http://www.autotriti.gr/autotriti/_m...=15139&admin=1
και ΟΜΩΣ ΤΟ STILO ΕΒΓΑΛΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ BMW MERCEDES
και άλλα
έτσι να τρίβουν τα μάτια τους κ τα πεταμένα λεφτά τους..
ΚΑΓΚΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααααα
Printable View
http://www.autotriti.gr/autotriti/_m...=15139&admin=1
και ΟΜΩΣ ΤΟ STILO ΕΒΓΑΛΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ BMW MERCEDES
και άλλα
έτσι να τρίβουν τα μάτια τους κ τα πεταμένα λεφτά τους..
ΚΑΓΚΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααααα
Alfa Romeo 147 81
Citroen C4 62
Renault Megane 57
VW Beetle 49
VW Golf 44
Mitsubishi Lancer 39
Honda Civic 39
Seat Cordoba 36
Opel Astra 33
BMW Σειρά 1 31
Mazda 3 31
Mercedes A-Class 29
Fiat Stilo 26
Toyota Corolla 25
Seat Leon 24
Audi A3 22
Peugeot 307 21
Hyundai Accent 19
Chevrolet Lacetti 19
Ford Focus 18
Suzuki Liana 2
και εγω που νομιζα οτι το στλακι μας ηταν το νουμερο 1 στις ζημιες...
Βέβαια να πω ότι η 2η λίστα είναι το "Γενικό". Ακόμα δεν έχω κοιτάξει στα ηλεκτρικά προβλήματα... Τι θέση άραγε θα έχει η Ιταλία σε αυτή την κατηγορία;!
ειναι λιγο ψιλα στα ηλεκτρικα αλλα η γνωμη μου εινια οτι 80% που φταιει που ειναι σε αυτην την θεση ειναι το αir bag warning.
Εγώ πάντως ξέρω ότι εδώ και 18 μήνες η 147 μου, η οποία έκανε 25000km, επισκέφθηκε το συνεργείο μόνο για τα προγραμματισμένα service της και μία καμμένη ψείρα.
Τσ Τσ Τσ Ετρεξες αμεσως να δικαιολογησεις το αμαξι σου!Αφου ειπαμε πως σε εσενα σου δοσανε το καλο!
Το Liana ρε παιδια 2 εχουν ολοι και ολοι!
Αρα τι το ποιο ζημιαρικο αμαξι ειναι η 147?
Να κανω μια ερωτηση?
Με τι κριτιρια εχουν κανει την αξιολογηση?
Δλδ στο παρακατω ερωτημα ποιος θα μου πει ποιο ειναι το πιο ζημιαρικο?
Αν συκρινεις την Ferrari 430 με 10 πωλησεις στην Ελλαδα και τα 6 απο αυτα εχουν καποια προβληματα.
Και εχεις και την Lamporghini Murcielago με 3 πωλησεις στην Ελλαδα και το 1 εχει προβλημα.
Ποιο απο τα δυο ειναι πιο ζημιαρικο?
παντως σε ολες τις κατηγορειες η φιατ ειναι καπου στην μεση!!!!!!!!!!!!!!δεν ειναι και ασχημα!!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά το πρώτο σκέλος της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο τεύχος και αφορούσε στις μάρκες συνολικά, περνάμε στο δεύτερο μέρος, το οποίο αφορά συγκεκριμένα στα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα. Για κάθε ένα από τα τρία πρώτα χειρότερα ή καλύτερα σε αξιοπιστία αυτοκίνητα γίνεται μία αναφορά, για το πού έχουν παρουσιάσει τις περισσότερες βλάβες σε κάθε μία από τις 4 κατηγορίες, ενώ δίπλα από κάθε αυτοκίνητο υπάρχει ένας δείκτης βλαβών. Έτσι, ο αγοραστής ενός μικρού ή μικρομεσαίου αυτοκινήτου έχει πλέον την ευκαιρία, μέσω αυτής της έρευνας (όπου έλαβαν μέρος 10.000 περίπου ιδιοκτήτες αυτοκινήτων), να γνωρίζει και κατά πόσο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο που θα αποκτήσει είτε καινούργιο είναι αυτό, είτε μεταχειρισμένο.
Αξιολογώντας τις βλάβες
Για κάθε μοντέλο υπάρχει ένας τελικός δείκτης αξιοπιστίας, ο οποίος όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο μικρότερη είναι η αξιοπιστία. Ο βαθμός προκύπτει από το πηλίκο των βλαβών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 5 έτη δια τον αριθμό των κυκλοφορούντων μοντέλων την τελευταία 5ετία. Να αναφέρουμε, ότι ανάλογα με τη βλάβη (όπως την έχουν αξιολογήσει οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων), υπάρχει διαφορετικός συντελεστής. Έτσι, μία μεγάλη βλάβη έχει πολλαπλασιαστεί με μεγαλύτερο συντελεστή από μία όχι τόσο μεγάλη ή μικρή.
4 κατηγορίες αξιολόγησης
1) Κινητήρας - Σύστημα μετάδοσης: Σε αυτή την κατηγορία αξιολογούνται τα μηχανικά μέρη, η ψύξη, η λίπανση, το σύστημα ανάφλεξης, η τροφοδοσία, ο εγκέφαλος, ο άξονας και τα ημιαξόνια, το κιβώτιο ταχυτήτων και ο επιλογέας, ο συμπλέκτης και το διαφορικό.
2) Σύστημα διεύθυνσης - Τροχοί - Ανάρτηση - Σύστημα φρένων: Οι τομείς αξιολόγησης είναι το τιμόνι, οι τροχοί, τα αμορτισέρ, τα μηχανικά μέρη του συστήματος διεύθυνσης, το χειρόφρενο, οι δίσκοι, τα ταμπούρα, η υδραυλική αντλία και το ABS.
3) Ηλεκτρικό κύκλωμα - Συστήματα ασφάλειας - Όργανα: Τα συστήματα που αξιολογούνται είναι το ESP, το Traction Control, o κλιματισμός, οι ζώνες ασφαλείας, οι ηλεκτρικές λειτουργίες (παράθυρα, καθρέφτες κ.λ.π.), το κεντρικό κλείδωμα, οι υαλοκαθαριστήρες, η μίζα, η μπαταρία, το δυναμό - εναλλάκτης, οι προβολείς, τα φλας, τα όργανα και οι λυχνίες.
4) Αμάξωμα: Εδώ αξιολογούνται η εξωτερική λαμαρίνα, τα πλαστικά μέρη του αμαξώματος, η στεγανότητα (προβολέων, πορτ μπαγκάζ κ.λ.π.), το εσωτερικό, τα καθίσματα, οι διακόπτες - χειριστήρια, καθώς και το σύστημα εξάτμισης με τον καταλύτη.
Υ.Γ. Πηγή επίσης από AutoTriti.gr