Μακελειο στην γειτονια μου...
Xθες το βραδυ ειχαμε παλι γλεντια στην Κυψελη, η κατασταση μαγκες εχει φτασει στο απροχωρητο και δεν ξερω που θα οδηγησει, φοβομαστε πια να βγουμε απο τα σπιτι μας και μια μερα ξερω πως θα βρω και το stilaki μου λαμπαδιασμενο.
Πυροβολισμοι, κραυγες, τσακωμοι, κλοπες και χαος, ειναι το σκηνικο που κυριαρχει τα τελευταια χρονια στην Κυψελη.
Ενας αστυνομικος χαροπαλευει και αυριο μεθαυριο μπορει να ειναι οποιοσδηποτε αλλος.
Αλβανοι-Ρουμανοι-Πακιστανοι-Πολωνοι-Βουλγαροι-Νιγηριανοι-Ιρακινοι ειναι οι μονοι που κυκλοφορουν μετα τις 12 το βραδυ, το γιατι ειναι ενα αλλο θεμα...
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/235422.html
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Τι πρεπει να αλλαξει σε αυτην τη γειτονια?
Απάντηση: Μακελειο στην γειτονια μου...
Κρίμα να συμβαίνουν αυτά...
Μακάρι να γινόταν να προσλάβουν περισσότερους αστυνόμους και να βγάζαν μερικούς ειδικούς φρουρούς (γιατί φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί αλλά δεν γίνεται σωστή χρήση)...
Ας κυκλοφορούν στις πλατείες και στους δρόμους το βράδυ να νιώθουμε ασφάλεια και να μαζεύουν τους γνωστούς αλλοδαπούς πια...
Ναι... οι αλλοδαποί μας φταίνε...
Η πείνα είναι κακός σύμβουλος και δεν κοιτά εθνικότητες...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Στην θεση του κλεφτη προσωπικα πιστευω οτι θα μπορουσα να ερθω, οταν εχεις μια γυναικα ανεργη, 2 παιδια που πεινανε και μενεις και εσυ ανεργος, μπορει να γυρισει το ματι σου και να πας να κλεψεις για να ταισεις την οικογενεια σου.
Ειδικα οταν ενα κρατος απλα δεν υπαρχει...
Οταν ομως παρεις οπλο στα χερια σου και πατησεις την σκανδαλη εναντιων αθωων, τοτε εχεις χασει το παιχνιδι.
Σιγουρα δεν φταινε για ολα οι αλλοδαποι, αλλα απο το 92 που ανοιξαν τα συνορα η εγκληματικοτητα εχει χτυπησει κοκκινο.
Και εμεις σαν Ελληνες καποτε ημασταν και ειμαστε μεταναστες, ομως ειχαμε πολιτισμο και δεν βγηκαμε απο τις φυλακες να παμε για μεταναστευση.
Και το ξαναλεω οτι δεν φταινε μονοι αυτοι, ομως αν ερθεις στην Κυψελη να μεινεις ενα διαστημα και καταλαβεις οτι εισαι μεταναστης στην ιδια σου την χωρα, και σε βριζουν στα Αλβανικα επειδη νομιζουν οτι δεν ξερεις(που να ηξεραν...) και πειραζουν την κοπελα σου επειδη εχει καλο αμαξι και την Μανα σου επειδη δεν ειναι Αλβανιδα, τοτε τι να πεις.
Σου το λεω εγω που ειμαι Αλλοδαπος αλλα απο Ελληνα πατερα.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
canonis
Μακάρι να γινόταν να προσλάβουν περισσότερους αστυνόμους και να βγάζαν μερικούς ειδικούς φρουρούς (γιατί φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί αλλά δεν γίνεται σωστή χρήση)...
Ας κυκλοφορούν στις πλατείες και στους δρόμους το βράδυ να νιώθουμε ασφάλεια και να μαζεύουν τους γνωστούς αλλοδαπούς πια...
Φιλε canonis καλα τα λες,
οσο για τους ειδικους φρουρους, ο φιλος μου ειναι στην σχολη της δημοτικης αστυνομιας στην Κοζανη, μπορουσε να παει και εκει, η διαφορα στην εκπαιδευση χρονικα ειναι 2 μηνες παραπανω... για δημοτικη θες 4 μηνες, για ειδικος θες 6 μηνες.
Στην μια περιπτωση μαθαινεις να γραφεις μηχανακια, και στην αλλη κυκλοφορεις με περιστροφο.
Και πληροφοριακα,στην πρωτη περιπτωση βγαινεις με μισθο νεου 1400 ευρω και στην δευτερη παλι με μισθο νεου 850.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
...
Και εμεις σαν Ελληνες καποτε ημασταν και ειμαστε μεταναστες, ομως ειχαμε πολιτισμο και δεν βγηκαμε απο τις φυλακες να παμε για μεταναστευση.
....
Είσαι σίγουρος για αυτό;
Αυτή την ιστορία για τα σύνορα του 92 την ακούω χρόνια... Και τι πάει να πει αυτό ρε παιδιά; Πιο πριν ξεχνάτε τι είχαμε; Τους αθίγγανους και οι ναρκομανείς...
Πάντα σε κοινωνικά σύνολα θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Είναι στην ανθρώπινη φύση. Όταν πλέον δουλεύεις με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, θα κλέψεις και θα χτυπήσεις και θα κάνεις πολλά. Απλά η διαφορά πιστεύω είναι ότι από τότε (92 και πριν μιας και αναφέρθηκε το έτος εκείνο) η αστυνομική δύναμη ήταν αναλογικά μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη. Τώρα, αυξήθηκε η εγκληματικότητα αλλά όχι και η δύναμη προστασίας. Άσε που πλέον μερίδιο αστυνομικών έχουν τον ρόλο του μπαμπούλα και τίποτα άλλο...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Έτσι ειναι και δε ρίχνω όλο το βάρος στους αλλοδαπούς αλλά νομίζω θα είμασταν καλύτερα με μερικές χιλιάδες λιγότερους.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Και το ξαναλεω οτι δεν φταινε μονοι αυτοι, ομως αν ερθεις στην Κυψελη να μεινεις ενα διαστημα και καταλαβεις οτι εισαι μεταναστης στην ιδια σου την χωρα, και σε βριζουν στα Αλβανικα επειδη νομιζουν οτι δεν ξερεις(που να ηξεραν...) και πειραζουν την κοπελα σου επειδη εχει καλο αμαξι και την Μανα σου επειδη δεν ειναι Αλβανιδα, τοτε τι να πεις.
Η κατάσταση που περιγράφεις είναι που μου τη δίνει.
Δεν είναι δυνατόν μέσα στην ίδια μας τη χώρα να έχουμε ξένους και να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εξαιτίας τους.
Λυπάμαι πολύ φυσικά που η ανάγκη τους φέρνει στα όρια και κάνουν ότι κάνουν αλλά πιστέυω ο καθένας μας θα ήταν ακόμια πιο σκληρός αν αυτό τύχαινε σε συγγενικό/φιλικό του πρόσωπο.
Ασε που εχουν μεινει και πολλοι αλλοδαποι ανεργοι επειδη δεν υπαρχει οικοδομικη δραστηριοτητα.
Εν τω μεταξυ αυτο που γραφω το συζητησα με μια συναδελφο μου και μου ειπε οτι δεν ειναι ετσι, πρεπει να τους δεχτουμε ολους, ειμαστε μια φιλικη χωρα κλπ κλπ
Αυτο που εχει γελιο ειναι οτι η συγκεκριμενη κοπελα μενει στην Δροσια και φυσικα δεν εχει ιδεα που ειναι η Κυψελη... απλα ζει σε ενα αλλο κοσμο!
Τετοιες αποψεις καλυτερα να μην ακουγονται σε αυτο τον κοσμο.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
richard
Ασε που εχουν μεινει και πολλοι αλλοδαποι ανεργοι επειδη δεν υπαρχει οικοδομικη δραστηριοτητα.
Εν τω μεταξυ αυτο που γραφω το συζητησα με μια συναδελφο μου και μου ειπε οτι δεν ειναι ετσι, πρεπει να τους δεχτουμε ολους, ειμαστε μια φιλικη χωρα κλπ κλπ
Αυτο που εχει γελιο ειναι οτι η συγκεκριμενη κοπελα μενει στην Δροσια και φυσικα δεν εχει ιδεα που ειναι η Κυψελη... απλα ζει σε ενα αλλο κοσμο!
Τετοιες αποψεις καλυτερα να μην ακουγονται σε αυτο τον κοσμο.
Από Σεπτέμβρη θα τα πούμε που πιστεύουν αρκετοί πως θα συμβεί κάτι πολύ άσχημο..
Με τόση ανεργία γύρω μας το πιο πιθανόν είναι να γίνει ένα μεγαλύτερο μπαμ από αυτό που είδε ο φίλος στην γειτονιά του..
Έρχονται δύσκολες εποχές και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
canonis
Ειδικους φρουρους κιολας...
Εγω αυτο που καταλαβα απο το χθεσινο περιστατικο ειναι οτι πλεον η αστυνομια ζει μια απαξια και αυτο θα αλλαξει μονο αν οι αστυνομικοι σταματησουν να βλεπουν τον εαυτο τους σαν μαγγες και τραμπουκοι, και αρχισουν να γινονται λιγο οργανα της ταξης.