To θεμα ειναι να μην κοβεις τζαμπα βολτες. Απο οτι μαθαινει απο το φιλαρακι με το ζορι βγαινει ενα αξιοπρεπες μεροκαματο πλεον...
Printable View
Κοιτα, αν εισαι μονος σου δεν ειναι και τοσο ασχημα... Και μονος εννοω χωρις παιδια,οικογενειες κλπ...
Βεβαια δεν ξερω και πως ειναι τα πραγματα στη Σαλονικη, αλλα εδω για τα δεδομενα της εποχης ειναι σχετικα καλα.
Θοδωρή δεν ξέρω για Αθήνα στην Ξάνθη πάντως ισχύουν περίπου αυτά που λες και για την Αθήνα...Στην Θεσσαλονίκη όμως για κάποιο λόγο είναι όπως τα λέει ο Σοφοκλής...προχτές πήρα πάλι ταξάκι και μου λέει ο ταξιτζής <<πλέον το ταξί είναι είδος πολυτελείας>> .... ισχύει...
Κοιτα το τι λεει ο καθενας μην το παιρνεις τοις μετρητοις... Καποιος που δουλευει δεκα χρονια και θυμαται να κανει εισπραξη 200 ευρω τη μερα, αν τωρα πχ κανει τα μισα του φαινεται σαν να δουλευει τζαμπα. Αλλα ανοιγματα εχει κανει εκεινος, σε σχεση με εμας που δουλευουμε για τα εξοδα μας πχ...
Εγω μιλαω για απολυτους αριθμους και αν υπολογισω πως η τελευταια προταση για δουλεια απ τον οτε, ηταν με μισθο 320 το μηνα ΜΕΙΚΤΑ... τοτε το ταξι ειναι μακραν καλυτερο για τωρα.
Αυτο που βλεπω εγω στη Σαλονικη ειναι ουρες απο ταξι, ταξιτζιδες να παρακαλανε και πολλες φορες να σε τραβανε απο το χερι για να παρουν μια κουρσα!
Οσες φορες εχω μπει και εχω μιλησει με διαφορους οδηγους κατα πολυ μεγαλο ποσοστο κλαιγονται...
Το φιλαρακι μου απο την αλλη λεει οτι πλεον μονο Παρασκευη βραδυ και Σαββατο αξιζει, οι αλλες μερες ειναι παρα πολυ ζορικες!
Καλά το ότι δεν υπάρχει δουλειά είναι δεδομένο... Σκέψου μόνο πως οι μισοί είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί με κομμένους μισθούς στα δύο. Οπότε οι μεν δεν θα πάρουν ταξί πχ να πάνε στη δουλειά γιατί πολύ απλά δεν έχουν δουλειά, και οι υπόλοιποι σκέφτονται τα έξοδα ευρώ-ευρώ οπότε... άστα!
Απλώς το μόνο καλό με το ταξί είναι πως επειδή κινείται, όλο και κάτι θα κάνει, σε αντίθεση με τα μαγαζιά που μπορεί να περάσουν και δυο μέρες χωρίς να έχει πατήσει πελάτης μέσα... :hmm: