ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΡΩΠΗ ?
καλησπερα σε ολους.. ειμαι κατοχος ενος fiat stilo 1.6 sport.
εχει ερθει ο καιρος να αλλαξω λαστιχα, μετα απο πολυ καιρο.. ομως τον δεκεμβρη σχεδιαζω ταξιδι με το αυτοκινητο στην ομορφη Πολωνια, καθοτι η γυναικα ειναι απο εκει..
δεν ξερω τι λαστιχα να βαλω.. μονιμα μενω στη μυκονο με τους υπεοχουσ δρομουσ!!!! δεκεμβρη πολωνια συνηθως εχει χιονια... δεν θελω ομοσ να βαλω χιονολαστιχα, γιατι μετα θα πανε χαμενα...
η διασταση ειναι 205/55/16
να βαλω all weather ελαστικα η χειμωνιατικα????? (για καλοκαιρινα ουτε λογος) κοστοσ μεχρι 450 ευρα....
σημειωτεον η διαδρομη θα ειναι βενετια-κρακοβια και επιστροφη αργοτερα.
βοηθειααααααααααααααααααααααααααα οποιος γνωριζει κατι ασ βοηθησει γιατι με τοσα λαστιχα που εχω δει στο ιντερνετ αυτες τις μερεσ, εχω μπερδευτει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΡΩΠΗ ????????????????????
απο ποτε εβγαλε η fiat stilo 1.6 sport? lol
xaxax απο τοτε που το πηρα το εχω κανει εγω σπορτ!!!!
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
Stilatos
απο ποτε εβγαλε η fiat stilo 1.6 sport? lol
Απο τοτε που ειδα κι εγω ενα Punto cabrio με ''RS'' λογοτυπο..:laughing:
Για ένα ταξίδι και μόνο να βάλεις χειμερινά το θεωρώ υπερβολή. Θα βάλεις κανονικά και θα πάρεις και αλυσίδες (κουβέρτες) μαζί σου.
Οι κεντρικοί δρόμοι στάνταρ θα είναι ανοιχτοί... τι φοβάσαι;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
ioannidis
Για ένα ταξίδι και μόνο να βάλεις χειμερινά το θεωρώ υπερβολή. Θα βάλεις κανονικά και θα πάρεις και αλυσίδες (κουβέρτες) μαζί σου.
Οι κεντρικοί δρόμοι στάνταρ θα είναι ανοιχτοί... τι φοβάσαι;
οι κεντρικοι ναι, αλλα μαλλον πολωνια θα εχει χιονια και παγο ως συνηθως.. και μετα απο 1 νοεμβρη ολοι φορανε χιονολαστιχα..
σκεφτομαι τα παντοσ καιρου. αυτο με τισ κουβερτεσ λεσ να κανει δουλεια??????
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο
orbit21
οι κεντρικοι ναι, αλλα μαλλον πολωνια θα εχει χιονια και παγο ως συνηθως.. και μετα απο 1 νοεμβρη ολοι φορανε χιονολαστιχα..
σκεφτομαι τα παντοσ καιρου. αυτο με τισ κουβερτεσ λεσ να κανει δουλεια??????
κανουν πολλοι καλη δουλεια,δοκιμασμενα,αλλα οταν βρισκεις καθαρη ασφαλτο πρεπει να τα βγαζεις
μπαινουν και βγαινουν σε 2 λεπτα
και ειδικα στο χιονι δεν σε γλιστραει καθολου
κοστος περιπου 120 ευρω
Makro με 70 ευρώ.
Τα έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές. Πολύ καλύτερες από αλυσίδες σε θέμα θορύβου και ευκολίας. Κράτημα σχετικά ικανοποιητικό. Δεν συγκρίνεται με την αλυσίδα...
Ρε παιδια τι συζηταμε; Εκει ειναι Πολωνια, οι ανθρωπου ειναι μαθημενοι με το χιονι και το λογικοτερο ειναι οι δρομοι να ειναι μονιμα ανοιχτοι.
Δεν ειναι Ελλαδισταν που με 3-4 ποντους χιονι σταματανε τα παντα. Με all weather και χιονοκουβερτες και εγω πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα.
Και δεν φανταζομαι να εχεις μεγαλο προβλημα με το χιονι εκτος και αν η κυρα σου μενει σε κατι ξεχασμενα δρομακια απο οπου αργουν να περασουν τα μηχανηματα!
Απάντηση: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΡΩΠΗ ?
Από ότι καταλαβαίνω, θα είσαι αρκετό καιρό στο εξωτερικό. Τσέκαρε και το παρακάτω για τις χώρες που θα κυκλοφορήσεις: Υπάρχουν χώρες στις οποίες το χειμώνα επιβάλλεται να φοράς χειμερινά λάστιχα (και ας έχει να χιονίσει 100 χρόνια), όπως επίσης ότι σε περίπτωση ατυχήματος, δεν σε καλύπτει η ασφάλεια αν δεν έχεις χειμωνιάτικα λάστιχα.
Χειμωνιάτικα λάστιχα, δεν είναι για χιόνια μόνο (έτσι το έχουμε συνδιάσει στην Ελλάδα). Χειμωνιάτικα σημαίνει λάστιχο μαλακό που ζεσταίνεται πολύ γρήγορα (άμεση απόδοση στο φρενάρισμα και στο κράτημα), όπως επίσης με περισσότερες αυλακώσεις για καλύτερη επίδοση στο νερό (μειωμένη υδρολίσθηση).