Απάντηση: ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
Γιατί παιδεύεστε?...
ContiSportContact 3
Superb braking performance for real high performance cars: The ContiSportContactTM 3
One of the most crucial requirements of tires fitted on high performance, sports cars is agile steering precision. This ensures your vehicle maintains good adherence to the road in face of the considerable forces acting on the tires when driving at high speeds, making abrupt manoeuvres or changes in road surfaces. The asymmetric tread ribs on the ContiSportContactTM 3 are designed to absorb these forces.
On dry roads, the new tread pattern ribs provide outstanding braking capability and steering precision, by absorbing the forces exerted on braking. This means a reduction in stopping distances.
On wet surfaces, the unique grooves allow increased clearance of water for better resistance to aquaplaning.
ContiPremiumContact 2
Shorter braking distances for luxury and medium-sized cars: The ContiPremiumContactTM 2
The ContiPremiumContactTM 2 has a totally new type of 3-D groove. Its innovative tread technology optimises braking performance on both wet and dry surfaces. Thanks to the new 3-D grooves, water is dispersed more efficiently - providing excellent protection against aquaplaning. 3-D grooves also give the whole tire superb stability. That's why the new ContiPremiumContact 2TM is less prone to distortion, which vastly improves your car's manoeuvrability.
PZero Rosso
Best trade-off between high performance and comfort
-Precise wet and dry handling
-Unparalleled comfort in its class
-High resistance to aquaplaning
-Exceptional cornering power and even wear characteristics
The ideal choice for car manufacturers, tuners and conversions
PZero
Latest addition to Pirelli's UHP family
* Attractive new asymmetric tread design with superior handling and braking characteristics
* New high-grip compound
* High aquaplaning resistance
* Improved structural stiffness for high performance driving and integrity
PZero Nero
Ideal choice for tuners and racing enthusiasts for their high performance cars
-Precise cornering, excellent grip and high resistance to aquaplaning for the utmost driving enjoyment
-Ideal for tyre/wheel conversions and plus-sizing fitment
-Specifically built for "soft" and "hard" tuning with extra load capabilities
-Asymmetric tread design; exclusive styling
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
dimos47ki7
εμενα προσωπικα το sport contact 3 δεν μου αρεσει καθολου. γουστα ειναι αυτα. μπορει να μην ταιριαζει με το στησιμο του bravo μπορει να μην ταιριαζει με το οδηγικο μου στυλ.
μου φανηκε υπερβολικα μαλακο απο θεμα σκελετου, με πολυ μαγουλιασμα στις στροφες, με αποτελεσμα να νοιωθω εντελως "χαλαρο" το πατημα του αυτοκινητου και να μην το χαιρομαι καθολου...
εχω και την απολαυστικη εμπειρια απο το παλιο P7000 (μεχρι στιγμης το καλυτερο λαστιχο που εχω οδηγησει, καθολου μαγουλιασμα, κρατημα σε σημειο εξωφρενικο, και οταν γλυστρουσε με μια κινηση του τιμονιου ειχε να δωσει κι αλλο!!!)
+1
Οταν πήρα το bravo οι ιταλοι τα στελνανε με potenza η sc3. Το δικό μου ήρθε με sc3 και πολλοί έλεγαν ότι είμαι τυχερός. Στη πράξη όμως αν και είναι αρκετά καλο λάστιχο σε όλες τις συνθήκες (χειμώνα, καλοκαίρι, βρεγμένο) και ζεσταίνεται γρήγορα έλιωσε απίστευτα γρήγορα με αποτέλεσμα να έχω κάνει τα μπρος πίσω στις 15000!!! Επίσης όπως λέει ο Δήμος μαγουλιάζει πολύ στις στροφές με αποτέλεσμα να χαλάει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και να το φοβάσαι.
Τα P7000 τα φορούσα στο stilo και ήταν αρκετά καλά χωρίς μεγάλη φθορά αφού έβγαλαν άνετα 40000χλμ. Εγω έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τα dunlop fast response που φορούσα στο stilo.
Για το bravo μάλλον θα κοιτάξω προς pirelli μεριά ή ακόμα και bridgestone ή goodyear. Για τα michelin δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά δεν έχω ακούσει καλά λόγια (μαγούλιασμα, υπερβολική φθορά).
Λίγο ατυχής η σύγκριση με nokia - sony ericsson....
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Tokis
+1
Οταν πήρα το bravo οι ιταλοι τα στελνανε με potenza η sc3. Το δικό μου ήρθε με sc3 και πολλοί έλεγαν ότι είμαι τυχερός. Στη πράξη όμως αν και είναι αρκετά καλο λάστιχο σε όλες τις συνθήκες (χειμώνα, καλοκαίρι, βρεγμένο) και ζεσταίνεται γρήγορα έλιωσε απίστευτα γρήγορα με αποτέλεσμα να έχω κάνει τα μπρος πίσω στις 15000!!! Επίσης όπως λέει ο Δήμος μαγουλιάζει πολύ στις στροφές με αποτέλεσμα να χαλάει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και να το φοβάσαι.
Τα P7000 τα φορούσα στο stilo και ήταν αρκετά καλά χωρίς μεγάλη φθορά αφού έβγαλαν άνετα 40000χλμ. Εγω έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τα dunlop fast response που φορούσα στο stilo.
Για το bravo μάλλον θα κοιτάξω προς pirelli μεριά ή ακόμα και bridgestone ή goodyear. Για τα michelin δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά δεν έχω ακούσει καλά λόγια (μαγούλιασμα, υπερβολική φθορά).
Νομίζω ότι τελικά είναι λίγο άτοπο να συγκρίνουμε την συμπεριφορά του Bravo με το Stilo (ή ακόμα και ένα Rx7-8) με τα ίδια λάστιχα...
Το λογικό είναι ότι έχουμε άλλες γεωμετρίες και εντελώς διαφορετικό στήσιμο από το Stilo στο Bravo.
Προφανώς τα SC3 κρίνονται κάπως ανεπαρκή για το Bravo. Μιλάμε όμως για ένα εντελώς διαφορετικό αμάξι έτσι; Από δύναμη, από βάρη, από κατανομές και χίλια άλλα πράγματα...
Και κάτι ακόμα:
Όταν έχεις ένα αμάξι και έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον 2-3 σέτ ελαστικών, ΤΟΤΕ μόνο μπορείς να προσανατολιστείς προς την κατεύθυνση που μπορεί να σε ικανοποιεί. (Προσέξτε...ΟΧΙ να αποφασίσεις ΠΟΙΟ λάστιχο να βάλεις, αλλά ποιό είναι αυτό που μάλλον σου ταιριάζει).
Η ύπαρξη του θέματος είναι απλά για την κατάθεση της άποψης του καθενός και όχι την επιβολή της.
Το κατανοούμε αυτό;
Υ.Γ: Αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα Viking, ας μην τα επιλέξει! Απλά! Συμπεράσματα βγάζουμε (και βγάλαμε) ΌΛΟΙ!
και φυσικά άλλη η συμπεριφορά για το stilo 1,2 το stilo 1,4 το stilo 1,6 το stilo 1,8 το stilo 2,4 οπότε είναι άτοπο να τα συγκρίνουμε. Αρα θα έπρεπε να γίνουν 5 topic για τα stilo 1 για το bravo και 1 για τα λοιπά.
Θα ξαναπώ τη γνώμη μου ΜΟΝΟ όταν αλλάξω 2-3 σετ ελαστικών και ΜΟΝΟ τότε...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Tokis
+1
εβγαλες 40.000χλμ ρε θηριο? εμενα στα 20.000 ειχαν γινει σλικ, αλλα πραγματικα ο συνδυασμος Ρ7000 και αναρτηση weitec στο nissanακι που πετουσε **** για πλακα ηταν απιστευτα πορωτικος...δεν αφησα ουτε μια στροφη που να μην μπαινω κομματια :smile3:
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
dimos47ki7
εβγαλες 40.000χλμ ρε θηριο? εμενα στα 20.000 ειχαν γινει σλικ, αλλα πραγματικα ο συνδυασμος Ρ7000 και αναρτηση weitec στο nissanακι που πετουσε **** για πλακα ηταν απιστευτα πορωτικος...δεν αφησα ουτε μια στροφη που να μην μπαινω κομματια :smile3:
εντάξει στο stilo με τα 95 άλογα ήταν λίγο δύσκολο να τα λιώσεις με φυσιολογική χρήση αφού απέφευγα τα πολλά σπινιαρίσματα. Πάντως όπως λες για το nissan με 3ποντα eibach κοντολαιμα αμορτισερ και τα p7000 το stilo ήταν τρένο....
τι να πει και το nissanακι με 90 καρμπυρατερατα αλογα χεχεχ
απλα το εστιβα στις στροφες καθε μερα σε καθε ευκαιρια :)