Τέλη κυκλοφορίας 2009 & 2010
Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ, μοτοσυκλετών και γενικά των οχημάτων για το 2009.Τα τέλη είναι αυξημένα κατά 20%. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλλουν:
• 18 ευρώ για οχήματα κυβισμού έως 300 κυβικά εκατοστά
• 46 ευρώ από 301 έως 785 κυβικά
• 112 ευρώ για την κατηγορία των 786 έως 1.357 κυβικών
• 202 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.358 έως 1.928
• 446 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.929 έως 2.357
• 580 ευρώ για τα «μεγάλα» άνω των 2.358 κυβικών εκατοστών.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το σήμα των τελών κυκλοφορίας καταβάλλοντας το τέλος από όλες τις εμπορικές τράπεζες, τις συνεταιριστικές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από τις Εφορίες στην περίπτωση που έχουν χάσει το ειδοποιητήριο.
Η προμήθεια και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ξεκινά από 1/11/2008, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31/12/2008.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ.....
Απάντηση: Τέλη κυκλοφορίας 2009
112+18=130 Ο μόνος λόγος που χαίρομαι που έχω λίγα κυβικά....
Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά την κυβέρνηση η οποία έκρινε ότι πρέπει να προβεί σε αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% :yikes: όσες δηλ. & οι αυξήσεις που έχουμε στους μισθούς μας...
Πέραν του ότι ισχύει το κάθε πέρσυ & καλύτερα...
θα μπορούσε κάποιος να μου πει που σκατά πηγαίνουν αυτά τα χρήματα ?
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
cavallino
Στα "αναψυκτηρια" του Μαγγινα κ των αλλων..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
cavallino
Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά την κυβέρνηση η οποία έκρινε ότι πρέπει να προβεί σε αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 20% :yikes: όσες δηλ. & οι αυξήσεις που έχουμε στους μισθούς μας...
Πέραν του ότι ισχύει το κάθε πέρσυ & καλύτερα...
Αφού θέλεις τόσο πολύ να μάθεις, σε πληροφορώ ότι τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας πηγαίνουν στη συντήρηση του εθνικού και λοιπού οδικού δικτύου!!! Ελπίζω τώρα να κατάλαβες ότι τα λεφτά σου πιάνουν τόπο και δε θα παραπονιέσαι άδικα στο εξής...(θα παρατήρησες ότι πλεόν έχουν εξαφανιστεί οι λακούβες, όλοι οι δρόμοι έχουν σωστό οδόστρωμα, σήμανση και κυρίως έχουν μειωθεί τα ατυχήματα!)
Πέρα από την πλάκα, τα έσοδα του κράτους από τα τέλη κυκλοφορίας εισπράττονται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Εγώ όμως αναρρωτιέμαι: Αν δεν κάνω λάθος, το εθνικό όδικό δίκτυο έχει ανατεθεί σε ιδιώτες. Επίσης το λοιπό δίκτυο είναι αρμοδιότητα των κατά τόπους Δήμων... Το κράτος ποιους δρόμους συντηρεί;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
1972stilo
Το κράτος ποιους δρόμους συντηρεί;
Τους δρόμους που ...οδηγούν στα αναψυκτήρια :(
580€ Καλά είναι ε καλά μου ακούγονται!
Άλλος για μετατροπή ABARTH;
εμ Μπαμπη φαγοθηκες να το δηλωσεις ποιος σε φταιει?
Τα γούστα πληρώνονται το ξέρω πολλά χρόνια τώρα!
καλα ειναι τα 112 ευρω!
οσο για τα τελη και τους δρομους τα 2 μεγαλα εργα δρομων που γινονται(εθνικη θεσσαλονικης-αθηνων) και αθηνων -πατρων ειναι σε ιδιωτες και μας εχουν σκισει στα διοδια!
ας οψετε οι τσεπες καποιον!