μπα λογω δουλειας δεν προλαβαινω να παω γυμναστηριο!
αλλα ειμαι 1,90 με 98 κιλα.
αν προσεξεις λιγο το στομα στο θεμα φαγητου καταφερνεις να χασεις κιλα χωρις να σου βγει ο κουκος αηδονι
Printable View
μπα λογω δουλειας δεν προλαβαινω να παω γυμναστηριο!
αλλα ειμαι 1,90 με 98 κιλα.
αν προσεξεις λιγο το στομα στο θεμα φαγητου καταφερνεις να χασεις κιλα χωρις να σου βγει ο κουκος αηδονι
εγω φιλε μου δε κανω κ τρελη διατροφη το καλοκαιρι μονο.απλα παιρνω πρωτεινη κ αμινοξεα παλιοτερα ειχα παρει κ βλακιεσ βεβαια ημουν διπλος αλλα ειναι οτι χειροτερο κ αν τα κοψεισ πανε χαμενα τα λεφτα σου αλλα κ η υγεια σου...βεβαια η διατροφη ειναι πολυ σημαντικη το παν αν μπορεισ ομωσ να την τιρησεις...
lakis δωσε λιγο προσοχη πως γραφεις διοτι τυφλωνεται ο αλλος. Αναμεσα στο Q και το Ε ειναι το ς
Ούτε εγώ είμαι υπέρ των συμπλιρωμάτων και προσπαθώ να πέρνω όσο το δυνατόν περισσότερη πρωτεινή κτλπ από την τροφη μου χωρις Whey κτλπ όπως και κρεατίνες και τέτοια αλλά το να κάνεις μια σωστή συντήρηση τόσο στην διατροφή όσο και στην ασκηση για να μην χάσεις δεν είναι και τόσο δυσκολο
το ξερω αυτο εχω χρονια υπολογιστη αφου το λες εσυ πρεπει να το τηρισω δε μπορω να καταλαβω το στυλ μερικων το λες ως φιλικη συμβουλη η μου τη λες κανεις δεν μουπε οτι τον τυφλωσε θα μπορουσες τις παρατηρησεις να τις στελνεις με πμ κ οχι εννοποιο ολον δεν φαινεται ξερεις ωραιο φιλε μου εμενα προσοπικα με πειραζει πολυ αυτο.
στο λεω φιλικα δεν χρειαζεται να θιγεσαι αμεσως. Πιστεψε με εμενα χιλιες φορες με βολευει να γραφω greeklish αλλα για σεβασμο αλλον προσπαθω και κανω μια προσπαθεια να γραφω ελληνικα. Δεν στελνω πμ διοτι εχω προσεξει οτι κανεις δεν δινει σημασια (απο αλλους που ειχα κανει παρατηρηση)
To whey ειναι το πιο υγιηνο μιας και το whey ειναι ουσιαστικα το περισευμενο γαλα απο κατασκευη τυριου και μιας και ολο το λιπος πηγε στο τυρι εχει μηδεν λιπος και ολο το καλο της πρωτεινης του γαλακτος. Whey εχει και το κανονικο γαλα αλλα σε ποσοστο μονο 2% ουσιαστηκα θα πρεπει να πιεεις καμια 10ρια ποτηρια να παρεις την ποσοτητα. Το πουλανε ακομα και σε μαγαζια με βιολογικα προιοντα η προιοντα υγειας.
Κρεατινες και τετοια δεν τολμαω να δοκιμασω διοτι ειναι γεματα χοληστερινες και επισης κατι αλλες πρωτεινης με βαση τα αυγα ειναι επισης τιγκα.
Να τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα, Το ποσο θρεπτικη ειναι μια πρωτεινη εχει να κανει με τις ποσοτητες των αμινοξεων που περιεχει.
(τα αμυνοξεα ειναι κατι αλυσιδες οπως το DNA απο τα οποια αποτελειται η πρωτεινη)
Τωρα... οι φυτικες πρωτεινες πχ δεν ειναι καλες γιατι δεν ειναι "πληρης" που λεμε, δηλαδη ΔΕΝ εχουν οοολα τα αμινοξεα. (λειπουν αρκετα για την ακριβεια απο τα 22 που υπαρχουν) βαριεμαι να μετραω μπορει να ειναι και παραπανω.
Οποια πρωτεινη ειναι ποιο κοντα στις διατροφικες αναγκες του ανθρωπου και δεν χρειαζεται "μετατροπες" (απο τον οργανισμο) για να μεταβολιστει ειναι καλυτερη.
Η καλυτερη λοιπον... περα απο το ανθρωπινο κρεας (που ειναι αδυνατο να φαμε)
ειναι η...
Whey !!!
εχει και το κανονικο γαλα αλλα σε ποσοστο μονο λιγο-% και το υπολοιπο ειναι πρωτεινη λακτοζης, που ειναι Ζωικη πρωτεινη (καλη δηλαδη) αλλα... οχι και Τοοοοσο καλη.
Με καποιο τροπο την απομονωνουν απο το υπολοιπο γαλα (τη whey απο την... λακτοζης) και μας την προσφερουν, απλα για τις επεξεργασιες που χρησιμοποιουν ειναι ενα αααλο μεγαλο κεφαλαιο...
Γενικως οταν βλεπετε (ψυχρη επεξεργασια η κρυογενικη ξερω γω πως τις λενε μπλα μπλα μπλα) ειναι καλυτερα γιατι ετσι καποια ευαισθητα αμινοξεα δεν καταστρεφονται απο τις μεγαλες θερμοκρασιες.
Ολα αυτα βεβαια συμβαινουν στο κεφαλαιο "πρωτεινη" και ουδε μια σχεση εχουν με λιπος, υδατανθρακες, και φυτικες ινες. (ισως λιγο με χολιστερινη)
Η κρεατινη τωρα... ειναι ενα στοιχειο το οποιο δεν υπαγεται σε κανενα απο τα παραπανω, ΔΕΝ ειναι θρεπτικο συστατικο και υπαρχει κυριως στο κοκκινο κρεας, και δεν εχει σταγονα χολιστερινης.
Για την κρεατινη κατι που δεν ξερετε και αν ενδιαφερεστε δεν εχει σταθερο μοριο σε υγρο περιβαλον πραγμα που σημαινει οτι απο τη στιγμη που ερχεται σε επαφη με το νερο αποσυντιθεται και γινεται "κρεατινινη" η οποια αποβαλεται απο τα ουρα και κανει πολυ κακο. (γιαυτο λεγεται και μονο'υ'δατικη ή μονο'υ'δρικη...)
(οταν θελουν ας πουμε να δουνε ποσο καλα δουλευουν τα νεφρα σου μετρανε "ουρια" και "κρεατινινη" αν θυμαστε)
Δεν εχω παρει προσωπικα ποτε, μια φορα μονο νομιζω πολυ μικρος... οταν ημουν εντελως ασχετος.
Την θεωρω ανουσια και επικινδυνη κυριως...
Τωρα για την πρωτεινη αν εχετε ορεξη για διατροφες μην αναλωνεστε σε αυτα (whey, λακτοζης, αυγου, κοκκορου και λοιπα) γιατι ειναι πραγματικα χασιμο χρονου, επικεντρωθειτε περισσοτερο στο να ειναι ζωικη και σε σωστες ποσοτητες με τα υπολοιπα θρεπτικα στοιχεια και εισαστε οκ.
(σα να εχεις φιατ στιλο και να ψαχνεις να βαλεις τις ακριβοτερες ζαντες επειδη ακουσες οτι ειναι οι ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΕΣ του κοσμου !) χε χε χε χε χε
--------------------------------------------------------
Αμινοξεα μονα τους σαν συμπληρωμα
Αμυνοξυ που να αξιζει να το παρεις απο μονο του ειναι μονο η "λαμδα γλουταμινη" διοτι ειναι το μονο που μετατρεπεται σε οποιοδηποτε αμυνοξυ εχει αναγκη ο οργανισμος.
Α και το λαμδα καρνιτινη που το πλασαρουν για χασιμο βαρους...
Οποιοδηποτε αλλο αμυνοξυ παρεις σε μεγαλη ποσοτητα μπορει να προκαλεσεις ελλειψεις στον οργανισμο απο αλλα αμυνοξεα λογω των "μετατροπων" που λεγαμε παραπανω...
Αυτα... !
http://www.genuineperformance.net/im...cp1qfcolor.jpg
Buddy Club P1 Racing QF 18x9 6.7 κιλά
Και είναι και 18 Χ 9 ίντσες που να ήταν 18 Χ 7