολύ όλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν προβλήματα και αν εξαιρέσουμε τα japan made, δε νομίζω ότι το stilo βρίσκεται σε άσχημη θέση. Τώρα αν κάθε μέρα το αυτοκίνητο είναι στους κόφτες, τρώει λακούβες, πεζοδρόμια κτλ, είναι λογικό και λαδάκι να καίει, και ζημιές να βγάζει. Αντικειμενικά πάντως το stilo είναι ένα αυτοκίνητο, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, ποιοτικό, άριστο στο δρόμο, που απολαμβάνεις να το οδηγείς. Άσε που αν το πάρεις μεταχειρισμένο, λόγω της ηλίθιας απαξίωσής του από τη μαμά FIAT, είναι το best value for money. Εγώ αν είχα €10.000 για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα έδινα €6-7.000 για ένα stilo του ΄03 με 40.000 χλμ και θα κρατούσα τα υπόλοιπα για τις ζημιές που θα μου βγάλει, αντί να πάρω μια corolla ή ένα golf με €10.000.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
1972stilo
Ρε παιδιά το stilo είναι μια χαρά. Διαβάζω τα μηνύματα και βλέπω προβλήματα του τύπου airbag failure και στη χειρότερη καμμένους πολλαπλασιαστές. Λίγο πολύ όλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζουν προβλήματα και αν εξαιρέσουμε τα japan made, δε νομίζω ότι το stilo βρίσκεται σε άσχημη θέση. Τώρα αν κάθε μέρα το αυτοκίνητο είναι στους κόφτες, τρώει λακούβες, πεζοδρόμια κτλ, είναι λογικό και λαδάκι να καίει, και ζημιές να βγάζει. Αντικειμενικά πάντως το stilo είναι ένα αυτοκίνητο, όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά, ποιοτικό, άριστο στο δρόμο, που απολαμβάνεις να το οδηγείς. Άσε που αν το πάρεις μεταχειρισμένο, λόγω της ηλίθιας απαξίωσής του από τη μαμά FIAT, είναι το best value for money. Εγώ αν είχα €10.000 για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα έδινα €6-7.000 για ένα stilo του ΄03 με 40.000 χλμ και θα κρατούσα τα υπόλοιπα για τις ζημιές που θα μου βγάλει, αντί να πάρω μια corolla ή ένα golf με €10.000.
Νομίζω ότι αυτό τα συνοψίζει όλα
+1
Συμφωνώ και εγώ
Πάντως η απαξίωση από την FIAT είναι τέτοια που σε κάνει να μην ξανασκεφτείς ποτέ να πάρεις fiat. To αυτοκίνητο μου είχε κοστίσει 15,000 + 600 ζάντες + 500 αμορτισέρ =16100, ήταν σε άριστη κατάσταση με 39000 χιλιόμετρα και το έδωσα 6300 με το ζόρι
Αν ήταν Golf θα το έδινα 2-3 χιλιάδες περισσότερο με τον μισό εξοπλισμό
Έδειχνα στον αγοραστή όλα τα συστήματα του stilo (city, asr, follow me home κτλ) και είχε ΄μείνει με ανοιχτό στόμα
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
christos
Συμφωνώ και εγώ
Έδειχνα στον αγοραστή όλα τα συστήματα του stilo (city, asr, follow me home κτλ) και είχε ΄μείνει με ανοιχτό στόμα
μια παρατήρηση μόνο, αν ήταν golf για να του φορτώσεις ότι έχει το stilo πάνω, θα το είχες πληρώσει και 3-4κ παραπάνω...:)
george kai 1972stilo, είστε κατά την γνώμη και οι δύο απόλυτα σωστοί..
η απαξίωση που έφαγε από την εταιρία, ήταν καθαρά για θέμα marketing.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
christos
Συμφωνώ και εγώ
Πάντως η απαξίωση από την FIAT είναι τέτοια που σε κάνει να μην ξανασκεφτείς ποτέ να πάρεις fiat. To αυτοκίνητο μου είχε κοστίσει 15,000 + 600 ζάντες + 500 αμορτισέρ =16100, ήταν σε άριστη κατάσταση με 39000 χιλιόμετρα και το έδωσα 6300 με το ζόρι
Ναι, αλλά αν έπαιρνες αντί για το stilo, το golf με τον εξοπλισμό του stilo σίγουρα θα είχες δώσει 18-19 χιλιάρικα στην αγορά. Οπότε πάλι στα ίδια θα ήσουν. Σημασία έχει τι αυτοκίνητο θέλεις να οδηγείς.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
face
μια παρατήρηση μόνο, αν ήταν golf για να του φορτώσεις ότι έχει το stilo πάνω, θα το είχες πληρώσει και 3-4κ παραπάνω...:)
Φίλε μουδεν πρόλαβα να σε διαβάσω και έγραψα την ίδια σκέψη με σένα. Συμφωνώ απολύτως!
Συμφωνώ με αυτό που λέτε. αλλά όταν πηγαίνεις σε μάντρα και σου λένε 5000 με το ζόρι γιατί είναι fiat και εσύ ξέρεις ότι ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και δεν έχει σχέση με uno τρελένεσαι
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
s6_sot
Και τι προβλήματα είχαν?
Τα πιο συχνα ηλεκτρικα παραθυρα και φλας.
Ξερω και μια περιπτωση με διαρροη ρευματος τρεις μπαταριες σε ενα εξαμηνο αλλαξε ο ανθρωπος.