Γυμναστηριο & Τροπος ζωης
Όπως λέει και ο τίτλος το γυμναστίριο και η σωστη διατροφή είναι τρόπος ζωής για ορισμένα άτομα !!!!
(οχι για εμενα πλεον)
Ποιοί από εσάς τον ακολουθείτε ?
Ποιοί έχετε πραγματικά το σώμα που θέλετε ?
Ποιοί δεν τρέφεστε με Fast Food ?
Και ποιοί πάτε γυμναστίριο ή κάνετε κάποιο άλλο άθλημα ?
Ανοίγουμε αυτο το threat (Εγω και ο Κωστας-Stilo_Make_style) μόνο και μόνο για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα φυσικής αγωγής και διατροφής αλλά και για να δουμε την στάση σας /μας απέναντι σε μια υγειή ζώη...
:cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool: :cool:
Απάντηση: Γυμναστηριο & Τροπος ζωης
Είμαι απο τους τυχέρους ( λόγο χρόνου ) που μπορούν ακολουθούν ενα υγειή τρόπο ζώης μέσω συνδιασμού διατροφής και γυμναστικής :):)
Αν και δεν είναι τόσο χρονοβόρο παρόλα αυτά λυπάμαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους υπέρβαρους !!
Εν ολίγης μάγκες άντε όλοι μαζί στο κάψιμο :p:p
αν και χρονια προσπαθω να φτιαξω τον εαυτο μου και να χασω καποια κιλα τους τελευταιους δυο μηνες εχω κανει πολλες αλλαγες και με καλυτερη ενημερωση και με στηριξη απο διατροφολογο.
Εχω παρει πολλα βιβλια επισης για να μαθαινω να κανω καλυτερες καποιες ασκησεις. (The Encyclopedia of Modern Bodybuilding by Arnold Swartzenneger) δεν ειναι ασχημο διοτι σου δινει 4-5 ασκησεις για καθε μυικη ομαδα και πως να τα κανεις σωστα.
Μην ξεχναμε οτι η διατροφη ειναι περιπου το 70% της προσπαθειας. Περσυ ειχα κοψει το φαι αλλα δεν ετρωγα αρκετη πρωτεινη (που βοηθαει να επουλωνει το σωμα μετα απο ασκηση) με συνεπεια μετα απο 3-4 μηνες στο γυμναστηριο να εχω προβλημα στο τεντονα στο χερι. Ειχα υπολογισει περιπου επαιρνα 60-70 γραμμαρια πρωτεινης την ημερα ενω κανονικα επρεπε να παρω τουλαχιστον 100 γραμμαρια η 120-130 αμα πηγαινα γυμναστηριο. Με συνεπεια με διατροφολογο να εχω καλυτερη οργανωση και ποσοτητας πρωτεινης (σε οποιαδηποτε φυσικη μορφη φαγητου) και της ημερες που σηκωνω βαρη να παιρνω μια δοση αμεσως μετα με whey protein isolate. Βεβαια θελει προσοχη διοτι αν παρουμε παραπανω πρωτεινη αμα δεν την χρειαζομαστε τα νεφρα και το συκωτι κανουνε υπερωριες να το βγαλουνε.
Παντως με 4-5 φορες την βδομαδα γυμναστηριο (1 ωρα αεροβια καθε φορα που παω και τρεις μερες βαζω και βαρη) εχω χασει 7 κιλα σε 5μιση βδομαδες.
Τωρα θα μας πουνε δεν κανει να κανεις βαρη αλλα πρωτα να χασεις και μετα. Αυτος ειναι ενας μυθος. Κανοντας βαρη μαζι με αεροβια βοηθαει ωστε να μην χανουμε μυικη μαζα που συνυθως συνεπαγεται με χασιμο βαρους.
Τωρα ας ελπισουμε να μην ξεφυγω απο το προγγραμα και να κρατησω την προσπαθεια.
'Οντος η διατροφή είναι το παν!!!
" είσαι ότι τρώς "
τα 100 γραμμάρια πρωτείνης που λές Stilate βγένουνε με ένα μέσω ώρο 3 γευμάτων την ημέρα αποροφόντας 35 γραμμάτια πρωτείνης σε κάθε γεύμα ( που είναι και το maximum)
Παλαιοτερα μπορω να πω οτι ειχα ενα αλφα επιπεδο (117 κιλλα χειμωνα - 90 κιλα καλοκαιρι) λογω ελευθερου χρονου και πορωσης αλλα μετα με τη δουλεια στρατος και διαφορα... το σταματησα.
Εχω φτασει πλεον τα 120 κιλα (χοντρουλης δηλαδη αλλα σε λογικα πλαισια) και ειμαι σιγουρος οτι μεχρι το καλοκαιρι θα καταφερω να γινω οπως θελω στα 90 κιλα ωραιος και καλος.
Εχω να μπω σε γυμναστηριο εδω και δυο χρονια+ και σκοπευω το 2009 να κανω την αρχη.
Γυμναστηριο 4 φορες την εβδομαδα και μετα μια ωρα περπατημα εντονο εξω
(ναι εξω το θεωρω μλκια να περπαταω σε διαδρομο)...
+ Το σημαντικοτερο διατροφη φυσικα με 3000 cal περιπου...
Ειδωμεν !
ναι πρεπει να απλωθει ολη μερα αλλα μερικες φορες μπορει να φας παραπανω απο 35 γραμμαρια. Δυο φορες την βδομαδα που τρωω ψαρι ψητο η τονο σε νερο βγαινει στα 52 γραμμαρια πρωτεινης στα 200 γραμμαρια. Η κοτοπουλο που τρωω παλι στα 200 γραμμαρια βγαινει γυρω στα 44 γραμμαρια πρωτεινη.Αναγκαστηκα τρωω τοσο πολυ διοτι ειναι το κυριως γευμα μου εκεινες της ημερες.
3,000 θερμιδες ειναι παρα πολλα αμα θες να χασεις κιλα θα κατεβεις στα 1,500 με 2,000. 3,000 παιρνουνε οι αθλητες.
Ενας γενικος κανονας σχετικα με τον βασικο μεταβολισμο ειναι οτι καθε ανθρωπος καιει την ωρα καθησμενος σε πολυθρονα οσα κιλλα ειναι.
(για τις γυναικες -10%)
Εγω ειμαι 120 κιλα περιπου αρα καιω την ημερα περιπου 3000 cal Χωρις να κανω κατι.
Αρα και με 3000 cal την ημερα θα κραταω εναν καλο μεταβολισμο και θα εχω και αρνητικο ισοζυγιο θερμιδων, αργοτερα εννοειται οτι θα μειωθουν οι προσλαμβανομενες θερμιδες.
Δεν χρειαζονται βιαστικες κινησεις οταν προκειται για αρχη, ειναι οπως καποιος που θελει να μαυρισει, αν κατσει στον ηλιο απο την πρωτη μερα 5 ωρες, θα κοκκινισει μονο, ενω σιγααααα σιγαααααα θα μαυρισει και θα γινει οπως πρεπει.
Απο τα γλυκα και τις μ@λακιες αν παω στις 2000 πιθανον να φρικαρει ο οργανισμος μου.
πηγαινε παρε μια ηλεκτρικη ζυγαρια εχουνε πεσει πολυ οι τιμες μπορεις να βρεις μια καλη ηλεκτρικη που σου κανει λιπομετρηση (εγω πηρα με 40 ευρω), ποσοστο μυης, και θερμιδες που καις να διατηρησεις το βαρος. Ειναι αρκετα ακριβες οπως διαπιστωσα με την επαγγελματικη που εχει η διατροφολογος που εχω για να μαντεψω με ποσο ειμαι εγω θα σου ελεγα οτι για να διατηρησεις το βαρος σου θα πρπει να καταναλωσεις γυρω στα 2,300-2,500 θερμιδες. Παρτο και θα δεις θα επλαγεις ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα.
ΑΑΑΑΑΑ και μην πατε με αυτην την ηλιθια φορμουλα και υπολογισμο που ειναι σε πολλες ελληνικες ιστοσελιδες στο ιντερνετ και που ακολουθουνε και οι παλιοι διατολογοι, με βαση υψος και τα λοιπα σου λεει ποσο πρεπει να εισαι αυτο ειναι βασισμενο σε δεδομενα του 60 που ητανε αλλιως τοτε. Απλως παρτο σαν ενδειξη. Τωρα πια ειναι πιο σωστο να μετρανε ποσοστο λιπους.
Για να κανεισ σωστή λιπομέτριση θέλει να την κάνεις πρωί και να μην έχεις φάει για τουλάχιστον 12 ώρες τπτ
και να εχουνε περασει δεκα λεπτα που εβγαλες παπουτσια η καλτσες διοτι η παραπανω υγρασια θα επηρεασει την μετρηση