Απάντηση: Περί Τιμών Μεταπώλησης - Μάντρες κτλ.
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.
Το αυτοκίνητο ναι μεν ήταν σε ακινησία για 3 χρόνια, όμως δεν ήταν κλειδωμένο σε αποθήκη το διάστημα αυτό, απλά δεν δούλευε καθημερινά. Από τον 11ο του 2006 που τακτοποιήθηκε η οφειλή στην τράπεζα και μεταβιβάστηκε η άδεια στον φανοποιό έως σήμερα είχε στηθεί σε 3-4 εκθέσεις πρός πώληση, και να μην το έβαζαν ποτέ μπροστά, ο κινητήρας δούλευε τουλάχιστον κάθε φορά που στηνόταν σε άλλη έκθεση. Τα σινεμπλόκ ελέχθηκαν και αυτά, ολοκαίνουργια δείχνουν. Από τη στιγμή της μεταβίβασης πάντως ώς το σέρβις έκανα 150km, τα οποία πιστεύω πως ήταν αρκετά για να φανεί οποιαδήποτε ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί από την ακινησία. Και πράγματι, σε αυτό το διάστημα διαπίστωσα μια μικρή τρυπίτσα στο πάνω κολάρο νερού και άλλη μία στη φούσκα ημιαξονίου. Αλλάχτηκαν και αυτά στο γενικό σέρβις που έκανα, οπότε έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Φιλε ετσι οπως τα ειπες στεναχωρεθηκα πολυ ρε συ... Λεω πλακα μας κανει ?
Ε δεν φταίω εγώ φίλε μου που αμέσως σκέφτηκες πως μάλλον θα είμαι κάποιο παιδάκι παντελώς άσχετο με αυτοκίνητα, και πως μάλλον ήταν το πρώτο αμάξι που αγοράζω, πως το αγόρασα μέσα σε μισή ώρα σαν να αγόραζα radio-cd-mp3/wma lol. Δεν φταίω εγώ που δεν γνωρίζεις πως τα αμάξια μπαίνουν στην καλίμπρα όχι μόνο για πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά και για πταίσματα! Εγώ ίσα ίσα προσπάθησα να περιγράψω με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτό που αγόρασα, αν έλεγα "πήρα στιλο 1,6 με 5,4 χιλιάρικα, καλά είναι?" θα ήταν λίγο άκυρη ερώτηση ;)
Ενταξει...
Νομιζω οτι καμια καλιμπρα δεν κανει το αμαξι οπως πριν...
Δευτερον απο τη στιγμη που μπηκε σε καλιμπρα δεν τιθεται λογος για "πταισμα"
(εδω ειμαστε επιφυλακτικοι και γρατζουνια να εχει το αμαξι)
Με σωστη ευθυγραμμιση το αμαξι πηγαινει ισια, αν δεις διαφορα στην φθορα ελαστικων θα καταλαβεις ποσο πταισμα ειναι.
Παντελως ασχετος με αυτοκινητα δε ξερω αν εισαι, παντως παντελως ασχετος με τις τιμες της αγορας σιγουρα εισαι !
Στα λεω ετσι γιατι οταν βλεπω τετοια στεναχωριεμαι
Και μια ερωτηση ασχετη... Οταν σου κατασχουν το αυτοκινητο πετανε το βιβλιο σερβις ?
Οπως σου ειπα εγω το πηρα στα 9,5 χιλιαρικα 2-3 χρονων αμαξι, το ιδιο επαιρνες και εσυ τωρα με 7.000-7.500 χιλιαρικα με ψαξιμο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ !!!
Καινουργια μηχανη... Και τι εγινε ! Μια μηχανη εχει 1000ευρω ρε συ.
Στην καλυτερη κατασταση να ειναι το αμαξι τι νοημα εχει...
Τράκος με τράκο έχει διαφορά...το ότι μπήκε στη καλίμπρα εμένα το μόνο που μου λέει είναι ότι μπορώ να τον παζαρέψω, από τη στιγμή που το αμάξι στα σημεία είναι οκ..Βέβαια θα κοιτούσα στα ίδια λεφτά να έβρισκα κάτι που να μην έχει ανέβει καλίμπρα. Όλα είναι θέμα επιλογών. Αν η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι τέτοια ώστε να υπερκαλύπτει ένα αυτοκίνητο σε χειρότερη κατάσταση ή με μικρότερη μηχανή ή και πιο πολλά χιλιόμετρα, μπορεί να είναι επιλογή του φίλου μας ότι το δέχεται. Μην κρίνουμε από το τί θα κάναμε εμείς ή τι είναι γενικά αποδεκτό (πράγμα που ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχτεί λάθος)....
Εγώ βέβαια δε θα το έπερνα αλλά και αυτό είναι επιλογή μου. Οχι όμως ότι ντε και σώνει δεν είναι καλό το αμάξι ή τον έπιασαν κότσο...:)
+φωνω και επαυξανω !!! !!! !!!
Υπολογιστε ομως και σε τι τιμη θα το πουλισει ΑΝ θελησει να το πουλησει και ΑΝ θα μπορεσει. τελος παντων.
Λογικά όσοι έχουμε stilo και δεν τα πουλήσουμε ΤΩΡΑ, τα παντρευόμαστε. Η τιμή πώλησης stilo σε 3-4 χρόνια θα είναι ξεφτίλα...Εγώ πάντως διάλεξα να το παντρευτώ καθότι λέω να νομιμοποιήσω τη πρώτη καψούρα...χοχοχο..:)
Και εγω... Ειπα... Το αμαξι αυτο θα το εχω μεχρι να διαλυθει...
Μεχρι να πεθανω θα το αφησω κληρονομια χαχΑΧΑχαΧΑΧαχΑΧαχΑΧΑ !
Αλλο αμαξι καποια στιγμη θα αγορασω, το Stilo δε το πουλαω !
Μ'άρέσετε... Βάλτε και μένα μέσα να γινουμε 3 κιτρινόφιλοι.... :D
Φίλε sn7per μαρέσει που επιμένεις... Ας αναλύσω όλα αυτά που έγραψες.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Sn7per
Ενταξει...
Νομιζω οτι καμια καλιμπρα δεν κανει το αμαξι οπως πριν...
Δευτερον απο τη στιγμη που μπηκε σε καλιμπρα δεν τιθεται λογος για "πταισμα"
(εδω ειμαστε επιφυλακτικοι και γρατζουνια να εχει το αμαξι)
Στο θέμα της καλίμπρας θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς έχει επισκευαστεί. Μια και δεν μπορώ να βάλω link για φωτό(ούτε λέει να αρχίσω το spam), θα σε παρακαλούσα να πήγαινες να δεις μία στο StiloClub.gr > StiloClub.gr -- Τεχνικά > Κινητήρας - Το club των Abarth μεγαλώνει - post #94. Εκεί θα δείς ένα stilo λυμένο, στο οποίο φαίνονται καθαρά τα ράμφη. Αυτά είχαν στραβώσει ελάχιστα στο δικό μου, και αναγκαστικά μπήκε στην καλίμπρα για να ισιώσουν ώστε να μπορέσουν να μπούν πάνω η νέα μετώπη, τραβέρσες κτλπ. Πιθανό πρόβλημα θα υπήρχε εφόσον κάποιο ράμφος είχε τσαλακωθεί άσχημα, μια και η επιστήμη υλικών μας λέει πως αν το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά αντοχής του. Και πάλι όμως η επίδραση είναι πολύ μικρή, επίσης πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο όταν στα επισκευασμένα σημεία συγκρατούνται ψαλίδια, γόνατα και γενικότερα οτιδήποτε έχει σχέση με την ασφάλεια. Ειδικότερα στο δικό μου τα ράμφη δεν χρειάστηκαν καν βάψιμο όταν επανήλθαν, οπότε φαντάσου πόσο ελάχιστα είχαν στραβώσει! Ελπίζω τώρα να κατάλαβες γιατί θεωρώ πταίσμα τη ζημιά που είχε το αμάξι μου.
Παράθεση:
Με σωστη ευθυγραμμιση το αμαξι πηγαινει ισια, αν δεις διαφορα στην φθορα ελαστικων θα καταλαβεις ποσο πταισμα ειναι.
Ούτε εδώ είσαι σωστά ενημερωμένος... η ευθυγράμμιση έχει τη δυνατότητα να σου πεί αν τα ελαστικά σου θα έχουν ανομοιόμορφη φθορά στο μέλλον η όχι. Όταν μέτρησε το δικό μου και είδα -0,50 μοίρες κάμπερ και στους δύο εμπρός τροχούς με 0 σύγκλιση, κατάλαβα πως η γεωμετρία της ανάρτησης μπροστά ήταν τέλεια.
Παράθεση:
Παντελως ασχετος με αυτοκινητα δε ξερω αν εισαι, παντως παντελως ασχετος με τις τιμες της αγορας σιγουρα εισαι !
χαχαχαχα
Εδώ δεν μπορώ να πώ ότι έχεις και άδικο, αν ήμουν πλήρως ενημερωμένος με τις τιμές της αγοράς δεν θα έμπαινα στον κόπο να ρωτήσω κάν πως βλέπετε την τιμή που αγόρασα :)
Παράθεση:
Στα λεω ετσι γιατι οταν βλεπω τετοια στεναχωριεμαι
Δεν υπάρχει λόγος, εδώ δε στεναχωριέμαι εγώ, στεναχωριέσαι εσύ? :D
Παράθεση:
Και μια ερωτηση ασχετη... Οταν σου κατασχουν το αυτοκινητο πετανε το βιβλιο σερβις ?
Αν γυρίσουν το κοντέρ, ναί :P
Στη δική μου περίπτωση όμως δεν ξέρω αν έγινε έτσι, το πιό πιθανό όμως είναι να ζήτησε ο φανοποιός από τον ιδιοκτήτη να αδειάσει εντελώς το αυτοκίνητο όχι μόνο από τιμαλφή, αλλά από τα πάντα. Το αυτοκίνητο πάντως είχε μέσα στο ντουλάπι μόνο το λευκό σακουλάκι της κάρτας fiat code, το οποίο είχε μέσα εκτός από την κάρτα με τους κωδικούς μια shell smart card, τα 2 κλειδιά του συναγερμού(gemini), μια κάρτα χάρτινη με ημερολόγιο από την μία πλευρά και τον άγιο Παχούμιο από την άλλη, και ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο εικόνισμα(πολύ θρήσκος ήταν!). Το δεύτερο κλειδί, τα βιβλία και τα χειριστήρια του συναγερμού δεν υπήρχαν πουθενά.
Παράθεση:
Καινουργια μηχανη... Και τι εγινε ! Μια μηχανη εχει 1000ευρω ρε συ.
Η οποία μαζί με τοποθέτηση-αναλώσιμα κτλπ θα σου φτάσει 2.000, και το κυριότερο δεν θα είσαι σίγουρος για την καταστασή της. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, αν έρθω ποτέ σε αυτό το σημείο θα το σκοτώσω και θα πάρω άλλο σαράβαλο :)
Παράθεση:
Στην καλυτερη κατασταση να ειναι το αμαξι τι νοημα εχει...
Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post, σε γλιτώνει από μελλοντικά έξοδα. Άσε που ένα αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο σε σχέση με ένα άλλο σε μέτρια κατάσταση...
μακαρι να πανε ολα κατευχην και να μην εχεις κανενα προβλημα στο μελλον!