Θα ήθελα ένα πρόστιμο αντίστοιχο με εκείνο της "μητρικής" τους McLaren-Mercedes :p
Printable View
Θα ήθελα ένα πρόστιμο αντίστοιχο με εκείνο της "μητρικής" τους McLaren-Mercedes :p
Ελα τώρα...
Αφου όλοι ξερουμε πως τα GOLF ειναι τα καλύτερα αυτοκίνητα.
Το θαύμα της τεχνολογίας.
Τι λάδια λές?
Είναι δυνατόν?????
Α, ρε ξύλο που θέλουνε!!!!!!!!!
για δειτε το πρωτο θεμα με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ σημερα στο autotriti. (www.autotriti.gr)
Βλέπω το Bravo να πουλαει λιγοτερο και απο το δικό μας!!!!!!!!
οχχχχχ
Δεν το βλέπω να πηγαίνει καλά...
2-3 θα το έχουμε...
Παίδια απο περιεργεια αγορασα κανα δυο τευχη απο το autotriti και προσεξα οτι μιλαει για το bravo με καλα λογια.
Μηπως εχουν δίκιο και η Φιατ εκανε την μ@λ@κι@ της προσπαθωντας να μειώσει εντελως το κοστος σε κάποιες εκδόσεις ?
Η τακτική που ακολουθεί δεν ειναι καθόλου σωστη μαλλον και θα πατωσει πριν το παρουμε χαμπαρι
Και κατι ακόμα (συγνωμη για τα δυο threds) Αν η Φιατ τελικά έκανε "εκπτωση" στην ποιότητα για το κοστος -των φρένων μαλιστα- Τι εχει κάνει σε άλλα συστηματα που ειναι και περισσοτερο επιδεκτικά σε αυτου του ιδους της "εκπτωσεις" (των οποίων τα αποτελέσματα φαίνονται μετα απο μερικα χρονια τουλαχιστον και οχι απο μια μετριση ενος περιοδικου) ?
Πιστέυω καταλαβαινετε ολοι λιγο πολύ για τι πραγμα μιλαω
Όταν τα τελευταία χρόνια η fiat προσπαθούσε να βγει από την χασούρα και το χείλος του γκρεμού έφτασε να φέρνει κέρδη ε τι να πεις τότε!
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε έχουν πολύ κακούς Manager στο τιμόνι της Fiat και πολύ σύντομα θα την δούμε να έχει την ίδια κατάληξη με τη Rover στην Αγγλία.
Εχει και τα καλά του το θέμα ομως... Σε ενα χρονο απο τωρα (και μετα) θα βρισκεις Bravo αυθονα μεταχειρησμενα και σε εξευτελιστικές τιμες.
Θα έλεγε ενας εβραίος αχαχχα
Ω ρε ανακλήσεις που θα γίνουυυυν...
Έχω κάποιες απορίες και ίσως μπορεί κάποιος από εσάς να με βοηθήσει. Διάβασα στο link του Χρήστου (christos) και κάτι με δυσκολεύει. Παραθέτω:
Auto Tuesday: Τώρα η Fiat θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.
Πολύ δικαστικό μου ακούγεται. Όχι ρε, καλά γράφουν. Αυτοί κρίνουν το αυτοκίνητο.:thumbsdown:
Auto Tuesday:Όπως είναι ήδη γνωστό το νέο Fiat Bravo 1.4 απέτυχε στο τεστ αντοχής φρένων του Auto Motor und Sport.
Μόνο στο δικό τους τεστ «πιάστηκε αδιάβαστο» το Fiat Bravo 1.4; Αλήθεια, στην γεωγραφία πώς τα πήγε; Τσογλάνια, το νου σας όλο στα video games τον έχετε.
Και μιας που μιλάμε για τεστ. Σε ποιον καρόδρομο έκαναν το επιστημονική τους τεστ; :nuke:
Auto Tuesday:Στον έλεγχο που ακολούθησε, απεδείχθη ότι το Bravo 1.4 εφοδιάζεται με μικρά φρένα, ενώ όλα τα νέα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, φοράνε μεγάλα φρένα και πέρασαν χωρίς πρόβλημα την δοκιμασία του Auto Motor und Sport.
Δι σάιζ καουντς!:dildo1:
Auto Tuesday:Η Fiat έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, καθώς μάλιστα κατά την διάρκεια του test αντοχής, το Bravo 1.4 σοκάρισε με την συμπεριφορά του, τους δοκιμαστές του Auto Motor und Sport, που από τύχη γλίτωσαν από σοβαρό ατύχημα.
Στην φωτό που έχει η ιστοσελίδα τους, αυτοί γελάνε και τραβούν φωτογραφίες. Ρε που τα πουλάνε τα σάπια! Εκεί έχει στηθεί γλέντι!!!:fun:
Auto Tuesday:Αντί γι’ αυτό η Fiat προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αυτοκινήτου της, προσπάθησε να φιμώσει εμάς.
Δικαιοσύνη! Όπα αυτό θυμίζει το σκάνδαλο Marea! Ρε η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πάλι θα βγουν μαλάκες και απλά θα ψιθυρίσουν ένα μικρό συγνώμη.:sorry: Όσο για την φίμωση…αυτό δεν τον κατάλαβα. Δηλαδή τι έκανε η FIAT; Τον μπόγια; :whip:
Ρε μήπως έχουν λύσσα και δεν μας το λένε; Ναι ρε αυτό είναι!!! Κάτι από F1, κάτι από λαδάκι FSi κάτι από καλό ανταγωνισμό. ΌΡΜΑ ΑΖΟΡ!!!:devil:
Auto Tuesday:Ετσι ήρθε η ώρα τώρα, για να δώσει η Fiat, εξηγήσεις:
"Και τώρα ήρθε η ώρα για μέλι και κανέλλα, νόστιμοι λουκουμάδες είναι ****** είναι τρέλα" (παλιά διαφήμιση). :wall:
Auto Tuesday:1. Γιατί η Fiat εφοδιάζει το Bravo 1.4 με μικρά φρένα, όταν όλα τα νέα αυτοκίνητα της κατηγορίας του έχουν μεγάλα φρένα;
Είπαμε και να μην το ξαναλέμε: Δι σάιζ κάουντς!:dildo1::dildo1::dildo1:
Auto Tuesday:2. Στην Ιταλία αλλά και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, αντί για το βενζινοκίνητο 1.4 πουλιέται κυρίως το πετρελαιοκίνητο Bravo. Γιατί σ’αυτό φοράει μεγάλα φρένα, αν θεωρεί ότι τα μικρά, που φοράει στο 1.4 είναι επαρκή;
Κάπου το χάνει την σύνταξη, το νόημα, την σκέψη αλλά δεν πειράξει. ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.:tomato:
Auto Tuesday:3. Στο test αντοχής φρένων του Auto Motor und Sport (στο τεύχος που κυκλοφορεί), αλλά και σε αντίστοιχα μεγάλων ευρωπαϊκών περιοδικών φαίνεται ότι όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, ακόμα και μετά από 10 επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα, χρειάζονται 40-41 μέτρα για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο από 100 χλμ./ώρα.
10 απανωτά φρεναρίσματα από τα 100 χλμ./ώρα; Λίγο αγωνιστική οδήγηση για ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ! ΟΚ. Τα άλλα Bravo δεν είχαν καλή επίδοση. Σκασίλα μου. Πως την έκαναν την μαγκιά και έσπασαν τα φρένα; Αλήθεια, μπορούν να το ξανακάνουν;:moutzaER:
Auto Tuesday:Πως είναι δυνατόν λοιπόν το 1.4 με τα μικρά φρένα, (που είναι 28% μικρότερα σε επιφάνεια και 45% σε όγκο), να αντεπεξέλθει στην συγκεκριμένη δοκιμασία.
Πάλι το χάνω: «που είναι 28% μικρότερα σε επιφάνεια και 45% σε όγκο» σε σχέση με τι ρε; Με το κασέρι, με το σφουγγαράκι του μπάνιου μου, με το πουλί τους; (για το καναρίνι τους μιλάω για να μην παρεξηγηθώ) ΜΕ ΤΙ ΡΕ; (ααα «ανταπεξέλθει» και όχι «αντεπεξέλθει». Ανοίγουμε και κανά Μπαμπινιώτη)
ΠΑΡΑΚΑΛΩ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ.:tomato:
Auto Tuesday:4. Τι σκοπεύει να κάνει από δώ και πέρα η Fiat με το Bravo 1.4;
Ποιος είμαι; Που πάω; Τι παντόφλες θα φορέσω το βράδυ; Αχχ!! Δεν μπορώ άλλες υπαρξιακές ερωτήσεις… Πάω να δω στο National Geographic πως κάνουν σεξ οι πεταλούδες :angel:
Auto Tuesday:Αναμένουμε απαντήσεις
Και εγώ αναμένω την πίτσα που έχω παραγγείλει. Με 32.5142% περισσότερο τυρί και 12,25% λιγότερα λιπαρά.
το ειχα γραψει αυτο εδω στις 9/01/2007!!!!!!!!!!!!!!!!!
το ξαναεπαναφερω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
οι ανθρωποι της φιατ ειναι απιστευτοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
κανανε μια τεραστια και μεγαλη μαλακι που μπορει να σκοτωσει κοσμο και μεχρι και η διακιοσυνη τους απερριψε!!!!!!!!!!!!!
θα το ξαναβγαλουν το stilo ΙΙπολυ συντομα που φαινετε!!!!!!!!!
παντελη οσο και να αγαπαμε τα ιταλικα και την φιατ,δυστηχως οι ανθρωποι ειναι απο το κακο στο χειροτερο!!!
ειναι δυνατον μπντεο λιγο μηνων,που υποτιθετε οτι στο bravo στηριζουν την ανακαμψη της φιατ και να προσφερουν κατο που να μπορει να ανταπεξελθει στον ανταγωνισμο κανουν τις ιδιες μαλακιες του παρελθοντως!!!!
και σε ενα χρονο το πολυ θα τα βλεπεις να πουλουνται σε μαντρες και απο ιδιωτες,οπως με το mazda rx8!!!!!
πεσανε ολοι με τα μουτρα να το αγορασουν και τωρα εχουν βρωμισει στην κυριολεξια ολες οι μαντρες!!!!!!!!!!!!!
χωρια τις χιλιαδες ανακλησεις που θα γινουνε στο bravo ακομη δεν βγηκε στην αγορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εδω μεχρι και η TOYOTA παριν καμια 15 μερες εβγαλε ανακοινωση οτι αποσυρει 400,000 αυτοκινητα με προβλημα στην μηχανη και στην αναρτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΙΑΤ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!!!!
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ STILO ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ!!!!!
σημερα ειδα το αμαξακι στο δρομο για τεστ σε μπλε ηλεκτρικ και επαθα την πλακα μου!!!πω πω το γ@@νω ειναι πολυ ωραιο
Μερικά αποσπάσματα απο το auto triti του τευχους 21-10-2007 ετσι για να δουμε πως μιλάνε πριν συμβεί το ατύχημα.
"Μετά το οχι και τοσο επιτυχημενο "εγχειρημα" του Stilo, το οποιο -ειδικα στη θεωρητικα πιο εμπορική και ποιο οικογενιακη 5θυρη εκδοση- ήταν αρκετα συντηρητικο σε σχεδιαση και αδιάφορο οδηγικα (χαρακτηριστικα τα οποια μάλλον δεν ταίριαζαν με την ιστορία της Fiat) η τορονεζικη φίρμα κανει ενα come back, φερνοντας ξανά στο προσκίνιο το όνομα "Bravo".
Μαζι με αυτο ομως επανερχονται ορισμένα χαρακτηριστικα , για τα οποια -αν μη τι αλλο- εχει παράδοση η εν λόγω εταιρια, οπως ειναι οι υπερτροφοδοτουμενοι κινητήρες, το αυθεντικο ιταλικό στιλ και η μεγαλυτερη προσοχη στην οδικη συμπεριφορα μαζι με αυξιμένα επίπεδα ανέσεων, ασφάλειας και τεχνολογίας."
"Αξίζει ενα... Bravo στους σχεδιαστες."
Σε αυτο το τέυχος το μονο που καταλογιζεται σαν αρνητικό ειναι το μαλακο τιμονι και λιγο το πως κουμπωνει η ταχυτητα.
Τα εβαλα ολα αυτα για να πω, οτι δεν χρειαζεται να μας φταιει το περιοδικό,
αυτοι την δουλειά τους κάνουν, ουτε να υπερασπιζόμαστε την Fiat πχ για τις μ@λ@κιες που κανει.
Αν με πλήρωνε θα εκανα τον δικηγορο τωρα no way
Παρακολουθω με αγωνια την πορεια του Bravo ειδικα μετα απο τις απογοητευτικες - για την FIAT - πωλησεις και αδικαιολογητα κατα τη γνωμη μου του STILO.Προσωπικα οτι το BRAVO δεν με συγκινει ιδιαιτερα σε σχεση με το STILO.
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες αλλα δεν νομιζω οτι τα πραματα ειναι τοσο απλα οσο φαινονται.
Ψυχραιμια παιδια δεν μπορει να διοικουν μ@λ@κες την εταιρια !!
Αντιθετα ο καθε συντακτης του καθε γερμανοφερτου περιοδικου μπορει να γραφει ο,τι του επιτασσουν και να οριζει ο,τι τεστ γουσταρει ως επιστημονικο.
Ο νοων νοειτο.
Μα ρε συ Γιάννη τί λές...??
Μόνο οι ΑΣΧΕΤΟΙ πιστεύουν αυτά που γράφει η Φυλλάδα, ρίξε μία ματιά και σε άλλα sites, να δεις κράξιμο που τρώει το AMS...Εδώ επιστράτευσαν και φώτο από άλλο αμάξι για τα φρένα....Μιλάμε για τέτοιο βαθμό Ασχετοσύνης...
ΝΑ μην αναφερθώ στο σκάνδαλο marea που ακόμα γελάει ο κόσμος...
Όσο για το δικαστήριο που λές, νομίζεις ότι σε ΜΙΑ μέρα εκδικάστικε η απόφαση...Έλεος..
ΤΑ ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε η FIAT να μην πετάνε λάσπη στο Bravo απορρίφθηκαν, με τον νόμο περί ελευθερίας του λόγου...Όχι ότι έχασαν την δίκη...
Αυτό πάντως που ήθελε το AMS το πετυχαίνει σε κάποιους που δεν έχουν την κρίση να κρίνουν...Ο "Αυριανισμός" πάντα βρίσκει πρόσφορο έδαφος..Και επειδή θα παρεξηγήσεις το "Αυριανισμός" θα εξηγήσω ότι εννοώ την ηθελημένη και εμπαθή τάση αλλοίωσης της αλήθειας με τον ψευδό-λαϊκισμό...
υγ. Η ανάκαμψη της FIAT έχει ξεκινήσει με το Panda, μετά ήρθε το Punto όπου ήδη εμφάνιζε κερδοφορία μετά από πολύ καιρό, και ήρθε και έκλεισε με τα 5oo και Bravo....Μιλάμε για αύξηση κερδών πάνω από το 100%....Τώρα και άπατο να πάει στην Ελλάδα με της μαλακίες που γράφονται από την φυλλάδα και τα χάφτουν πολλοί ανίδεοι, της ΦΙΑΤ δεν τις καίγεται καρφί...Τo market share της FIAT στην Ελλάδα είναι όσο του Γαύρου στη Σαλλονίκη...
Παντος ρε παιδια συγκρινουν τα φρενα που φοραει το 1,4 το focus με το Bravo και οι μαλακες δεν λενε πως το αμαξι εχει μπροστα πισω δισκοφρενα ενω το Focus ακομα και στο 1600 εχουν ταμπουρακλες πισω!!!!
Το οτι έχει πίσω ταμπούρα δεν λεει και τόσα πολλά.
Και η Α33 είχε ταμπούρα πίσω αλλά στο φρένο ήταν....φοβερό αυτοκίνητο.
Τελικασ εχετε φαι κολημα με τα φρενα ολοι σας!!
αμα ολα τα αλλα ειναι τελεια και τα φρενα ειναι τοσο χαλια οσο λεμε
(γιατι ακομα τεστ ντραηβ εμεις δεν το καναμε)παρτετο και βαλε φρενα απο
ferrari η καμια αλλη μαρκα και εισαι οκ
πολυ συζητηση για το τιποτα ετσι πιστευω
παντα φιλικα ετσι?
το bravo ειναι πολυ ομορφο σασι και μαλλων τρομαξε πολους κατασκευαστες με αποτελεσμα να το πολυ-κατηγορουνε δεν πηραζει - οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια - η αλεπου περιλαμβανει τη Ρενο - Οπελ λαδιερες - Πεζο _ WV γκολφο ειδοι λαδιερες και τα λοπα.
και επιμενω οτι με μια καλη19αρα και με ενα γενοδορο ξαπλωμα ειναι το τελειο θεαμα για να λενε οι ανταγονιστες της Φιατ¨''ρε παιδια τι εκανε παλι αυτος ο ιταλος δε ρυχνουμε μια ομαδικη μαλ.........κια να συνελθουμε '' .
Σημερα στις 6 το απογευμα επιτελους ηρθε...
Είναι πανεμορφο... Μαυρο περλέ και εχω μείνει άφωνος με το αυτοκινιτο...
Εκανα 150 χιλιομετρα και περιμενω να ξημερωσει για να ξαναρχισω τις τσάρκες...
Τελικά διαβάζωντας το βιβλιαρακι είδα πως το κουμπί ΣΠΟΡ που έχει το αυτοκινητο μου ναι μεν αυξάνει την ροπή και κανει πιο στιβαρο το τιμόνι αλλα διαρκεί για λίγο... (δεν γραφει πόσο, φανταζομαι το πολύ κανα λεπτό).
Τα φώτα cornering εχουν πολύ πλακα...
Μεχρι τα 40χλμ απο όποια μερια σρτιβης ανοίγει το αντιστοιχο προβολάκι, το όποιο τελικά ειναι πολύ χρησιμο. Αυξανεται σημαντικα η ορατότητα.
Τελος παντων αρκετα με αυτα που ηδη γνωρίζετε, (ηταν ο αρχικος ενθουσιασμος).
The guy from FIAT μου είπε καποια πραγματα σχετικα με το στρωσιμο.
"Θεωρητικα απο την πρωτη μερά μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις και είναι ετοιμο."
Πρόσθεσε: "Υπάρχει μου είπε και ενας τρόπος που δεν γνωρίζουν πολύ για να το κάνεις πολύ καλο στρώσιμο, να σου δίνει και 20χλμ παραπάνω, να φτάνει τα 240χλμ/ω."(Αναρωτιέμαι τα φτάνει? Λιγο δυσκολο).
"Θα το πας τα πρώτα 3000χλ μεχρι 3000-4000 στροφές. Μετά για 500χλ. θα το ξεκαπνίσεις καλα. Άλλα 3000χλ στις 3000-4000 στροφές. Μετά ξανά 500χλ ξεκάπνισμα και είναι ετοιμο."
Θα ήθελα να το κάνω αλλα μου φαινεται πως θα φτάσω καλοκαιρι και ακομα δεν θα εχω ακουσει την τουρμπίνα να δουλευει...
Γνωμες?????
Καλοτάξιδο φίλε μου.
Σίγουρα το στρώσιμο παίζει καταλυτικό ρόλο για την μακροζωία του κινητήρα. Καλό είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτά που σου λένε. Ειδικά τα τουρμπάτα θέλουν ειδική μεταχείρηση εαν δεν θέλεις να είσαι με το χέρι στο πορτοφόλι & ο καλύτερος φίλος των συνεργείων.
Μην μείνεις μόνο στην περίοδο του στρωσίματος αλλά έχε το σαν συνήθεια να το ζεσταίνεις πολύ καλά πριν το τουρμπίσεις, & καλό είναι τα 2-3 πρώτα τουρμπίσματα σε μια διαδρομή να είναι μικρής διάρκειας & έντασης.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα αυτά, αλλά είναι απαραίτητα εαν δεν θέλεις προβλήματα
H λυση ειναι ταξιδια,αρκετα χλμ σε ανοιχτο δρομο να κανουν καλη πατουρα τα ελατηρια κ με σταθερη ταχυτητα για να ανοιξει το μοτερ.
Τωρα ολα τα αλλα ειναι....
Δεν ξερω τι λεει ο αλλος αλλα θα σου πω και εγω εναν τροπο που δεν τον ξέρει κανενας και το τονίζω ΚΑΝΕΝΑΣ... αν κανεις αυτα που λεω εγω χαλαρα φτανει τα 300!!! αλλα προσοχη να εχεις αεροτομη αλλιως μη το επηχειρησεις θα πεταξεις.Παράθεση:
Πρόσθεσε: "Υπάρχει μου είπε και ενας τρόπος που δεν γνωρίζουν πολύ για να το κάνεις πολύ καλο στρώσιμο, να σου δίνει και 20χλμ παραπάνω, να φτάνει τα 240χλμ/ω."(Αναρωτιέμαι τα φτάνει? Λιγο δυσκολο).
"Θα το πας τα πρώτα 3000χλ μεχρι 3000-4000 στροφές. Μετά για 500χλ. θα το ξεκαπνίσεις καλα. Άλλα 3000χλ στις 3000-4000 στροφές. Μετά ξανά 500χλ ξεκάπνισμα και είναι ετοιμο."
Ασε τους αλλους και ακου, για τα πρωτα 5.000χμ καθε φορα που θα βαζεις μπρος θα ανοιγοκλεινεις το τασάκι 3 φορες, μετα τα 10.000 τα παραθυρα 4 φορες, και στο τελος τα αλλαρμ αλλα προσεξε!!!! Θα πρεπει να τα αφησεις να αναβοσβησουν 4,5 φορες!
Πέρα απ την πλάκα παντως αυτος που το είπε αυτο δεν νομιζω οτι ξερει περισσοτερα απο εσενα και εμενα. Εκτος αν το "ξεκάπνισμα" ειναι τεχνικος ορος και δε το ξέρω.
Αυτό σαν απαντηση θα σε καλυψει
Παράθεση:
Μην μείνεις μόνο στην περίοδο του στρωσίματος αλλά έχε το σαν συνήθεια να το ζεσταίνεις πολύ καλά πριν το τουρμπίσεις, & καλό είναι τα 2-3 πρώτα τουρμπίσματα σε μια διαδρομή να είναι μικρής διάρκειας & έντασης.
Η Fiat απαντάει στην MOTOPRESS :
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pag...id=844&r2c1=10
και συνεχίζει στις 08/11/2007 :
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pag...id=847&r2c1=10
Αναμένουμε τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον
Δεν εχει στοιχεια διαψευσης η Φιατ αυτο ειναι αυτονόητο.
Δηλαδη το περιοδικο πληροφορει σωστα οταν επαινει την εταιρια και οταν καταγραψει μια μ@λ@κι@ της ξαυνικα εγινε παραπληροφοριση ?
Επρεπε να υποχωρισει αμεσως και να κάνει μερικες ανακαλεσεις (του μοντελου) και απο εκει και περα ουτε γατα ουτε ζιμια, το ολο σκηνικο γινεται για να μην παραδεχτει το λάθος και χρειαστεί να χάσει απο τα κερδη...
Ετσι λεω εγω!
εμενα γιατι μου μυριζει βρωμοδουλεια του περιοδικου.
ΜΑΛΛΩΝ ΕΠΙΔΕΙ Η ΦΙΑΤ ΔΕΝ ΛΑΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΗΝΑΝΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ .
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΟΙ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΟΝΟ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΟΔΙΓΑΝΕ . ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ 2 ΕΥΡΟ?
ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣΕ ΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑ ΛΑΘΟΙ ΠΩΥ ΒΓΑΖΩΥΝΑΙ ΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΡΙΣΤΟ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΕΣΗ.
Η ερευνα ομως φιλε μου ειναι για αυτους που δεν ξερουν να σταματανε το αυτοκινητο, οχι τους ραλιστες.Παράθεση:
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ
Σεβομαι την αποψη σου ομως.
Τα ορθογραφικα λαθη ισως ειναι λογω μεταφρασης μερικες φορες, ολοι κανουμε... σωστα ?!
Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω. Θα ήθελα απλώς να τονίσω τα παρακάτω :
Πολύ σωστα η FIAT δεν προχωρει σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση πέρα της δικαστικής γιατί απλώς θελει να φανεί ότι δεν κρύβει τίποτα και μια σοβαρή εταιρία (κανόνας του management διεθνώς) είναι να μην προχωρείς σε αλληλοκατηγορίες μέσω έντυπων μέσων αλλά να υποστηρίζεις τα συμφεροντά σου με απλες δημοσιεύσεις και δικαστικά.
Επιπλέον δεν το γνώριζα ότι το συγκεκριμένο περιοδικό έχει την υποδομή που χρειάζεται για να "κρίνει" (όχι να δοκιμάζει) ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και φυσικά είναι και πιστοποιημένο να το κάνει.
Και όταν διαπιστώσει κάτι λάθος τότε γνωστοποιεί το συμβάν στην εταιρία και εφόσον δεν λάβει απάντηση το δημοσιεύει.
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όσο σωστή κι αν είναι αν δεν τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας είναι ΛΑΘΟΣ.
Δεν λέω ότι δεν μπορεί να έχουν δίκιο. Δεν λέω ότι δεν κάνουν σωστές δοκιμές. Απλά όταν δημοσιεύεις κάτι πρέπει να μπορείς να το στηρίξεις επαγγελματικά και ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ επιστημονικά (που δεν συνέβει στο άρθρο).
Ούτε στηρίζω αβασάνιστα την FIAT.
Δεν μου αρέσει όμως ο οποιοσδήποτε ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ λόγω της θέσης και της δύναμης του να μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει.
Περιμένω την δικαστική κατάληξη της υπόθεσης.
Για κατσε ρε συ George65, Περιοδικο ειναι οχι τμημα ερευνας της φιατ, ουτε (απο την αλλη) ανεξαρτητος οργανισμος euroNCAP μη τρελαινομαστε, σαν να λέμε ο τριανταφυλλοπουλος οταν ανακαλυψει εναν βουλευτη που κλεβει απο το κρατος τα αντερα του δεν πρεπει να το δημοσιευσει, αλλα να γνωστοποιήσει πρωτα τις αποδειξεις στον "κατηγορουμενο" και μετα να το βγαλει στη φορα!
Σιγα μη ρωτάει ο δημοσιογραφος τι θα βαλει στο περιοδικο του, εκανε ερευνα και βρηκε αυτο, ο κοσμος κρινει κατα ποσο ειναι σοβαρο η μη.
Το λάθος αυτο το έκανε, ειπε οτι το περιοδικο παραπληροφορει, οταν ομως παλιότερα την επαινουσε την εταιρια δεν βγηκε να πει κατι!!!Παράθεση:
Πολύ σωστα η FIAT δεν προχωρει σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση πέρα της δικαστικής γιατί απλώς θελει να φανεί ότι δεν κρύβει τίποτα και μια σοβαρή εταιρία (κανόνας του management διεθνώς) είναι να μην προχωρείς σε αλληλοκατηγορίες μέσω έντυπων μέσων
Ακριβώς αυτό λέω. Αν έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (έγκυρες) όχι μόνο τις δημοσιεύεις αλλά "διαφημίζεις" και τι δουλειά που κάνεις για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σου. Αν όμως δεν έχεις τότε .... ?
Σίγουρα η αντίδραση της οποιαδήποτε εταιρίας είναι διαφορετική όταν σε κατακρίνουν και άλλη όταν σε επαινούν (αυτό ισχύει και για τους εαυτούς μας - υστεροφημία αν δεν κάνω λάθος). Δεν την κατακρίνω.
Οι αντιρρήσεις μου για την FIAT ήταν (και είναι) ότι δεν στηρίζει τα μοντέλα που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν έχουν την απόκριση που θα περίμενε από κοινό και ειδικό τύπο με καμπάνιες και άλλα προωθητικά μέσα (βλέπε STILO και MULTIPLA).
Θέλω να είμαι όσο το δυνατό πιο αντικειμενικός γίνεται και ζητώ συγνώμη αν έχω υπερβάλει σε κάποιο τομέα
Νομίζω οτι η κατάσταση μπορεί να κατανοηθεί ευκολα, και ας δειξουμε μια φραση που δημοσιευσε το Περιοδικο: Στην Ιταλία αλλά και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, αντί για το βενζινοκίνητο 1.4 πουλιέται κυρίως το πετρελαιοκίνητο Bravo. Γιατί σ’αυτό φοράει μεγάλα φρένα, αν θεωρεί ότι τα μικρά, που φοράει στο 1.4 είναι επαρκή;
Την απάντιση ποτε θα την δώσει ?
Εγω παραδειχματως χαρην αν εχω αγορασει το Bravo στην ελλάδα δεν εχω δικαιωμα να ξερω γιατι σε άλλες χωρες προτιμουν τα άλλα δισκοφρενα ?
Και μην ακουσω δικαιολογιες του τύπου πετρελαιοκινητο και τα ρεστα γιατι μιλάμε για την ιδια υπποδυναμη και ιδια ικανοτητα επιταχυνσης και ταχυτητας.
Μήπως η απαντηση ειναι οτι εμας τους ελληνες (την μικρη μεριδα της αγορας) μας θεωρούνε Μ@Λ@ΚΕΣ και οτι "σιγα μωρε, ελληνες ειναι, δε θα το ψαξουν και πολυ το θεμα, κανε εκει οικονομια κοστους να πετυχουμε καλη τιμη"
Γιατι φιλε μου, σε άλλη χωρα, μονο που θα δουνε τις διαστάσεις του δισκου θα αρχισουνε τα λιβάνια οι συντακτες (χωρις να γίνει κανένα ατυχημα).
Οι αποδείξεις ομως ειναι εγκυρες μονο στο τεστ ταρανδου πχ, και ποτε κανένας δεν πηγε να τους πει (απο τις εταιριες) ξερετε κατι ? γραφετε λαθος, το δικο μας το οχημα πηγαινει καλυτερα δεν ειναι οπως τα λετε!Παράθεση:
Ακριβώς αυτό λέω. Αν έχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (έγκυρες) όχι μόνο τις δημοσιεύεις αλλά "διαφημίζεις" και τι δουλειά που κάνεις για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σου. Αν όμως δεν έχεις τότε .... ?
Και επιπλεον τι πρεπει να γινει για να ειναι μια ερευνα εγκιρη ?
Καθε φορα που δοκιμαζουν ενα αυτοκινητο να ειναι υπο την επιβλεψη εισαγελέα ?
Αφαιρουμε απο τους δημοσιογραφους το δικαιωμα να κανουν ερευνες γιατι μπορει να μην ειναι εγκυρες ?
Οσες φορες ο τριανταφυλλοπουλος (μια που λεμε για αυτο :P) εχωσε κοσμο στην φυλακη και εκλεισε σπιτια δεν το εκανε χαρην μιας καμερας, αλλα και με αποδειξεις.
(Η κάμερα ποτε δεν μετράει σαν στιχειο στο δικαστηριο, γιατι μπορει να μην ειναι εγκιρο)
Στην προκειμενη περιπτωση καμερα ειναι η έρευνα που απετυχε, αποδειξη ειναι οτι ο δισκος του αμαξιου ειναι πολυ μικρος με αποτελεσμα να μην αντεχει την θερμοκρασια, τελος.
@ snyper
η έρευνα που αναφέρεσαι περιλαμβάνει και ψεύτικη φωτογραφία σπο δήθεν άκρο του bravo, γιατί αν είναι αυτό έρευνα πάω και σκίζω το master μου ΤΩΩΩΡΑ....
Επίσης έρευνα κατα την οποία ανακαλύπτεις κάτι (τα κοσμιτικά επίθετα τα λογοκρίνω μόνος μου), ενώ άλλες 500 έρυνες παγκοσμλιως έχουν βγάλει τα εντελώς αντίθετα δεν θεωρείται αξιόπιστη και ψάχνεις να βρείς τί έκανες λάθος....
Η τουλαχιστον μοιράζεσαι τα δεδομένα σου (βλέπε συgκεκριμένο Bravo, με άλλους και τουλάχιστον επαναλάβουν μαζί με τον κατασκευαστή την "έρευνα" να δουν κατά πόσο αληθεύει, πράγμα το οποίο αρνήθηκαν...
Όλα αυτή 'έρευνα' όχι σοβαρή δεν είναι αλλά και επικίνδυνη....
Στην κινα αποσείρουν φριτεζες επιδή ανατiναχτικε 1 στις 1.000.000, αυτοι ειναι μ@λ@κες δηλαδη ?
Μονο η υπονοια να υπαρχει οτι ενα προιον μπορει να ειναι επικυνδινο 1 στο εκατομμυριο λογω ενος Α λόγου το αποσυρεις, δεν κοιτας να αρπαξεις.
Μπορω να σου βρω χιλιάδες παραδείγματα για αυτο, το μονο που διαφυλατουν ειναι το κερδος τους οι συγκεκριμενοι.
Και πριν φυγω να πω το τελευταιο, καλα η ερευνα ας υποθεσουμε οτι ειναι επικινδυνη και δισφημιστικη το ερωτημα τους μπορεις να το απαντησεις ?
"Στην Ιταλία αλλά και στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, αντί για το βενζινοκίνητο 1.4 πουλιέται κυρίως το πετρελαιοκίνητο Bravo. Γιατί σ’αυτό φοράει μεγάλα φρένα, αν θεωρεί ότι τα μικρά, που φοράει στο 1.4 είναι επαρκή;"
(για φοτο και τα ρεστα δεν ξερω, δεν γνωριζω απο αυτα, μπορει να ειναι αληθεια)
Sn7per γνωριζεις οτι ta diesel δεν εχουνε μηχανες απο αλουμινιου?
διοτι πολυ απλα δεν αντεχει το αλουμινιο για τετοιου ειδους μηχανες αλλα για χυτοσιδηρο?και για αυτο το λογο ειναι πολυ πιο βαρια και βαζουνε και πιο σκληρα ελατηρια και αμορτισερ μπροστα λογο βαρους.
ΤΟ bravo του συγκεκριμενου τεστ φοραει τα ιδια φρενα με εμενα το 1.6 που ειναι 257 μεγεθος. Εγω που καθημερινα το σκιζω το αμαξι στα φρενα ποτε δεν ειχα προβλημα αρα οτι φταιει το μεγεθος για μενα πολυ απλα ειναι μπουρδες. Φυσικα και ειναι λογικα να εχει το λεγομενο fade in μετα απο 10 συνεχη φρεναρισματα απο 100 χιλιομετρα.
Ολα τα φρενα υποφερουνε απο αυτο ακομα και τα αγωνιστικα. Σας λεω αυτο το περιοδικο δεν εμπιστευομε τιποτα για αυτα που γραφει εχει αποδειχτει επανειλειμενως οτι γραφει #)(*&$(*#&$(*
:Dπαιδια....να μιλησουμε και μεις οι κατοχοι του νεου bravo?:D
εχω το σπορτ με τα 150 αλογα...σε blue maserati....παιδια εως τωρα οχι απλα ικανοποιημενος, αλλα σουπερ ευτυχισμενος!!!το αμξι μου εχει περιπου 2700 χλμ και του κανα και ταξιδακι ηρακλειο κρητης-σερρες!!!ενα θα σας πω 220 το κοντερ και ενα Α4 2.0Τ κολλημενο απο πισω μου:cool:
δεν εχει καψει σταγονα λαδι ως τωρα (για ποιον χτυπα η καμπανα?) και ειμαι πληρως ικανοποιημενος σε ολους μα ολους τους τομεις!
τα λοιπα ειναι για οσους διαβαζουν πολυ και οδηγανε λιγο!
Αυτή είναι λογική παιδιού 3 ετών..Στην Ευρώπη δεν είναι ότι μόνο για το Bravo επιλέγουν το diesel και οχι την βενζίνα λόγω φρένων. ... Το 80% των αυτοκινήτων έξω είναι diesel για οικονομία και ροπές..Εδώ δεν γίνεται αυτό γιατί απαγορεύονται τα diesel αθήνα και θεσ/η...
Τώρα τα diesel είναι πολύ πιό βαριά απο τα βενζινοκίνητα, Εξ ορισμού φέρουν και μεγαλυτερα φρένα...
Και ένα σημείο που κάνεις λάθος, όπως και πολύ κόσμος....Η ανθεκτικότητα των φρένων δεν έχει να κάνει μόνο με την διάμετρο, αλλά κυρίως με το παχος και πόσο καλά αερίζονται...
ΠΧ το stilo το 1800 έχει δίσκο, 284διαμετρο*22πάχος...το Abarth έχει 281*28....λες να είναι μλκες στη φιατ να βάλουν πιό μικρό δίσκο...?Όχι βέβαια...Μετά από δοκιμές επί δοκιμών αποφασίζουν την σωστή διάσταση...Και δεν είναι όσο πιό μεγάλο τόσο πιό καλό...γιατί άντε να πάρει τα πόδια του μετά τα 1400 με τα 90άλογα με 300χλ δίσκο που ζυγίζει κάποια κιλά παραπάνω που αυξάνονται καθώς είναι μάζα που γυρίζει με τον τροχό και το βάρος της κοινώς πολλαπλασιάζεται με αποτελέσματα στην μείωση των απωλειών ιπποδύναμης.....
Όσο για την φώτο δεν έχει μπορεί ή όχι...Τεκμηριωμένα είναι απο Corolla 10ετίας..Δηλαδή πόσο ρεζίλης πρέπει να είναι κάποιος να βάλει fake φώτο...Αν αυτό λέγεται δημοσιογραφία....
που να δειτε παιδια στην ιταλια που πηγα πριν μερικους μηνες οταν σας λεω 90% diesel πραγματικα χαμος σχεδον ολα τα αμαξια. μεχρι mercedes s500 diesel itane.