Απάντηση: Σκεψη 'αποχωρισμου' του Stilo...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
jason
...ρε σείς , παλαβώσατε ????...ποιός αγοράζει σήμερα αμάξι 1600 κυβικά ???...και να σου δώσει και τρία χιλιάρικα ???!!!!../..μπείτε στο car - χρυσή ευκαιρία κλπ και δείτε πόσα 1600άρια πουλιώνται και μένουν απούλητα κανά δυό χρόνια !!!!../..μόνο καμιά ανταλλαγή σε κανένα μαντρά που θα πάρεις το άλλο να σου δώσει καλύτερη τιμούλα../...αλιώς κατάθεση πινακίδων μέχρι να φάς τη γερμανική ..ψ@λιά, να πείς "αγαπημένο μου Stilaki "και να το ξαναβάλεις μπροστά !!!!...( πάω για ban σίγουρα )...:jumpy:...
Πες τα ρε jason!!!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Πες τα ρε jason!!!!!!
...@#$><<^6%*&#"**%@#>><<?|+@@@>>>:rant2::katana:: ninjafella::mad::upside::yawn::devil:!!!!!!!...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ethnikofron471
Θοδωρή σαφώς και υπάρχουν και Ιαπωνικά.Και μάλιστα εδώ στην Θεσσαλονίκη πρώτα είναι τα Octavia και δεύτερα τα Peugeot 307 (αν δεν κάνω λάθος).Τι σημαίνει οτι τα Peugeot ειναι αξιόπιστα?Απλα είναι φτηνιάρικα.
-Χαμηλό κόστος απόκτησης και τα Peugeot και τα octavia σε σχέση με μια mercedes ή και ένα avensis
-Πολλές φορές χαμηλότερη κατανάλωση...Μου έχει πει ταξιτζής με octavia οτι καίει λιγότερο απ'οτι έκαιγε με mercedes πριν στα ίδια κυβικά.
-ΠΟΛΥ φτηνότερα ανταλλακτικά.Ένα octavia σε σχέση με ενα avensis ή ένα mercedes έχει ΠΟΛΥ φτηνότερο ανταλλακτικά και αυτός είναι και ο λόγος που ο ταξιτζής που λέω απο πάνω έδωσε την mercedes για ένα octavia.
Όταν είσαι ταξιτζής το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι οτι λόγω χρήσης θα έχεις κάποιες φθορές.Το δεύτερο είναι το αμάξι που θα πάρεις να έχει ΦΤΗΝΑ ανταλλακτικά.
Επίσης θέλω να αναφέρω οι ο πατέρας μιας φίλης μου δουλεύει ταξι στην Ξάνθη και έχει OPEL Vectra! Το αμάξι το προσέχει ΣΑΝ τα μάτια του (στην ξάνθη λόγω καλύτερων δρόμων αλλά και οργάνωσης του σαφώς καλύτερου οδικού δικτύου αλλα και των μικρότερων αποστάσεων ίσως να έχουν και καπως μικροτερη φθορα τα ταξι).Το αμάξι του έχει βγάλει βλάβες ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και μηχανή έχει αλλάξει! (σε αντίθεση η μητέρα της έχει ένα απο τα πρώτα FIAT UNO σε άθλια κατάσταση, 3 φορές τρακαρισμένο,άλλο χρώμα πόρτα άλλο καπό και άλλο πορτ παγκάζ, service το αμάξι δεν βλέπει ποτέ, μέσα έξω όλα ειναι σπασμένα, έχει πάνω του 265.000χλμ και δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ!)
Όσο για τα επαγγελματικά Fiat απο φίλο μας που έχει το doblo και το fiorino στην επιχείρηση του σε diesel έχει να λέει μόνο τα καλύτερα σε σχέση με το mercedes vito που είχε πριν... Ίσως είναι συμπτώσεις...ίσως σύμπτωση ήταν οτι και το δικό μας το Passat βγήκε σκάρτο, ίσως σύμπτωση ειναι και οτι ο πατέρας μου με την μητέρα μου και φιλική οικογένεια έμειναν στην Βουλγαρία με A4 ίσως σύμπτωση είναι οτι το golf του γείτονα πωλείται γιατί του έχουν βγάλει την πίστη οι βλάβες και ίσως σύμπτωση είναι οτι τα ταπεινά μας fiat (128,punto 1 , grande punto , panda , stilo ) δεν έχουν βγάλει την παραμικρή βλάβη.
Όπως και να χει απλά λέω γιατί υποστηρίζω πως το "είναι ταξί άρα είναι καλό" δεν μου λέει τίποτα. Όπως και τα ασθενοφόρα σε πολλές περιπτώσεις είναι χορηγίες και δωρεές.
Δεν λέω οτι είναι ΤΟΣΟ χάλια αλλα σίγουρα δεν ειναι και οτι πιο αξιόπιστο.Αν θες αξιοπιστία σε ταξί πχ θα πάρεις θα πάρεις mercedes και τελείωσε η υπόθεση.
Εγώ πάντως σε όσα vw group ταξί έχω μπει ζήτημα να μου είπε ένας άντε δύο ταξιτζίδες καλά λόγια οι περισσότεροι μου λένε την δουλειά μου κάνω οικονομικά
-όλα τρίζουν μέσα όπως και το golf του φίλου και του γείτονα
-όλα είναι με 20 λαμπάκια αναμμένα, check, airbag failure και δεν ξερω γω τι άλλα
Αλλα σίγουρα απο τα TSI πχ είναι ΣΑΦΩΣ πιο αξιόπιστα μοτέρ, αλλα τα **** ηλεκτρικά των γερμανών....δεν την παλεύουν απλά.... ;όπως και η δήθεν ποιότητα τους...
Νόμιζα πως το είχα αναφέρει αλλά τελικά έκανα λάθος...!
Το οτι είμαι Ιταλόφιλος το έχω αναφέρει άπειρες φορές... Όπως και το ότι η κανονική μου δουλειά είναι τεχνικός pc, δικτύων και κινητών...
Όμως το ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δουλεύω ταξί το είχα παραλείψει! :shifty:
Για να σου απαντήσω λοιπόν με τη σειρά:
- Στο ταξί σε ενδιαφέρει να ΜΗΝ βγάζει βλάβες και να έχεις να πληρώνεις μόνο τα αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα, φρένα, δίσκους, αμορτισέρ κλπ). Και ειδικά τα λάδια/φίλτρα/τακάκια έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ των μοντέλων (σε απλό συνεργείο, όχι σε αντιπροσωπείες έτσι? ). Αν κάποιος σου έχει πει κάτι άλλο, σου λέει παπάτζες.
- Τα mercedes είναι μακράν πιο ζημιάρικα από ένα ovtavia πχ... Απλώς δεν το παραδέχονται αυτοί που τα έχουν. Κοινό πρόβλημα το κιβώτιο.
- Σίγουρα ένα Avensis ή ένα Octavia καίνε λιγότερο από το "τέρας" C220 που είναι και βαρύ και περισσότερα κυβικά. Αυτό το γνωρίζει κάποιος πριν το αγοράσει, οπότε δεν έχει λόγο να κλαίγεται μετά.
- Όσο για το Vectra που λες, σου θυμίζω και τον παράγοντα τύχη ρε φίλε... Όπως την πάτησαν όσοι αγόρασαν ταξί Carisma πιστεύοντας ότι παίρνουν μοτέρ Ιάπωνα και όταν αναρωτήθηκαν γιατί τους έχει λιώσει στα προβλήματα, παρατήρησαν το μοτέρ που έγραφε Renault!!
- Για τους τριγμούς δεν το βρίσκω παράλογο... Όλη μέρα στους κατσικόδρομους και στα στενάκια, μπες βγες όλοι, κοπανήματα στις πόρτες κλπ...
- Για τα λαμπάκια είναι καθαρά αδιαφορία των οδηγών (γιατί όσοι είναι ιδιοκτήτες δεν έχουν ποτέ σε τέτοια κατάσταση το ταξί τους, παρατήρησε το)!
Εμένα (Octavia) στα 230.000 χλμ απλώς χρειάστηκε να αλλάξω το σωληνάκι της πίεσης της τουρμπίνας με κόστος δέκα ευρώ. Αυτό ήταν και το μόνο του πρόβλημα (μην το ματιάσω κιόλας)!
Οπότε ρε φίλε κατ'εμέ ισχύει το "αν το προτιμούν στα ταξί είναι αξιόπιστο (όχι πάντα καλό σε όλα)"!
Κατάλαβες τώρα σκούληκα με το piercing??? Χαχαχα! :bleh::rofl:
..Τεο..εγώ πάντως όσες φορές χρειάστηκε να μπώ σε ταξί - από το δρόμο η από κλήση σε εταιρία - όλα κάνουν σαν παλιοτενεκέδες ρε φίλε ...απίστευτο κοπάνημα και τρίξιμο του κερατά ...γ*μησέ τα ρε φίλε../..δεν μιλάω για δρόμους όπως πχ πηγαίνω στο αεροδρόμιο για να πετάξω../..μιλάω για διαδρομές εντός πόλεως...κανά δυό φορές μου έχει τύχει να είναι καινούργιο και υποφέρεται ../..πολλά βρωμάνε και πετρελαιήλα..δεν ξέρω τι εννοείτε όταν λέτε"αξιοπιστία" για τα ταξί../..εμένα μου φαίνονται σαν ματρακάδες ../..ειδικά όσες φορές έκατσα πίσω , πάνω από τον πίσω άξονα μου έφυγε ο κ*λος !!!!...
...πάντως μπράβο σου αδερφέ που κάνεις και αυτή τη δουλειά , πέρα απο αυτό που σπούδασες..μαγκιά σου και καμπο'ι'λίκι σου ...άξιος να ζήσεις !!!...
Ρε συ teo, πως την παλευεις μεσα στο χαος με το ταξι;;;
Jason ευχαριστώ φίλε... Λογικό είναι όμως να κουδουνίζουν! Σκέψου πως όσο και να προσπαθείς να προσέχεις το αμάξι, απλώς δεν γίνεται! Κάποιος θα βιάζεται και θα περνάς τις λακούβες σαν να μην υπάρχουν... Κάποιος θα σε πάει από κατσικόδρομους... Και όσο και να το προσέχεις, όλη μέρα στα στενα και την κίνηση δεν γίνεται να αποφεύγεις τα πάντα. Δεν έχει καμία σχέση με το να οδηγείς το αμάξι σου, αυτό το κατάλαβα αρκετό καιρό μετά.
Επίσης σκέψου τα μπιχλιμπίδια που μπορεί να τρίζουν μέσα σε ένα ταξί (κέρματα, εργαλεία, βάσεις gps, καλώδια κλπ) και όχι αυτό καθαυτό το εσωτερικό. Εμένα 3 μέρες με είχε τρελάνει ένα τρίξιμο που άκουγα, για να καταλάβω στο τέλος πως ήταν η θήκη που έχω στο ταμπλό για τις κάρτες...
Επειδή μπήκα σε Stilo ταξί (στην Ιταλία πέρυσι), έκανε σχεδόν το ίδιο κουδούνισμα, και σκέψου τι δρόμους έχουν εκεί. Δεν αντέχουν όπως και να το κάνουμε...
Σόφο αναγκαστικά ρε φίλε... Δεν παίζει δουλειά πουθενά.
Αλλά οκ δεν είναι και τόσο άσχημο αν σκεφτεις πως δεν πρέπει να σε επηρεάζει η κίνηση και τα φανάρια, γιατί στο ίδιο κάθισμα θα είσαι για όσες ώρες δουλεύεις, είτε τρέχεις, είτε είσαι κολλημένος στην κίνηση... Πόσο μάλλον αν σ'αρέσει η οδήγηση. :beer:
Κανονισε να ερθω καποια στιγμη Αθηνα, να παρω ταξι, να εισαι εσυ και να μην σε ξερω!!!
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
teo
Βρε έλα εσύ Αθήνα και κάνω το Stilo ταξί για πάρτη σου! Χαχαχα!
Το εχω στο προγραμμα καποια στιγμη αλλα θελω να δω συγγενεις, φιλους, απο δω, απο κει....
Σε ενα ΣΚ μεσα τι να προλαβω να κανω;;;
Αν το έχεις στο πρόγραμμα τότε να μας ενημερώσεις...! Έστω και να είσαι στο τρέξιμο, μπορεί να σε πετύχουμε τυχαία στο δρόμο, που ξέρεις?? Χεχε!