Γεια σας και πάλι!!!
Επεδή δεν την παλεύω... Το ESR είναι το ESP ή το ASR ειναι το ESP???????
πείτε μου σας παρακαλώ τι συμβαίνει γιατι δεν ξέρω αν έχει η δεν έχει esp το αμάξι μου!!!!
:helpsmilie: :giveup: :boxed: :pc:
Printable View
Γεια σας και πάλι!!!
Επεδή δεν την παλεύω... Το ESR είναι το ESP ή το ASR ειναι το ESP???????
πείτε μου σας παρακαλώ τι συμβαίνει γιατι δεν ξέρω αν έχει η δεν έχει esp το αμάξι μου!!!!
:helpsmilie: :giveup: :boxed: :pc:
Το αμαξι σου δεν εχει ESP στα σιγουρα.
Τωρα τι ειναι ακριβως ψαξε στην καταλληλη ενοτητα και θα το βρεις το εχουμε συζητησει πολλες φορες.
Το ASR ειναι ενα συστημα που εμποδιζει τους τροχους να σπινιαρουν κοβοντας το γκαζι (οπως θα εχεις καταλαβει) και επισης δεν επιτρεπει να σπινιαρει ο ενας τροχος μονος του αν χασει προσφυση.
Ας πουμε αν στην δεξια ροδα εχει παγο και ξεκινησεις βλεπεις να αναβει το λαμπακι και να κοβει γκαζι ο κινητηρας πηγαινοντας ισια το αμαξι.
Και αυτο θα το βρεις αν ψαξεις στις ενοτητες.
to asr ειναι traction control ουσιαστικα να μην σπηνιαρουνε οι ροδες ειτε κοβοντας το γκαζι η ενεργοποιωντας το φρενο αναλογα την μερια. Ειναι ουσιαστικα σαν μισο esp δηλαδη αμα παρεις μια στροφη και χασει προσφυση παταει φρενο απο τους κινητηριους τροχους την μερια που την χανει ουσιαστικα ψιλομαζευει το αμαξι σαν ηλεκτρονικο διαφορικο. Τωρα δεν θυμαμε αμα τα αμαξια με esp εχει κουμπι που το απενεργοποιει.
Μερικα εχουν μερικα οχι.
Σε στροφη παντως μου εχει τυχει πολλακις να πεταξει "μουρη" η "****" (με τα παλια λαστιχα) ποτε δεν ειδα να μου αναβει το κιτρινο λαμπακι, παρα μονο σε ανιφορα που απο την μια μερια να εχει γρασιδι χλωρο ή απο την μια μερια να εχει πολυ νερο.
Αναβει το λαμπακι και πηγαινει ισια.
Παρακαλούνται οι φίλοι που θέλουν να μάθουν σχετικά με το πως δουλεύει το ASR να πάνε εδώ.
Ας κρατήσουμε το θέμα του φίλου Stile καθαρό.
Ευχαριστώ.
ρώτησα ενα φίλο που έχει asr στο RX-8 και μου είπε πως στην ουσία έχουμε esp στο αμάξι μας και βγαίνει με αυτό το κουμπάκι... μου είπε επισεις πως προτοιμάει τα Ιταλικά αμάξια και κιρίος το stilo καθώς έχει άνιγμα μεγαλύτερο και απο την mercedes E-200 καθώς το άνοιγμα απο τροχό σε τροχό πίσω στο stilo είναι 1,78 ενώ στην mercedes είναι 1,72!!!! Αυτο έχει σαν συνέπεια να μπαίνουμε πιο καλα στις στροφές καθώς το κέντρο βάρους μας πιάνει μεγαλύτερη επιφάνεια... Και το Αsr μας είναι σαφός καλύτερο απο κάτι citroen, mazda και opel καθώς στον εξοπλησμό στο stilo δουλεψαν... υπερωριες!!!
Έτσι μου είπε ο φίλος με το RX-8 που τυχαίνει να θέλει να αγοράσει το fiat bravo to jet 150
δεν ειναι esp ειναι ουσιαστικο esp για τις μπροστινες ροδες μιας και δεν επεμβαινει στις πισω.
Σε αυτον τον φιλο σου πατε σε ενα μερος με στροφουλες ζορικες και δωστου να οδηγησει το Stilo και μετα να δουμε αν θα λεει τα ιδια :P