Το σκεφτικα και εγω αυτο, μηπως μας κανει πλακα...
Printable View
Το σκεφτικα και εγω αυτο, μηπως μας κανει πλακα...
πολυ περιεργο αφου stilo μπορεις να βρεις σε οτι τιμη θες..μονο κ μονο που εχει μπει σε καλυμπρα μακρια...κ2000 να το δυνανε...αστο μη με βασανισει...φιλε μοθ μακαρι να μη βγαλει τιποτα το αμαξακι σου αλλα ηταβ λαθος κινηση αυτη το πηρες πολυ ακριβο.
Ενταξει του τα ψαλαμε, ας πουμε και καμια ευχη... Καινουργιο αμαξι πηρε το παλικαρακι...
Καλα χιλιομετρα και προσοχη στο δρομο ρε Αλανι
Κάθε άποψη δεκτή(εγώ άλλωστε από μόνος μου ζήτησα γνώμες), αλλά μου φαίνεται πως υπερβάλλετε λιγάκι... Τέλος πάντων, θα σας πω τη δική μου γνώμη για όλα όσα αναφέρετε, και αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με ;)
Πρώτα από όλα το θέμα του χαμένου κλειδιού. Το immobilizer του stilo είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματιστεί να αναγνωρίζει μέχρι και 5 κλειδιά, συνεπώς κανείς από όσους αγόρασαν μεταχειρισμένο stilo δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάπου ένα αντικλείδι. Τώρα στην περιπτωσή μου θα αισθάνομαι πιό ασφαλής σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, μια και αναγκαστικά θα αναπρογραμματίσω το immo επειδή θα προσθέσω δεύτερο κλειδί. Το μόνο κακό είναι το κόστος, το ύψος του οποίου το γνώριζα από πριν.
Και δυό λόγια για την ιστορία του αυτοκινήτου. Τράκαρε όταν ήταν 2 ετών, μπήκε στο φανοποιείο, επισκευάστηκε, και καπάκι κατασχέθηκε από την τράπεζα πρίν καν βγεί από το φανοποιείο! Αυτός είναι ο λόγος που έχει μόνο ένα κλειδί και τίποτα από βιβλία. Από τότε το αυτοκίνητο έμεινε σε ακινησία ψάχνοντας νέο ιδιοκτήτη μέχρι τώρα, οπότε δεν είναι απίθανο να έχει κάνει μόλις 35k km. Συνυπολογίζοντας την ελάχιστη φθορά των (μάλλον) εργοστασιακών ελαστικών που φοράει, και την τέλεια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι τα πραγματικά του(100% σίγουρος βέβαια δεν μπορώ να είμαι).
Όσο για τα τρακαρίσματα γενικά, το ότι ένα αυτοκίνητο έχει μπεί στην καλίμπρα δεν σημαίνει ότι είναι και για πέταμα! Στη δική μου περίπτωση τίποτα δεν μαρτυρά ότι το αυτοκίνητο έχει χτυπήσει μπροστά, τα ράμφη δεν είναι καν βαμμένα! Το μόνο που δείχνει πως κάτι έχει επισκευαστεί στο αυτοκίνητο, είναι τα 4 σημάδια που άφησε η καλίμπρα πιάνοντας το πάτωμα. Πρόβλημα θα υπήρχε αν πχ είχαν τσαλακωθεί τα ράμφη ή οι θόλοι ή ακόμα χειρότερα αν είχε αλλαχτεί κάποιο κομμάτι από αυτά. Anyway, για να μην πολυλογώ είμαι 100% σίγουρος πως δεν έχει μείνει "κουσούρι" στο αυτοκίνητο από το τρακάρισμα. Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία, δεν θα το συζητούσα καθόλου.
Φίλε sn7per όχι δεν είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο, και δεν αγοράστηκε καν για εμένα(θα το κυκλοφορεί κυρίως ο πατέρας μου). Το ότι ανήκε σε φανοποιό με έκανε να το ψάξω εξονυχιστικά, παρόλο που μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς είχε επισκευαστεί. Πρώτα πήρα το Ok από άλλον φανοποιό, από ευθυγράμμιση και μηχανικό, και μετά προχώρησα στην αγορά του. Όσο για τις τιμές που είπες δλδ το ότι βρίσκεις stilo και με 5.000, θα σου πω πως βρήκα και με 3.800 αλλά με 1.2 μοτέρ, πιό παλιά σε ηλικία(01-02') και αρκετά ταλαιπωρημένα. Αυτό που διάλεξαμε όμως είναι κυριολεκτικά σαν καινούργιο μέσα και έξω, η καταστασή του μας έκανε να το προτιμήσουμε παρόλο που ψάχναμε για 5d. Δεν θα έλεγα πως τα stilo θεωρούνται ξεφτιλισμένα αυτοκίνητα, απλά δεν έχουν την ίδια μεταπωλητική αξία όπως άλλες μάρκες στην ίδια κατηγορία.
Και τέλος, όταν αγοράζω αυτοκίνητο δίνω μεγαλύτερη σημασία στην κατάσταση και λιγότερη στα χιλιόμετρα. Τα τελευταία όπως ξέρουμε όλοι είναι εύκολο να παραποιηθούν, το ίδιο και τα service book. Ποτέ δεν πρόκειται να διαλέξω ένα αυτοκίνητο σε όχι και τόσο καλή κατάσταση ή λίγο παλιότερο επειδή είναι 1-2.000€ φτηνότερο, ξέρω πολύ καλά πως το φτηνό σε βάθος χρόνου θα μου βγεί ακριβότερα. Πάντα όταν αγοράζω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο προτιμώ να του κάνω εγώ γενικό σέρβις για να πάρει μια σειρά, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έτσι έκανα και αυτή τη φορά, διάλεξα το καλύτερο από αυτά που βρήκα, υπολόγισα πως θα μου φτάσει κομπλέ με σέρβις, με καινούργια λάστιχα, με τα πάντα 6.5-6.700€ και το πήρα.
Καλοτάξιδο highfidelity....Όλα είναι θέμα επιλογών και εφόσον το τσεκάρισες είναι οκ και σε ικανοποιεί χωρίς να έχει αφήσει κουσούρια καλά το πήρες. Μία παρατήρηση μόνο, εφόσον ήταν αρκετό καιρό σε ακινησία τσεκάρε λίγο τα σινεμπλοκ του.
Καλά χιλιόμετρα!
Είναι 4ος του 04 σωστά; Σε 2 χρόνια μένει ακίνητο, σωστά; Άρα 06. το πήρες 09. 3 χρόνια ακινησίας στο μοτέρ μήπως δεν είναι καλό; Οι γνώσεις μου εμένα λένε ότι ακίνητο έμβολο για καιρό, "πληγή" στον θάλαμο.
Έχω λάθος;
Όσο για καλίμπρα, μία είναι η λύση. Βάλε του μπαμπά μια θολόμπαρα να είσαστε σίγουροι :)
Καλά χιλιόμετρα να έχει!
Εδω εγω πηρα μηχανη ακινητη 6 χρονια τι να πω.
Φιλε ετσι οπως τα ειπες στεναχωρεθηκα πολυ ρε συ... Λεω πλακα μας κανει ?
Και εγω παντως το πηρα 2-3 ετων και κατα 3.000 παραπανω. (απο τα 6.500)
Πιστευω οτι και ετσι να ειναι, 6,5 χιλιαρικα την δεδομενη στιγμη για στιλο οχι οτι ειναι και Παρα πολλα, αλλα μπορουσες να κανεις ΠΟΛΥ ΣΚΛΙΡΟ ΠΑΖΑΡΙ.
Και 5.000κμ να ειχε.
Περι καλιμπρας δε γνωριζω οποτε να μη πω, τα παιδια ξερουν καλυτερα.
Αν εσυ εισαι οκ με την αγορα σου, ασε τους αλλους να λενε...
Οπως η γκομενα ενα πραμα.
Ναι ε; Πόσα χιλιόμετρα και πρώτη κυκλοφορία παίζουν τον ίδιο ρόλο και εδώ;
Αν έχει μπει καλύμπρα;
Αν έχει βαφτεί ξανά;
Και για να μην είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ offtopic, εγώ ήξερα ότι το ακίνητο έμβολο προκαλεί "φάγωμα" στο τοίχωμα του θαλάμου που προκαλεί κάψιμο (παραπάνω από το κανονικό) των λαδιών...
Φάγωμα λέγοντας, μόνο σε εκείνο το σημείο.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.