Αυτο ξερω οτι ισχυει για τα πλαστικα, το καπακι δεν ειναι πλαστικο.
Printable View
Θα το ξανα τσεκάρω ρε παιδιά να δω μήπως είναι άβαφο-που δεν το νομίζω...
Πάντως τεό τι εννοείς ο μάστορας που θα μου φτιάξει το σπρευ?Δεν έλεγες να πάρω κόκκινο σπρέυ απο τα πράκτικερ πχ ?
Πάντως για θρίλερ που λέτε όντως ο Δημήτρης έχει ενα point...τα μπουζί που είχε το αμάξι όταν το πήρα θα ήταν το καλύτερο θρίλερ για σας...
Χαχαχαχα όχι ρε τι κόκκινο απ τα Practiker?? Και μόνο που το σκέφτηκες είναι γυφτιά! Χαχαχαχαχα... Έλιωσα!
Σε μαγαζί που βγάζει χρώματα αυτοκινήτων θα πας! Δεν είναι ακριβα!
Έχω την ίδια εντύπωση με τον προλαλήσαντα!!!
χαχαχα ρε δεν το ξερα οτι γίνεται να σου φτιάξουν σπρέυ και γι'αυτό έλεγα γυφτια θα είναι....και λέω πως ειναι δυνατόν να μου προτείνουν κάτι τέτοιο...και ειδικα ο τεό :p
Δεν το ξερα πάντως οτι υπάρχει αυτή η πατέντα...
Όταν λες μαγαζι που βγάζει χρώματα αυτοκινήτων τι εννοείς?Πρώτη φορά το ακούω...και στο περίπου ξέρει το κόστος να μου πεις σ'αυτές τις περιπτώσεις?
Χαχαχα... Εε μα κι εσύ τι σκέφτηκες...!
Το γράφουν απ'έξω ως συνήθως "το χρώμα του αυτοκινήτου σε σπρει σε 5 λεπτά" κλπ... Το πολύ πολύ ρώτα κανένα χρωματοπωλείο να σου πει που να πας. Το ακριβότερο που έχω ακούσει είναι 12 ευρώ το σπρει...
...λοιπόν άκου και τη δική μου πρόταση γιατί σε βλέπω πως αντί να βγάλεις την " κουτσουλιά " θα ...προσθέσεις και άλλη χειρότερη../..βγάλε την τάπα , είναι πανεύκολο , πήγαινε σε ένα βαφέα αυτοκινήτων , πες του να διαβάσει τον κωδικό του χρώματος απο το αμάξι σου και ζήτησε του να σου την βάψει σε αυτό το χρώμα../..άφησε τη εκεί και πήγαινε την άλλη μέρα να την πάρεις έτοιμη ../..υπάρχει μια περίπτωση επειδή είναι κόκκινο να σου ζητήσει να πάτε μαζί μέχρι τον χρωματοπώλη να σου ταιριάξει επιτόπου το χρώμα../..με ένα εικοσιπεντάρι - τριαντάρι το πολύ καθάρισες../..προσωπικά εγώ αυτά μου αρέσει να τα φτιάχνω μόνος μου...αλλά μέχρι να μάθω...χέστα τι είχα πάθει ουκ ολίγες φορές../..η απόφαση δική σου../..καλη δουλίτσα και πάντως ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ !!!!!!!!!...ασχημαίνει την πανέμορφη Ιταλίδα σου !!!!...
jason τι μας κάνεις παλι...αυτή η τελευταία πρότασή σου...με χτύπησες στο ευαίσθητο σημείο! χαχαχα
Απλα δεν την παλευα οικονομικά που δεν την πάλευα,τώρα έχω να ξεπληρώσω και την ασφάλεια του αυτοκινήτου μου στον πατέρα μου,έχω να δώσω και για την ενίσχυση του φόρουμ + όλα τα άλλα και ένα 25άρι που πέφτει πάρα πολύ βαρύ...Κι εγώ αυτό θα θελα...σίγουρα είναι η καλύτερη λύση αλλα αδυνατώ αυτή την περίοδο ειδικά...
Αυτό που λες Θοδωρή πρώτη φορά το ακούω!Θα κοιτάξω να δω τι παίζει και ανάλογα...αν έχει πάνω απο 15 ευρώ μπορεί να κάνω αυτό που λέει ο jason...σε αντίθετη περίπτωση θα πάρω το σπρέυ...
άλλωστε δώσαμε και μια υπόσχεση στο club... ;)
...επειδή το οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστό ...άντε , χαλάλι σου δίνουμε προθεσμία επ' αόριστον για να βγάλεις την " κουτσουλιά "...πάντως μην το ξεχάσεις ...είναι κρίμα για το πολύ όμορφο αμάξι που έχεις..αν ήσουν Αθήνα στο έφτιαχνα τσάκα - τσάκα , αλλά δεν γίνεται..δυστυχώς....
χαχαχα α ρε jason να σαι καλά...πραγματικά και μόνο που το λες και πιστεύω οτι θα με βοηθούσες έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία!
Α! ευχαριστώ και για την προθεσμία χαχα :P
Έψαξα γι'αυτό που λέει ο teo και επειδή το μαγαζί που βρήκα είναι κοντά σε ένα που έτσι κι αλλιώς θα πήγαινα αύριο (για να βγάλω τις μεμβράνες στα πίσω φανάρια) θα κάνω μια στάση να δω τι παίζει και αν μου γεμίσει το μάτι αύριο το πολύ μεθαύριο θα φύγει η "κουτσουλιά" αλλιώς κατα το Πάσχα που θα πάω Ξάνθη
Λοιπόν, σχετικά με τους αποστάτες.
Από την μάνα του η βάση του τροχού μας έχει το μουαγιέ που είναι οι 4 τρύπες για τα μπουλόνια και στο κέντρο τον "οδηγο" στον οποίο κεντράρει η ζάντα. Αν δεν κάνω λάθος, 58,1mm διάμετρο. Αυτή η βάση-οδηγό (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ) έχει μήκος περίπου 10mm, δεν θυμάμαι.
Αν λοιπόν βάλεις 6mm αποστάτη, σου μένουν ~4mm. Όχι ότι καλύτερο αλλά τουλάχιστον μπορεί να κεντράρει ο τροχός σου. Αν πας σε παραπάνω από 10mm τότε θα πρέπει ο ίδιος ο αποστάτης να έχει δικό το οδηγό στην ίδια διάμετρο (58,1mm) για την ζάντα. Εκεί που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι ότι αν φτιάξετε αποστάτες, η διάμετρος της τρύπας του αποστάτη θα πρέπει να είναι τόση ώστε να μπορεί να "αγκαλιάσει" και την 58,1 μαμά βάση, αλλά και το εξτρά μήκος που έχει το καπάκι (εκείνο το χρυσαφί στρόγγυλο παπαράκι) του οδηγού.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός... αν όχι, θα σας το δείξω από κοντά... :)
Μιχάλη σ'ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες...
Να μας απαντήσει και ο Σταύρος για να ξέρουμε τι θα κάνουμε γιατί νομίζω μας ξέχασεεε :)
Εγώ μίλησα με τον Σταύρο και μου είπε πως σε όλους τους αποστάτες (ρώτησα για 10 & 20mm όπως είπαμε παραπανω), υπάρχει πάντα προέκταση αφαλού (του οδηγού που λέει ο Μιχάλης παραπάνω) οπότε είμαστε κομπλέ. Το μόνο που πρέπει να ρωτήσω εγώ, είναι αν υπάρχουν μπουλόνια με +2cm μήκος για τους αποστάτες των 20mm πίσω και μετά προχωράμε κανονικά! Αυτά τα ολίγα!
Ναι jason να σου πω την αλήθεια ακόμα το σκέφτομαι... μήπως δεν πειράξω τίποτα μπροστά και απλώς πίσω βάλω 16mm που είπαμε στην αρχή... Καρλής ε? Θα περάσω να τσεκάρω φίλε! Ευχαριστώ!
...πάρτο...κάνε κλίκ...βάλε στο google map τη διεύθυνση...και μέσα..
karlis.gr ΕλλαστικάΕλαστικά, Ζάντες, Αναρτήσεις, Αξεσουάρ
Λοιπόν πήγα ρώτησα για σπρέυ και μου είπε 15 ευρώ + 10ευρώ το αστάρι? ή το βερνίκι? δεν θυμάμαι...ενα απο τα δυο...και μου είπε πως αμα το βάψω μόνο θα είναι ματ και γι'αυτό πρέπει να βάλω απο πάνω και το αστάρι ή βερνίκι :P
Σύνολο 25 ευρώ...νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση αξίζει πιο πολύ να το πάω σε βαφέα να μου το βάψει αυτός...
Θα χρειαστεις 400αρι νερου και 600αρι νερου (γιαλοχαρτα), ασταρι, χρωμα και βερνικι!
Βγαζεις το καπακι, το περνας με 400αρι νερου, καθαριζεις καλα με σαπουναδα και το αφηνεις να στεγνωσει καλα. Μετα το περνας ενα χερια ασταρι (θα γινει γκρι) και το αφηνεις παλι να στεγνωσει. Μετα αφου ειναι ασταρωμενο το περνας 600αρι νερου, ξανακαθαριζεις με σαπουναδα και αφηνεις να στεγνωσει. Περνας 2-3 στρωσεις χρωμα και αφου στεγνωσει καλα καλα περνας και βερνικακι και εισαι ετοιμος!
Στην επιλογη χρωματος θα ζητησεις γυαλιστερο κοκκινο και οχι ματ, οπως και το βερνικι να κανει για γυαλιστερα χρωματα. Δεν ξερω ποσο θα ζητησει ο φανοποιος αλλα αυτα τα πραγματα ειναι 20 με 25 ευρω οπως ειπες και εσυ...
Παρε και ενα φωτορεπορταζ απο πλαστικο μηχανης:
Το ασπρο πλαστικο κααααποτε ηταν μαυρο οποτε...
http://img197.imageshack.us/img197/3...4308463931.jpg
Βγαζουμε και τριβουμε με 400αρι νερου και γινεται καπως ετσι
http://img10.imageshack.us/img10/8784/1324310191079.jpg
Καλο καθαρισμα/στεγνωμα και μετα με το ασταρι που φαινεται στα αριστερα
http://img534.imageshack.us/img534/2...4311007601.jpg
Αφου στεγνωσει και ξαναξυθει με 600αρι περασμα το χρωμα
http://img854.imageshack.us/img854/4...4310477590.jpg
Και εδω τοποθετημενο και βερνικομενο πανω στην μηχανη!
http://img846.imageshack.us/img846/4...4314269653.jpg
Οι παραπανω φωτο ειναι ενος μελους απο το vstromhellasforum.
Ρε guys το κοκκινο του Stilo ειναι μεταλλικο;; Δεν νομιζω... Αρα ειναι μονης,που σημαινει πως δεν θες βερνικι... Ουτε πλαστικοποιητη (ασταρι) αν δεν βαψεις πλαστικο οπως το παλικαρι που εδειξε ο Σοφο... Αρα ΕΝΑ σπρει... Τι σου ειπε λοιπον ο τυπος;;
...όλα τα χρώματα του Stilo είναι ΔΙΠΛΗΣ..!!!
Εγώ έχω μια απορία... Κλειδώνει το καπάκι του ρεζερβουάρ?!?!?
Oh yeah sot... Μαζί με τις πόρτες σου φίλε!
Jason είσαι σίγουρος για τα διπλής? Αν είναι διπλής τότε τζάμπα τον κατσάδιασα τον μάστορα παραπάνω... Αλλά αφού δεν έχει μέταλλο μέσα...γιατί να μην μπορεί να τα βάλει σε ένα σπρέι όλα μαζί? Είναι ακρυλικό μήπως?
Εμένα γιατί δεν κλειδώνει?!?!?! Η τάπα σας ανοίγει με κλειδί?
Όχι εμένα είναι απλή... Αν ανοίξεις το καπάκι ξεβιδώνει με το χέρι!
Εσένα έχει κλειδί??
Ναι!!! Το καπάκι δεν κλειδώνει αλλά η τάπα είναι με κλειδί!! Είναι τρελοί αυτοί οι ιταλοι!! :P
Έμενα η τάπα είναι με κλειδί και δεν κλειδώνει το καπάκι !!!
Να τος κι άλλος...
Εμμ εμείς είμαστε full extra ρε... (Μέχρι να χαλάσει και να μας ρουφήξει κανά γυφτάκι το βράδυ τη βενζίνη...) Χαχαχα
Έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση ξέχνα τα γυφτάκια εγώ φοβάμαι μην αρχίσουμε και ρουφιόμαστε μετάξι μας χαχαχα
Χαχαχα με λάστιχα από το ρεζερβουάρ τότε διευκρινίζω!!!!
Καλά καλά μας έπεισες τώρα... Καλού κακού όμως δεν σου λέω που μένω γιατί σε φοβήθηκε το μάτι μου! Τοίχο - τοίχο (η τάπα)... Χαχα!
Χαχαχα καλά κάνεις να φοβάσαι :-P
Είναι μοντέλο 2004
Το κοκκινο και το κιτρινο νομιζω ειναι χρωματα παστελ (δεν ξερω αν εχω κρατησει τα προσπεκτ του Stilo που το εγραφε)
Η ταπα ειναι ενα θεμα που η Fiat τα εκανε πουτ...αν@! Εμενα δεν κλειδωνει ουτε το πορτακι, ουτε η ταπα μεσα, ουτε κλειδι μπαινει ουτε τιποτα!
Σε μια βολτα που ειχα κανει απο την αντιπροσωπεια (ουστ αλητες!), μεσα σε 2 μηνες απο την αγορα του αυτοκινητου ηθελαν να με πουλησουν καινουργια ταπα με κλειδι και την χρεωναν 27ευρω + την εργασια!
Αφου λοιπον σαν 18χρονος που εβραζε το αιμα μου τους εβρισα ολους απο τον τυπος στην υποδοχη μεχρι τον πρωτομαστορα εκει μεσα και μεχρι τα αφεντικα της φιατ στην Ιταλια, με εστειλαν στον πωλητη που ηταν εκεινη την ωρα στην βιτρινα και αυτος (εξυπνο τυπακι), εβγαλε ενα χαρτι που ηταν γραμμενο στα Ιταλικα και εγραφε (λεει) οτι η ταπα με κλειδι ηταν στον εξτρα εξοπλισμο! Εννοειται οτι ακουσε και αυτος τα γαμοσταυριδια του!
Πραγματικα απο τοτε ειπα ενα πραγμα: φιατ ποτε ξανα! Ηταν η δευτερη φορα που η αντιπροσωπεια της φιατ μου συμπεριφερθηκε λες και ειχα παρει ενα πραγματακι μικρο, χωρις αξια και επειδη για μενα ο αντιπροσωπος ειναι η εταιρια καλως η κακως, οταν θα ερθει η ωρα να αλλαξω αμαξι θα παρω κατι αλλο ΕΚΤΟΣ απο φιατ...
...μόνο να προσέξεις τι θα πάρεις , γιατί μπορεί να σου δίνουν την ...τάπα τζάμπα αλλά όταν έρθει η ώρα της " χοντρής "...τότε χέστα../..θα γράφεις σε άλλο φόρουμ τα ίδια και χειρότερα.../..ρίξε ένα προσεκτικό ψάξιμο στα διάφορα αυτοκινητο-φόρουμ και θα δικαιώσεις αυτά που σου λέω με καλή πάντα πρόθεση../..και κάτι άλλο..δεν μπορείς να αμφισβητήσεις πώς το Stilo είναι ένα απο τα πιο πλούσια εξοπλισμένα αυτοκίνητα απο το εργοστάσιο , με έξτρα που οι άλλοι χρέωναν τότε 2500 - 3000 ευρώ παραπάνω για τα εφοδιάσουν !!!!!!!!../..έτσι λοιπόν , λέω εγώ , αν και είναι μ*λακία τους να σου δίνουν στάνταρ το ESP πχ . αλλά να σου χρεώνουν έξτρα την ...τάπα , ε...τότε προτιμώ το ESP και ας πληρώσω την τάπα.....
..στο θέμα του after sales , θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι η ΕΔΩ στην Ελλάδα " μαμαφίατ " ίσως είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα απο όλες τις Ευρωπαικές χώρες....
Φιλικά ,
Jason
Jason, καταλαβαινω το φιλικο υφος της απαντησης σου αλλα δεν μπορω να δεχτω να εχω δωσει 18.000 ευρα να παρω ενα αμαξι, να διαπιστωνω οτι δεν κλεινει το ρεζερβουαρ μου (με κινδυνο περα απο την κλοπη βενζινης να περασει ενα βλαμενο να βαλει ενα στουπι και να κανει μπουμ το αμαξι), να ζηταει 27+ για ταπα και εργασια, να με κοροιδευει με ενα χαρτι στα Ιταλικα (μεταφραση δεν μπορουσαν να κανουν; ) και μετα απο αυτο να με κανει μανουρα η φιατ επειδη αλλαξα ασφαλιστικη εταιρια! Αυτα ειναι τα φαουλ της αντιπροσωπειας για μενα και κατ'επεκταση της φιατ που δινει το δικαωμα σε καθε αντιπροσωπο να κανει οτι γουσταρει.
Απο κει και περα, το δικο μου δεν ειχε στανταρ ουτε esp ουτε τιποτα! :tongue1:
Αυτα τα ειχα στον εξτρα εξοπλισμο του dynamic που πηρα ομως θεωρω απαραδεκτο να μην κλειδωνει η ταπα ή το πορτακι. Απαραδεκτο!
Για μενα οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα και αυτη ειναι μια σημαντικη λεπτομερεια.
αν κλειδωσεις το αμαξι δεν κλειδωνει σοφοκλη το πορτακι?
03-04-13, 18:10 #358
ammoulianiotis
"Αυτά ειναι τα φαουλ της αντιπροσωπειας για μενα και κατ'επεκταση της φιατ που δινει το δικαωμα σε καθε αντιπροσωπο να κανει οτι γουσταρει."
Μήπως θα έπρεπε να ενημερώσεις γραπτώς την FIAT Ιταλίας για όλα τα θέματα - παράπονα που είχες με την Ελληνική αντιπροσωπεία;
Είμαι βέβαιος ότι αν πράγματι ήταν στα extra (το αμφισβητώ γιατί το είχα ψάξει πολύ το θέμα και δε θυμάμαι κάτι τέτοιο!) και δε στο είχε αναφέρει ο πωλητής τότε θα υποχρέωναν την εδώ αντιπροσωπεία να στο κάνουν δωρεάν!
Και εγώ αγόρασα καινούργιο το αυτοκίνητο το 2003 (κλειδώνει το πορτάκι της βενζίνης και όχι η τάπα) και επειδή είχα κάποια προβλήματα με την VERLA* στον Πειραιά, έστειλα mail Ιταλία και αμέσως με πήραν τηλ, με ύφος "...να το συζητήσουμε το θέμα σας" και άλλες λοιπές αηδίες.
Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι όσο δε δημοσιοποιούμε το πρόβλημα, θα λουζόμαστε παρόμοιου είδους τραγικές υπηρεσίες.
*Πριν μερικά χρόνια έκλεισε! Τιποτα δεν είναι τυχαίο τελικά...